Keresés

Részletes keresés

k2laci Creative Commons License 2004.07.31 0 0 1460

Köszi a választ!

Mit tanácsolsz azoknak akik a bevásárlóközpontok "low end" kategóriás 40eft-os klímáival szemezgeznek (Dimanson, Daewoo, Hajdu stb.) ?

Mert akik ilyen kevés pénzt szánnak rá azok tuti nem fizetik meg a 40eft-os szerelési dijat, és pont azért vennék ezt mert nagyon olcsó (azt persze megértem, hogy nektek ugyanannyi a költség a gagyi klimánál is mint a márkásnál, vagy még több is).

Egyik barátom most vett egy ilyen Keravillos Dimansont és magának tette fel. Peremezni nem kellett, mert 3m-es cuccot adtak hozzá és az épp elég volt. Vákumozni megint nem vákumozott, az "öblitéses" módszerrel légtelenített.

Most perpillanat megy neki (fűt/hűt)...

Előzmény: windy12 (1459)
windy12 Creative Commons License 2004.07.31 0 0 1459

Néhány héttel ezelőtt már írtam erről az ominózus Daewoo klímáról, aminek a dobozán volt egy kis cetli, hogy R417 gázzal töltve. Ettől függetlenül mind a beltérin, mind a kültérin R22 volt feltüntetve, és a készülékben is az volt. Gondolom az eladhatóság miatt írták rá, hogy R417, ráadásul ez így nem is helyesw, hanem R417A a jele a hűtőközegnek, ami elvileg helyettesítheti az R22-t

 

k2laci

 

"Azért még mindig az R22 a legjobb gáz, mégha a környezetvédőknek más is a véleményük."

 

Addig amíg a készülékben elzárva van a gáz, addig nincs is semmi baj, csak sajnos ha onnan kikerül, akkor okoz olyan nagyságrendű bajt, amit nem is gondolna az ember. Egy klóratom a sztratoszférába jutva találkozván a meglehetősen instabil háromatomos ózonmolekulával, abból egy oxigénatomot leszakít, így marad egy stabil oxigénmolekula. A magával vitt oxigénatommal újra találkozik egy ózonmolekulával, és arról leszakít ismét egy O-atomot, így létrejön két stabil O2 molekula. És ezt így csinálja a végtelenségig. Egy klóratom több tízmillió ózonmolekulát bont le, mire maga is elbomlik. A sztratoszférában jelenlevő ózon szűri ki a napfény káros UV sugárzását, lehetővé téve ezáltal a földi életet. Azt hiszem nem kell elmagyarázni annak következményét, ha nagy mennyiségű klórt juttatunk ki a légtérbe. Ez nem csak a környezetvédők problémája, hanem kézzelfogható kárt okozunk saját magunknak. Ehhez képest az a probléma, hogy az R407C gáz 3-4 százalékkal "gyengébb" hűtőközeg, azt hiszem igen elenyésző. Én klímásként rosszul járok, hiszen, ha valahol töltenem kell gázt, akkor az R22 kb. harmad annyiba kerül, mint az új gázok, és mégis azt mondon, hogy igenis szabályozni kell a káros anyagok felhasználását.

 

 

Bbéci

 

A dual klímáknál természetesen nagy előny az egy kültéri egység. Több gyártó ezt tényleg úgy oldja meg, hogy két kompresszor van, két külön vezérlés, csak a ventillátor, és a kondenzátor, meg persze a doboz közös (Fisher)

Azt is meg lehet figyelni, hogy a gagyigyártók (Dimarson, Nile, Nivelcool, stb) nem csinálnak duókat (kevés kivétellel), valószínű, hogy a technológia még magas nekik (vezérlés).

 

Degeczi

 

A Nivelcool, a Dimarson, a Home Zone, és még biztosan lehetne találni, ezek ugyanazon gépek, csak más fantázianévvel. Történetesen tudom, hogy még két nagynevű gyártó is ugyanezt a készüléket címkézi fel saját nevével, csak nem akarom senki kedvét elvenni, akinek esetleg ilyen van, és drága pénzért vásárolta, ezért nem írom le, hogy melyek is ezek.

Előzmény: töky11 (1458)
töky11 Creative Commons License 2004.07.31 0 0 1458

Szerintem meghosszabítják az r22-ről szoló törvényt! Ugyanugy mint ahogy a trabikkal tették csak megszüntetik végleg az árusításukat! Peddig nagyon sok klima megy ezzel,és még nagyon sokat árulnak ezzel! Nem 6 évre vettem gépet én sem!!(remélem)

Degeczi Creative Commons License 2004.07.31 0 0 1457
akkor a Dimarsonnak is a NivelCool lenne az eredetije? mert a képek alapján a távvezérlő és a kültéri is ugyanaz: Dimarson NivelCool
Előzmény: windy12 (1431)
gergo9 Creative Commons License 2004.07.31 0 0 1456

Bocs k2laci!

