Keresés

Részletes keresés

*Albatrosz* Creative Commons License 2010.01.05 0 0 147

Jan. 9. szombat

Jan. 11. hétfő

Jan. 12. kedd

Melyikre szavaztok? (Így talán gyorsabb, és az eddigi kéréseket - remélem, - figyelembe vettem.)

brekkancs Creative Commons License 2010.01.05 0 0 146
Köszönöm, kisMadaram. :)
Előzmény: Mad árka (144)
Mad árka Creative Commons License 2010.01.04 0 0 145
Egy kis történet. Kíváncsiságból nézegettem a Vaterán az imént, hogy milyen használt társasjátékok vannak, erre ráleltem erre: "Fred, a bolhás kutya - izgalom nevetés".

Persze rögtön elfogott a fantázia, de kiderült, hogy ez egy nevelő célzatú (és közösségi) társasjáték, mivel az a lényege, hogy Fredre, aki egyébként utálja a bolhákat, minél több bolhát kell tenni, s az nyer, aki a legtöbbet fel tudja rakni. Anélkül, hogy rovarrühellő Fred lerázná azokat. ;)

Szerintem lehetne kiegészítőként nyomatni egy rüheset és egy kullancsosat is. :))

Mad árka Creative Commons License 2010.01.04 0 0 144
Gyógyulást!
Előzmény: brekkancs (142)
Mad árka Creative Commons License 2010.01.04 0 0 143
Nekem januárból a 10-e (vasárnap) és a szerdák (január 13, 20, 27) nem jók. Ha a többségnek csak szerda jó, akkor szabaddá tudom tenni azt is, de első körben ettől különbözőben gondolkodnék. Ezen felül hétköznap, hétvége, mind oké.
Előzmény: *Albatrosz* (141)
brekkancs Creative Commons License 2010.01.04 0 0 142
Nekem a jövő hét bármely napja jó, feltéve, hogy kikecmergek a náthából.
Előzmény: *Albatrosz* (141)
*Albatrosz* Creative Commons License 2010.01.04 0 0 141

Sziasztok!

Ismét felteszem a kérdést: kinek mikor lenne alkalmas januárban egy társasjátszós parti? Nekem a jan. 15,16,18, és 30. biztosan nem jó. Ha hétköznap, akkor legkorábban f6-os kezdést tudok ajánlani.

Kérek mindenkit, aki szívesen eljönne, hogy konstruktívan válaszoljon (=ne várja meg, hogy "majd kialakuljon egy időpont"), mert csak úgy jutunk előrébb.

Myxphyn Creative Commons License 2009.12.14 0 0 140
Nekem is lenne kedvem, majd figyelem, hogy alakulnak itt az időpontok és jelzem mi lenne jó nekem.
Előzmény: *Albatrosz* (138)
ggg333 Creative Commons License 2009.12.08 0 0 139
Kedvem mindig van, de szabad kapacitás csak ünnepek után..
Előzmény: *Albatrosz* (138)
*Albatrosz* Creative Commons License 2009.12.08 0 0 138
Minden kedves topictársnak szólt a társasjátszós felvetésem: Brekkancs és Madárka mellett van még kedve valakinek játszani?
brekkancs Creative Commons License 2009.12.07 0 0 137
Bizonyos napokon nekem csak este 8 után jó (hehe), más napokon bármikor, bizonyos napokon meg egyáltalán semmikor. :) Úgyhogy mondjatok dátumot s megmondom tudok-e ott lenni.
Előzmény: *Albatrosz* (136)
*Albatrosz* Creative Commons License 2009.12.06 0 0 136
Hétköznap 6-tól vagyok fogadóképes, hétvégén lehet alkudozni, ha jobb lenne a délután.
Előzmény: brekkancs (135)
brekkancs Creative Commons License 2009.12.06 0 0 135
Lenne kedvem nekem is, a kérdés csak az, hogy délutáni, avagy esti elfoglaltság lenne-é. A konkrét időpontra meg titokban tudnék válaszolni. :)
Előzmény: *Albatrosz* (133)
Mad árka Creative Commons License 2009.12.06 0 0 134
Rögtön jelen! :-)
Előzmény: *Albatrosz* (133)
*Albatrosz* Creative Commons License 2009.12.05 0 0 133

No, akkor felteszem A Kérdést:

a) kinek volna kedve egy társasozós estéhez?

b) mikor értek rá? (Dec. 12,15,18. nem jó, a többin elgondolkozom.)

