Keresés

Részletes keresés

zdcmchy Creative Commons License 2022.09.10 0 0 427142

...vagy amit nem tud leküzdeni az meg azért nem tud olyan jól terjedni. Ha nagyon jó az a vírus nagyon gyorsan robban kifele a sejtekből, hamar megöli a gazda testet, az maga is egy beteg vírus, életképtelen. Azok a tízezres baromfi telepek azok is természet ellenes beteg dolgok, persze, hogy ott van esélye a beteg vírusnak. Na de az csak példa akart lenni, arra tart az emberiség is, ahogy kezd hasonlítani a csirkefarmra úgy lesznek egyre betegebbek a vírusai is.

 

Na de ez viszont az, ahogy a robo barátunk gondolná, illetve nem egészen, de ez most mesterséges:

 

https://index.hu/kulfold/2022/09/10/egyesult-allamok-gyermekbenulas-jarvany/

 

De nem úgy ám ez se ahogy gondolja, hanem az egyik de máig használt vakciából mutálódott. Érdekessége, hogy réges rég tudott dologról van szó és itt van, még is megtörtént. Na most kell a sok ember a fapados járatokkal teríteni szétfele....ja? ..és használni továbbra is azt a vakcinát, ha akarjuk ezt a járványt is.

Itt a régebbi cikk ami már világosan írja ezt:

 

https://infostart.hu/tudomany/2020/11/21/surgosen-uj-vakcina-kell-egy-masik-vilagbetegseg-ellen-is

Előzmény: Zakó Manó Bakószabó (427141)
Zakó Manó Bakószabó Creative Commons License 2022.09.10 0 0 427141

Minden vírus a ZSÚFOLTSÁGBAN terjed a leggyorsabban.

 

Akár emberről, akár háziállatról van szó.

Minél természetesebb egy állat tartása, annál ELLENÁLLÓBB a vírusokkal szemben. Ez nem azt jelenti, hogy nem fertőződnek meg, hanem hogy jobbára saját maguk leküzdik.


Ezzel szemben a telepi tartásban nem csupán a beteg állatot kell leölni, hanem az ÖSSZESET !

 

Előzmény: robopassmeet (427137)
zdcmchy Creative Commons License 2022.09.09 0 0 427140

(-: na jó, ez tényleg vagy nem normális? ...vagy nem tudom? de mindegy. (-:

robopassmeet Creative Commons License 2022.09.09 0 0 427139

Wrong. Ugyanaz fog terjedni mindkettőben: amelyik bejutott. Ha a kímélő (?!) akkor az, ha a másik, akkor az. Különbség: a másodikba nehezebben jut be, mert az zárt. Az a modernebb. Az első az kb. a kínai típusú szabadteres, ahol ráadásul többféle szárnyast is tartanak egy helyen, na, az igazi vírustelep.

De már megint ott tartunk, h a nünükédet ismételgeted. Uncsi. Ninc csirkefarm-hát:-)

Nem lehetne vmi más témát találni?

Akár az energiahordozókról, hamár az a topik. Miért elleneznek a ződek mindent, ami folyamatos ellátásra alkalmas? Az atomtól a vízerőműig. Amikor ezeknek 0 kibocsátásuk van.

Akár vírustémában, h vajon vuhanban tényleg egy cseng hanyagsága miatt jutott ki a vírus, vagy esetleg vki lefizetett egy csenget, h engedje ki, pont az amerikai elnökválasztás évében?

Vagy akár arról, h bár a koronavírusokra, mint rns vírusokra, nem szokott tartós védettség kialakulni, (ugye a náthát is minden évben elkaphatod, akár többször is) így oltást se szoktak rá kifejleszteni. Ennél meg mégis az óttást erőltették. Jó, billgecc nem egy virológus, de fauci igen, és azért a big pharmnál sem volt egyetlen bátorbaszületett hivatástudatos kutató se, aki kiállt volna a nagynyilvánosság elé, h önök most százmilliárdokat dobnak ki az adófizetők pénzéből, h gyártsunk egy olyan óttást, aminek semmi haszna nem lesz, (jóesetben, mert új technológia kísérleti jellege miatt akár káros is lehet)

Megannyi érdekes kérdés, ugye.

Előzmény: zdcmchy (427138)
zdcmchy Creative Commons License 2022.09.09 0 0 427138

3. A csirketelepen nem keletkezik madárinfluenza, akármilyen sűrűn tartod a csirkéket. Az mindig kívülről jut be oda, a vadmadarak lévén.

