Keresés

Részletes keresés

rferi Creative Commons License 2004.01.27 0 0 1849
Hát Ozzyra!
Febr 13 péntek este.Asszem a Pecsában lesz.
Előzmény: Törölt nick (1848)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.27 0 0 1848
Na es milyen koncertre ?
Előzmény: rferi (1846)
kígyószisz Creative Commons License 2004.01.27 0 0 1847
Komolyan? Örök hála, köszi, köszi, köszi :-)))))
Előzmény: Tozatu (1844)
rferi Creative Commons License 2004.01.27 0 0 1846
Off
Osbourne!
Mégy a koncertre 13-án?
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.27 0 0 1845
Ujközben kitehettél volna egy kicsit belőle !
Előzmény: Tozatu (1844)
Tozatu Creative Commons License 2004.01.26 0 0 1844
Szolnokon vettem a kertészboltban,spanyol mag.Biztos tavasszal kell vetni,de pontosan meglesem.Majd küldök magot,ha teremni fog.:)
Előzmény: kígyószisz (1843)
kígyószisz Creative Commons License 2004.01.26 0 0 1843
Jajj, jajj, jajj !!!! Én csak ácsingózom rá, mindezideig... Hol vetted? Mikor kell vetni és hová? Mit szeret? Úúúúúúúúúúgy szeretnék kígyósziszt :-)))
Előzmény: Tozatu (1842)
Tozatu Creative Commons License 2004.01.23 0 0 1842
Itt is csúszott itt-ott.Idén vettem először kígyószisz magot.:)
Előzmény: kígyószisz (1840)
Tozatu Creative Commons License 2004.01.23 0 0 1841
Pontosan nem tudom.
Előzmény: Törölt nick (1839)
kígyószisz Creative Commons License 2004.01.23 0 0 1840
Megnézem, köszi :-)))) Jó nagy jégpályák voltak ma is, még egészen Budafokig, ahogy jöttem befelé.
Előzmény: Tozatu (1838)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.22 0 0 1839
2-3000 ft 50 kg ?
Előzmény: Tozatu (1838)
Tozatu Creative Commons License 2004.01.22 0 0 1838
Lehet olcsóbban kapni gazdaboltokban román ammóniumnitrát-műtrágyát,egyebet,ami ua.járdára jó.
Előzmény: kígyószisz (1837)
kígyószisz Creative Commons License 2004.01.22 0 0 1837
Nekem inkább az éjszakai nedvesség-lecsapódások szoktak gondot okozni, nagy nyugodtan indulunk el otthonról reggel és kiderül, hogy még a kapuig sem bírunk elérni a jégpályán, pedig este söpörtünk (már amikor volt rá ok).
Ez egy Tesco-táp, lila dobozos, kb. 5 kg. mennyiség, már nem tudom, mennyi volt, de gyanúsan olcsó :-)))) Azt hiszem, Tesco általános növény (virág-?) tápnak hívják, de a lila dobozról biztosan megismerhető. Ennek a mennyiségnek a fele már kétszeri alkalomra volt elegendő (mintegy 50 méter hosszúságú járdára + lépcsőre), nagyon kevés kell belőle, alig látszik meg a betonon, mindenesetre a homokszórásnak csak töredékére van szükség. És alig nagyobb szemű, mint a homok, kézzel lehet "sózni".
Előzmény: noizreduction (1836)
noizreduction Creative Commons License 2004.01.22 0 0 1836
Még1 nagyszerű ötlet:
Ősszel vettem egy lombszívót, ami fúj is. A frissen esett havat a járdáról azzal "söpörtem" le. Naggggyon király volt! :o))) Utána persze megpróbáltam a söprűs módszert és sokkal tovább tartott és kevésbé volt hatékony.

Műtrágya
A módszer - mármint a söprű, vagy a fentebb említett hófúvás - általában működik, ha otthon vagy és van időd elsöpörni a havat. Ha viszont dógozó' és napközben leesik a hó, ami egy kicsit megolvad és mire hazaérsz ráfagy a járdára, akkor söprögetheted, amíg felolvad. Ilyen esetben jön a a műtrágya, ami sokkal, de sokkal kevesebb terhelést jelent a környezetre, mint a .

kígyószisz:
Tudnál pontosabb adatokat mondani a műtrágyáról? Kiszerelés, ár, név, etc.. Köszi!

