Hetek kérdése és megjelenik (végre) a 24x36 milliméteres szenzorral szerelt Pentax K-1 FF DSLR.
Idevárok mindenkit akit érdekel ez a technika, illetve van információja és ezt megszeretné másokkal beszélni.
Most örülök mert az obim már meg van hozzá. A kedvenc pentax 28-200-as utazó obim. A K1-el és ezzel az obival csodát lehetne művelni. /Peti ezt ne olvasd/
Ez nagyon jó árnak tűnik. Van remény, hogy pár év múlva én is meg tudom venni. 20 mp körüli értéknek jobban örülnék. A samsungom 20 mp-e is próbára teszi a számítógépemet, és valószínűleg a magasisos zaj is kezelhetőbb lenne.
A gyarto nem mond semmit, csak felajanlja a kinalatat, en meg valogatok. Ha tudom mit akarok, akkor az alapjan, ha nem tudom, akkor hagyom magam befolyasolni a forumoknak, bolcseknek, teszteknek, a divatnak, stb..
Érdekes módon sokkal olcsóbb, és szélesebb látószög-tartományban meg tudja oldani más gyártó ezt a feladatot, nem csak az 55-ös tartományban. Nem kell hozzá az Otus.
Ha a kínálatban benne van a keresett objektív, akkor nincs hiba. Ha nincs benne? Ér szóvá tenni? Vagy azt mondja a gyártó, hogy húzzak el a picsába és költsem máshol a pénzt?
Nem tok mindegy a kinalat, ha az a 2-3 optika, ami neked kell, vagy, amit meg tudsz fizetni koztuk van? Nekem secku jedno hany objektivet nem tudok megvenni a Leitztol, vagy a Zeisstol.
Nem, aki kis melysegelesseg mellett szeretne faltol falig fenykepezni, az vegyen egy Zeiss Otus 1,4/55 T* objektivet, elegedett lesz. Egyeleore Pentaxra nem gyartjak, de, ha sikeres lesz a K-1, majd biztosan beszallnak a bizniszbe.
Pillanatnyilag az a csucs, ha jo technokrata akarok lenni, akkor mindent leszarozok, ami alatta van, mert en igenyes fotos vagyok, miert kene megelegednem ennel vacakabb optikakkal?
Ebben teljesen egyetértek veled. Te azt mondod, hogy nagyon jó az a Biotar, mert szépen keni a szélét és portréra nagyon jó. És annak is oly nagyon jó, aki szintén kis mélység élességel szeretne fényképezni, de nem portrét, hanem olyan témát, ahol érdemi információ lehet a kép széle felé is?
Azt írod, hogy vizsgáljam meg, hogy az én munkámhoz milyen eszközre van szükség. Miért baj az, hogy megtettem? Miért baj az, ha az jön ki, hogy a filmre tervezett objektívek kompromisszumosan alkalmasak rá? Miért baj, ha ezt megosztom másokkal? Egyszer sem írtam azt, hogy alkalmatlanok a fényképezésre. Kompromisszumosak. A kettő nem ugyan az. Az meg megint csak tény, hogy digitálisra tervezett D-FA objektív kínálat szegényes.
Nem az a kerdes ismered-e a az eszkozok muszaki parametereit, hanem hogy mennyire gorocsolsz ra azokra.
Ha folyamatosan azt keresed mi a legjobb eszkoz, akkor sosem ersz a vegere, mindig lehet olyan szempontot talalni, amikor atrendezodik a sorrend. Vagy, ha nincs uj szempont, lesz uj eszkoz, ami azt igeri jobb a tobbinel, es sok energiad ramegy, mire rajosz, hogy igaz, vagy nem.
A fenykepezes nem erreol szol, sem az alkotoi, sem a termeloi. Ha elegge jartas vagy a dologban, akkor megvizsgalod a te munkadhoz milyen eszkozokre van szukseg, aztan megvizsgalod a malacperselyedet, hogy az mit tud. Ha sovany a diszno, megnezed hol lehet kompromisszumot kotni, es elkezdesz fenykepezni.
A mai vilagban nem az eszkozokkel van a baj, ha gyengusz a teljesitmeny, hanem a hozzaadott ertektelenseggel.
Eddig azt olvastam Pentax Pentax uber alles, ha most kihoz a ceg egy igeretes vazat, az nem csokkenti az eselyet az eredmenyes fotozasnak.
Kerdes ki mibe szerelmes, a fenykepezesbe, a tesztekbe, a Pentaxba, vagy sajat magaba.
Aki a fenykepezsbe, annak eleg nagy a valasztasi lehetosege, aki a Pentaxba, az megtanulta mi a turelem, ha a gep sikeres lesz, lesz hozza optika is. Ha nem tovabb var.
Fényképezni bármivel lehet, még egy cipősdobozzal is. Sőt, művészi értékkel bíró alkotást is létre lehet hozni egy cipősdobozból "épített" lyukkamerával.
Vannak korlátai a cipősdobozból épített lyukkamerának? Van. A korlátai a műszaki adottságaiból adódik. Kell-e akkor ismerni a cipősdoboz műszaki adottságait, hogy egy képet elkészíthess vele?
Ha már a lyukkameránál is ismerni kell a műszaki adottságait, akkor miért baj, ha ennél 1-2 fokkal komolyabb eszköznek is ismeri valaki az adottságait? Nem kitudja milyen mélységben, nem csavarról csavarra, csak hogy alkalmas-e egy adott feladatra vagy sem.