Keresés

Részletes keresés

Cirfandlia Creative Commons License 2002.01.21 0 0 6666
Kereklevelű: gyanítottam. Régen villányban -lehet tévesen-, Fehér Burgundinak nevezték a "Sándornét"-t.
Há aranyműves?
Előzmény: csite (6665)
csite Creative Commons License 2002.01.21 0 0 6665
irsai: olyan, mintha szőlőt szemezgetnél(kis túlzással)
a két kopár együttkóstolása valóban nem mindennapi dolog(legalábbis számomra), a 99s messze jobb(szerintem)
elixír-t nem'tom honnét, ezt Há aranybányájából hoztuk fel :)

kereklevelű(chardonnay), megpróbáljuk hirdetni az igét, mert ez valóban egy szép magyar név a fajtára, szal kerüljük ezentúl a sárdoné megnevezést bortársak!!!

ízek, zamatok: huhh, hatalmas kavalkád volt, így kiemelni egyet sem tudok, de mind pompás volt

Előzmény: Cirfandlia (6664)
Cirfandlia Creative Commons License 2002.01.21 0 0 6664
Bzoltán: üdvözlet a rég nem hallott ékesszólónak. (épp mostanában gondoltam rá hogy mi lehet Veled, eltűntél.)
Irígykedve olvastam Há-nál lezajlott kóstolótok; igen tissztességes sor, sok vagyont érő borral. Kérdeznék: Shiraznak már privátban panaszoltam az én baglas irsaimban fekete koromszerű üledék uszik, -nem is bontottam fel- de rögtön igéretet kaptam a cserére. Milyen volt egyébként? ('tom jobb, mint múltkor) Fantasztikus lehetett a 2 kopárt eggyütt kóstolni. Nekem eltelt közte jópár hónap, de a 9-es szerintem is ütősebb.
a polgár elixírt honnan, mikor, mennyiért???? ez egy elég ritka darab lehetett, és télleg, miből áll az, a 2 kabernéből?? Szóval bánom hogy ebből én kimaradtam;
mi szűk baráti körben ittunk Nyakas Cuvée 00-t, megszokott minőség; Chat. Teleki CF 97-t; nagyon jó még mindíg; Veszergombi Kékfr 99-t először kóstoltam, meglepett az illat, íz-ár; Bajor P. 95-s Siklósi CF barrik: ez remek volt, nagyon tud vörösben is, de az egy kivételes év volt.
Schelleréknél: ez sem lehetett piskóta a beszámolók szerint; segítsetek a Kereklevelű mi, egy szőlőfajta, vagy egy változata vmelyiknek? A borokról a kémiai paramétereken kívül másra is emlékeztek? Pl. izek, zamatok milyen voltak? Azt látom hogy nem alk. és savhiányos italok készülnek arra.
zuzmo Creative Commons License 2002.01.21 0 0 6663
Én köszönöm a jól tartást is! :))) nyamnyam
Előzmény: Marcellus (6655)
Julo Creative Commons License 2002.01.21 0 0 6662
Kicsit OFF, mert borral kapcsolatos és mégse...

Kedves Mindenki!

Újdonsült présháztulajdonos vagyok és keresek olyan egyéneket, akik már felújítottak présházat, esetleg benne is laknak. Szívesen elcseverésznék a tapasztalatokról, akár egy topic keretén belül is!
Köszi!

ON

csite Creative Commons License 2002.01.21 0 0 6661
felkészültünk rá előző este :))

az árak: a helyszínen nincsen jelentős készlet, bp-n a nagykernél fogunk próbálkozni, amire visszajöttök eldönthetjük ki mit kérne, és akkor közös igénnyel megkeresnénk a nagykert, s vennénk tőle(ja és szerintem 1000HUF alatt, na jó bizt. 1-2 afölött van, ha kiderítettem pontosítok)

Előzmény: Törölt nick (6660)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.21 0 0 6660
Ez a mail jöhet másolatban nekem is;)
Most olvasom mennyi mindent kóstoltatok, hogy birtátok ki épségben?:)
Előzmény: kaviat (6659)
kaviat Creative Commons License 2002.01.21 0 0 6659
Scheller árak érdekelnének [ha gáz, akkor mailban], arra gondoltam, ha lalához befér, vennék pár palackal s hazafelé bedobnám a pincébe [és akkor nem kell le fől hurcibálni]

.kav]4t r.e.b.

