Nálam van ez úgy is, ha nem ezen a kütyün keresztül beszélek. :-) Szerintem valami mikrofon hiba lehet... Amúgy ezt a fajta fejegységet még nem láttam. A sokadik féle:-)
Nem, mert azért is vittem el cserére, mert ellenőrzéskor magas volt meg nagyon sötét, és a szaki is mondta hogy figyelemmel kell kisérni hogy innentől is produkálja és tovább !Hát produkálta!: ((
Üdv a segítőknek! Az a helyzet hogy mai olajcsere után kb 40 km-el (és ebből csak 10km város) bejelzett a túl töltési lámpa, ami brutális az amúgy teljesen korrektül müködő autótól (5, 2 l fogyasztás, jó tempóssan) !Mivel kezdjem a helyrehozatalt? 1 hete vettem, semmi gyanúsat nem vettem észre,semmi hiba üzenet!Nem tudom hogy használták ?: (
Na ilyen médiacenterem van, augusztusi. Újabban, ha telefonálok, a hívott fél oldalán szaggat a vétel, nálam normális. Gyári visszaállítást már próbáltam, maradt. Most még megpróbálok egy másik telót ráakasztani, nehogy kiderüljön, az a kakukk.
Ha sokszor leállítod regenerálás közben,gázolajat nyom a motorolajba.A szagán nem érzed,de büdösebb,mint egyébként.
Én is így jártam nyáron vezeték szakadás miatt 110 km-enként regenerált,de sokszor leállítottam,mert nem győztem mindíg
végig vinni a tisztítást,világított a motor hiba lámpa,és már tele volt a pupom vele.Nekem is sok volt az olaj,3000 Km után olaj csere.Elvittem márka szervízbe,és ott derült ki a vezeték szakadás.Utána néztem a neten,és arra jutottam,hogy gázolajat nyom bele,mert azt dúsítja és más időpontokban is fecskendez be belőle,így melegíti fel a DPFet.
Olvass a Mazda fórumon.Ott a nívópálcán 3 jel van.
Min-Max-Olaj csere.
Ha eléri az olaj a harmadik magasságot ,csere,mert annyira felhigul gázolajjal.
Szerintem cserélj motor olajat minél hamarabb,és figyelj a regenerálásra,vagy sokba lesz. :))
Üdv Szakik ! Olyan kérdésem lenne van egy 2013 évi 1,6 Crdi Kia Ceed és az a hiba üzenet ,hogy olajszint emelkedés ,és tényleges is az emelkedés ,nem víz, nem érezni hogy gázolaj ,és akkor mi lehet a gond,v mitől emelkedik !?:-((( Előre is kössz ha valaki veszi a fáradságot és ír ,esetleges saját tapasztalatáról !:-)
Tiszta sor, hogy hóban a keskenyebb abroncs a nyerő... Természetesen azonos feltételek mellett.
A lánctalpas eszközök azért mennek el mindenhol, mert alacsony a fajlagos talajnyomásuk, tehát hiába a gigászi tömegük, egységnyi felületre kisebb "súly" jut, így kevéssé süllyednek el a laza talajszerkezetben - olyasmi elven működik a dolog, mint a hótalp. Egyes esetekben ez a hátrányuk is egyben, mert túl laza talajban nem tömörítik kellően az alattuk lévő fundamentumot, így leér a "hasuk", mikor is "elkapar" a lánc.
És éppen ezért jobb a keskenyebb abroncs a hóban; a keskenyebb gumi nagyobb nyomást gyakorol a laza "talajszerkezetre", így hamarabb fog szilárd felületet - leszámítva azt az esetet, mikor a tapasztalatlan user sok gázzal jéggé polírozza a felületet.
Lassításnál egyébként éppen fordítva alakul a történet; a szélesebb abroncs nagyobb mennyiségű havat tol maga előtt, ami segíti a lassulást.
Mindez a havas, és még inkább nagyobb hóban érvényes, nem a már jeges, vagy ónos esős körülmények között.
Magyarországon viszont kevéssé jellemző a havas napok száma, így nem biztos, hogy téli abroncs választásakor erre kellene fókuszálni - inkább a hideg, fagyos, nedves körülmények közötti tulajdonságok alapján választanék.
Persze mindez az én ismereteim, és tapasztalataim szerint.
Szerintem pedig ebben az esetben (is) magától értetődő! Erre szabály van! Az nem teszt semmire sem, ha különböző feltételek - anyag, tömeg, körülmény stb. ...- mellett próbálnának hasonlóságot találni/keresni. A próbapályán a gumitesztet pl. ugyan azon a gépkocsin végzik!
