Keresés

Részletes keresés

Lmr Creative Commons License 2004.10.01 0 0 2106
Igen, van 2 db Lakes-em. 2,5-esek, egy 17m2 és egy 12m2 szobába. Bőven elég, én mindig fáztam ha mentek, pedig 24 fokra volt beállítva. A gép szerintem nem hangos, tudtam mellette aludni, ami nagy szó. Persz evolt, amikor kikapcsoltam a fenébe, mert nagyon rossz alvó vagyok és felébredtem amikor bekapcsolt este és felpörgette a ventillátort. Pattogni ez is pattog egy kicsit, de a kültérit sem mondanám nagyon zajosnak. Van benne időzítő, meg kikapcsoló, de soha nem használtam. Nem egy felsőkategóriás modell, de azért vettem hogy hűtsön, és az eddig halkan tette. Barátnőm persze rögtön kifogásolta hogy az artcool jobban néz ki, erre megkérdeztem hogy van-e +200.000-e klímánként? Egyébként pont ő volt aki állandóan bekapcsolta, én meg menekültem a takaró alá...
Előzmény: sexRD (2105)
sexRD Creative Commons License 2004.10.01 0 0 2105
Nem akarok túl indiszkrét lenni, de ezek szerint Lakes-ed van? Melyik típus, mekkora helységre? Tapasztalatok (zaj, kezelhetőség, stb)?
Előzmény: Lmr (2104)
Lmr Creative Commons License 2004.10.01 0 0 2104
Semmi gáz, azé vagyunk hogy segítsünk. Én levettem a polcról a számla mellől... Hát én csak azt tudom modnani, hogy persze az pénz döntő dolog, de én még soha sem bántammeg ha valamiből a drágább, jobb szolgáltatást választottam, értsd Dimarson VS Lakes.
Előzmény: sexRD (2103)
sexRD Creative Commons License 2004.10.01 0 0 2103

Kösz a linket; nem tagadom, felületes voltam! (Viszont a jótálllási jegyet csak akkor láthatom, ha rászánom magam, és átmegyek érte Halasra...)

 

Mosmá vékkép nem t'om, micsinájjak: a Lakes-hez képest a Dimarson-nak már csak a felszerelése tűnik akciósnak (és ráadásul a teljesítménye sem elegendő) - a Lakes viszont (bár nagyon olcsó) tokkal-vonóval megin ~100e Ft-os kiadás.

 

Valami óvatos tipp (bár tudom, gibicnek...): szerintetek jövőre csökkenhet még a splitek ára?

Előzmény: Lmr (2095)
viricsi Creative Commons License 2004.10.01 0 0 2100

 

Így már teljes mértékben egyetértünk.

 

Üdv: viricsi

Előzmény: windy12 (2099)
windy12 Creative Commons License 2004.09.30 0 0 2099

Viricsi

 

 

Elnézést kell kérnem azoktól a magánvállalkozóktól, akik tisztességesen dolgoznak. Oda kellett volna írnom, hogy tisztelet a kivételnek. Csak az a baj, hogy munkánk során igen sok olyan esettel találkozom, hogy kijött, felszerelte, lóvét beszedte, és a következő idényben már se híre se hamva. Közben télen elszivárgott a gáz, kilazultak a tartókonzol csavarjai, az UV megette a szigetelést, stb. Ilyenkor súlyos ezreket kell kiadnia az ügyfélnek, hogy használni tudja a gépet, amit megvásárolt, pedig ezek mind garanciális hibák, amit a telepítőnek kellene helyrehoznia. Ja és ezek az esetek, amivel találkoztunk szinte kivétel nélkül magánzó szerelése volt, akit az ügyfél nem tudott elérni. A többi hibához gondolom, kihívták a céget, akik telepítettek.