 

Nem hát, hanem ami a vad madarakról bekerül az fog terjedni, az egyik

a kímélő változat az itt: 

 

                              

                                        A másik, a halálos az meg itt:

 

A különbség oka egyszerű, ha távol vannak az egyedek akkor az a vírus hátrányt szenved ami leggyorsabban tudja sokszorozni magát, az elhullott egyedből nem tud kilépni, eltűnik végleg.

 

Bocsika, kedves mindenkik! Lehet, hogy én vagyok a hibás, hogy ilyen nehezen értem meg, hogy ez vagy nem érti, vagy csak szórakozik.

Próbálok tán leszokni most már erről. 

)-:

Előzmény: robopassmeet (427137)
robopassmeet Creative Commons License 2022.09.09 0 0 427137

Legalábbis, amíg nem vagy képes megérteni a következőket:

 

1. Az emberek, mióta világ a világ, mindig is folyamatosan érintkeztek. Jó, h régen kevesebb ember volt, de akkor sem voltak izoláltan, már az ősközösségben is csoportosan éltek, ezáltal kiváló táptalajt nyújtva az éppen aktuális vírusok terjedésének. Ezen a téren tehát, túrizmus, repülő ide vagy oda, nem változott semmi.

2. Az összes létező vírus mindig szaporodik, terjed. Valahol valakikben épp most is, amikor ezt olvasod:-) Így a vírusok evolúciója folyamatos. Túrizmustól repülőtől függetlenül. Amelyik már nem terjed sehol, az kihalt.

3. A csirketelepen nem keletkezik madárinfluenza, akármilyen sűrűn tartod a csirkéket. Az mindig kívülről jut be oda, a vadmadarak lévén. Épp ezért szokták a korszerűbb csirkefarmokat zárt terűvé tenni, mert így csökkenthető az állomány fertőződésen veszélye.

Előzmény: zdcmchy (427128)
robopassmeet Creative Commons License 2022.09.09 0 1 427136

A technológiát lehetne. Nem kéne kétévente új generációs okosteló, okostévé, okosfityfasz. Tiltani, büntetni kéne a tervezett amortizációt. Hosszú éltartamú, javítható, háztartási gépek, műszaki cikkek, stb. kellenének. Mint régen. Sokkal környezetbarátabb lenne, ha nem kerülne szemétre pár év alatt szinte minden, amit csak előállítanak. Ráadásul, az energiahordozók nagy részét is pont az ipar használja fel.

Csakhát, megint visszajutunk oda, hogy ugye, a nemzetközi ipari lobbynak, a felső 1% nak ez nem érdeke. Márpedig őaz ő befolyásuk alatt vannak médiumok, a politika, az ellenőrző szervezetek. Gyakorlatilag nincs ki fellépjen ellenük. Így aztán a rendszer keretein belül nincs megoldás a problémára. Marad a fogysztói társadalom, meg a spórolj te. Jövőre már 18 fokban fogsz ülni, de legalább évente új okostelód lehet. Utána 16-ban, és akkor már félévente:-)

Digitalizálás alatt nem értem, mit értesz. Mi nincs még digitalizálva? Lassan már csak a budizási szokásaid nem monitorozzák, főleg persze, ha nem viszed magaddal oda is a telódat:-) A mostani generáció már a tömegközlekedésen is csak a telefonját bújja. Már gyakorlatilag tiszta techokráciában élünk.

A technológia már egyre kevésbé szolgálja aa kényelmünket, és egyre inkább kevesek uralmát és ellenőrzését a mindennapjaink felett.

Előzmény: Omar Khajjám (427130)
zdcmchy Creative Commons License 2022.09.09 0 0 427135

Ezt egy zöldkomcsi i támogatná:

 

Az is felmerült, hogy az orosz gáz árának korlátozása helyett általánosságban korlátoznák a gáz árát, függetlenül attól, hogy honnan származik. Erről például az olasz energiaügyi miniszter – aki az orosz gáz árstopját még ellenezte – már támogatólag nyilatkozott.

https://index.hu/gazdasag/2022/09/09/orosz-ukran-haboru-europai-bizottsag-orosz-gaz-arstop-tagallamok-ellenallasa/

 

 

Igen, akkor ez van, mi ennyiért veszünk, de akkor mindegy kitől. Ha nincs annyiért akkor megoldjuk más módon.  Lehet fázni is? Lehet hát, ha háború van akkor jó, legyen akkor háború. Csak fegyvert lehet gyártani? Napkollektort forróvíz tárolóval? Azt nem? Ha harc akkor legyen már harc! Na! (-:

zdcmchy Creative Commons License 2022.09.09 0 0 427134

A technológiaexportot viszont igen... a legnagyobb baj, hogy fekete Afrika így tudott felszaporodni, a térségben ez okoz óriási problémát.

