Keresés

Részletes keresés

kígyószisz Creative Commons License 2003.12.05 0 0 1729
A vakond imádja a lótetűt és a cserebogárpajort. Elkergetésüknek ez lényeges szempontja volt, sok tanácsot olvastam, ebből megfogadtam pl. a táplálkozási lánccal kapcsolatos felvetéseket. Azt azonban nem, hogy éjszaka ott várjam, míg kibukkan, mert mit is kezdtem volna vele (sajnáltam volna megfogni). Szóval:
1. nagyjából 2 hetenként kiszórtam Galitiont, ami kiirtotta a lótetveket és a cserebogárpajorok egy részét (sajnos, utóbbit csak gyéren, pedig ezeket utálom jobban, meg azt, ha nyáresti locsoláskor hangosan zümmögve rámugranak a cserebogarak, brrr).
2. kaptak a járatokba bele karbidot, amit aztán belocsoltam és úgy füstölt, de úúúúúúúúúgy.
3. ennek egyik változata volt, hogy amikor úúúúúúúgy füstölt, akkor feljött a vakond kb. 3-5 méterrel arrébb (azaz levegőztető nyílást csinált magának a füst elől), oda pedig - jaj, ne utáljatok nagyon - bedugtam a locsolócsövet.
Ez így együtt sok volt nekik. Hogy életben maradtak, az bizonyos volt abból, hogy ki- és visszavonulások útja is nyomon kísérhető volt.
Ősszel egyikük ismét visszatért, de egyelőre megelégedtünk az 1. alatti kezeléssel, tavasszal meglátjuk.
Hátsó kertünkben fel-alá korzóznak az idegen macskák. A szomszédnak is mindig van, az folyton átjárt hozzánk és benyúlkált a vakond-likakba. Nekünk is volt cicánk, sajnos, eltűnt. Az is kereste a vakondot a földben.
És mégis voltak vakondokok.
Előzmény: TamiBT (1724)
rferi Creative Commons License 2003.12.05 0 0 1728
Egyelőre szvsz figyelj oda, hogy nedves legyen, amíg nincs fagy locsolgasd.Nehogy kiégesse.Persze most nem kell olyan intenzíven, mint nyáron.
Aztán imádkozz, hogy ne legyen benne sok mag, meg, hogy a rigócskák összeszedik a lelassult kukacokat, erre elég jó esély van.Aztán tavasszal esetleg a kissé szétesett darabokat egy hengerezéssel lejjebbküldheted, a talaj felé, hogy kevésbé legyen zavaró.
Előzmény: Lóhere (1726)
Lóhere Creative Commons License 2003.12.05 0 0 1727
Azért mert ma sem értek a kerthez. Mondanak valamit kapom a tanácsokat, időnként ellentmonó tanácsokat, aztán csinálom.
Az elmúlt húsz évben lakótelepen laktam és egyáltalán nem érdekelt az egész. Se a fű se a fa, semmi aminek köze van a földhöz. Amikor megvettük ezt a házat sok mindent meg kellett tanulnom. Homok, tarack, sitt és sódez mindenhol. Az egyértelmű volt, hogy egy teljes földcserét kell csinálnom. Ahova bokrokat fákat akartam helyenként 50 cm-t, a nagy fák helyén 1 métert is kiszedettem. Akkor kb. 10-12 teherautó termőföldet és hatvan mázsa trágyát terítettem szét, ástam be. Mivel nem olyan messze van egy nagyobb tehenészet és a fuvar is olcsón elintézhető, valamint úgy voltam vele, hogy a szerves trágya tökéletesebb, mint a műtrágya ez a kérdés nem is volt kérdés. Tavasszal adtam neki nitrogént, és csak locsoltam. A szomszéd adta tavasszal a nagy hóolvadáskor a tippet, hogy ősszel milyen jó lett volna elteríteni egy kis trágyát, az szépen bemosódott volna. Gondoltam ez mégiscsak jobb mint a tavaszi nitrogén, hát nosza. Lótetű eddig is volt, nem is kevés. Ha a vakond erre bukik, akkor már jött volna. Az is lehet, hogy a környéken lévő eszméletlen sok macska rendbeteszi a vakondkérdést.
És most itt vagyok kedves Tozatu kétségek közt.

Előzmény: Tozatu (1725)
Lóhere Creative Commons License 2003.12.05 0 0 1726
Azért mert ma sem értek a kerthez. Mondanak valamit kapom a tanácsokat, időnként ellentmonó tanácsokat, aztán csinálom.
