Ha jól sejtem a feltételezett zenei ízlésemet érte finom kritika.:) Tájékoztatásul közlöm, hogy a felsorolt lemezek nem az én, hanem apám egykori szerzeményei. Mivel ki nem dobom őket, ezért gondoltam meghallgatok párat, itt ért a felismerés, amiből a kérdés lett.
Előerősítő nélkül megy, integrált erősítőre van kötve, Technics su-v620. Van itthon másik erősítő azzal is kipróbálhatom, de ha Zorán meg pl. Konc Zsuzsa szépen szól, az Abba meg a BoneyM rosszabbul, akkor nem hiszem, hogy az erősítő. Bár nem vagyok szakember. Ha viszont mégis tű, akkor áll az előbb feltett kérdésem, hogy mivel járok jobban, vadásszam a gyári Technicset, vagy jó bele az AT311ep?
A zágrábi lemezek felső prezenszben gyengébbek a kelleténél, de átlagban ennyire nem rosszak, sőt. Inkább a Hungarotonnál gyakori ott a kiemelés / keménység. Amit írsz, az bizony elhasznált tűre utal, vagy makacsul a tűhegyre ragadt (ráégett) koszra. Akár több oka is lehet, a gyenge minőségű RIAA-korrektortól kezdve...
Köszönöm a válaszokat, közben megnéztem a lemezeket, nemrég hoztam el apámtól őket, a tompább lemezek Jugoszláviából valók. Ezek szerint a régi magyar lemezek jobb minőségűek voltak.
Sziasztok! Van egy Technics SL-BD22 lemezjátszóm, amin elkezdtem újrahallgatni a régi családi lemezeket. Némelyik kifejezetten szépen szól, de van amelyik tompán. Pl. a negyven éves Zorán vagy Máté Péter hibátlan, de az Abba hagy némi kívánnivalót. Az lenne a kérdésem, hogy ilyen esetben a lemezek "fáradtak", vagy esetleg hangszedő, vagy tű probléma. És ha hangszedő kérdés, akkor mivel járok jobban, ha vadászok gyári Technics p24-est, vagy ha keresek valami alternatív megoldást? Láttam a neten többet is ami elvileg jó lehet, pl. Audio Technika at311ep, de vajon jobb-e, illetve fel szabad-e tenni, figyelembe véve, hogy ezen nem lehet állítani a tűnyomást, mert az gyárilag fix. A válaszokat előre is köszönöm!
nem a picsába futnak a vinilesek mostanában, hanem a furutekhez, ez a legkeresettebb analóg kütty manapság, minden ajánlást és díjat megkapott... mikor ajnároztak ennyire egy futóművet, vagy riaa korrektort valaha is, például? ;Đ
Én teljesen nyugodt vagyok! :) Bár ha belegondolok, hogy tanácsodra mindenki elmegy innen p...ba, mi lesz veled? Unalmadban depressziós leszel, beveszel valamit, oszt gyűjthetünk koszorúra...:)
Semminek nem semleges a tónusa, mert amit "semlegesnek" hallunk, az pont olyan tárgyon van, ami szintén nem semleges :Đ
...És kezdhetjük elölről a mana - légpárna vitát, amit már ezerszer lejátszottunk Petykabá'-val - Isten nyugosztalja a vén kötsögöt...
Amúgy hallottam Tayát, de egyáltalán nem emlékszem a hangjára, pedig nekem is volt már pár emlékezetesen szóló jappán futóművem ;)
Tegnap viszont előhoztam a fáskamrából a fakaruszt, mert lp-t ugyan ezután sem lesz időm és módom hallgatni, de amit még nem hordtak és loptak el, azt bedigizem egy háttértárba - és elmehet minden borozgatva bambuló, bakancsfűzőbámuló fax a pics@ba...