 

Nem az volt a szándékom, hogy bárkit félrevezessek.Csak ismételni tudom magam, hogy előszőr semmi cimke sem volt sehol (még az árlaponsem...), pedig direkt kutattam utána. Mert itt a topicban olvastam, hogy át lehet fejteni a gázt.

 

Amúgy szerintem amire kereslet van a piacon, ott megjelenik a kínálat is...a légkondik nagyon nagy része R22 vel megy (szerintem akár 80% is lehet a részesedésük, és gondolom 6 év múlva nem akarja senki a szemétbe dobni őket) Meg lesz majd a megoldás is, túl sok van belőlük...vagy átfejtés, vagy feketézés, de még az is lehet, hogy törvénymódosítás, vagy haladék idő adása.

Előzmény: k2laci (1455)
k2laci Creative Commons License 2004.07.31 0 0 1455
Én azért ugrottam be a TESCO-ba, mert ha R22-es gázzal találtam volna a Daewoo-t, akkor vettem volna egyet és feldobom magamnak az egyik szobába. Azért még mindig az R22 a legjobb gáz, mégha a környezetvédőknek más is a véleményük.
Előzmény: gergo9 (1453)
BBéci Creative Commons License 2004.07.31 0 0 1454
Aki a dual-split klímákra húzza az orrát, az indokolja is meg, miért teszi! Valamelyik kedves ismerősödnek volt olyanja és rosszak a tapasztalatai?? Tudtommal semmi hátrányuk nincs! Az tény, ha netán bedöglik a kültéri, akkor mindkét helyiségben megszűnik a klimatizálás, de ne tételezzük fel a legrosszabb esetet.
Előzmény: Eperkutyus (1447)
gergo9 Creative Commons License 2004.07.30 0 0 1453

Hali!

 

Tegnap ismét baktattam a Tesco-ba, és megint körbenéztem klíma ügyben (Daewoo), és tök véletlenül rátaláltam egy kb 1cmx2cm es ragasztószalagra amin az volt, hogy át van fejtve az R22 és most R417 van már bennük. De csak egyetlen egy  karton doboz oldalán volt a sok közül, sem a kiállított beltérin sem a kültérin nem volt ilyen matrica, ott R22 díszelgett.  És a múltkor alaposan átnéztem a dobozt is, de nem találtam semmi hasonló tájékoztató cimkét.

 

Véleményem szerint ez a szinte láthatatlan kis matrica az egyik(!) dobozon nem elégíti ki sem a jogszabályi előírásokat, sem a vevő, vagy akár szervízinformációkat sem, mégis megkövetek mindenkit aki az 1429-es hozzászólásom alapján félre lett tájékoztatva az ügyben.

 

Üdv.Gergo9

kapasz Creative Commons License 2004.07.30 0 0 1452
Úgy látom, eléggé pang ez a topic. Ideje fűtésre kapcsolni a klímákat.
k2laci Creative Commons License 2004.07.30 0 0 1451
Lásd. 1429. hozzászólást, én arra válaszoltam ....
Előzmény: Eperkutyus (1450)
Eperkutyus Creative Commons License 2004.07.30 0 0 1450
Szóval vételkor ügyeljek a gázra is ? Vagy mindegy? Nem mindegy? :) Sorry, tök hülye vagyok ehhez :)
Előzmény: k2laci (1449)
k2laci Creative Commons License 2004.07.30 0 0 1449

Most láttam a TESCO-ban én is a 40 eft-os Daewoo-t de abban nem R22 hanem R417-es gáz van töltve.

Ha valaki ilyet vesz akkor tényleg célszerű magának felszerelni, ahogy azt egyik barátom tette nemrég. (Dimanson klima volt). Most úgy tűnik tökéletesen megy neki, pedig nincs semmi hűtőtechnikai alapképzettsége ....

