Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2003.12.15 0 0 1749
Képzeld el ugyanezt egy "Tankcsapda" koncerten! :-))))
Előzmény: Törölt nick (1748)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.15 0 0 1748
Egyszeruen nem szereti senki. Hoztam be kostolot a munkahelyre. Böfögtünk olyan kolbaszosat egesz nap hogy mar magamtol is undorodtam ...
Előzmény: Törölt nick (1747)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.15 0 0 1747
Miért, mi a baj az abált-malaccal? ;-)
Előzmény: Törölt nick (1746)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.15 0 0 1746
Na aztán azt nem, volt egyszer a hutonkben de megpenészesedett mert nem ette senki. Hurka, kolbasz sok hus a fagyasztoba sok kenomajas teperto es kesz.
Előzmény: Tozatu (1741)
Tozatu Creative Commons License 2003.12.14 0 0 1745
Nálunk is kijöttek,ha jön a tavasz,mindig kirohangálok,mennyit nőnek,mikor virágzik.Majdcsak közelebb kerülünk a kikelethez.
Előzmény: Törölt nick (1744)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.14 0 0 1744
Itt egy kis reménysugár, hogy talán lesz még tavasz! [A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.14 0 0 1743
Konyha-fürdőszoba-erkély. :-) A patkány köszönettel elutasítva!
Előzmény: Tozatu (1742)
Tozatu Creative Commons License 2003.12.13 0 0 1742
Ti hol húzzátok meg magatokat?:)Jó kövér,vidéki patkányt tudok küldeni.
Előzmény: Törölt nick (1738)
Tozatu Creative Commons License 2003.12.13 0 0 1741
És az abáltszalonna,jó fokhagymásan,vizes ubival?
Előzmény: Törölt nick (1737)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.13 0 0 1740
Nézd meg, mire válaszoltam! Amúgy csak 300nm füvünk van /nem az erkélyen/, de remélem azért hozzászólhatok! ;-)
Előzmény: Törölt nick (1739)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.13 0 0 1739
Ha jol ertem akkor te ugy szolsz hozza a temahoz hogy egy szaboolloval vagod a fuvet az erkélyladadban ? ;-)
Előzmény: Törölt nick (1738)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.13 0 0 1738
Mivel lakótelepen lakunk, és ősszel beköltözünk, a nagyszobában van a két tengerész, a kisebbik gyerekszobában a két hörcsög. És most még egy patkányra is volna lehetőség.
Előzmény: Tozatu (1736)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.12 0 0 1737
Mult szombaton fel 5kor keltem menten szuleimhez mert jott a hentes es 5:00-kor agyonlőttuk a malacokat. Nem is 1-et hanem kettot. Ezutan a munka gusztustalan resze megperzselni majd megtakaritani. Szetbontani nem olyan gusztustalan mert bél nem lett mosva hanem kuka. Hurka kolbasz 1 disznosajt rengeteg hus a fagyasztoba kenömájas is mert azt meg szeretjuk. A tepertot en sutottem mert tavaly fater rendesen megegette és most buntiben volt ...;-))
Delutan 3-4-re keszen is voltunk este meg menten Tankcsapda koncertre szolnokra. Éjjel kettő fele kerultem ágyba igy majdnem megvolt a 24 orai fennlét ....
Előzmény: Tozatu (1736)
Tozatu Creative Commons License 2003.12.12 0 0 1736
Tán nálatok hétvégén fűbe harap a disznó?
Potyoró!Télen hol van a kismalacotok?
Előzmény: Törölt nick (1734)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.12 0 0 1735
Majd figyeld meg, tavasszal úgy beindul a topik, mint a fű! :-)
Előzmény: Törölt nick (1734)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.12 0 0 1734
Latom mostanság nem ápol senki fuvet akkor vágjun disznót ... ;-) Annak van mostanság szezonja ...
Tozatu Creative Commons License 2003.12.07 0 0 1733
A lótetű is eltűnt?A gyerekek miatt nem akartam megtartani a ricinust,de a magát elveti és kikel mindig valahol,de tényleg szép,így megkegyelmezek.De arra nincs,ahol a vakond túr,bár nem bántom,mert nem csinál kárt,csak hasznot.
Előzmény: morradin (1732)
morradin Creative Commons License 2003.12.07 0 0 1732
Sziasztok!
Vakond ellen nekem bevált a ricinus ültetése körbe a kerítés mentén kb. 5-10 méterenként.
Ezzel tizedére sikerült csökkentenem a látogatásukat. Nem utolsó sorban a ricinus nem is csúnya. Nagyra megnő ( vízigényes ), jó nagy levelei vannak. Egyszer kell csak beszerezni a magokat, aztán ősszel csak begyüjtöd róla a szökséges mennyiséget, tavasszal pedig elveted.
