Andromedus!
A gazok ellen, a fűmag elszórását megelőzően lehet csírátlanítani a földet. (Sterilizálni) A szomszédunk megcsinálta, gyönyörű egyöntetű volt a füve. Ezt gyeptéglázással, vagy gyepszőnyegezéssel is meg lehet csinálni, de rohadt drága.
Ami a 2 kutyádat illeti, nem lesz egyszerű.
Nekünk is sportkeverékünk van és nekünk is 2 kutyánk. 2 éve költöztünk az új házunkba-kertünkbe.
Míg a fű ki nem nő és le nem nyírod egyszer nem kéne rálépni. A kutyákat sétálni kell vinni.
Ne hidd azt, hogy után okés lesz minden. Mi minden évben tavasszal eddig, újrafüvesítettünk sok helyen, mert a kutyák tönkreteszik. Főleg havajeges időben és hóolvadáskor rossz a dolog, mert szétnyomják az egészet. Most is vannak kopasz, elrohadt területek, ez minden évben így lesz...ráadásul a kölyökkutyánk egy csomó növényt megrágott, a másik nagy kutyánk, azon kívűl, hogy keresztűlgázol mindenen az 50 kilójával, rászállt a kecskerágókra és tövestűl szedte ki valamiért..
Úgyhogy évente növénytelepítés is folyik..:))))
Csak ezért írtam, hogy erre (is) számítsatok..:)))
Írtam is,de elszállt,így itt is megpróbálom.Szóval állj szembe és a beteget,gyengét,befelé növőt vágd ki.A felnyurgultat a stramm levelesig egészen.Ha gyengék a 3-as elágazódások,egyet-egyet kivághatsz,hogy majd bírja a virágokat,de ha erős,maradhat.Ha nem kell fazon igazítás az sem baj,annyival előbb virágzik.Nagy levegő és nosza,jövőre kikupálódik.Te is!
A zénurammal jól el lennétek nőnapilag.:)Igaz,Ő vesz,de hozzá teszi,hogy megszokásból.De tényleg vesz csak úgy is,bár egyre ritkábban.:(
Minden tiszteletem Klárikáé, de én álságos dolognak tartom, ha egy napot kinevezünk valamivé, és akkor megjátsszuk a "maszatost", a többi napon pedig nagy ívben tojunk az egészre! Nejem az elmúlt 23 évben sosem kapott virágot március 8-án tőlem, és nem is fog. De néha kap virághagymát, magot. De nem alkalomhoz kötve! ;-) Átnézel a leanderes topikba?
Ha már nem tudnád hová rakni a sok hagymát, szólj, elmegyek érte ha elérhető távolságban vagy. De én nőnapon azért sem veszek virágot, sőt Bálint napján sem! ;-)
Nem akarok a nőnapon csámcsogni, de a cégünk mindenkinek egy cserép krókuszt adott, még a fiúknak is, hogy hazavigyék a párjuknak. Nagyon szép dolog és örülök, hogy gondoltak erre. Az azonban gondot okozott, hogy senki még csak a virág nevét sem tudta, ha esetleg olyan lelkiismeretes volna, hogy utánanézzen. Igy aztán másnap, mikor a folyosón egyre olyan kérdéseket hallottam, hogy mit kell vele csinálni, meg, hogy már kezd kidőlni, na akkor irtam egy kis szösszenetet, hogyan kell kezelni, és mi is ez pontosan, amit kaptak, próbálván elkerülni, hogy a hét végén az összes szemetes tele legyen a hagymákkal. Nagy siker volt - nem én küldtem ki, hanem a pr-esek - és ezt most komolyan mondom. Persze azért tudják, hogy melyik szobába kell hozni a hagymákat, ha nem kell.....:-))))
Megvettem a gyepszellőztetőt (késeset mert azok a drotosok lomok szerintem). Nem hasit az akkorat a foldbe mint ahogy elképzeltük paran de a szaraz fuvet okadja hatul ki. Annyi van hogy inkabb levettem a fugyujtőt es felporszivoztam a funyiróval. Most megcsinalom egyszer majd valamikor később megkell meg parszor a leiras szerint es akkor nyaron nem kell.