 

A másik témában is inkább neked van igazad, de ismét a gyakorlatból tudom csak azt mondani, hogy ha garanciális vitára kerül sor a forgalmazó és az ügyfél között, és esetleg a telepítő mester már nem elérhető, és emberünk ki is tudja harcolni az igazát, abban az esetben hosszadalmas huzavona során lesz csak rendbehozva a gép, és ez az idő pont elég, hogy esetleg elteljen az egész szezon. A tisztelt ügyfél pedig negyven fokos hőségben inkább azonnali problémamegoldást szeretne, és joggal. Tehát az ilyen forgalmazó-fővállalkozó-alvállakozó-... lépcsősoron könnyen elvész a felelősség.

 

Üdv

Előzmény: viricsi (2098)
viricsi Creative Commons License 2004.09.30 0 0 2098
Üdv windy12!

Vitatnom kell a garanciára vonatkozó álláspontod.
A vásárló nem a felszerelést végző alvállalkozóval áll garanciális szerződésben,hanem a forgalmazó ill. a garanciális javítást felvállaló céggel.
Az alvállalkozók tevékenységéért is a megbízó cég felel az ügyfél felé.Én mint alvállalkozó,(Józsi bácsi)nem garanciális felelőséggel tartozom a felszerelt gépért,hanem a fővállalkozóval kötött szerződés alapján elvégzem az őt terhelő garanciális javítást,a kettőnk közt létrejött szerződés feltételei alapján.Te is tudod,minden gép regisztrációjakor meg kell adni a szerelést végző cég,vagy személy adatait,aminek alapján,szerelési hiba esetén a fővállalkozó cég ,tovább tudja hárítani az őt,a szerelés hibája miatti kárt.DE! A vevőnek ehhez a folyamathoz semmi köze.(kivétel persze ha az ő szerelője,vagy a szomszéd Józsi bácsi szerelte)
A garanciaviselő cégnek felelnie kell a vevő felé az általa foglakoztatott alvállalkozók munkájáért.
Más. A másik topicon ezt írod:
"A gyakorlat az, hogy a telepítésre is külön garanciát vállalunk, de meglepődnék, ha a magánzó szerelőt egy-két év múlva még meg lehetne találni, ha történetesen elszökött a gáz a készülékből, és utána kellene tölteni."
Ezt a mondatod a saját és sok más tisztességes "magánzó" nevében vissza kell hogy utasítsam.Sokan vagyunk a pályán,akik becsületes magánvállalkozókként,másodállásosként,családi Bt. tagként,esetleg csak "szivességalapon"a környezetünkben,vagy bármi más formában becsületes,tisztességes módon végezzük a munkánkat.Megtalál az ügyfél ma is,holnap is,jövőre is és megtalál tíz év múlva is.(ha meg nem halunk)
A tisztességet nem a vállalkozás formája,hanem a tartalma adja.


Üdvözlettel: viricsi
Előzmény: windy12 (2092)
scratch Creative Commons License 2004.09.30 0 0 2097

Kicsit OFF:

 

Itt vannak nagy szerelők, biztos tudtok nekem segíteni. Mennyibe kerülhet akkora kábelcsatorna métere, amibe elmegy 3-4db koax kábel?

windy12 Creative Commons License 2004.09.30 0 0 2096

Buksi-ka

 

Én nem a készülék garanciájáról beszéltem, hanem a telepítésről. Ha a gép rendetetésszerű használatban a garanciaidőn belül meghibásodik, akkor elképzelhető, hogy orvosolják a problémát, de abban az esetben, ha a telepítés hibájából kifolyólag áll meg a szerkezet, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem lesz egyszerű megoldást találni.

Előzmény: Buksi-ka (2094)
Lmr Creative Commons License 2004.09.30 0 0 2095
sexrd, a szitázott nónémhez egy link: http://www.globalyork.com jól kell tudni keresni a googlban, meg a jótálllási jegyen rajta van a gyártó cég neve... :)
Előzmény: sexRD (2088)
Buksi-ka Creative Commons License 2004.09.30 0 0 2094

Én ezt most nem értem.

