Valószínűleg te vagy az egyetlen a topicon, akinek macedon bikakábele van :-) (Bár nyilván inkább kínai. Macedoniában gyártanak egyáltalán valamit? Persze heroinon kívül...)
És csekkold le, h a bowden gumiborítása nincs-e megrepedezve, mert ha igen, ott beázik. Akkor azt ragaszd le, de legjobb he lecseréled egy újra. Az újat is olajozd be beszerelés előtt motorolajjal, vagy műszerolajjal. Felűl elkezded adagolni az olajat addig, mig lent el nem kezd kifolyni. Ha fúrógépet kötsz rá alúl, sokkal hamarabb leér az olaj. Csak úgy állítsd a forgásirányt, h a bowden sodrása lefelé terelje az olajat, ellenkező irányba fellazítod a bowden szálait, megszorul és az olajat is felfelé nyomja. Felűl is ki kell kötni és egy tölcsért rárakni, amiből kapja az olajat. Így fel lehet újítani beállt bowdeneket, kiszerelés nélkül. Tél előtt javallott :)
na elmeny volt ma, azon kivul hogy ram nyitottak egy ajtot meg le is fagyott az elso fekem... a bowden allt be, elszor jo volt aztan feluton meghuzas utan ugy maradt igy egyfolytaban fogott mint allat. megalltam kicibaltam de e miatt hasznalni nem tudtam, igy csak hatso fekkel jottem vegig:( nem tudtok a karolina-bocskai kornyeken valami boltot ahol jegoldot (vagy valamit?) tudnek venni? olyan kene amin van csovecske. meg ugye eleve mit vegyek? kint all az utcan igy a vigyem melegbe otlet nem jarhato, valami olyan kene ami igy is fellazitja.
> Pl ugyanet a fék van a Hayán K6ig. Félelmetes lehet...
szuicid idiotake a hayabusa, azoknak direkt igy jo :-) mikor a k8-as busat teszteltuk, azon 20 percnyi intenziv hasznalat utan polyanal beesett az elso fek. meg jo hogy csak egykerekezos kepeket csinaltunk...
Szériában nem fog az sehogy. Szinte nincs olyan szituáció, mikor elég lenne 1 ujjal húzni. Ha meg vadmalac vagy, akkor meg egyértelműen kevés, mert atom mód szorítna kell. Na sebaly, kb 10e múlva elkopk, akkor teszek bele AP szintert.
Pl ugyanet a fék van a Hayán K6ig. Félelmetes lehet...
Én egyszer egy mezei 600-as túragépet toltam be, nem volt egyszerű eset. VFR-t meg úgy lehet, hogy egy bálnát (pl.: Jo_lenne_tudnit vagy engem) ültetsz a hátuljára, hogy ne blokkoljon a kerék :-)
Én a scarádról meg az innovádról lemaradtam..., elrabolhattak az ufók akkortájt :)
Nah, visszanéztem kicsit. Nagy mákod van, h 3 évet és 23000km-et élve megúsztál ezzel a ronccsal. Bár igaz, h 2008-ban még nem volt ennyi baj vele, mint idén :)
"tetszik, hogy lehet blokkolni a hátsó kereket, CG-n ilyen se volt." "A fékeket már említettem régebben, nagyon jól fognak hideg-esős körülmények között is. A CG-vel mennyit szenvedtem ezen..." "Nekem is Nissin a betétem, szerintem is kurvajó. Cg-n meg kurva szar volt :)" "Most már mentem eleget a VTR-el esőben és hidegben, ezért kijelenthetem, hogy mind a gyári gumi, mind a fékek teljesen jól működnek. CG-vel szívtam rendesen, normális gumit találtam rá.. De a fék szerintem el volt cseszve, úgy ahogy volt. Esőben egyszerűen nem csinált semmit..." "Még azt sem értem, hogy ugyanazt a láncsprayt használom és erre ritkábban kell fújni, mint a CG-re." "Nagyon hasznos ezen a lábfék, gyakorolnom kell. CG-n semmit sem ért, nem is nagyon használtam." "Tetszik, hogy lehet blokkolni a hátsó kereket, CG-n ilyen se volt"
És egy dícséret a CG-nek :)
"Más, tíz fok alatt nem szereti az első kerék az aránylag új útburkolati jeleket. Ha félig a jelen, félig az aszfalton gurulok, érzem hogy nem tapad a gumi, elkezd húzni az aszfalt irányába. A gumi ilyen szar vagy ez normális? :) CG-n olyan virsli gumik voltak, hogy nem éreztem ilyet."
Nem írtam rosszat a CG-ről :) Jó volt, szép volt, elég volt. Csak akkor hiányzik, amikor az áll autók között akarok sávot váltani. Ott könnyebben és kisebb ívben fordult. Volt már olyan, hogy nem fértem el a VTR-el, pedig a CG-vel ment volna. Meg a tankolás hiányzik. Nem a VTR fogyasztását sokallom, de a CG-vel tíz napot elmentem egy tankolással, VTR-el csak hatot. Egyébként több a különbség, mint a Scara-Innova között. Tök faszság, de imádom a VTR fékjeit. Esőben és hidegben is faszán fognak. Lehet, hogy mondjuk egy Bandité ugyanígy fog, de minden viszonyítás kérdése. Aztán lehet, hogy amikor meglesz a nagy VFR-em, akkor röhögni fogok a VTR-en.
Én nem akarok flémelni (főleg nem baszogatni téged), de akkor is úgy rémlik takarítottad te a CG láncát. Múlt időben csak rosszat írsz a CG-ről. Észrevetted? Talán nemsokára le is tagadod, h volt olyanod. Ez a VTR egy csoda lehet :)