 

Kinek is okoz milyen problémát? Leáll az egy generáció múltán. Kaptunk erre 200 évet.

Előzmény: Omar Khajjám (427130)
zdcmchy Creative Commons License 2022.09.09 0 0 427133

A szuperkolónia egyrészt elpusztíthatatlan, minket se lehet, se atommal, se óriás meteorral, semmivel, másrészt viszont nem kívánatos mert veszélyt jelent az élet összes többi formájára.

Na, most azt látod ahogyan a szuperkolónia vírus reaktorrá alakul és azzal támad saját maga ellen.

Jelenleg teszteli melyikből tud szuper vírust csinálni. 

Egy stratégia van ellene, a vírus reaktort folyamatosan kevergetni kell csak akkor működik, ha azt leállítjuk leáll benne a folyamat.

Előzmény: marslako1 (427132)
marslako1 Creative Commons License 2022.09.09 0 0 427132

A túlnépesedés talán az egyik legnagyobb gond.

Nem mondom, vannak törekvések covid meg ilyenek. Próbálkoznak, ugye.

Meg ez a energia-nyersanyag-gazdasági marhaság.

Bár szerintem a coviddal jobban bírták leszorítani pl. az üa fogyasztást, ugye.

Sokan mondják ezt az atomfegyver hülyeséget, én azt mondom kár erre ekkora enrgiát, környezetterhelést beáldozni.

Mert abban egyet kell, hogy értsünk, hogy a természet semmiről sem tehet, mindent az ember cseszett el!

Az embernek kell bűnhődnie, állítólag neki van csak tudata.

 

 

 

zdcmchy Creative Commons License 2022.09.09 0 0 427131

Nem lehet, csinálhatsz vírusokat, de a mit csináltál azt amit írtam, csak úgy tudod kideríteni ahogyan a következő heti nyerő számokat a lottón. Értelme sincs, 6 millió külön faj amire becsülik ahány van és azok folyamatosan mutálódnak variálódnak kombinálódnak. Az összes variánsuk több mint a világegyetemben az összes proton neutron elektronnak a száma.

Ilyen egyszerű ez az egész, ha sűrűn vannak a hordozó egyedek akkor az élvez előnyt ami leggyorsabban sokszorozódik mindegy mi történik a hordozójával, ha ritkán vannak akkor az óvatosabbak tudnak elterjedni.

Most a himlő bújt elő valahonnan, ha sokan érintkezünk sokakkal másokkal akkor ennek is megemelkedik a száma tehát a mutánsai variánsai is többen lesznek, köztük akár egy ami végítéletet hordoz.

Előzmény: Capibara2 (427129)
Omar Khajjám Creative Commons License 2022.09.09 0 0 427130

Dehogynem volna hova visszább menni, kevesebb műanyag és kevesebb vegyszer, több digitalizálás, de nem kínai "1984" módon.

 

"Az élelmiszertermelést, energiahordozók használatát nem lehet kukázni."

 

A technológiaexportot viszont igen... a legnagyobb baj, hogy fekete Afrika így tudott felszaporodni, a térségben ez okoz óriási problémát.

 

"A növényevők bélrendszere sokkal hosszabb, így ők meg tudják emészteni a cellulózt."

 

Nem is a cellulózt kell az embernek megemészteni elsősorban, hanem a keményítőt (másik összetett szénhidrát) és a glutént. Az emberek többsége képes rá. Ennyiben továbbfejlődtünk a majmoktól.

"A fehérje nélkülözhetetlen táplálék a mindenevők számára."

 

Csak nem az állati fehérje, ez a "fehérjemítosz" mára megdőlt.

 

"Ilyenkor az ember a miérteket keresi. Honnét jön ez a sok hülye irányzat, ideológia? Miért nem az életünk jobbátételével foglalkozunk, mondvacsinált fasságok helyett?"

 

Mindezek az irányzatok nem mondvacsináltak, hanem ősidők óta velünk voltak ebben a civilizációban, ha kisebbségben is. Most majd meglátjuk, hogy igazi nagy válságban mire megyünk az okvetetlenkedő megoldásokkal... erős tippem, hogy semmire...

Előzmény: robopassmeet (427120)
Capibara2 Creative Commons License 2022.09.09 0 0 427129

 azonban az is igaz, hogy az RNS-vírusok gyakran elvétik, és a rendelkezésükre álló kis időben nem sikerül az új fajhoz alkalmazkodniuk.

