amugy ehez nem kell forras. Ellenben kell egy html vagy javascript manual ahol elolvasod mi az az image input es hogyan mukodik. Amugy var_dump($HTTP_GET_VARS); ha get-el van a form, var_dump($HTTP_POST_VARS); ha postolod a form-ot, valamint a phpinfo(); kiiratasakor mindig meglathatod milyen valtozoid vannak. akarmi_x akarmi_y mar nyerobb, input type=image name=akarmi[] eseten pedig akarmi[0] akarmit[1] De lasd php manual-t is.
vagy tedd fel web-re megnezzuk, vagy a kacsacsoroket helyettesitsd html koddal, vagy [ ] zarojellel vagy ne hasznalj kacsacsoroket, megertjuk anelkul is.
[off]
Mi a nyű ez a "foo" meg "bar"? Honnan a fenéből származik? Álmatlan éjszakáimon csak ezen töprengek... és lusta vagyok google-t használni. ;]
(Le az RTFM rémuralmával! ;])
remek, mert ezt a legelso kerdesed elott is megtehetted volna:) public-nak kellene tudnia olvasni ha egyszer lattatni akarod :)
Tehat vagy:
-rw------- l www-data www-data ...
vagy
-rw-r--r-- l klanyi klanyi ...
:)
Amugy most neztem meg google-t. Beirtam eme hibauzenetet, persze a veget. Es mi tortent? Harmadig vagy negyedik talalatra pont ezt irtak, hogy jogosultsag miatt. Persze nem feltetelezte senki csak mar a vege fele, hogy ne olvashato nalad a file public reszerol :) Tanulsag talan levonhato. google jo ;)) de egy ls -l foobar az mindig jobb:)
Nem tudom te milyen környezetben fejlesztesz, én egy Windows-os kliensről dolgozok egy Debian alatt futó Apache-ra, Samba-n keresztül. Az ilyen jogosultsági gondok elkerülésére nekem a /var/www megosztásra van téve egy
Force user = nobody
direktíva.
Tényleg a jogosultságokkal volt a baj. Beállítottam a /var/www-ban az általammásolt fájlokra illetve a home könyvtáramban a public_html könyvtárra és annak tartalmára. Most végre műküdik! Szerintem a hibaüzenet elég faramuci, mert a linuxos fórumon a debian kezdő, nagyon kező kategóriában senki nem tudta a megoldást és átirányítottak ide. Nagyon köszönöm a segítséget!!!
Mivel nem egyenként, hajtottad végre a parancsokat, ahogy írtam, ezért egyelőre nem tudtuk meg, esetleg melyik útközben levő könyvtárra nincs még belelépési joga a webszervernek, de a sikertelenséghez már magának a fájlnak a jogosultságbeállításai is alapot adnak.
A sorból, amit küldtél, látszik, hogy a fájlt olvasni csak a klanyi nevű usernek van joga, a webszerver pedig nem ezzel a userrel fut, úgyhogy nem lesz joga olvasni ezt a fájlt.
Ha nem kapcsolod be a register_globalst, az kb. olyan, mintha vásárlásból hazajövet a szatyrodból nem mindent a konyha közepére szórsz ki, hanem mindent a saját helyére pakolsz: a webszerver változóit a $_SERVER tömbbe, a lekéréssel érkező változókat a $_GET, $_POST, $_COOKIE tömbökbe (illetve ezeket egybeszórva a $_REQUEST tömbben is), stb.
Bandi-T, megpróbáltam amit mondtál, de sajna nem jött be. su www-data után a lynx-szel megpróbáltam megnézni a hello.php-t, de ugyanazt a hibaüzenetet kaptam mint eddig (inclusion probléma). Egyéb ötlet? Használ valaki Debian Woody/Sarge/SID alatt PHP4-et?
Én új kód írásához ellenjavallom a register_globals használatát; register_globals nélkül 'rá vagy kényszerítve', hogy (egy kicsit) biztonságosabb PHP kódot írj. Ebben szerintem szívesen segítünk.
Van egy RedHat 7.2 + apache + PHP. A PHPINFO()-ra kiírja, hogy a php.ini helye az usr/local/lib/ Azonban itt nem találtam a php.ini fájlt. Úgyhogy idemásoltam egyet. A probléma az, hogy a PHPINFO() kiírja, hogy a register_globals OFF és én ON-t szeretnék. A php.ini biztosan jó helyen van? Ha igen, miért nem ON a státusza a register_globals-nak, amikor én kitöröltem a ;-t a register_globals=on előtt.
Köszönök mindent!