Előzmény: brekkancs (113)
*Albatrosz* Creative Commons License 2009.11.25 0 0 132
A Citadella meglepően jó ketten is, igaz, mi a tapasztalatok alapján kicsit módosítottunk a szabályokon. (Azt hiszem, 1 vagy 2 szerepet kivettünk. Ha érdekel, utánanézek, de most hirtelen nem emlékszem, mert márciusban játszottam utoljára.)

A Caylus valóban jó, de készülj fel, hogy azt igen nehéz megtanulni.

Én még javaslom a Power Grid-et, azt hatan is játszhatják, és nagyon jó: könnyű megtanulni, mégis gondolkodós. A Bang! 6 főre jó, de az már nagyon nem Catan-szerű.:-) A Dominion szintén nem Catan-szerű, de a kiegészítővel biztosan játszhatják hatan is. A Puerto Rico is jó, de csak 5-en játszhatják max.:-/

Ime még egy kis lista, hogy miket érdemes kipróbálni, de ezeket már nem a kérdésre szánom válasznak, mert nem hatfős és Catan-jellegű játékok, szóval csak kedvcsináló. Ha valakit érdekel bármelyik, nézzen utána a boardgamegeek-en, a Compayán vagy a szellemlovas.hu - n.
- The Pillars of the Earth
- Premordial Soup (=Ősleves)
- Twilight Imperium
- Cleopatra
- Warrior Nights
- Memoire '44
- Axis and Allies (kezdőknek leginkább a Europe javasolt)
Ezeket egy játékboltban ajánlották nekem, főleg az Axis and Allies, a Pillars és a Twilight érdekel, de aztán (egyelőre?) letettem róluk, mert nehéz hozzájuk társaságot (és főleg időt) szerezni. Rövid távú célom inkább az Agricola megszerzése, az valamivel realistább.:-)
Előzmény: ggg333 (130)
Mad árka Creative Commons License 2009.11.22 0 0 131
Én még nem játszottam vele, de mások igen és erősen dicsérték, ráadásul azóta megjelent magyar nyelven is, ez pedig a Caylus. 2-től 5 emberig ajánlják. Nézz körül a neten, van róla pár leírás. (Stratégiai játék ez is.)
Előzmény: capt Balu (129)
ggg333 Creative Commons License 2009.11.22 0 0 130
Szia!
Catan-nál jobb catanszerű játék nincs. De van sok társasjáték ami jobb lehet a catan-nál-attól függ mit vársz egy társastól. Ami könnyen elérhető: Tikal, Dominion, Száguldó robotok,-ezmagyar szabállyal, magyar kiadásban kaphatóak, játszhatóak ketten is-de témában, játékstílusban is különbözőek(a robotokat lszámítva, ami akát huszan is játszható, a másik kettő "csak 2-4 személlyel játszható)
Ami szintén kettn játszható és magyar,de egy kicsit meredekebb: Agricola(6 személy szintén sok hozzá)
esetlg Citadella: ami nem igazán jó szerintm 2-en, de 4-7-en ign.
Általánosságban el lehet mondani, hogy a játékok nagy része, melyek 4-6-an jók, az annyira jól nem működik 2en ( spec sztem a Catan sem jó 2en, hacsak nem a krtyaverzióról van szó, ami külön játék)
Előzmény: capt Balu (129)
capt Balu Creative Commons License 2009.11.21 0 0 129

sziasztok!

légyszí segítsetek. Társasjátékot keresek ami hasonló a catan telepeseihez. Jó kis stratégiai játékot, amit akár 6-an is tudunk játszani, de 2-en is.

köszi Mindenkinek!

Sanya U.Z. Creative Commons License 2009.11.15 0 0 128
Sziasztok!

Egy olyan problémám lenne, hogy előszedtem a régi Zsák utca 13. nevű társasjátékom, azonban a játékszabály nincs meg hozzá:(

Esteleg ha valakinek meglenne, és el tudná nekem küldeni valamilyen útón módon (szkenner, kép v akármi), azt nagyon megköszönném.