Előzmény: rferi (1834)
kígyószisz Creative Commons License 2004.01.22 0 0 1835
Azért olyan nagyon sokat nem szórtam ki, hogy az káros legyen! Mi is ellapátoltuk, mégsem lett száraz, mert a csapadék, pára, stb. helyenként ráfagyott, illetve az éjszakai csapadék fagyott meg reggelre (éjszaka nem szoktunk kimenni, ha nem esik a hó), így viszont semmi sem fagy le reggelre, és senki sem fogja eltörni a kezét-lábát. Azért nálunk hidegebb van, hidd el.
Előzmény: rferi (1834)
rferi Creative Commons License 2004.01.22 0 0 1834
Bár műtrágyaszórás tekintetében együtt vagyok veled, Potyoróval, Osbourne-val, és Tozatuval antagonisztikus ellentét feszül e témában közöttünk, de őszintén nem értem ezt a hóra szórási képletet. :-o
Én _egyszerűen_elsöpörtem/lapátoltam_ a _havat_ a _járdáról_, és enyém a legszárazabb járda.(mert a többiek sz@rt@k rá elsöpörni)
Minek a természetet terhelni ellenőrizhetetlen mennyiségben és eloszlásban kiszórt műtrágyával?????
Előzmény: kígyószisz (1833)
kígyószisz Creative Commons License 2004.01.22 0 0 1833
Ti itten zsenik vagytok :-)))) Lehet, hogy Ti ezt már tudtátok, de nekem ekkorra esett le :-)))
Kiszórtam a betonokra a műtrágyát (Tesco-gazdaságos bigyó volt, egy nagy dobozzal vettem, tök olcsó volt, lehet, hogy műtrágyának nem is lenne annyira OK). Nekem van a környéken a legszárazabb betonom. És nem olvadt rajta a jég, nem lett locspocs, érdekesen hat, de szuper!!!
Majd lesöprögetem a szezon végén, de jó is lesz, bele a fűbe-virágágyásba.
Onnan már csak a múltkori homokfoltokat kell majd valahogy eltávolítanom :-))))
Tozatu Creative Commons License 2004.01.21 0 0 1832
Lecsaptam akkor.:)
Előzmény: Törölt nick (1831)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.20 0 0 1831
Gondoltam, hogy tetszeni fog! :-)
Előzmény: Tozatu (1830)
Tozatu Creative Commons License 2004.01.20 0 0 1830
Bevesz az mindent,ha muszáj!:)
Előzmény: Törölt nick (1829)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.19 0 0 1829
Lehet, hogy nem mondok jót, de én tél végén-tavasz elején a kevert műtrágyát használom. Utána a pétisót, ősszel pedig a szuperfoszfátot. Nyáron még szereti a fű a vasgálicot is.
Előzmény: noizreduction (1827)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.19 0 0 1828
Én is arra szortam ki a mult telen és tenyleg jo volt.
Előzmény: noizreduction (1827)
noizreduction Creative Commons License 2004.01.19 0 0 1827
Érdekesség:
Kérdeztem az egyik barátomat, hogy mivel lehetne a betont télvíz idején jégmentesíteni. Tavaly néha sóval próbálkoztam, de megbántam, mert szétvitte a betont. Szerncsére a növények nem sínylették meg. Nos, a barátom azt javasolta, hogy műtrágyával szórjam be, mert az nem marja szét a betont, sőt a növcik is szeretik (pl.:pétisó). Azt is mondta a srác, hogy szokták azt is csinálni, hogy tavasz kezdetekor, amikor még van hó, akkor a hóra szórják szét a műtrágyát és az az olvadással szépen lassan felszívódik és a fű is megerősödve várja már a tavaszt. Még nem néztem utána a műtrágyának, csak barkácsboltban, de ott horror ára van, úgyhogy majd valamelyik gazdaboltot kell célbavenni. Ha esetleg vki tud segíteni, hogy milyet érdemes venni, azt megköszönném.