 

5 millió évnyi "elvétés" után azért jól jön egy kis víruslaboros rásegítés.

Előzmény: zdcmchy (427122)
zdcmchy Creative Commons License 2022.09.08 0 0 427128

hm... na jó, mellőzlek egy kis időre. (-:

Előzmény: robopassmeet (427126)
robopassmeet Creative Commons License 2022.09.08 0 0 427127

Ja, márcsak a gender-elméletet hiányolom belőle:-)

Előzmény: zdcmchy (427125)
robopassmeet Creative Commons License 2022.09.08 0 0 427126

Ez sok vírusnál egyik alapfícsör:-)

Előzmény: zdcmchy (427124)
zdcmchy Creative Commons License 2022.09.08 0 0 427125

...bele se néztél? ez az orvos továbbképző online.

Előzmény: robopassmeet (427123)
zdcmchy Creative Commons License 2022.09.08 0 0 427124

hááát...? miért nem mondod inkább azt, hogy a sars-cov-19 nek fájdalomcsillapítója is van? az teszi gyanússá, az azért kell, hogy jobban tudjon terjedni, egyik egyedről a másikra. ne vedd észre, hogy szórod széjjelfele ért kapod tőle a fájdalom csillapítót. (-: igen, nekem is hihetetlen, hogy a fenébe tud a természet létrehozni ilyesmiket? )-:

Előzmény: robopassmeet (427123)
robopassmeet Creative Commons License 2022.09.08 0 0 427123

..vagy egyenesen billgecc inspirálta?:-) Sok hülyeség van a neten, nemkell mindet bekajálni.

Előzmény: zdcmchy (427122)
zdcmchy Creative Commons License 2022.09.08 0 0 427122

Olyan, h gyökeresen megváltozik a szerkezete, nem szok lenni természetes körülmények között.

 

De igen szokott és újabb kutatás eredménye szerint sokkal gyakrabban mint eddig gondolták. Régi cikk, már akkor eltároltam a linkjét, még 18-19 lehetett. A covid előtt volt egyébként valami élénkülés a virológus társadalomban is. Lehet, hogy a 2002.-es sars már inspirálta? 

 

http://otszonline.hu/cikk/a_virusevolucio_ujfajta_szemlelete

Előzmény: robopassmeet (427121)
robopassmeet Creative Commons License 2022.09.08 0 0 427121

Jó duma:-) Írd meg vmi grétiketudó fórumon, hátha sikered lesz:-) Biológia ismerettel rendelkezők excludálva:-)

Létezik zoonózis, azaz, h állatról emberre átterjed a vírus, de ehhez a vírusnak magának is olyannak kell lennie. Olyan, h gyökeresen megváltozik a szerkezete, nem szok lenni természetes körülmények között. Ezt function gain beavatkozással érték el. Mint ahogy olyan sem történik, h a kaucsukfán autógumik teremnek:-) Ezt az ember állítja elő belőle.

Előzmény: zdcmchy (427115)
robopassmeet Creative Commons License 2022.09.08 0 0 427120

Ésaz kit érdekel? Grétike vallás?:-)

Már újabban a technológia is helyi mérnökök vívmánya. A márkanév még sokszor nyugati.

 

Nem nagyon van hova 'vissza'. Talán az okostelókat, internetet lehetne kukázni. De akkó honnan színátok magatokba a megváltó ideológiát?:-) Az élelmiszertermelést, energiahordozók használatát nem lehet kukázni. Mert akkó tömeges éhendöglendés, megfagyás, háborúk lesznek. Már rég nem az ősközösség meg a természetes szabályozók szerint élünk. Az ember ebben különbözik az állattól. Átalakítja, maga hasznára fordítja a környezetét.

 

Síkra szállnak az abortusz mellett is. Attól még fasság. A fehérje nélkülözhetetlen táplálék a mindenevők számára. A növényevők bélrendszere sokkal hosszabb, így ők meg tudják emészteni a cellulózt. Az ember nem. Simple fact.

 

Ebben van igazságod, valóban L lette qúrva a dógok. Ilyenkor az ember a miérteket keresi. Honnét jön ez a sok hülye irányzat, ideológia? Miért nem az életünk jobbátételével foglalkozunk, mondvacsinált fasságok helyett? És végül, kiknek az érdeke ez?

Előzmény: Omar Khajjám (427114)
zdcmchy Creative Commons License 2022.09.08 0 0 427119

A saját, globalistanyalonc vezetésük.

 

Erről beszélek, hogy a mi vezetésünk nem az, ezért mi gyorsítunk. Meglátjuk, a gázt szerintem már nem nyomjuk de a féket se.

