Hány lapátos a ventillátor? Próbálj szerezni több lapátos ventillátort mint ami most van, de először is vedd ki a thermosztátot akkor mit csinál, elvileg nem szabadna melegednie csak akkor szoktak ilyen melegedési problémák lenni, ha tesznek be légkondit az leszokta fogni a levegőt rendesen. A víz cirkulál rendesen nincs valami dugulás? Könnyű munkánál is melegszik vagy csak szántáskor?
Mennyi idős a gép? Fagyállót használsz vagy vizet? Lehet hogy mégis csak kellene egy új thermosztát, vagy próbáld meg thermosztát nélkül ha úgy is forralja a vizet akkor lehetséges, hogy hengerfejes a gép.
Sziasztok tud nekem valaki segíteni? Olyan problémám van egy 1025.3-as MTZ-vel dolgozok. Most nem olyan régen elkezdte forralni a vizet. már megnéztük a vizkavarót a termosztátot de azoknak semmi baja. Már nem tudom mit kellene vele csinálni.
Az abaj,hogy nem akkor bólogatott,amikor én szerettem volna.Akkor inkább elpukkant valami cső,vagy eltört pl a munkahengertartó rész,vagy......
Az 550-s adagolóval azért lett volna jó,mert akkor van a befecskendezett gázolajhoz elég levegő,míg a 80-as adagolójával befecskendezett olajhoz kicsi a levegőkapacitás.Mindig füstölt,még amikor kipörgött akkor is.
Szaby!
Őkelmét még a Balatonnál vettem az Agrosattól.A Crystaltól nem nagyon érdemes semmit venni,mert mindent drágán adnak.....,de hát gondolom,tudod Te is.
Heló Szaby ! A vízszivattyúnál lévő gombán nincs zsinór ,viszont a hengerfej bal hátsó oldalán(sarkán) lévőn van ! Nekem a hagyományos mutatós óra van ,az a mechanikus ??
Nekem sincs a 70 fokkal bajom mivel az nálam is úgy szokott lenni. Az üzemi hőfok ne izgasson, mert annak max akkor szabad annyinak lenni ha leterheled. De a legjobb esetben ha tökéletes a hűtés akkor nem emelkedik annyira még leterhelten sem.
Hogy hová ,melyikre van kötve,még nem is néztem meg..(Valahogy..nem érdekelt..:-) De holnap megmondom,mert már sötét van. Viszont, a termosztáttal kapcsolatban jól gondolkodol ! Nekem stabil a 70 fok,ezért nem piszkálom.
Heló ! Igen a régi thermosztáttal is ingadozott a hőfok ,olyan mindha nem cseréltem volna semmit,pedig a régi ház korrodált is volt. Szaby tanácsát megfogadva leellenőrzöm a thermosztát müködését (hétvégén),előbb-utóbb ki kell hogy derüljön valami . Mégvalami,neked hova,melyik gombára van kötve a zsinór ?? Nekem a vízkeverőnél lévőn nincs zsinór((elektromos vezeték!!)). De szerintem jó lehet a gomba is meg a mérőóra is,mert ha a blokk oldalára teszem a kezem ,simán rajta tudom tartani ,melegnek jómeleg ,de ha legalább 70 fokos lenne akor ez nem sikerülne !!
Az LTZ-m a 80-as MTZ dagoló feltétele után 46-ot ment és szabályosan kapaszkodni kellett a kormányba,annyira bólogatott.Ha az 550-es adagolót teszünk fel,akkor még lehet,hogy mindig meg lenne....
De az én 82-esem,nem volt megpiszkálva...gázkarhatárolócsavatügyileg ! A kemping bicikliddel, nem tudom hogy mi a faxt csinálhattál..hogy 40-et ment..(Biztos üldözték..:-)
A termosztáthoz. Többfajta termosztát van forgalomban itthon. Azt hiszem van 72 fokos, meg 83 fokos. Ez az újfajtára értettem. A régifajtából is kettő van csak annak a hőfokát nem tudom. Sajnos az oroszok nem nézik melyik célországba való és ömlesztve küldik. Tanácsként. Termosztátot kikapod, egy lábasba beleteszed engedsz rá vizet és felrakod a gáztűzhelyre. Utána a vízbe raksz egy hőmérőt ami legalább 100 fokig mér és megnézed hány foknál kezd nyitni és hány foknál nyitott ki teljesen. Ha a hűtőd tiszta(kívül-belül) akkor a teljes kinyitásnál lévő hőfokot fogja tartani kb. optimális körülmények között. Nekem is a 72 fokos újfajta van benne és nem aggódok, de nekem állandóan 70 fok körül mozog. Van egy caterpillar markoló termosztátom amire rá van írva, hogy 89 fok és az újfajta termosztátházba belepasszol. Tökéletesen működik vele is az óra szerint 80-90 fok közt van a mutató üresjáratban is, meg szántásnál is, csak ezzel már hamar fel lehet rottyasztani a vizet közel a 100fok.