Erre nem tudok mit mondani, de az én olvasatomban nem normális, ha zörög az ajtó, és ha nem külső behatás eredményeként tesz így, akkor vélhetően garis javítás.
De úgyis kell beszélned a szervizzel, a munkafelvevő tud erről nyilatkozni.
Úgy emlékszem azt írtad, garanciális az autód, ennek fényében én nem küzdenék vele, bevinném a szervízbe, így nem lesz vita a garancia miatt, ott ismerik a fogásokat, van célszerszám, a műhelyben meleg van, kevéssé törnek a műanyagok, stb.
Azt viszont minél alaposabban figyeld meg, milyen a zaj, honnan jön, mikor zörög leginkább, hogy el tudd mondani a szakinak.
szerintetek az ajtó zorgésemmel kapcsolatban elmenjek januar kornyékén szervizbe,vagy nekifogjak itthon magam ? ahogy elneztem a youtub videokat nemnehez leszedni az ajto karpitot,de alatta egy muanyag valami van ,ami eleggé nehéz elhinnem,h fémesen zorog.márpedig valami az ajtóból jon aszem...
"A motoromban pedig még most is egy 2008-as gyártású Banner akku van."
Az nagy szó! Nekem nyáron kellett cserélni akksit a mociban; beépítettem egy USB töltő, levettem a sarukat a szereléshez, majd visszatettem, ellenőrzés, indításpróba... Egy tompa puffanás, és az akksinak vége. Terhelés nélkül 12,7 V, ráadott gyújtásnál 5 V. Először azt hittem, elb@sztam valamit, de nem. Egy AGM akksi volt, ezek így halnak :-(
Van egy hagyományos, töltögetős Yuasa akksi, amit még az előző mocimba vettem 2011-ben, az hibátlan. Kiszedtem, mert azt hittem hibásnak, de kiderült, hogy az önindító erősáramú érintkezője halt meg, ami éppen olyan hibajelenséget produkált, mint egy elhaló akksi.
Én inkább olyat olvastam, hogy a japán autókban precízebb a fesszabályzó, nem engedi 14.5V fölé a működő kocsiban a feszültséget, és ez jót tesz az akksinak.
Nekem 2007-es a Ceed-em, 3 éve cseréltem le az akksit, mert már túl sokszor kellett töltögetni.
A motoromban pedig még most is egy 2008-as gyártású Banner akku van. De jövőre mostmár tényleg kicserélem szegényt, megszolgálta az idejét bőven...
Ha erről - ez a régebbi változat, már nem ezt árulják -
vagy erről
van szó, akkor azon nincs mit kapcsolni. Rácsatlakoztatod az akkura, bedugod a konnektorba, majd kiválasztod az autó/motor/6v ikon közül a megfelelőt, és ennyi.
Az elsőnél van egy hideg körülmények közötti töltési mód is, ami elvileg a regeneráló funkciót foglalja magába, de ha minden igaz, a többi ikon mellett is áttér egy idő után a regeneráló funkcióra.
Két ilyen Lidl-töltő tartja karban a családi gépparkot évek óta. A normál töltőt nem is tudom, mikor vettem elő utoljára - ja, mikor öcsémnek gyorsan kellett tölteni az autó-akkut, mert arra kevés a Lidl-töltő. A motor-akksikhoz meg nem is tudom használni, csak a Lidl-töltőt.
Éppen azért jó rajta hagyni több napig, mert akkor nem csupán tölt, hanem regenerál, karban tart, szulfátosodást kezel...
Ettől függetlenül biztosan jót tenne neki egy hosszabb kúra egy okostöltőn, mondjuk egy hét.
Nem kell annak semmilyen töltőn annyi idő. Okoson meg főleg nem.
Már korábban írtam, nekem egy 9 V-ra leharcolt akkut állított talpra a Lidl processzoros töltője (akcióban 6k volt, azistenismegáldjaőket). Utána még hosszú hónapokig használtam problémamentesen, a kocsival együtt vett tőlem búcsút.
Valamivel tovább tartott, mint 24 óra, és olyan lett, mint az új. Ráadásul tudja a csepptöltést is, automata módon.
Ja, mikor az automata ablakemelőt szerelték, akkor mondta az elektromos szaki, hogy az egész kocsiban már tervezéskor minimalizálták a fogyasztók áramfelvételét.