Nadzsi Creative Commons License 2004.07.30 0 0 1448
Nem feltétlenül rossz a duál megoldás. Van olyan készülék, ahol a kültériben két külön gép van össsedobozolva, ezekhez csatlakozik a két beltéri. Majdnem olyan mint két különálló.
Előzmény: Eperkutyus (1447)
Eperkutyus Creative Commons License 2004.07.30 0 0 1447
Sziasztok! Adott a szituáció: társasház, frissen felépült, még semmi külső vakolás, belső szerelvényezés éppen folyamatban, lakásom pedig tetőtér, összesen 56nm körül. Ebből Konyha-étkező-nappali és a felső galéria ahol alszom, 1 légtér. Ide kellene egy klíma. Másik rész a fürdővel és wc-vel szemben lévő vendégszoba, kb. 15 nm. Ide elég lenne egy kisebb klíma is szerintem. Úgy mutatóba, illetve ha mégis kellhet. Mit tudtok ajánlani ? Az LG honlapján láttam split klímát, ilyen multi kiszerelésben, tehát egyetlen hőleadó kültéri egység (továbbiakban: doboz) :) van a konfigurációban, két beltérihez, amik közül az egyik izmosabb, másik enyhébb fajta. Pont ilyen kellene nekem. Csak ismerősök és egyéb kedves fórumtársak (máshonnan) már letanácsoltak róla nemrég. Kérdésem: miért ? Nem lenne gond két külön teljesen független klímát használnom, csak a bibi az, hogy kültéri egységnek csak egyetlen egy hely van, máshova nem mehetne, egyrészt a homlokzatot nagyon elrondítaná (most egy csinos kis tető alatt lenne), másrészt önkormányzati engedély is kellene rá (utcafront kerítés nélkül, belógás miatt, stb). Szóval az építtető így tudta csak megoldani. Tudtok valami okosat mondani? Keleti fekvésű tetőtér, egyedül egyetlen nagy kerek előre néző ablakom lesz, illetve 5 tetőtéri ablakom: 2 nappali, 1 vendégszoba, 2 galéria felett. Fény lesz bőven. Gondolom hő is, bár ahogy figyeltük így az építkezésre kilátogatás során a korábbi hetekben, még délután 4 körül is jön fény a szobába, közvetlen napfény, olyan magas a Nap (illetve olyan lapos a tető). Szal kb. 4-kor tűnik el a fekvésem miatt nyáron a Nap tőlem, és kerülök árnyékba. Télen más nyilván, az nem érdekes. Talán még annyi, hogy hűtő-fűtő legyen. Mondják, hogy az LG halk, még éjszaka is. Én is ezt hallottam ismerősnél. De húzzák az orrukat erre a duplaklíma-egykültéri megoldásra az ismerősök. Miért? Válasz fontos lenne, most szerelvényeznek a héten, és teszik be a klímacsöveket is a helyükre. :) thx.
windy12 Creative Commons License 2004.07.30 0 0 1446

Schratch

 

Valszínűleg hozzá lehet majg jutni feketén később is, hiszen vannak olyan rendszerek, ahol 200-300 kg gáz is kering a csövekben, és ezt átállítani új gázra esetleg több millió forint, viszont ha tölteni kell rá néhány kilót, akkor olcsóbban lehet megúszni, mégha feketén vesz az ember.

 

Milan

 

Vegyé inkább 2,6 kW-osat.

Előzmény: scratch (1444)
m-i-l-a-n Creative Commons License 2004.07.30 0 0 1445

Klimat szeretnek, es a hozzaertoktol kerdeznem, hogy jok-e az elkepzeleseim:

egy kb. 20m2-es szobat kene huteni, amely panelhaz 4. emeleten van. Nyugati fekvesu, tehat nyaron kb. du. 3-tol suti a hosszabbik fala menten a nap (a kulteri egyseget is csak erre lehet telepiteni, ez az egyetlen kulso fal). Napnyugta utan orakig igen melegek a falak. A szobaban altalaban ket bekapcsolt szamitogep es egy ember van.

 

Mindezek (es persze a penztarcam alapjan) a Dimarson DMR-20 GW 4-es klimat neztem ki. Teljesitmenyet (2.05KW) tekintve megfelelo vetel lehet? Es minosegre?

 

scratch Creative Commons License 2004.07.30 0 0 1444

Túl sokat nem akarok csak 1-2 újratöltéhez elegendőt, ha 25-30e talán akkor is olcsóbban jövök ki, mintha új klímát kellene vennem, csak azért mert nincs hozzá gáz. Gondolok itt arra, ha valami hiba folytán elszökik ami benne van, javítás után legyen mivel feltölteni.

Vagy az élelmesebb klímások szerinted raktároznak el belölle késöbbre pont az ilyen javításokhoz?