Tozatu Creative Commons License 2003.12.06 0 0 1731
Sok boldog Lóhere napot!
Előzmény: Lóhere (1730)
Lóhere Creative Commons License 2003.12.05 0 0 1730
A jótanácsaidat, habár nem nekem címezted, kimásoltam és eltettem rosszabb időkre. Azt még nem sikerült kiderítenem miért nem megy el néhány levelem. Lehet, hogy megeszi a vakond?
Ma meg elment egy eredeti és a módosított is.
Tegnap írtam neked Kígyószisz minden jót, de nem ment el, ma már nincs elég spiritusz bennem, mert névnapot ünneplünk. A hét végén gereblyézem és locsolom a füvet, úgy ahogy a profik ajánlják.
Mindenkinek kellemes hétvégét!
Előzmény: kígyószisz (1729)
kígyószisz Creative Commons License 2003.12.05 0 0 1729
A vakond imádja a lótetűt és a cserebogárpajort. Elkergetésüknek ez lényeges szempontja volt, sok tanácsot olvastam, ebből megfogadtam pl. a táplálkozási lánccal kapcsolatos felvetéseket. Azt azonban nem, hogy éjszaka ott várjam, míg kibukkan, mert mit is kezdtem volna vele (sajnáltam volna megfogni). Szóval:
1. nagyjából 2 hetenként kiszórtam Galitiont, ami kiirtotta a lótetveket és a cserebogárpajorok egy részét (sajnos, utóbbit csak gyéren, pedig ezeket utálom jobban, meg azt, ha nyáresti locsoláskor hangosan zümmögve rámugranak a cserebogarak, brrr).
2. kaptak a járatokba bele karbidot, amit aztán belocsoltam és úgy füstölt, de úúúúúúúúúgy.
3. ennek egyik változata volt, hogy amikor úúúúúúúgy füstölt, akkor feljött a vakond kb. 3-5 méterrel arrébb (azaz levegőztető nyílást csinált magának a füst elől), oda pedig - jaj, ne utáljatok nagyon - bedugtam a locsolócsövet.
Ez így együtt sok volt nekik. Hogy életben maradtak, az bizonyos volt abból, hogy ki- és visszavonulások útja is nyomon kísérhető volt.
Ősszel egyikük ismét visszatért, de egyelőre megelégedtünk az 1. alatti kezeléssel, tavasszal meglátjuk.
Hátsó kertünkben fel-alá korzóznak az idegen macskák. A szomszédnak is mindig van, az folyton átjárt hozzánk és benyúlkált a vakond-likakba. Nekünk is volt cicánk, sajnos, eltűnt. Az is kereste a vakondot a földben.
És mégis voltak vakondokok.
Előzmény: TamiBT (1724)
rferi Creative Commons License 2003.12.05 0 0 1728
Egyelőre szvsz figyelj oda, hogy nedves legyen, amíg nincs fagy locsolgasd.Nehogy kiégesse.Persze most nem kell olyan intenzíven, mint nyáron.
Aztán imádkozz, hogy ne legyen benne sok mag, meg, hogy a rigócskák összeszedik a lelassult kukacokat, erre elég jó esély van.Aztán tavasszal esetleg a kissé szétesett darabokat egy hengerezéssel lejjebbküldheted, a talaj felé, hogy kevésbé legyen zavaró.
Előzmény: Lóhere (1726)
Lóhere Creative Commons License 2003.12.05 0 0 1727
Azért mert ma sem értek a kerthez. Mondanak valamit kapom a tanácsokat, időnként ellentmonó tanácsokat, aztán csinálom.
Az elmúlt húsz évben lakótelepen laktam és egyáltalán nem érdekelt az egész. Se a fű se a fa, semmi aminek köze van a földhöz. Amikor megvettük ezt a házat sok mindent meg kellett tanulnom. Homok, tarack, sitt és sódez mindenhol. Az egyértelmű volt, hogy egy teljes földcserét kell csinálnom. Ahova bokrokat fákat akartam helyenként 50 cm-t, a nagy fák helyén 1 métert is kiszedettem. Akkor kb. 10-12 teherautó termőföldet és hatvan mázsa trágyát terítettem szét, ástam be. Mivel nem olyan messze van egy nagyobb tehenészet és a fuvar is olcsón elintézhető, valamint úgy voltam vele, hogy a szerves trágya tökéletesebb, mint a műtrágya ez a kérdés nem is volt kérdés. Tavasszal adtam neki nitrogént, és csak locsoltam. A szomszéd adta tavasszal a nagy hóolvadáskor a tippet, hogy ősszel milyen jó lett volna elteríteni egy kis trágyát, az szépen bemosódott volna. Gondoltam ez mégiscsak jobb mint a tavaszi nitrogén, hát nosza. Lótetű eddig is volt, nem is kevés. Ha a vakond erre bukik, akkor már jött volna. Az is lehet, hogy a környéken lévő eszméletlen sok macska rendbeteszi a vakondkérdést.