Ha jól tudom, a klíma papírjai között van egy olyan, hogy a zöldkártyás telepítő lebélyegzi, hogy igenis ő, aki szakmailag kompetens és felhatalmazott, szakszerűen telepítette. Mégha ő Józsi bácsi is. És ha minden igaz, akkor ezt dimarsonékhoz vissza is kell küldeni, hogy regisztrálják, hogy erre meg erre a sorozatszámú eszközre él a garancia.

Ha nekem van egy új autóm, mondjuk legyen renault, és elviszem az első kötelezőre, azt beírják a törzskönyvbe, és ha neadj isten egy év múlva bezár az a renault szervíz, akkor máshol másik városban, már azt fogják mondani, hogy bocsi, de hát a múltkor aki megnézte, azt kizárták, mert kontár munkát csinált, és így már nem él a garancia az autóra?!

Számlát meg már úgy tudom nem kötelező megőrizni, tehát nem kötelező feltétele a garancia érvényesítésének.

Dr.Klíma, nem akarom megkérdőjelezni, de tényleg nem értem, hogy is van ez?

Előzmény: Dr. Klíma (2093)
Dr. Klíma Creative Commons License 2004.09.30 0 0 2093

De,  tökéletesen igazad van !!!

Előzmény: windy12 (2092)
windy12 Creative Commons License 2004.09.30 0 0 2092

K2laci

 

Félreérted a garanciát. Amennyiben meghibásodás történik, a telepítő cégnek kell kimenni, megállapítani a hibát, esetleg leszerelni a gépet, stb. Ha telepítési hiba történt neki kell orvosolnia. Erre írtam azt, hogy ha létező, prosperáló és hosszú távon gondolkodó klímás cég telepít, akkor azt meg lehet találni, és számon lehet kérni a garanciát. Ha viszont Józsi bácsi rakta fel, akinek éppen idén volt szerződése a forgalmazóval, de lehet, hogy tavasszal már nem lesz, akkor őt már nehéz lesz megtalálni, a forgalmazó pedig azt fogja mondani, hogy a gép jó, a telepítésért pedig ő nem felel. Ráadásul biztos, hogy fogja kérni a számlát az üzembehelyezésről, amit gondolom nem tartalmaz a vásárláskor kapott számla. Ha pedig nincs az üzembehelyezésről számla, akkor szerintem nem lesz gari sem. Ha meg kérsz tőlük számát vszínűleg az a 27 ezer forintos (konzol nélkül) ingyenes telepítés még drágább lesz.

 

Ez csak az én szerény kényszerképzetem, lehet, hogy egyáltalán nem így van.

Előzmény: k2laci (2090)
windy12 Creative Commons License 2004.09.30 0 0 2091

Korci

 

Hát néha az ember kockáztat, legfeljebb, ha eldugul, kompresszorral kifújatod. Van sokszor, hogy aljzatbetonba rakjuk a csövet, akkor aztán tényleg nehéz lenne kibontani, bár én ilyenkor inkább 25-ös PVC nyomót használok biztonság kedvéért.

 

 

K2laci

 

Azért az a Dimarson is elketyerészik öt-hat évet, ha normálisan van telepítve, és karban van tartva. Megérdemelné azt a szabványos minőségű rézcsövet, igazából nem ezen kéne spórolni. Egyébként az a tapasztalatom, hogy egy telepítésnél szinte semmivel nem lehet spórolni, mert az nagyon hamar visszaköszön. Pl. ha olcsóbb kábelcsatit használunk, akkor szinte képtelenség bepattintani, meg csúnya is, az olcsóbb csőhéj vastagabb, nagyobb hornyot kell a falba vésni, stb. Olcsóbb munkát csak úgy lehet csinálni, hogy vagy gyengébb minőségű anyagokkal dolgozunk, vagy kevesebb munkadíjért. Mindkettőnek megvan a maga hátránya. A sz@rabb anyagokról nem kell sokat beszélni, a kevesebb munkadíj pedig szinte törvényszerűen vonja maga után a felületesebb munkát, a gyakorlat ezt mutatja.

