A rácstelepítés technikáját az Örs vezér téren tanulmányozhatod, ha arra jársz. A Kerepesi út 80. előtti sarki szakaszon épp most alakítják ki ezt a környezetbarát parkolótípust.
Úgy látom a rácsok alá valami világos (fehér) követ/ kavicsot tesznek, arra okker színű por alakú homok állagú valamit, arra a rácsot, majd belesöprik a földet. Minden rétegnél tömörítettek.
Elég pipecnek fest féli kész stádiumában.
Szerintem is az a legjobb mergoldás, ha az életfeltételeit szünteted meg. Ha nincs kaja - nem megy a földedre!
Szórj ki talajfertőtlenítő szert, ami elpusztítja a férgeket, rovarokat. Ezt minden gazdabolt tartja.
Utána helyezzél ki vakondriasztókat (rezgéskeltő), ami távol tartja a vakondokat.
A talajfertőtlenítést idővel meg kell ismételni, ugyanis a vakondrisztó önmagában nem elég! Ha nagyon éhes a "betolakodó", és kajaszagot érez, tehetsz ki bármilyen riasztót, fütyül rá!
Én ezt a módszert alkalmazom, és eddig bevált, pedig a szomszédban túrnak!
HELP! Vakondunk van. Ez nem dicsekvés, de gyanítom senki nem is irigyel érte. :((( A frissen telepített füves (már egy hetes a fű)földet előszeretettel túrja a kis dög. Nem tudom hogyan tudnánk megszabadulni tőle. Valami jó ötletet várnék.
Kaptuk a jó tanácsot, hogy ki kellene figyelni mikor túr, és egy határozott gyors mozdulattal kilapátolni a földből. Ennél kevésbé időigényes megoldás érdekelne. Ki hogyan birkózott meg ezzel a gonddal.
Köszi előre is!
Szerintem ne tegyel ala betont mert akkor hamar kiszarad a fold felette es kieg . Lehet hogy eleg "beletaposni" utolag ? Mert ugye ha letepited akkor eloszor lerakod majd betakarod foldal mejd vetes.
Sziasztok!
Az udvarunkba mindig beállnak a vendégeink kocsival. Ezért a fű sajnos elég áldatlan állapotban van. Szeretnénk ilyen fém fűrácsot alkalmazni, ami alig észrevehető, mégis védi valamennyire a füvet. Hogy kell ezt lefektetni? Kell alá beton, murva, vagy egyéb dolog? (mert akkor ugye nem sok helye van a fűnek nőni...)
Még mindig azt mondom, hogy a gyűjtős fűnyíró traktor lenne a végleges megoldás.
Az alternáló fűkasza nem szedi össze a levágott füvet, tehát gereblyézhetsz, ami ekkora területen borzalmas meló!
Ha nem nyírod a füvet gyakran, akkorára megnőhet, amit már a Viking MB 555 sem tud lenyírni, nem is beszélve arról, hogy a fűgyűjtő mérete mindenképpen elmarad egy traktorétól.
Damilossal nem ajánlanám, mert az nem vág, csak tép, és roncsol, esetleg gyökerestöl is kiszedheti a fűszálakat.
Szerintem, addig, amíg meg nem erősödik a fű semmivel sem szabad nyírni. Amikor már erősebb, akkor nagyon éles késű fűnyíróval le lehet nyírni.
Ma azt hallottam, hogy a frissen vetett fűnek nem tesz jót a gyakori nyírás, mert így nem tud elég energiát fordítani a gyökerekre ( mm ha állandóan nyírjuk, tehát új levelet, szárat kell fejlesszen ).
Valószínű nem levegőzik rendesen,mivel a gomba a nedves,párás részt szereti.Mielőtt elszórná a spóráit tapossátok el,többször,mélyebben nyírjátok a füvet.Sok eső után nálunk a napos helyeken is kukucskálnak.
Igen Pardner e neve a gyomirtonak es 4200 ft/liter II. szer tehat gha valakinek van zoldkonyve az veheti meg es 2-3 ml kell 115 literbe holnap megyek erte
OK, egyenlőre 2-3 naponta nyírom, a gond, hogy bizonyos helyeken 2-3 foltokba több a gaz mint a fő, erre gondoltam...Mivel rá akarok füvesíteni...bár lehet, hogy nem gond...a gaz
Nehéz lesz eldöntened. Szerintem csak ősszel, mások egész évben javasolják. Csak évek múlva derül ki a hatás. Egy könyv szerint ilyenkor nem szabad használni, mert nem tud a fű oldalhajtásokat hozni, ősszel viszont pontosan ezt segíti elő. Szvsz. jobb, ha vársz vele!
Valahol lenteb olvastam valami kukorica gyomírtót a fűre...ha nagyon gazos...
A kétsziküeket őli-e (remélem) és hogyan hat (remélem levélen és nem gyökéren), mivel nem szeretném a frissen ültetett fáimat kinyírni, arról meg ne is beszéljünk, ha kicsi feleségem kertjében kárt teszsek mi történik... :)
7 napja szórtuk el a fűmagot, és már szépen mutatkoznak a szálácskák. Jól jött nekünk ez a múlt heti locsi-pocsi idő.
Az lenne a kérdés, hogy most mennyire intenzíven locsoljuk? Maradjon reggel-este, nem szeretném ha a napközbeni locsolással leégetnénk a friss füvet. Mit javasoltok?
Műtrágyával "mennyi idős korában" lehet turbózni, vagy hagyjuk majd őszre? Kell egyátalán? Előtte nem szórtuk meg a földet semmivel.
Köszi!