És most itt vagyok kedves Tozatu kétségek közt.

Előzmény: Tozatu (1725)
Lóhere Creative Commons License 2003.12.05 0 0 1726
Azért mert ma sem értek a kerthez. Mondanak valamit kapom a tanácsokat, időnként ellentmonó tanácsokat, aztán csinálom.
Az elmúlt húsz évben lakótelepen laktam és egyáltalán nem érdekelt az egész. Se a fű se a fa, semmi aminek köze van a földhöz. Amikor megvettük ezt a házat sok mindent meg kellett tanulnom. Homok, tarack, sitt és sódez mindenhol. Az egyértelmű volt, hogy egy teljes földcserét kell csinálnom. Ahova bokrokat fákat akartam helyenként 50 cm-t, a nagy fák helyén 1 métert is kiszedettem. Akkor kb. 10-12 teherautó termőföldet és hatvan mázsa trágyát terítettem szét, ástam be. Mivel nem olyan messze van egy nagyobb tehenészet és a fuvar is olcsón elintézhető, valamint úgy voltam vele, hogy a szerves trágya tökéletesebb, mint a műtrágya ez a kérdés nem is volt kérdés. Tavasszal adtam neki egy kis nitrogént, és csak locsoltam. A szomszéd adta tavasszal a nagy hóolvadáskor a tippet, hogy ősszel milyen jó lett volna elteríteni egy kis trágyát, az szépen bemosódott volna. Gondoltam ez mégiscsak jobb mint a tavaszi nitrogén, hát nosza. És most itt vagyok kétségek közt.
Lótetű eddig is volt, nem is kevés. Ha a vakond erre bukik, akkor már jött volna.
Előzmény: Tozatu (1725)
Tozatu Creative Commons License 2003.12.04 0 0 1725
Miért kellett rá a trágya?Bár ez már költői kérdés,de ha előtte trágyáztad,a szerves trágyánál 3 évig tart a lebomlás,a fűnél többet is lehet,mert nem olyan igényes.Ha nem volt jó érett trágya,akkor baj.Próbáld meg jól elteríteni,hátha lemosódik.A trágya vonzza a lótetűt,a lótetű vonza a vakondot,pedig az csak segíteni akar,mégis útálják.:(
/A vakondegysélyegyenlőségi irodából voltam./
Előzmény: Lóhere (1720)
TamiBT Creative Commons License 2003.12.04 0 0 1724
- Hogyan kergetted el oket???
Előzmény: kígyószisz (1721)
mézontófű Creative Commons License 2003.12.04 0 0 1723
:DDDDDD
Mézontófű
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.04 0 0 1722
Miert kellett arra fure annyi szar ? Vagy csak siman szar ?
kígyószisz Creative Commons License 2003.12.04 0 0 1721
Pont ezért, Lóhere, mert ennyit kinlódtunk: én most nem vetettem volna bele gyommagokat. Ráadásul a kukacok (szerintem) arra utalnak, hgoy nemsokára megjelenik majd a vakond, s általában azt nagycsaládostul teszi. Jó néhány hónap volt, míg sikerült őket elzavarnom, bár ezt sosem lehessen tudni.
Tudod, mindenki mást mond. A szomszédom is trágyázott, ott is baromi gyomos lett.
Bocs, hogy beleszóltam.
Lóhere Creative Commons License 2003.12.04 0 0 1720
Nem értem! Mit csináljak a termőföddel. A fű kész. Mielőtt vetettem markolóval leszedettem kb 30-40 cm mélyen a homokot, tarackot építési maradékot. Hozattam rá agyagot, trágyát majd az egészre termőfüldet, kiszinteztem. Kutat ásattam, egy hónapig locsoltam és gyomtalanítottam majd csak utána vetettem. 1 évig tartott amíg úgy besűrűsödött, hogy azt mondhattam NA.
Visszanéztem a topikot és emlékszem is rá, hogy kínlódtál eleget és kínlótam én is. Nem mondhatod, hogy hozassak az egészre földet. Ráadásul a járda a kert szintje alá kerülne. Nem megy!
Előzmény: kígyószisz (1719)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!