Előzmény: windy12 (1438)
attila7575 Creative Commons License 2004.07.29 0 0 1443

Szerencsére/sajnos nekem nem a hálószobában van (a barátnőm "nem bírja a klímát"), így a "számítógépszobába" került. Mivel szabadidőm kb 90%-át itt töltöm, ez valahol jó : )

Amúgy nálam úgy délután 5-től este 8-9-ig megy, attól függően hogy milyen meleg van. Azon nevetek, hogy mikor kiderült, hogy rossz (hétvgéte), még jó idő volt. Hétfőn elromlott az idő, és egész eddig esett és hideg volt. Ma megcsinálták, erre föl délután már ki is sütött a nap. Nagyon meg volt ez beszélve :)))))))

Előzmény: Korci_PÉCS (1442)
attila7575 Creative Commons License 2004.07.29 0 0 1441

Sziasztok!
 
 
Ma volt nálam a klímaszerelő srác. Megcsinálta a kültérit és hozta, beszerelte.

Szerintem mindenki, aki hasonló cipőben jár mint én (kevéssé márkás klímája van), gondolkozzon el azon, hogy nem szerelteti-e be ezt a szűrőt, mert alkalomadtán lehet hogy a legrosszabbkor romlik el az egész.

BBabi Creative Commons License 2004.07.29 0 0 1440

Hát sajnos hozzánk nem azzal jöttek, már mint ipari porszívóval. Csak egy ócska kiszuperált rakétát hoztak, ami alig szívott valami port el.

 

Így már érthető, hogy miért nem jár kosszal a szerelés.

Köszönöm a válaszod.

Előzmény: k2laci (1436)
T.Balage Creative Commons License 2004.07.29 0 0 1439
14Kg átlag
Előzmény: windy12 (1438)
windy12 Creative Commons License 2004.07.28 0 0 1438

schratch

 

Szerintem túl sokat azért kár venni belőle, hiszen sok mindent nem lehet kezdeni vele. Ráadásul egy palack, amibe négy kiló R22 fér, az kb. 25-30 ezer forint. Egyébként azt hiszem, hogy bárki vehet, bár elméletileg zöldkártyához van kötve az is.

Előzmény: scratch (1437)
scratch Creative Commons License 2004.07.28 0 0 1437

Akkor 2009 decemberében érdemes bevásolni nagyobb mennyiséget R22 -es gázból, a késöbbi szervizelésre? Csak klímások vehetnek ilyen gázt, vagy bárkinek adnak?

Előzmény: windy12 (1431)
k2laci Creative Commons License 2004.07.28 0 0 1436
Én a klimásoknál lévő ipari porszivóra gondoltam .....
Előzmény: BBabi (1435)
BBabi Creative Commons License 2004.07.28 0 0 1435
Azt a bizonyos porszívócsövet fúrás közben nálam is a lyuk alá tették, még is szállt szanaszét a por. Lehet, nem volt elég nagy a teljesítménye a porszívónak, lévén egy "Rakéta".
Előzmény: k2laci (1418)
BBabi Creative Commons License 2004.07.28 0 0 1434
Bocs, igazad van, figyelmetlenül olvastam.
Előzmény: viricsi (1419)
Lmr Creative Commons License 2004.07.28 0 0 1433
Nekem van 2. bár az egyik még nem ment 1 órát sem. nem nagyon néztem a villanyórát menet közben, de a szintemen nálam a legalacsonyabb az óraállás. Persze ez lehet hogy a hőségben még változhat. Nincs bajom vele, tezsi a dolgát, inkább az a problémám vele hogy fázom ha megy, párom meg izzad ezért kell bekapcsolni :(
Előzmény: Szimó (1432)
Szimó Creative Commons License 2004.07.28 0 0 1432

Sziasztok!

 

Valakinek van tapasztalata Lakes típusú klímával kapcsolatban? Ha igen légyszi osszátok meg velem is. Gondolok itt megbízhatóság, gazdaságosság stb.

 

Köszi

windy12 Creative Commons License 2004.07.27 0 0 1431

Töky11

 

R22 - vel jelzett hűtőközeget, csakúgy, mint a többi klórozott-fluorozott szénhidrogént 2010 január elsejéig lehet legálisan hűtő és klímaberendezések szervizelésére felhasználni. Az ár, amit írtál kb. stimmel.

 

A Nivelcool cucc nem olyan nagyon gagyi, több nagy gyártó is megvette, és saját néven hozza forgalomba ugyanezt a készüléket. Ha a noname-k közül akar valaki választani, akkor ez az egyik, ami talán nem mellényúlás

Előzmény: töky11 (1430)
töky11 Creative Commons License 2004.07.27 0 0 1430

Üdv mindenkinek!

Meddig műkődhetnek r22 a klimák? Mikor lehet utoljára rátölteni? Azt az évet értem ez alatt ameddig még legálísan lehet ezt csinálni! Én láttam még r22 palackot is árultak. Ha jól emlékszem nem biztos akkor 2000+áfa/kg lehet ez?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!