Sziasztok! Fiat doblo 1.3 mjet 2008as olyan hibát produkál, hogy nincs nyomaték és nem hajlandó 100 fölé menni és kormol, de veszettül. Kipufogó szivosor, Egr szelep, Legtomegmero, mapszenzor, uzemanyagszuro, teljes vezérlés cserélve lett rajta, de továbbra is aturbo nyomás szenzort dobja be hibának. Dpf és Katalizátor már az előző tulajnal ki lett írva. A turbót atneztuk de jó. Valakinek van bármi ötlete mi lehet a gond? Olyan mintha nem dolgozna a turbó menet közben. Segítségeket előre köszönöm.
Elvileg Bluetooth-on keresztül tudod a rádióhoz csatlakoztatni a telefont. Ha a telefont keresésre állítod, akkor látja a rádiót?
De meg kell nézni a rádió menüjét is (ha nincs meg a használati útmutató), hogy van-e benne olyan rész ami erre utal. Ha már egymásra talált a két készülék, akkor még az lehet a problémás, ha kér valami kódot az első csatlakozáshoz, mert azt általában a felhasználói kézikönyvbe írják bele.
Sziasztok nekem van egy rejtéjes hibám. Adott egy Fiat Doblo 1. 3 multiJet ami időnként azt csinálja mintha egy henger nem menne a turbót letiltja és alig megy az autó. Hibakódot kiírja turbóra viszont semmi más hibát nem találni de a turbót csak akkor dobja hibára amikor olyan mintha nem menne egy henger. A szerelő szerint injektor problémája volt kivettük az injektorokat elvittük beméretni de nem találtak semmi gondot mindegyik rendesen működik vissza lettek rakva És láss csodát az autó megy. Megy úgy két hétig aztán újra előjön ugyanez a jelenség Felhívtam a szerelőt és mondtam hogy megyek hozzá egy két nap. Nem jutottam el hozzá csak pár napra rá aztán egyik pillanatról a másikra megint megjavult az autó úgy hogy hozzá se nyúltunk. Aztán két hétre újra ugyanez a hiba jelenség érkezett akkor az eggyes hengere gyanakodtunk újra kivettük elvittük beméretni újfent azt mondták hogy semmi baja aztán vissza lett szerelve és az autó megint tökéletes hiba nélkül. Valakinek lenne 5lete mi lehet ez?
Fiat doblo 1.3 multijet beindul, majd 2 mp múlva leáll. Újraindítózáskor megint 2 mp s leáll. Véltlenül derült ki( kis féktisztítóvval befújva a légtömegmérőt, hogy ilyenkor nem áll le, hibátlanul jár a motor. Egy pricc a féktisztítóból, és működik, úraindítható, kB 15 percig. De ha nem állítom le, megy rendesen. Ha leállítom kB 15 perc múlva újraném indul,csak ha kap egy féktisztító spriccet. Nyomástartó szele? Esetleg nagynyomású szivattyú? Mi lehet az ok? Merre érdemes elindulni. Hibakód nincs? Pár száz km-el ezelőtt lett egr szelep cseélve. Nagynyomású szivattyú kB 4 éve, de akkor erőtlen volt a motor. Most hq beindul tökéletesen megy. Köszönöm ha vqlakinek van ötlete, tapasztalata....
Megnéztem otthon a belülről nyitást, de az újon már nincs, pedig a 2008-ason még úgy emlékszem, hogy volt. Ráadásul nem is csavaros a burkolat rögzítése, mint a régin. Ez szívás:-(
Meg lehet próbálni valahogy lepattintani a burkolatot, de optimális esetben is sérülni fog minimum pár rögzítő patent (mondjuk, az egyébként is előfordulhat), rosszabb esetben maga a burkolat is. Az nem megoldás, hogy így marad, mert pl. a pótkerékhez sem férsz így hozzá... Ilyenkor szívesen meginvitálnám a tervezőt, hogy "Te csináltad, most oldd meg!"