Előzmény: Korci_PÉCS (2089)
k2laci Creative Commons License 2004.09.30 0 0 2090
Lehet, hogy meggyőző amit írt, de ha a szerelők a hozzáadott csővel szerelik fel, akkor 5 év garancia jár hozzá, tehát ha bármi lesz a klimával akkor nem 25000 Ft-ot de egy fillért sem kell fizetni (még a kiszállásért sem!) .....
Előzmény: coli22 (2087)
sexRD Creative Commons License 2004.09.30 0 0 2088

Üdv Mindenkinek!

 

Szomszédasszony (közös teraszon, szemből) új klímát rakatt. Kérdem én: akció? Egen, epont, 50e a 2,7 kW-os Dimarson masina + 15e az ingyenes szerelés. Fuss, fuss -> epont in tecso: klímák halomban -> nem kell kapkodni, gondoljuk csak át gyorsan... (Jólértesülés: konzol kb. 5e, kötelező kiszállási 7-8e. Csomagban 4m cső.)

 

Átgondolás 1 (jelen topik utsó 100 bejegyzése - persze először naívan az első 100 is): más is ráharapott, legfeljebb - ha sz.r - klubot alapítunk. Mindenki csak vett, de még senki nem szerelt...

 

Átgondolás 2 (épületgépéc barát hőteknikus ismerőse): 37 m2 x 3 m + 6 m2 keleti ablak + 20 m2 déli betonfal + (fekete) lapostető - legalább 3,2 kW-os de inkább 3,5-ös kell!

 

Átgondolás 3  (jelen topik utsó előtti 100 bejegyzése, kicsi mikrobiológiával, virológiával és kémiával fűszerezett posztgraduális képzéssel egybekötve): nagyvonalú számítási tanácsok alapján is kicsi még a nagy Dimarson is)!

 

Intro 1 (<lmr> 09.11.-i bejegyzése): Szatmári Kft, 3,5 kW Lakes klíma ~51e. Sajna a net a "Lakes"-t csak tavakként értelmezi (tehát szitázott nóném), de azért csörög-csörög: "Persze, Dimarson az sz.r, ez viszont kkb. jó, elattunk nyócezret, akció vasárnap lejárt: bruttó -> nettó, szerelés?: aki teccik, csak ződ és kártya legyen".

 

Intro 2 (szomszédasszonytól fellelt dél-dunántúli Dimarson - és egyéb - szakszerviz telefonszáma):

 

 - Dimarson: beszerelés 15(16(17))e + ÁFA (tizenöt, mikor felveszi a fónt, ÁFA menetközben, mire leteszi 17), minden plusz m(éter) további bruttó 4,5e, regisztrációt cég elengedi (-5e, egész pontosan nincs további +5e).

 

 - Más klíma: 25e + ÁFA + a méterdíjak.

 

 - Dimarson: nagyon jó az óccsók közü, de ugyanezt a külalakot láthatom más név alatt is futni.

 

 - Lakásom/kW viszony: szerinte is kicsi (akkó mé szerelte be szomszédnak? - ja, mer má me'vvette!). De ha nézek más klímát, akkor ne a műszaki adatokat nézzem (saját szemével látott tecsóban két tökegyforma klímát eltérően cimkézve), hanem emeljem meg: 2,7 kW -> kb. 30-35 kg, 3,5 kW -> kb. 40-50 kg (kültéri)!

 

Konklúzió:

 

 - Nem égető a klíma-kérdés (inkább izzasztó, bár idén annyira az sem volt); 2 éve várom, hogy beálljon egy végleges szintre az áruk - és abból még legyen 1 akció ;-D

 

 - Elsőre megörültem az olcsó húsnak...

 

 - Másodjára beleéltem magam (majdnem me'ffürödtem a Szatmári-lakes-ben ~95-é - az lett volna csak az akciós vétel!)....

 

 - Harmaccorra: elbizonytalanodtam: (esetleg) nem csak híg a leve, hanem még drága is a hús.

 

Ha megveszem, akkor csak azért, mert idén kicsit ráfűthetek vele, mert jövőre klímásként hirdethetem meg a lakást, mert 2+3 év gari van rá és mert nem bóti áron kapom a záramot, úgyhogy csak hagy pörögjön szegény... (Tényleg, szakik, megtagadható a gari, mert a szükségesnél kisebb teljesítményű klímát szereltetek be?)