Előzmény: robopassmeet (427111)
zdcmchy Creative Commons License 2022.09.08 0 0 427118

Persze, hogy tudom, de több ponton is hiányos, nem csak az elején meg a végén.

 

Ezt, mármint a trafikok létezését egy szimbólumnak nézem ami a magyar társadalom politikát filozófiát világnézetet demonstrálja. De azon belül is a kis féldecis műanyag kupicákat. (oké, van a lidleben is, de ott, a trafik előtt a jellegzetesség). Na ja.... megvan az máshol is, szoktam írogatni, hogy az O1G is tévedés, aki mondja az bár nem tudja, de valójában nem a magyar miniszterelnöknek üzen vele hanem a teljes G világgal van a problémája.

Előzmény: Omar Khajjám (427116)
zdcmchy Creative Commons License 2022.09.08 0 1 427117

Többször deklaráltam, hogy szerintem nincsen klímaváltozás, hanem bolygóváltozás van. Tehát nem értek egyet azzal, hogy a felmelegedést az emberi tevékenység okozza.

 

A szén halmazállapot változás felgyorsítása az emberi tevékenység. Mennyi a köze hozzá, az emelkedő hőmérséklethez azt nem tudjuk, csak azt, hogy lehet.

Előzmény: Omar Khajjám (427114)
Omar Khajjám Creative Commons License 2022.09.08 0 0 427116

Ennek így se füle, se farka és te is tudod ezt nagyon jól.

Előzmény: zdcmchy (427107)
zdcmchy Creative Commons License 2022.09.08 0 0 427115

Ezek némelyike csak madárban él, némelyike emberben is. Nincs átjárás a törzsek között.

 

Van, hogyne lenne, még növényi vírus is ugorhat emberre vagy állatra.

A vírus nem egy létező lény, hanem régebben hasonlítgattam a Multi Level Marketinghez, egyik sejt azzal üzen a másiknak. Egyébként nem is az a megnevezése, a vírus pontosabban azt jelentené ami a sejtben benn van, azok virionok amik hordozzák, de mindegy, így van elterjedve a közbeszédben. Egyik sejt mondja vele a másiknak, hogy ne engedd magad kihasználni, te többre vagy hivatott mint májsejtként robotolni, gyárts inkább vírusokat mert az sokkal jobb üzlet. (-: Nem is feltétlenül pusztul bele a sejt se.

De nem is erről beszéltem, hanem arról, hogy ugyan annak a vírus fajnak egészen más variánsa fordul elő a kétféle környezetben, amit a két képpel illusztráltam.

Előzmény: robopassmeet (427110)
Omar Khajjám Creative Commons License 2022.09.08 0 0 427114

A "fejlődő kelet" (LOL) pontosan úgy használja ki, vagyis zsákmányolja ki ezt a bolygót, mint a hanyatló nyugat (megaLOL).

A legfejlettebb technika jelenleg ettől még a Silicon Valley-ből jön, még ha Kínában is gyártják.

 

Többször deklaráltam, hogy szerintem nincsen klímaváltozás, hanem bolygóváltozás van. Tehát nem értek egyet azzal, hogy a felmelegedést az emberi tevékenység okozza.

Nem ezért szorgalmazom a környezetbarát megoldásokat, hanem mert számomra az utóbbi 30 évben evidens volt, hogy ezen a területen mindenképpen követni kellett volna már jó régen a "vissza a természethez!" rousseau-i elvét. Egyszerűen nincsen más út.

 

A vegánság nem tudománytalan elmélet, elvégre voltak egy páran az elmúlt 150 évben is a tudósok/orvosok közül, akik síkra szálltak mellette. Természetesen kisebbségben, ezért is nem érhettek el számottevő sikert.

 

Monomániás maximum abban vagyok, hogy alapvetően nem látok ebből a helyzetből kiutat (ezért is tarthatnak itt joggal geddonistának). A technológiai fejlődés nem volt képes arra, hogy 6-7 milliárd embernek biztosítson megfelelő jólétet. Nagyon úgy néz ki, hogy ezek után sem lesz képes. Sőt, ebből a mostani válságból sem tud kilábalni majd... sem a kelet, sem a nyugat.

Előzmény: robopassmeet (427109)
robopassmeet Creative Commons License 2022.09.08 0 0 427113

Az orosz, ha a nyugati narratíva szerint sikerülne 'kicsinálni', simán használna. Európa városainak konyec. Dehát mire való a jó szövetséges, ha nem arra, h amerika helyett fogadja (az általa méltán megérdemelt) atomot?:-)

Előzmény: ,m,1710 (427112)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!