Az elmúlt húsz évben lakótelepen laktam és egyáltalán nem érdekelt az egész. Se a fű se a fa, semmi aminek köze van a földhöz. Amikor megvettük ezt a házat sok mindent meg kellett tanulnom. Homok, tarack, sitt és sódez mindenhol. Az egyértelmű volt, hogy egy teljes földcserét kell csinálnom. Ahova bokrokat fákat akartam helyenként 50 cm-t, a nagy fák helyén 1 métert is kiszedettem. Akkor kb. 10-12 teherautó termőföldet és hatvan mázsa trágyát terítettem szét, ástam be. Mivel nem olyan messze van egy nagyobb tehenészet és a fuvar is olcsón elintézhető, valamint úgy voltam vele, hogy a szerves trágya tökéletesebb, mint a műtrágya ez a kérdés nem is volt kérdés. Tavasszal adtam neki egy kis nitrogént, és csak locsoltam. A szomszéd adta tavasszal a nagy hóolvadáskor a tippet, hogy ősszel milyen jó lett volna elteríteni egy kis trágyát, az szépen bemosódott volna. Gondoltam ez mégiscsak jobb mint a tavaszi nitrogén, hát nosza. És most itt vagyok kétségek közt.
Lótetű eddig is volt, nem is kevés. Ha a vakond erre bukik, akkor már jött volna.
Előzmény: Tozatu (1725)
Tozatu Creative Commons License 2003.12.04 0 0 1725
Miért kellett rá a trágya?Bár ez már költői kérdés,de ha előtte trágyáztad,a szerves trágyánál 3 évig tart a lebomlás,a fűnél többet is lehet,mert nem olyan igényes.Ha nem volt jó érett trágya,akkor baj.Próbáld meg jól elteríteni,hátha lemosódik.A trágya vonzza a lótetűt,a lótetű vonza a vakondot,pedig az csak segíteni akar,mégis útálják.:(
/A vakondegysélyegyenlőségi irodából voltam./
Előzmény: Lóhere (1720)
TamiBT Creative Commons License 2003.12.04 0 0 1724
- Hogyan kergetted el oket???
Előzmény: kígyószisz (1721)
mézontófű Creative Commons License 2003.12.04 0 0 1723
:DDDDDD
Mézontófű
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.04 0 0 1722
Miert kellett arra fure annyi szar ? Vagy csak siman szar ?
kígyószisz Creative Commons License 2003.12.04 0 0 1721
Pont ezért, Lóhere, mert ennyit kinlódtunk: én most nem vetettem volna bele gyommagokat. Ráadásul a kukacok (szerintem) arra utalnak, hgoy nemsokára megjelenik majd a vakond, s általában azt nagycsaládostul teszi. Jó néhány hónap volt, míg sikerült őket elzavarnom, bár ezt sosem lehessen tudni.
Tudod, mindenki mást mond. A szomszédom is trágyázott, ott is baromi gyomos lett.
Bocs, hogy beleszóltam.
Lóhere Creative Commons License 2003.12.04 0 0 1720
Nem értem! Mit csináljak a termőföddel. A fű kész. Mielőtt vetettem markolóval leszedettem kb 30-40 cm mélyen a homokot, tarackot építési maradékot. Hozattam rá agyagot, trágyát majd az egészre termőfüldet, kiszinteztem. Kutat ásattam, egy hónapig locsoltam és gyomtalanítottam majd csak utána vetettem. 1 évig tartott amíg úgy besűrűsödött, hogy azt mondhattam NA.
Visszanéztem a topikot és emlékszem is rá, hogy kínlódtál eleget és kínlótam én is. Nem mondhatod, hogy hozassak az egészre földet. Ráadásul a járda a kert szintje alá kerülne. Nem megy!
Előzmény: kígyószisz (1719)
kígyószisz Creative Commons License 2003.12.04 0 0 1719
Pont most lenne érdemes legalább termőföldet hozatni, lehet, hogy most olcsóbb is lenne. Legalább lefednéd a trágyádat.
A vakondokodat (illetve a nagycsaládot) üdvözlöm :-))))
Előzmény: Lóhere (1714)
Lóhere Creative Commons License 2003.12.04 0 0 1718
A kukac még nincs azonosítva de megfontolandó. Remélem a trágyában szeret élni és nem szeret a földben, bár ez csak remény. Elképzelhető, hogy a hideget egyébként sem vészeli át, lehet, hogy csak valami állati élősködő maradéka. Gyerek nincs a háznál és a napozás ideje még elég távoli. Ha lepermetezném most valamivel és kora tavasszal (ahogy terveztem) összegereblyézném a maradékot talán menthető lenne a helyzet.
A trágya egyébként azért jutott eszembe mert a műtrágyától akár milyen óvatos voltam mindig kiégett nagy területeken a fű és 1-2 hónap beletelt amíg rendbejött. Az igaz, hogy utána király volt. Úgy tűnik semmi sem lehet tökéletes.
Előzmény: rferi (1717)
rferi Creative Commons License 2003.12.04 0 0 1717
Nem Te beszéltél valami kukacokról??
Meg bizony masszív gombás fertőzést is rá lehet vinni, aminek akár újravetés is lehet a vége.
Előzmény: Lóhere (1716)
Lóhere Creative Commons License 2003.12.04 0 0 1716
A csimbók OK, a gyommag OK, de mi az a fertőzés. A füvet lehet fertőzni?