Van a heveder amivel le lehet csukni. Amellett kell lenni egy résnek ahol benyúlva nyitható a zár. Legalábbis emlékeim szerint így van. Viszont, ha a kulcs sem nyitja, akkor ott lesz a hiba az ajtón belül. Valószínűleg valami szétrázódott és kiakadt.
Illetve, ha sehogy nem tudod felnyitni, talán akkor is le lehet venni a burkolatot, de az most így nincs előttem, hogy mennyire csavaros vagy bepattintós a rögzítése (ez utóbbi esetében nem biztos, hogy csukva is levehető a burkolat).
Ez így önmagában akármi is lehet. Ha kulccsal ki tudod nyitni, akkor vedd belülről a burkolatot és nézd meg, hogy a kp. zár és a zár közti kapcsolat (rudazat vagy bowden, már nem emlékszem) működik-e, illetve, hogy egyáltalán meddig működik a rendszer.
Sziasztok! 2015 1.4 Fiat Doblón 95Le a gyújtás levétele után is folyamatosan világít a tompított lámpa. A Kormánykapcsoló feltételezem, jó mert a műszerfalon a kapcsolt állapotok jelennek meg. Szerintem valamilyen relé mehetet tönkre. Hol és mit keressek? Köszönöm a válaszokat!
Fiat Doblo 1.9D Lucas adagolót pontosan melyik típusu Bosch adagóval lehetne kiváltani. Keresésem alapján felhozta a BOSCH VE típust, de ezen belül sok fajta van. Nem tudom melyik a jó a sok közül.Mivel nem olcsó, pontosan kellene tudnom.
Nekem is hidegindításkor jelentkezik, nem tudom ez a "visszacsapó szelep" hol található, ennek a feladat, hogy ne ürüljön ki a szűrőház, ne tartson másodpercekig a nyomás kalakulása! Olaj szint nem lehet, pont ekkor a legmagasabb, egyébként éppen most cseréltem.
Hidegindítás után nálam is előfordult egy idő után, hogy a motor beindulása után kellett pár mp, hogy kialudjon az olajnyomás kontroll lámpája. Rámértünk az olajnyomásra, az jó volt,, talán még a gombát is megnézte a szerelő és az is jó volt - valószínűleg valami visszafolyó szelep akadhatott be és a hosszabb állás alatt lefolyt az olaj (vagy legalábbis kevesebb maradt) olyan helyekről is ahol egyébként maradnia kellett volna. Arra azért figyeltem, hogy amíg a lámpa világított, addig hagytam alapjáraton ketyegni, nem próbáltam elindulni, nem is értem a gézpedálhoz. Mivel ez max. 2-3 másodperc késést jelentett, végül nem mentünk bele jobban.
Ha viszont menet közben jelenik meg az üzenet, akkor lehet, hogy kevés az olaj. Szintet néztél?
1.3 Mjt hiba: olaj csere óta (a szokásos Selenia van benne), "minimum olaj nyomás" hibaüzenet jelenik meg néhány másodpercre (eddig nem volt ilyen). Valaki találkozott már ilyen hibával, illetve a megoldással?
Segítségre lenne szükségem! Adott egy 2002-es 1.6 benzines doblo.
A motor hiba lámpa folyamatosan világít. A szerelem nem tudja, hogy mi lehet a hiba. Sok mindent írt hibakódnak. A motor menet közben leáll, majd ha újra indítom megy tovább. Folytószelep csere után minden rendben volt három hónapig. A szerelem szerint sokat kéne pályán mennem vele a katalizátor miatt. Sajnos én inkább városban járok vele.
Szeretném ha meglenne a hiba tényleges oka! Szeretem a kocsimat. :)
Viszonylag olcsón Megúsztam Nem értek hozzá azért biztos szakszerűen nem tudom megmondani de a lényeg hogy a tubó-tól,vagy be vezet egy vastag falu gumicső nos az volt kilyukadva de gondolom olyan kicsi luk volt hogy szemmel nem látok rajta illetve nem találta meg...meg kaptam...azóta szuper a gép...