 

Nos, ennyit tuttam 2 nap alatt kideríteni a Dimarson akcióról...

coli22 Creative Commons License 2004.09.30 0 0 2087

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9114578&go=38749411 windy12 hozzaszolasa... nekem eleg meggyozo amit ir...

 

Előzmény: k2laci (2086)
k2laci Creative Commons License 2004.09.30 0 0 2086
A Dimarson-hoz jobb csöveket ??????? Minek ?
Előzmény: coli22 (2084)
coli22 Creative Commons License 2004.09.30 0 0 2085
Bocs, nem panel, hanem tegla a haz....
coli22 Creative Commons License 2004.09.30 0 0 2084

Sziasztok!

 

Vegig olvasva az ingyenes Dimarson beszerelest picit csalodott vagyok. :( Mi mindenkeppen jobb csoveket szerettunk volna beszereltetni, mint a gyari, de igy,  ha kiszamoljuk, akkor mar kb 40-50 az "ingyenes" beszereles.... Szerintetek, ha nem a Dimarsonos szerelokkel, hanem teljesen mas ceggel szereltetjuk be a klimat, akkor jobban vagy rosszabbul jarunk?

Mi egyebkent 2. emeleten lakunk (ujepitesu panel), az erkelyre raknank a kulterit, es kb 4,5 m cso kellene ossz vissz... viszont jo lenne, ha minel hamarabb beszerelnek...

 

Koszi,

 

Coli22

blueye Creative Commons License 2004.09.30 0 0 2083
Kösz.
Előzmény: windy12 (2082)
windy12 Creative Commons License 2004.09.30 0 0 2082
Előzmény: blueye (2081)
blueye Creative Commons License 2004.09.30 0 0 2081

Hol van a másik topic?

 

Mire számoltak fel 27.000 HUF-ot?

Előzmény: windy12 (2080)
windy12 Creative Commons License 2004.09.30 0 0 2080

Sajnos nekem volt olyan, hogy vissza kellett bontani a cseppvízcsövet, mert ugyan megvolt a lejtése, de sajnos túl hosszú volt, és megtapadt a víz a cső oldalán, és nem volt hajlandó kifolyni. Szerencsére ez nem volt semmivel elburkolva, úgyhogy könnyedén megoldottuk. Ha viszont a szigetelés alatt lett volna, nem tudom mihez kezdtem volna.

 

 

DIMARSON ingyenes telepítésről.

 

A mások topikon van néhány tapasztalat ezzel kapcsolatban, volt akinek a családi házába, úgy, hogy még konzolt sem kellett felszerelni, a gagyi csöveket rakták be, 27 ezer forintot számoltak fel (ingyen).

Előzmény: Korci_PÉCS (2078)
Pat_ Creative Commons License 2004.09.30 0 0 2079
:) annyira nem. csepptálcán keresztül (vagy beltéri alatt megbontva) nitrogént bele. Finoman kiviszi amit kell.
Előzmény: Korci_PÉCS (2078)
windy12 Creative Commons License 2004.09.29 0 0 2077

Dr. Klima

 

Nagyon egyszerű helyzet volt, sima szendvics szerelés, panelben, második emeleten, tűzfalra. Alatta bolt, csatorna sehol, lakásba befele vinni nem lehetett a vizet, és kicsöpögtetni sem. Vödröt tenni alá nem lehetett, mert nem volt hova, meg elérni is nehézkes lett volna. Ennyi.

Előzmény: Dr. Klíma (2073)
Dr. Klíma Creative Commons License 2004.09.29 0 0 2076

szia

A cseppvízszivattyú csak úgy jött magától ... :)

A kondenzvizet eltüntetni igazából 1féle módon lehet (kivéve  a hagyományos módot), az elpárologtatással.

