Sajnálom, de kedves férjed jól látja a lényeget. Drasztikus, de végleges megoldás. Lehet, hogy nekem is ehhez kell folyamodnom. A kertészethez (sem) értek igazából, csak csipegetek. Nem lehetséges, hogy valami kártevő teszi tönkre a fákat! Nálunk cserebogárpajor rágta el egymás után két cseresznyefánk és két rózsánk gyökérzetét. Fertőtleníteni kell a talajt.
Köszönöm a tanácsot,de a férjem szerint a fagyállós száraz kajától megdöglenek vagy nem?Szeretnék még tanácsot kérni,ugy veszem észre,hogy értesz a kertészethez.Lörincen lakunk és a sárgabarackfa nem szereti ezt a tájat vagy földet,mert elpusztul.Már a második fánál tartok. Milyen fát ültessek,hogy meg is maradjon.
Kurugla:
Hulyesegnek hangzik, de az egyetlen hatasos modszer, ha beszerzel egy sajat macskat.
Fateromeknal egy kandur megoldott mindent.
Gondolom most mashova jar kulazni.
Ez komoly!
obi, brico store, baumax, metro, stb. Az egyik legstrapabíróbb magkeverék a sport, de annak is kell víz! Nem véletlen, hogy homokon nem nő a fű. :-) Nézz el ide: www.eurogreenturf.hu, sok hasznos tanácsra lelhetsz.
Sziasztok! Tanácsot kérek:
- hol lehet mostanában gyepszellőztetőt találni/nézni/venni? Dótos, késes, kézi, motoros, ...? Pest (és környéke).
- Milyen magot ajánlotok homokra? Kifejezetten szárazságtűrőt keresek. Fűűűűűű, nem kaktusz! :)
Sziasztok!
A csalán spéci a szomszéd emésztője környékén szeret(ett most már van csatorna) :-)))))
Nálunk is szükség van egy nagy fűszépítésre, már nekiláttunk szellőztetni de még nem igazán szépül.
Érdekeseket irtok,de azt nem találom,hogy mit ültessek a sszomszéd macsekjának elüzésére,mert hozzánk járnak szarni.Ha valakinek van ötlete szivesen veszem.
Én meg hónom alá teszem a vödröt es manualis modszerrel hirtelen elinditott oldalirányú kb 150 fokos szögben belengetett kinyujtott karral beindítom a kiszoró gépezetett. Nagyon bevált mert van benne egy optikai visszacsatoló (szem) ami folyamatosan tudja kontrollálni hogy hol tartok ... ;-)))
Évekkel ezelőtt vettem Compo gyeptrágyát, műanyag szóróflakonban volt. Ezt a kütyüt nagyon jónak tartom, azóta is ezt használom, és még a pétisó sem égette ki a füvet sosem. Elég egyenletesen ki lehet szórni vele.
Egy jótanács műtrágyázás előtt állóknak:
a kisebbik Gardena szórókocsi a jelenleg kapható
fűműtrágyák csekély részét képes az előírt mennyiség szerint kiszórni, szűkítő nélkül pár méter alatt elszórja, a szűkítővel az éjszakát is kint töltheti az ember, és a nagyobb szemcsék ki sem szóródnak. Nálam tehát maradt a kézi megoldás. A fűmag vetésre viszont kiváló, kb.
2x kell végigtolni a területen.
A Keroland-L-t vasárnap este fújtam a gyomokra. (azért akkor, mert 48 óráig gyerek nem játszhat ott és nem akartam hétvégére megszívatni sem a gyereket sem magunkat...) Erre hétfőn reggel kinézek az ablakon. Hát nem volt éjjel valami nyomorult eső?!
Szóval momentán semmi hatás nem látszik és tartok is tőle, hogy az eső keresztbe tett.
Az meg különösen tetszik, hogy fűnyírás után 8-9 nappal kell alkalmazni. Tavaly volt olyan, hogy hetente 2x nyírtuk a füvet. Ha 9 napig hagytuk volna, akkor már rég elfeküdt volna a fű....
A múlt hétvégén mi is ugyanezt csináltuk és gyönyörű lett a fű(+gaz). Műtrágyázás is volt persze, most először. A nagyon gazos részeknél ki akarom próbálni a Keroland L-t, ott és majd úgy újravetni. Tényleg, milyen tapasztalatok vannak a Kerolanddal? Mennyi idő után hat, hat-e, és mennyi idő múlva lehet füvesíteni?
Majd kiderül igaza van-e a könyvnek, ami a késest csak ősszel javasolja. Én a drótost toltam végig rajta, és két nap múlva már látszott a hatás. Lehet, hogy most hétvégén is nyomulunk egy kicsit! :-)