A Keroland-L-t vasárnap este fújtam a gyomokra. (azért akkor, mert 48 óráig gyerek nem játszhat ott és nem akartam hétvégére megszívatni sem a gyereket sem magunkat...) Erre hétfőn reggel kinézek az ablakon. Hát nem volt éjjel valami nyomorult eső?!
Szóval momentán semmi hatás nem látszik és tartok is tőle, hogy az eső keresztbe tett.
Az meg különösen tetszik, hogy fűnyírás után 8-9 nappal kell alkalmazni. Tavaly volt olyan, hogy hetente 2x nyírtuk a füvet. Ha 9 napig hagytuk volna, akkor már rég elfeküdt volna a fű....
A múlt hétvégén mi is ugyanezt csináltuk és gyönyörű lett a fű(+gaz). Műtrágyázás is volt persze, most először. A nagyon gazos részeknél ki akarom próbálni a Keroland L-t, ott és majd úgy újravetni. Tényleg, milyen tapasztalatok vannak a Kerolanddal? Mennyi idő után hat, hat-e, és mennyi idő múlva lehet füvesíteni?
Majd kiderül igaza van-e a könyvnek, ami a késest csak ősszel javasolja. Én a drótost toltam végig rajta, és két nap múlva már látszott a hatás. Lehet, hogy most hétvégén is nyomulunk egy kicsit! :-)
Kérdésem, hogy a szellőztetés után nektek mennyi idő múlva tért magához a fű, ugyanis a hétvégén én is keresztülmentem a késes elektr. szellőztetővel keresztbe, majd hosszába, tényleg rengeteg száraz rész kijött, majd áttoltam rajta a fűnyírót, hogy összeszedje. Mostanra viszont elég siralmas az állapota, s közelről nézve úgy néz ki, mint a szelőztetés előtt, tele van elszáradt részekkel, vagy lehet hogy a fűnyíró nem szedett fel mindent rendesen ?? Nektek milyen tapasztalataitok voltak?
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n] [A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n] [A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n] [A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n] [A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
2/3 részéig megtöltöm az edényt csalánlevéllel, fölöntöm vízzel, kb. 2 hétig áll, utána leszűröm. A sűrű, bűzös trutyit a komposztba rakom, a lét pedig tízszeresre hígítva használom. A szobaiakhoz többet várok, hogy ne legyen szaga.
Még jobb, ha fekete nadálytő levele is van hozzá, fele-fele arányban. Ültess azt is, nálam nadály és csalán van a komposzt körül.:-)
Hogy kell előállítani a permetlevet? Csak beáztatni és kész? Hideg vízbe? Mennyit?
Egyébként jól elbokrosodott a csalán a cserépben pár nap alatt, kifejezetten szép lett. Láthatólag egészségesek a tövek és jó sok ideig lehet szedni róla csalánt (remélem).
Hkati, Neked mennyi mag volt a kígyósziszben? Az enyémben 2 szem összesen.
A csalánlé nagyon jó lombtrágya szerintem is. Szobanövényekhez is használom, látható az eredménye.
Nyugi, nem vagy egyedűl. Nekem is van telepítve csalán, és olvastam valamelyik topikban, hogy más is "palántázott" magának. Egyébként a csalán ott nől szép dúsan, ahol komposztban, tápanyagban gazdag a talaj. Ő is tudja mi a jó neki.
Lehet, hogy röhej, de a végén beültettem a két csalántövet egy nagyobb műa. cserépbe, azaz konténerbe. Tökjól néz ott ki és remélem, így nem terjed el. Vastag kesztyűkbe felszerelkezve történt mindez :-))))
Azt utálom benne ugyanis, hogy megtámadja a málna tövét, s ott olyan orvul nő, hogy megakadályoz a csemegézésben, amikor mennék szedegetni, előugrik a málna mögül :-))))
Állítólag főzeléket is lehet belőle csinálni. Már próbáltad?
Nekem is lett 2 emberni kupac. Én balga modon szetszortam a szantóföldemen es most kicsit furcsan nez ki de mindig beton volt a fold locsolas utan talan igy kicsit lazábbra veszi a figurát.
Tegnap kikócoltam a füvet.70m2-ről lejött egy köbméter szmötyi.
Hogy hol tud ennyi ficere elférni benne????
Mindenesetre a macsek birtokba vette a jószagú szénakupacot :--))
A tömörítés okát majd pár hónap mulva láthatod.
Ui. ahol nem tömörítetted, ott biztosan egyenetlenül fog idővel ülepedni a talaj, és szép dimbes-dombos lesz a füved.
Ez önmagában nem tuti, hogy zavar téged, de sajna kicsik szoktak lenni a kupackák, és a fűnyíró masszívan legyalulja rajtuk a füvet, jó rövidre.
Aztán egyszercsak azt veszed észre, hogy ott nincs fű, mert kiegyelted a géppel.