Legnagyobb esély a kültériben lenne. Hogy odáig gravitációs úton, vagy szivattyúval jut el, az már mellékes. Én a probléma nagyobbik  felét abban látom, hogy a 1,2-1,5 liter/óra víz elpárologtatásához elég sok energia kell....

Mindent meg lehet oldani, csak nem minden lesz kifizetődő.

 

 

Előzmény: Pat_ (2075)
Pat_ Creative Commons License 2004.09.29 0 0 2075
Üdv!
Számtalan eset van, mikor egyáltalán nincs is kondenzátum (kvázi hermetikus konténerek, stb.)
Úgy értettem, ha van egy kis plusz hűtés, az jobb; ha nincs, alapeset. Vagyis, hogy nem erre kell építeni a kompresszor motor/kondenzátor hűtését, csak besegítene, ha tud. És csak ha van rá lehetőség. Nem értem, hogy jön ide a cseppvízszivattyú.

Hűtőszekrényeknél/-ládáknál/-bútoroknál alapvető megoldás réges-rég. Nem?
Előzmény: Dr. Klíma (2071)
Buksi-ka Creative Commons License 2004.09.29 0 0 2074

Az ingyenszerelt klímákkal kapcsolatban:

 

Én is gondolkodom egy ilyen klíma megvételén, de több dolog is aggaszt a kvázi ingyen beszereléssel kapcsolatban.

Előszöris az ingyenes beszerelés feltételeiben az szerepel, hogy 40cm-es tégla, 15cm-es panel faláttörés esetén. Namármost nem tudom melyik panel 15 centi, de az enyém 23. Négy méter magasságig vállalják a szerelést, ezen felül alpinista stb. plusszköltség lehet. Én negyediken lakom, négyemeletesben. Az üzletben mondjuk annyit modtak, hogy kiszállás, tartókonzol, dübel, stb nincs benne, ez kb egy 10-es lehet.

Ma végre sikerült (kék számon soha nem vették fel) elérnem a dimarson klíma vonalát, ahol nem sokat tudtak mondani a plusz költségekről, de ideadták a helyi szerelők telefonszámát. Felhívtam, elmondtam hogy vennék, hol lakom, negyedik, stb., mik a költségek. Erre ő, hűha, negyedik? Akkor nincs lift, ki tudja hányszor kell lemenni a szerszámokért, parkolni lehet a ház előtt? mondom a járdán. Hát jó, de akkor is még le kell menni, elvinni a kocsit a parkolóba utána. Alpinista? hát, az lehet hogy nem kell, de akkor is nem egy családi ház, akár konzolra, akár tetőre, az ugyanaz, kell cipelni, kötelezni, kihajolva kell vákumozni, szivattyúzni, legalább egy húszasra számítsak.

Szóval nekem is az az érzésem, hogy anynit mondanak pluszba, amennyit akarnak, bármiért. És a végén tudod meg csak, hogy mi nem tetszhetett nekik, mire mit számolnak vajon.

Ja, meg a szerelő is mondta, hogy nagyon jól tudom, hogy manapság nincs semmi ingyen.

Szóval nagyon kiváncsi lennék a tapasztalatokra, véleményekre, mert csak vasárnapig van félretéve az üzletben.

Dr. Klíma Creative Commons License 2004.09.29 0 0 2073

Még a legjobbnak tartott csepvízszivattyúk is 3-5 év után beadják a derekukat. Én is az utolsó megoldások közé szoktam sorolni.

Ha van olyan dokumentumod, vagy felvételed azokról az esetekről, amikor a vízelvezetést nem lehetett megoldani, vagy valami nagyon eltérő módon, akkor kérlek küldd el a címemre.

1. --- Hátha mégis van megoldás...

2. --- Nem szégyen másoktól tanulni

 

A továbbiakban én is odafigyelek, hogy a fórumban segítsek a kollégáknak a "szakmai" ismeretek bővítésében. Ha van rá alkalom, akkor képekkel is alátámasztom.

A jó doktor holtáig tanúl :))) ........és nem zárkózik el az új gyógyszerek alkalmazásától :))))

Előzmény: windy12 (2072)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!