szaby már megtörtént, amúgy az a videó, már 2 éves legalább:))) a múltkor csak kipróbálásból döntöttem ellenkező irányba az ekét, meg is lett a következménye:))) Amúgy a bal oldali lakatot össze kell húzni különben az eke nem megy be a gép mögé.
Üdv! A szántásos videódhoz. A menetirány szerinti jobb orsón tekerj egy menetet széjjelebb a harmadik ponton meg egy menetet összébb. A feszítő láncokat meg hagyd lazán. A támasztó kereket meg állítsd feljebb. Ezek állítgatásával be fog állni az ekéd. Türelem játéka. De mindig csak max 1 fordulatot tekerj és utána húzd meg az ekét a földben. Mikor beállt az eke akkor minden orsót lemérsz és feljegyzed, hogy hány cm. Utána minden szántásnál erre beállítod és csak dolgozni kell az ekével. Én is így csináltam annó a T-25-el és a 2-es orosz ekével. Betonon be tudtam állítani egy mérőszalaggal.
Á ők nem trógerek.Normális karbantartás és 55-60 közötti az alkalmazott,régi traktorosok.Ezzel nem szántottak,vagy hasonló,csak vetettek,most pótkocsiztak almát.A nagyobb munkákat a 90 lovas nemtudomhanyassal csinálják.Mindig a rosszabb melót a régebbivel csinálják.A Proximaval csak permetez,arra vette.
Az alma itt is annyi.Ezt mondtam már tavaly is tudod,hogy ugyanannyi a körtét is megcsinálni és többször annyi az ára,meg van rá kereslet norálisan és nem kommersz áru,hanem delikatesz cucc.Nem árt a körte árának úgy a válság,meg más se.Én biztos ültetek,ha lesz hova 10-20 hektárt.(meg még diót)
A trakker belet rendesen járatva. Gondolom 200 valahány hektárnál nem igen volt ideje bejáratni és újkorában átnézni a traktort, meg 4 traktort egy fenékkel nem nagyon tud megülni, így gondolom napszámos is hajtsa és ez elárul mindent. A zetorok nem rosszak. Épp most hozott az egyik haverom egy 105 lovas proxima powert. Tetszik nekem nagyon alig várom hogy dolgozhassak vele, de azt mondta 30 üzemóra járatás után 20-30 üzemórát még csak esetleg homlokrakózik, meg esetleg vet ilyesmi. 60 üzemóráig nem akar vele szántani, tárcsázni, úgyhogy már csak jövőre szántok vele. Alma Kicsi 50Ft/kg, sok 40-45Ft/kg. Az ára úgy látom kezd emelkedni, mert a fáról lassan lejön az alma.
A kétszázvalahány hektáros haverom tavasszal vett 820.2-esét nem tudom,hanyadjára javítja ő saját maga és mindig valami ,,kis" xar,de bosszantó (most antiszlip) hibával.Ottó barátunktól vette a Proximával együtt.Rengeteg MTZ-je volt már 54 éves korára,most is 4 van.Szolgáltat,sajátot művel (Medion,stb...).Mire előjönne a garanciális faszinger,addig megcsinálják és megúszta a kiszállást.Most van a gépben 500 óra,nem tudom,meddig garis.Sajna nem sok jót hallok tőle se az MTZ-ről,se a Zetorról.
Na mindegy ebbe ne menjünk bele. Mtz-ébe a Crystál jobb az agrosatnál. Az agrosatnál a jinma garancia nélkül volt annyi a crystálnál meg garanciával. Nagy f@x az agrosat garancia nélkül árul mindent. Ha kell garancia akkor 800euró. Alma leszedve betárolva. Most éppen adogatjuk elfelé apránként. A golden lassan elmegy. Az idared még most fog indulni. Az agrosatos mtzére visszatérve szerb összeszerelésűt árul. A crystál, meg a belarus traktor kft által beszerzettet(ez az eredeti mtz)
Az olajra reggel tudok ránézni. Valószínű fogy az olaj is mert kékes a füst, de azt a légszűrőből is szívhatja nem biztos, hogy motorolaj. Arra gondolok, hogy a régi csúcsok kopása miatt állítottak az anyagon, és az most sok. A szervizes persze csak jövő szerdán ér rá. Van az adagolón 2 csavar. Melyikkel tudnék tőle anyagot elvenni? És merre kell tekerni?