Előzmény: rferi (1715)
rferi Creative Commons License 2003.12.04 0 0 1715
Azért a biztonság kedvéért, ha nem esik elég csapadék, kéne locsolni azt a trágyás füvet, amíg nics fagy, mert kiégetheti a trágya a füvedet.
Azért nem igazán komáljuk ezt a megoldást, mert elfertőződik könnyen a fű, meg jövő augusztusban is a sz@rcsimbókba ül bele a gyerek mikor játszik, meg tele szokott lenni gyommaggal, és azt most elvetetted.Szóval ezért zrikáltunk egy kicsit Téged.
Előzmény: Lóhere (1714)
Lóhere Creative Commons License 2003.12.04 0 0 1714
A szomszéd telek üres, azaz tele van gazzal.
Meg hát nem is az volt a problémám, hogy a szomszéd hova jár, hanem az, hogy az érett marhatrágya és fű miért nem szereti egymást. Most sem tudom, így aztán marad mind a kettő, a fű is, a trágya is és tavasszal visszatérünk erre a témára.
Most úgy sem érdemes termőföldet hozatni, füvet vetni, nem is beszélve a költségekről és munkáról.
Előzmény: Tozatu (1709)
rferi Creative Commons License 2003.12.04 0 0 1713
Kutyagumival... :--)))))))))))))))
Előzmény: Lóhere (1712)
Lóhere Creative Commons License 2003.12.04 0 0 1712
A szomszéd telek üres, az az dehogy üres tele van gazzal, parlagfűvel.
rferi Creative Commons License 2003.12.04 0 0 1711
:--)))))))))))))))))))))))))))))))))
Előzmény: Törölt nick (1710)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.04 0 0 1710
Szerintem az a második szomszédba, a sarkon meg gyűlik a kupac! ;-)
Tozatu Creative Commons License 2003.12.04 0 0 1709
A szomszéd hovajár?
Előzmény: Lóhere (1707)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.03 0 0 1708
Akkor dobáld át a trágyát a szomszédba, a kutyád már úgyis odajár! :-) Hozass temőföldet, vess bele fűmagot, azután ha nagyon fontos, használj fűműtrágyát!
Előzmény: Lóhere (1707)
Lóhere Creative Commons License 2003.12.03 0 0 1707
Nem akarok VAKOND tenyészetet, nem, nem, nem és nem. A kutyát már megtanítottam, hogy a szomszéd telken végezze a dolgát, de az az undok vakond az biztos nem ilyen.
Előzmény: Törölt nick (1706)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.03 0 0 1706
Majd finom kis vakondeleség lesz belőle, az pedig jól átszellőzteti a kerted! :-(
Előzmény: Lóhere (1704)
rferi Creative Commons License 2003.12.03 0 0 1705
A lótetű kicsinek is lótetű alakú, nem teljes átalakulással fejlődik.De ez a kukac sem valami jó hír
Előzmény: Lóhere (1704)
Lóhere Creative Commons License 2003.12.03 0 0 1704
Kb. 400 négyzetméter, de a bokrok, fenyők alá vastagon tettem. A másik gyanús jel: a széttúrt gombócokban helyenként egy csomó kukac is volt! Úgy 5 mm hosszú 0,3 mm átmérővel. Ebből lesz a lótetű? Vagy más nem várt kedvessé?
Előzmény: A PISZOK (1702)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.02 0 0 1703
Ha kiderül, hogy 80 nöles a telke, akkor valóban nyakig benne van!
Előzmény: A PISZOK (1702)
A PISZOK Creative Commons License 2003.12.02 0 0 1702
Mekkora területre szórtál ki ennyit???
Előzmény: Lóhere (1700)
rferi Creative Commons License 2003.12.02 0 0 1701
Eddigi tapasztalatom szerint ez úgy hangzik:ajjaj!
Nekem teljesen legazosodott egyszer egy ilyen manőver után.
Előzmény: Lóhere (1700)
Lóhere Creative Commons License 2003.12.02 0 0 1700
Üdvözlök mindenkit akit a fű fűt.
Ötéve vettem egy házat és már három éve kínlódok a füvecskémme. Végre találtam egy jó kis helyet ahol habár utólag, de megtudhatok mindent a fűvészkedésről és jókat nevethetek vissza idézve a saját kínlódásaimat. Köszönöm nektek!
A PISZOK azonban arcomra fagyasztotta a mosolyt. Most két hete szórtam ki a fűre 25 mázsa marhatrágyát. Egész hétvégén azt igazgattam, daraboltam, gereblyéztem. Most úgy érzem én is benne vagyok nyakig.
Van valakinek elképzelése, hogy mennyit fogok gyomlálni vagy bármi javaslata erre a helyzetre?
Szeggyem le? Miért nem jó a trágya? Mi a Baaaj? Lehet hogy csak lóhere nő majd?
Fű de nyugtalanul alszom.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!