Addig ne csinálj semmit,ameddig ki nem mosatod a hűtődet nagynyomásúval,ha nincs melegvizes,akkor a következőképp járj el: Felmelegíted a motort üzemmelegre,leállítod,leszeded az elején a hűtőrácsot (addig hül a blokk) aztán a ventillátor felől centiről centire átmosatod ahova be birsz lőni vele,lehetőleg úgy,hogy minél jobban átlőjje a lamellák között a víz a hűtőt (nézegesd a másik oldalon mi jön ki) Aztán mindezt előlről is elkezded az olajhűtő felől,de a sorrend ez legyen,először e ventillátor felől kezd el mosatni,mert a tuloldalról kapja fel a piszkot a légáram mindig. Ha ez se segít,önts bele hűtőtisztító folyadékot hogy a víztér is át legyen mosatva. Aztán jöhet a termosztát csere. Szerintem ez segiteni fog a melegedésen. Az esetek többségében némi szervóolajos sár kerül porral keverve a léglamellák közé és gyönyörüen szigetel is meg tömít is.
Az adagolós témához hozzá szólva, ha normálisan be van állítva az adagoló akkor is füstöl egy kicsit mert van egy pont aminél kell füstölnie egy normáls beállításnál, ezt egy adagolóstól hallottam.
Mifelénk is darázsderéknak hívják a kuplungházat, veszprém megyében:)
Kérdésem lenne:
eredeti fűtést kukáztam össze a gépembe, az a gondom, hogy alapjáraton löki a vizet rendesen a radiátorok felé, de emelt fordulat számon alig megy valami, ez mitől lehet??? A vizpumpa lapátnál a ház fala kikophatott vagy a vizpumpa nem bír elég vizet szállítani? Gépemben nincs termosztát, folyamatosan cirkulál benne a viz.
Ezt így ,nagyon nehéz megmondani...Tudod..a sújt, ki kell golyózni..vagyis kísérletezgetni kell ! Ha túl könnyű,hátracsapódik,oszt úgy marad :-) Ha meg nehéz,nem emeli fel. Én úgy súlyoztam,hogy érzékenyen játszik a gázadásra. Nagyon jól mutat ,és látványos mikor nyomod neki :-)
Szerintem Holmerral kapcsolatban tévedsz..! Tudod...ő nagyon régi Mtz topikos itt..Még soha nem kötekedett senkivel sem,ugyan olyan segítőkész ,mint bárki más a fórumon.!! Szerintem,csak humorizált egy kicsit...:-) Néha mi is húzzuk egy mást...ez még belefér...Én az ilyesmit,inkább az összetartozás jele ként értékelnék . (...egy csipetnyi humorral,másképp lát az ember mindent..) És így,könnyebb a beilleszkedés..
én olyat kérdeznék hogy turbós mtzre szeretnék a cső tetejére kalapot vagy pillangó kihogy hivja.és azt kérdezném hogy 3mm-es lemez nem lenne nehéz ugy értem hogy nem fojtja vissza?a cső átmérő 80mm
Köszönöm mindenkinek a segítséget...(Holmert és misikét kivéve:) ui.: Gyere el szabolcsba Holmer egy mtz szervízbe kérdezd mi a darázsderék megmutatják......( én csak 2 napja vagyok mtz tulaj, de ha 50 éve lennék se lenne akkora arcom hogy egy plazma tvbe ne férjen bele...) Mégegyszer köszönöm a többieknek... Még egy Kérdés a kormányom országutiban "beszitál" ,szervószivattyú miatt?
Látom az ekeszaggató megmaradt benned de az nem lehet, hogy sok anyagot kap ezért füstől vagy el van tömődve a légszűrőd és kevés levegőt kap ez is lehet a baja. Mást már nem tudok mondani ha az adagoló és a porlasztók jók. A fel nem melegedés miatt vettem én is az újfajta thermosztátot Szaby mintájára.
Jó estét urak ! Tájékoztatásul közlöm hogy összeraktam az ekeszaggatót ! :) A hangjáról inkább nem mondanák semmit ! :-D A füstje gázadáskor nagyon erőteljes és sötét volt ezért -az adagolós tegnapi instrukciói alapján- az adagoló alsó állítócsavarján apránként kitekertem egy fordulatot ,egésszen a szürkés árnyalat megjelenésének a határáig. Tehát most is sötétes az árnyalata, de nem olyan tömény. Alapjáraton nincs füst . Karter gáz (kisfordulaton) nincs ! Holnap próbaút ,remélem fasza lett ! (Már csak a víz felnemmelegedésével kéne kezdeni valamit . Újfajta termosztátház ??)
Üdv.Már nincs benne fent.Kipakoltam.Ez csak télére van berakva.1 pólóban lehet ülni benne.De én általában mire felfagy le mosom a gépemet és csak tavasszal veszem elő.Néha beindítom a télen is.
Igen ráférne a festés már 10 éve hogy festettem, a télen leveszem a fülkét kihegesztem és tavasszal kap új festést ha minden jól megy. Az első munkalámpák Rába Steiger-ről származnak. A fűtés az jó olyan meleget csinál, néha ki kell nyitni a hátsó ablakot. A régi thermosztáthoz tudom hogy kell gumi tömités de ehhez nem tudom.
Üdv . Jó a fűtésed ,én is ilyenen gondolkodom ,ha jó körülnézek a portán találnom kell zsiguli fűtést kompletten ,a burkolást már megoldom én is .Csak egy kis szabadidő kellene !! A rádiót ugyanoda tervezem,de a hangszórókat az ajtókba. Te raktál plussz lámpákat az elejébe ? (hasznos lehet) Nem rosszból ,de lassan megérik egy festésre a géped !
A régifajta termosztát alá biztosan tudom hogy kell gumialátét ,nemrég cseréltem én is. (nem árultak sehol ,én belsőgumiból vágtam ki egyet ,azthiszem 3 mm-es kell)
Ezeket a képeket neked rakom fel, lenne egy kérdésem az újfajta thermosztáttal kapcsolatban. A thermosztátra 70 C fok van írva ez ugye a nyitás kezdete, és az a fő gond hogy azt nem tudom hogy a ház és a thermosztát közé kell-e valami gumitömítés? Mert ha a házra ráteszem a tetejét tömítéssel együtt akkor egy kicsit lötyög a thermosztát. (2. kép)
Na mostmár értelek ,de ha tudnám a választ mindenre akkor miért kértem volna az itt lévők hozzászólását ? Ami tüneteket észleltem a trakin -az én tudásszintemmel- azt leírtam ! De figyelj ide : ENGEM HAGGY !!
"Na idefigyelj kisfiam!" Ez üti ezt: "Alpári hangnemre végképp nincs itt szükség" Ne m helyes írási hiba volt, hanem nem is akartam, alpári kifejezést használni.