Az új telepítésű fűhöz kapcsolódóan: korábban írta már itt - asszem' a PISZOK -, hogy lazításképpen homokot érdemes bedógozni', az egyébként a vízelvezetést is javítja.
< i > noiZ < /i >

eftárs Creative Commons License 2004.01.15 0 0 1826
:)

Lehet, hogy ez volt a bibi. :))

Előzmény: Törölt nick (1825)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.15 0 0 1825
Néha adj neki enni, akkor talán leszokik róla! ;-)
Előzmény: eftárs (1824)
eftárs Creative Commons License 2004.01.15 0 0 1824
a diófám tetején megmaradt néhány diót a természet, na és a madarak lassan szedegetik le.

Evvel nem is lenne baj, ha nem a kutyám találná meg ezeket, és nem hordaná szanaszét a kertben, hogy aztán szétrágja és az apró dióhéjdarabokat elszórja. :(

Törölt nick Creative Commons License 2004.01.15 0 0 1823
Mar lehet gyujtögetni a gyepszell?ztet?gépre mert tavasszal indul a mandula ...
Előzmény: Tozatu (1822)
Tozatu Creative Commons License 2004.01.13 0 0 1822
Megszavaztuk,nem rajtunk múlik.:)
Előzmény: Törölt nick (1819)
rferi Creative Commons License 2004.01.13 0 0 1821
Megpróbálok tanácsot adni...
Így első hallásra az, hogy állt rajta a víz, nem jó.Ezt nem szereti.Valszeg tömör a talaj, amit az is valószínűsít, hogy frissen hoztak földet.Ezek mindig valami alsóbb rétegből valók szoktak lenni, hogy ne legyen gyomos.De az meg állt. humuszban szegény.Készülj fel arra, hogy esetleg tavasszal újra kell kezdeni az egészet, és vetés előtt be kéne dolgozni a talaj felső részébe némi tőzeget.Ez majd olyan március környékén derül ki, mert akkor látod, milyen a tél után a fű.Ha nagyon gyatra, szvsz jobban jársz, ha újrakezded.Aztán kéne bele némi tápanyag is, néhányan bírálnak minket ezért, de valami jóféle fűtáp is kellene rá, egyenletesen kiszórva, és azonnal belocsolva, vágás után két-három nappal.
Én hosszú hatásidejű tápot használok, de az én földem is sovány, ezért kéthetente alkalmazok még ammónium-nitrátot is nitrogénutánpótlásnak, mert az kimosódik hamar.Persze az ajánlott dózis felével, nehogy kiégjen.
Összefoglalva:most csak várni kell, tavasszal kiderül mit tehetsz.
Előzmény: Sanya_67 (1820)
Sanya_67 Creative Commons License 2004.01.13 0 0 1820
Sziasztok!

2003. június 30-án költöztünk életünk első kertes házába. Belül is és kivül is akadt munka bőven. /Emelt szerkezetkész volt a ház/. Az építtető 2 teherautónyi fekete földet vitetetett a telekre még 2002 végén mikor aláírtuk az adásvételit. Egy kupacban ált míg 2003 júliusában jöttek és rendbe tették a kertet. Gyomírtás majd az eredeti földet nagyjából síkba tették. Aztán elterítették azt a fekete földet amit az építtető hagyott nekünk ott bónusz gyanánt. Aztán még 6 teherautónyi földet hoztak és végre elértük azt a szintet amit kellett. telepítették az öntözőrendszert, földet rotáltak, kiszedegették a földből ami nem odavalő - szóval egészen eddig maximálisan meg voltam elégedve velük. Aztán elvetették a fümagot hengereltek, vasvilláztak mittudomén stb. 4-5 nap alatt kibújt a fű, még júliusban. 2 hétig naponta 5 x locsolt a rendszer körönként 10 percig, körre van osztva az öntözőrendszer. Aztán lejjebb vitték a gyakoriságot de a 10 perc megmaradt körönként.Volt ahol megállt a víz stb.
de sehol sem lett iazán jó a fű. Sárgás nem növő fű lett belőle. Kör alakban nőtt pár olyan csomó ami olyan lett mint amilyannek az egész kertnek kellett volna lennie.
Ne értek hozzá, mit tegyek?? Ne mondjátok, hogy hívjak kertészt..

Sanya

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!