Előzmény: csite (6658)
csite Creative Commons License 2002.01.21 0 0 6658
maga a csoda lesz! :))
Előzmény: Hatvani Szabolcs (6656)
alexandrosz Creative Commons License 2002.01.21 0 0 6657
Jóreggelt!

Látom elégedett kollégák tértek vissza a Scheller-birtokról. Örömmel látom, hog az általában szűkszavú zuzmo milyen lelkes! :o)

Borpillanatok. A vasárnapi mutatvány megint érdekes volt, vagy elaludtam közben és azért nem emlékszem bizonyos dolgokra? :o)
Anti bátyánk a káposztás ételhez ajánlott bort (erősen törtem a fejem, hogy én mit adnék a vendégnek, mert tényleg nem eccerű...), ha jól emléxem egy Vylyan-t. Azt még láttam, hogy vörös és hallottam, hogy reduktív(?), de azt elfelejtette megmondani, hogy milyen fajta, milyen évjárat, egyáltalán mi a túrót is töltött ki a pohárba... Látta még valaki ezt a felemelő 1percet? Erősítsetek meg, hogy így volt, bár annak jobban örülnék, ha azt mondanátok, hogy átaludtam ezt a (bor)pillanatot... És ne azzal gyertek, hogy tudnom kellett volna, hogy ez milyen bor...mert az egyszerű néző sem tudja és ilyen információszegény tálalástól nem fog elrohanni minőségi bort vásárolni. Azért Zalatnay Cininek ízlett, főleg a jó édes aszú, amit a desszerthez szolgáltak fel. Úgy hörpölte, hogy közben még az ajándék receptkönyvet is alig tudta átvenni:o)

Hatvani Szabolcs Creative Commons License 2002.01.21 0 0 6656
Mi ma este „edzettünk” egy kicsit a régebben említett „nem klasszikus” Áldozó zöld veltelinivel. Ez is kellemes. Milyen lesz akkor az igazi? :-) Reményekkel eltelve várjuk a szombatot... :-)
Előzmény: csite (6654)
Marcellus Creative Commons License 2002.01.20 0 0 6655
SCHELLER Szőlőbirtok látogatás fantasztikus volt.
Köszönet mindenkinek,hogy ott lehettünk.
Élmény volt ez biza!
csite Creative Commons License 2002.01.20 0 0 6654
hazajöttünk

hát 2s turnus, asszem az lenne a legjobb ha itthonmaradnátok, és mi tennénk tiszteletünket újra :))

szal, lehet ezen piciny országba ezerévig eltehető csudiszép fehéreket készíteni(és nem édest!), és télleg ottan magát a csodát kóstoltuk

KÖSZÖNET a SCHELLER Szőlőbirtoknak!
KÖSZÖNET TÓTH SÁNDORNAK!
KÖSZÖNET TÓTH VIRÁGNAK!

zuzmo Creative Commons License 2002.01.20 0 0 6653
Akkor lássuk! :

2002.01.19. Monostorapáti,Sheller birtok; Tóth Sándor
kóstolt borok;
1; 98as olaszrizling
2; 2000es olaszrizling
3; 99es zöldveltelini
4; 2000es zöldvelt. 20 mustfokú
5; 2000es zöldvelt. 22,5 mustfokú
6; 94es zöldvelt. illatos,kemény
savakkal,harmonikus bor,
7; 96os zenit
8; 2000es kereklevelü
9; 98as zenit/reserve
10; 98as zenit+kereklevelü quveé
11; 2000es zenit 25 mustfokú,15,2 alkohol fok,kitünõ bor,még nyers
12; 97es áldozói zenit Fõbor;15,2alkohol,8,4savtart.,18g cukor,38,8 extrakt tartalom,kitûnõ libamáj ételekhez,Beyaa ebbõl szeretne!!!
.
pince látogatás,6Cfokos pince;
1; 2001 zenit
2; 2001 zöldveltelini
3; 2001 táltos quveé;zenit+kereklevelû;mustként házasítva
4; 2001 kereklevelû 21 mustfokkal szüretelve
5; 97es zöldveltelini
6; 2000es zöldveltelini,20mustfokkal
7; 2000es zöldveltelini 22,5 mustfokkal
8; 2000es olaszrizling
9; 98as quveé,zenit+zöldveltelini
10; 2000es fõbor,zenit