Köszönöm előre is!

e-mail címem: veronika18zeg@freemail.hu
Mad árka Creative Commons License 2009.11.14 0 0 127
Eh... tudom, én meg az olvasóórákat ne hagyjam ki... bocs!
Előzmény: Mad árka (125)
Mad árka Creative Commons License 2009.11.14 0 0 126
Társasjáték-kritikai oldal (igaz, angol). A leírásával viszonylag hamar meggyőzött arról, hogy a Carcassonne Catapultot legfeljebb kikölcsönözni fogom.
Mad árka Creative Commons License 2009.11.14 0 0 125
A Munchkint se hagyd ki, bár én még nem ismerem, de a Te ajánlásodra majd izgatna az is valamikor.

Honlap is van hozzá: "Munchkin Mánia"
Előzmény: *Albatrosz* (124)
*Albatrosz* Creative Commons License 2009.11.14 0 0 124
Ójaj, teljesen jogos a megjegyzés.:-S Novemberben esélyem sincs társaspartit összehozni, de ha van olyan, aki decemberben ráér (nyilván nem húznánk karácsonyig), akkor beindulok, és meghívom a kedves vállalkozó szelleműeket. Kipróbálhatjátok a Madárka által dicsért Dominiont immár magyarul, a Munchkint és a Bang-et angolul meg még néhány régebbit is.

Nemrég próbáltam a Power Gridet, javaslom minden újdonságra vágyónak, mert nagyon szórakoztató (és gondolkodós) volt. Városokat kell építeni, azokat meg fűteni kell. A város meg az atomerőmű is pénzbe kerül, a fűtetlen város nem ér pontot a végén. De persze ha a városokat elhappolják előled, akkor mit sem érsz az energiáddal.:-)
Előzmény: brekkancs (113)
Mad árka Creative Commons License 2009.11.12 0 0 123
No, és egy kérdés is: a Carcassonne Katapulttal játszott már valaki?

Csak egy kis angol leírást találtam róla a BoardGameGeek-en. (Az angolért bocs, magyar nem volt.)

"The newest "large" expansion for Carcassonne.
12 new tiles with a fair symbol are added to the game. When a player draws a fair tile, they place it and then a "catapult round" begins.
For the first time, action/dexterity is added to the Carcassonne series. In a catapult round, players attempt to launch special tokens with the wooden catapult. Players have one each of four different kinds of tokens that determine what kind of catapult action is to be taken: Knock out tokens try to remove meeples; Seduction tokens try to swap meeples; Target tokens try to hit the fair tile; Catch tokens must be caught for points."

Mad árka Creative Commons License 2009.11.12 0 0 122
Apropó, a Dominionnal hogy álltok? Nekem ez lett a szerelmeim közül az egyik. Mivel nem kedvelem az agyhomokot okozó, ráadásul vérre harcolós játékokat, másfelől azokat se, ahol két fapálcikát kell egymás mellé tenni, a nyeréshez pedig derékszögbe, ezért az ezektől elütő Dominion hamar belopta magát a szívembe. Jellemző, hogy mikor a játékról mesélek, mindenki unottan szottyan magába, hogy bazz, kártyajáték vagy hördül fel, hogy utálják a kicsit is szerepjátékra emlékeztető dolgokat. (Nem mintha valódi szerepjáték lenne.)

Azt külön kedvelem benne, hogy amikor vásárolsz valamit, a vásárolt dolog és a pénz is visszakerül, tehát az ember bőségesen kárpótolhatja magát a hétköznapi életben elszenvedett vásárlások után. :) Másfelől az alapjáték nem a többi játékos művének szétrombolásában csúcsosodik ki: mindenki építgetheti békében a saját dolgait, miközben persze bőséges ügyeskedésre és szívatásra is nyílik alkalom, de nem a végletesen destruktív fajtából.

Játékleírásra nem vállalkozom, hátha ennyiből valaki kedvet kap, nem veszem el szabályokkal. :-)
Myxphyn Creative Commons License 2009.11.04 0 0 121

Köszi!

Előbb is eszembe juthatott volna a honlapod, hiszen tőled vettem a játékot anno :)

Előzmény: ComPaYa (120)
ComPaYa Creative Commons License 2009.11.04 0 0 120
Szia,
A compaYa -n fent van:
Hadurak
Előzmény: Myxphyn (119)
Myxphyn Creative Commons License 2009.11.03 0 0 119
Hadurakról jut eszembe, nincs véletlenül fent a neten a magyar leírása? Én nem találom.
Előzmény: ggg333 (118)
ggg333 Creative Commons License 2009.11.01 0 0 118
Sziasztok!
Hadurak cimu,egyszer játszott társasjáték eladó 7000 HUF-ért4

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!