Mi a különbség az i30 és a ceed fényszórója között? Mart az i30 rajta van az osram LED izzó listáján, a ceed nincs. (egy kia sincs) Az i30 nem ugyanúgy vetítőlencsés?
Keress plug and play H7 ledeket, ezek minden méretükben csereszabatosak a H7 izzóval, és beférnek. Nekem a nappali fényes JD-ben tompított, reflektor és kanyarfényben egyaránt ilyen van:
A minap szembesültem vele, hogy a H7 izzó úgy van befogatva , hogy a csati egyben van az izzó rögzítővel. Így nemtom berakni a ventillátoros ledizzóm (ami maradt motor eladás után)
Egy ismerősömnek is ugyan ez a Ceed Jd-jük van ( még a nappalifény mentes) és ők is panaszkodnak , hogy nem lehet látni ezekkel a fényszórókkal s hogy ők már túl vannak mindenféle izzócserén de nem használt egyik sem..
1.0 TGDI motoros Cee'd kapcsán van valakinek tapasztalata? Több helyen látok olajpára nyomot a motortérben. Értelemszerűen viszem majd szervízbe, de érdekelne, hogy mire kell odafigyelni? Esetleg szervízt tudtok javasolni?
Mna sikerult, hatarozottabban kellett rancigalni a sarut. Miutan felnyitottam a motorhaztetot, kozponti zarral zartam az ajtokat, majd remelem a kulccsal mechanikusan ki tudom nyitni... 😅
Az akksilefogató csavarjával vigyázz! (Alul van az akksi alsó peremével rögzít.) Nekem 2016-os és amikor tavaly cserélni kellett az akksit, ez a csavar eltörött, mert annyira be volt rohadva. (Igaz, én Ausztriában használom, ahol inkább sóznak, mintsem halomra törje magát mindenki a jeges úton)
Szóval óvatosan, mert ezt a csavart elvileg nem lehet az akksitálcától külön rendelni, hanem egyben a tálcával, ami kb 40000 Ft. Ne sajnáld a WD-40 et! :-)
Sziasztok, 2013-as Ceedből szeretném kiszedni az akkut, hogy feltöltsem. Két gondom van:
1. A pozitív akkusarut nem tudom leszedni. Meglazitottam a csavart, de nem tudom felfele emelni, úgy tűnik, a bal oldalán levő kábelek rövidek, nem engedik felfele mozdulni. Csatoltam fotókat a csavarról, amit meglazitottam es az akkusaruból kimenő kábelekről az oldalán. Mit csinálok rosszul, valamit még meg kéne lazitani, vagy csak határozottabban kéne ráncigálnom?
2. Akku nélkül be tudom zárni az ajtókat? A sofőr ajtaján van zár, a tobbin még belül csincs semmi. 🤔