Vacsora után kóstolt borok:
1; 98as olaszrizling
2; 97es zöldveltelini
3; 98as kereklevelû
4; 2000es zöldveltelini
és ez soxor :)

Ami még eszembe maradt , szóval:
Nincs zúzás, csak bogyózás
Fém hordókban érlelés, szabályozott levegő mennyiséggel, s majdnem félévig a seprőn. Utána hordós érlelés 1-2 évig, majd vissza a fémtartályba, s innen palackoznak.

Különleges borokat kóstolhattunk, köszönet!
Hip-hip hurrá!

zuzmo

korcsi Creative Commons License 2002.01.19 0 0 6652
a borlistához kiegészítésül annyit, hogy volt még egy Bock Remete küvé is, mondjuk a gerék és szepsy mellett valóban nem túl emlékezetes, viszont szerintem abszolút korrekt hétköznapi bor

a 9-es kopár és a szepsy valami csoda volt, Há mester: KÖSZ
Előzmény: csite (6648)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.19 0 0 6651
OFF
Valami Piano solo vagy ilyesmi volt a címe, thök jó, ilyen Michael Nyman szerű zene volt.
No megyek zuhizni aztán lassan elindulok a csülkömér:)
ON
Előzmény: kaviat (6650)
kaviat Creative Commons License 2002.01.19 0 0 6650
glass ? mit hallgattatok tőle ?

.kav]4t r.e.b.

Előzmény: Törölt nick (6649)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.19 0 0 6649
Jó utat ezen a napfényes reggelen(?:)) ) az egyes turnusnak!:)
A tegnap este az valami csoda volt, köszönet érte a zigazdának, a lányoknak a türelmükért és a fincsi kajákért a maradéknak pedig a jó társaságért. Az az elixir valami fenomenális volt, én már csite multkori 7 éves borán is meglepődtem, de az, hogy egy 11 éves bor ennyire friss és finom ízjegyekkel rendelkezzen nem semmi!
A másik csoda számomra - a Philip Glass CD-n kívül;) - a 2000-es Szepsy Cuvee volt, ezzel a borral szerintem még quasimudo is hóditana a lányoknál annyira finom volt, édessége szinte sokkol, mégsem bántó, mivel annyi minden kiérződik mögüle és annyire egyben van a bor.
Ja és ne feledkezzünk meg Friciről a társaság új tetováló szakemberéről sem!:))))
csite Creative Commons License 2002.01.19 0 0 6648
asszem tegnap este az 1s turnus(és a 2s-ből 2 bortárs) sikeresen készült fel, Orsi+Há Mester jóvoltából a mai túrára.

ételsor:
-frissssss, puha, fehérkenyér + zsír(véndőből) + lilahagyma, pirosparika, paradicsom, paprika
-majonézes-tojásos krumplisaláta + libaszárnytő(3 változatban)
-sajtos rudacskák

italsor:
-baglas 01 irsai(magnum): jobb, mint 1-2 hete
-légli 01 333s: nyárra jó lesz, most még nyers, széndioxidos
-ostoros kékmedoc: érdekesnek találtatott
-sárosdi 99 merlot: középszint alját hozó, nem igazán érlelt
-gere 97 kopár: pompás illat, lassan nyílik, kissé kilóg a cab.sav., összeségében télleg csúcsbor
-gere 99 kopár: uhhhh, na ez aztán jól sikerült, teljesen harmonikus küvé, illata is visszafogottabb, de sokrétűbb, azt hittük ennél jobbat az este folyamán nem ihatunk
-polgár 90! elixír: szinte friss bornak tűnt, meggy színnel, illattal, és ízzel megáldott csudás tétel, ami érésének kezdeti(?) szakaszában tart
-szepsy 00 küvé: jó-jó, ez édes, és izé, de szinte sokkolt illatával, játékosságával, ízvilágával, és számomra gyorsan feledtette az előző tételeket, ez maga a BOR(vagy már lehet, hogy annál is több NEKTÁR)

shiraz Creative Commons License 2002.01.18 0 0 6647
Hát rendelni kell a jó magyar borokat. Vagy reklamálni szorgalmasan az Alko boltokban.
üdv
Előzmény: BZoltan (6645)
shiraz Creative Commons License 2002.01.18 0 0 6646
Pók Zengő 98 utolsó palackok vannak kiárulva. nemn esett szét. last minute chance.
üdv
Előzmény: csite (6639)
BZoltan Creative Commons License 2002.01.18 0 0 6645
Holgyek, Urak, kedves borivo cimborak,

olyan sokaig kellet nelkuloznom szakerto es rajongo irasaitokat. Hanyagsagomert elnezest kerek, de hat igy van ez, ha az ember munkahelyet valt... no meg a bor tisztelete es mertekletes fogyasztasa oda vezetett, hogy a maganos eletemet is megbonyolitottam kisse :) de hat Bachus gyakran karoltve jar Aphroditeval.

De vissza a lenyegre...

Minekutanna kifogytam a jo magyar borokbol, igy kenytelen voltan rafanyalodni a kulhoni borokra, amik meg jo sokaig fognak gondot okozni nekem. Ha sokatok kezd elveszni a magyar borok nomenklaturajaban...hat az mit szol a franci borok nevdozsolesehez... Keves dolog segit... az apellacio kontrol rendszere, meg a szakember bolcs tanacsa.

z

zuzmo Creative Commons License 2002.01.18 0 0 6644
vazzz te pelenkázol vasárnapig! :)))
csak be ne rugjak! :)
Előzmény: Há (6642)
csite Creative Commons License 2002.01.18 0 0 6643
mikajcsilesz?
Előzmény: Há (6642)
Creative Commons License 2002.01.18 0 0 6642
este?
Előzmény: zuzmo (6640)
csite Creative Commons License 2002.01.18 0 0 6641
este+vita :P
Előzmény: zuzmo (6640)
zuzmo Creative Commons License 2002.01.18 0 0 6640
te ne dumájj vazzz!
Előzmény: csite (6637)
csite Creative Commons License 2002.01.18 0 0 6639
jóvanna! nem bántás akart lenni!
apropó! mé kerül a 98s pók zengő-l 10xx-be? szétesett volna? mostan ottjártamban láttam
Előzmény: shiraz (6638)
shiraz Creative Commons License 2002.01.18 0 0 6638
ugyanaz a program havonta többször kerül megrendezésre tehát csak a nagyon lassúak maradnak le. egyszerre max 20 fő ültetve. a csókosság emlegetése irreleváns, bár magyar betegség minig ilyenre gondolni. egy kereskedelmi cég mindig az összes ügyfeléért egyformán kell hogy létezzen, nemcsak egyesekért. a világ más tájain a customer service nem ismeretlen fogalom csak Mo.-n.
üdv
shiraz
Előzmény: csite (6637)
csite Creative Commons License 2002.01.18 0 0 6637
monarchia kóstolókkal 1 bajom van: jelentkezési sorrend van, namármost ha én nem vagyok csókos akkor ki dönti el, hogy mikor jelentkeztem, és mehetek el(egy kóstoló meg 100fősen nem kóstoló), mert előbb-utóbb ott is kialakul a kis "borbaráti kör", és inkább próbálnak összetartani(amit megértek), szal így a "későn jövők" kimaradnak. vagy több turnus is van? vagy csak oly kevés a jelentkező(amit nem hinnék, mert láttam szépszámú résztvevőt)?

(amúgy korrekt árúak ezek a kóstolók, és nívósak)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!