Keresés

Részletes keresés

boboca Creative Commons License 1999.08.09 0 0 139
Kedves Bugi bácsi!
Köszi az érdeklôdést a szájizé elmúlt, doktor mondta ne kenjem tovább... Majd újra visszajött, újra kenegetem, szerencsére kisZak nem bánja.

Egyfolytaban gondolkozom, mi az, amit másképp csinálnék - nem tudom, lehet, hogy még nem telt el elég idô, hogy komoly következtetéseket lehessen levonni belôle, legalábbis én nem tudok. Szóval ez nem jelenti azt, hogy minden tökéletes volt, ahogy volt (pl. mindig kellett volna fertôtleníteni).

ja és még egy, amit nagyon bánok: aznap, amikor kisZak délután megszületett, műtöttek és csak este1/2 10 -kor toltak be a kórterembe, de a 10-es etetéskor nem hozták ki kisZakot, mert nem tudták, hogy már ott vagyok és én nem voltam elég határozott, hogy mégis velem lehessen :(

Bugi néninek boldog névnapot! és gratula kisBugihoz: gyönyörű!, de persze ezt nektek mondom?! :)

ccsa Creative Commons License 1999.08.09 0 0 138
Bugi neni,

"Állítólag van valami műanyag, ami felfogja a kiszivárgó tejet, hallottatok már róla?"
Bocs, ha mar nem aktualis, de en ma lattam a Reno udvarban a bababoltban (Forgach es Gyongyosi utca metro kozott) ilyen muanyag tejfelfogot. Egy par 957,- Ft. Ha lattad azt a norveg szoptatos videot, amit a vedonok osztanak, na pont olyan.

foresz Creative Commons License 1999.08.09 0 0 137
Kedves Bugi bácsi,
Nem lehet és nem is kell mindent ugyanúgy csinálni - szerintem. Az alapdolgok (napirend, szoptatási idők) talán még működnek úgy (bár ez sem 100 százalék), de az, hogy cumi - hüvelykujj, szőrös állat - pelus vagy valami más segit az elalvásnál, szereti a társaságot, vagy jól elvan egyedül is, imád ölben lenni, vagy ész nélkül menekül, ezek olyan dolgok, ami csak arra az adott gyermekre jellemző. És ezeket semmivel nem lehet befolyásolni. És mennyi ilyen apróság van még. Mint ahogy nem is lehet egyformán szeretni őket. Ne vessetek rám követ, én bizony nem szeretem egyformán, és ezalatt egyféle módot értek - a gyerekeimet. Hiszen a nagy lerázza magáról az ölelést, a puszit elháritja (azért persze próbálkozik az ember), a középső idegen emberekkel is határtalanul kedves (ölébe beleül, stb.), a kicsi pedig egyelőre csak babusgatásra vágyik. Hát persze, hogy mindegyiket másképp kell szeretni.
Bugi bacsi Creative Commons License 1999.08.09 0 0 136
Hej!
Ide is idetalaltal?
Ez jo. Ez nagyon jo...
;-)
Secret Agent Creative Commons License 1999.08.09 0 0 135
Erdekes, nalunk szinten en furdetem a gyereket, ha az anyja csinalja, akkor sir, ha en, akkor meg kifejezetten elvezi. Eddig azt hittem, hogy egyszeruen imad, de lehet, hogy tenyleg csak a kezem nagyobb. :-)

SA

nagyagy Creative Commons License 1999.08.09 0 0 134
Oa!

Senkit sem szeretnek megbantani, ez a topic olyan csodaszep. Vegre en is megkerdezhetem, amit eddig nem mertem! A nagymamam 63 eves, imad furdeni. Sokat nevetunk, mikor a kis rancocskaiban megul a szappanos viz. Olyan kis elesett, ahogy levegoert kapkod, de nem segitunk. Ot perc a rekordja!
Azt meg nem mertem tole megkerdezni, hogy cumi vagy huvelykujj (hatha valaszol...)

Ubipapa!
Szezonja van most a gyereknek?

Nyuli!
A nyalazassal kapcsolatban nekunk az a tapasztalatunk, hogy a nagyi csak akkor teszi, fankot eszunk az orra elott, nem adunk neki es nincs benn a protezise.

Uj orvosa van a nagyinak, az elozot megint tulelte. HA kell valakinek, megadom.

Nagy Agy

Bugi bacsi Creative Commons License 1999.08.09 0 0 133
Beni!

Csatlakozom Ubipapahoz! A furdetesen kivul nekunk nem sok eselyunk van "kettesben" lenni a csemetenkkel. Furdes kozben viszont egy nagy kaland reszei leszunk a gyermekeink szemeben. En semmi penzert nem hagyom ki. Bugi neni eddig mindossze haromszor (!) furdethette, akkor is ki kellett konyorognie a jogot. Kart nem teszel benne, attol ne felj! Sot minnel hatarozottabban fogod, annal nagyobb biztonsagban erzi majd magat.
A tanacs:
Kisbugi kb. 7 hetes kora ota nagykadban furdik. Ez Neki marha jo, nekem meg beszakad a derekam utana, de annyira elvezi, hogy hihetetlen. Szoval sokfelekeppen lehet tartani a vizben, kezdetben celszeru pl. bal kezzel atnyulni a tarkoja alatt es benyulni a honalja ala, ahol at lehet fogni a bal karjat. Igy nagyon stabil, viszont kevesbe mozgekony. En csak beteszem a tenyeremet a tarkoja ala es szabadon hagyom a kezet, amivel aztan vadul csapkodja is a vizet. Aztan hasra forditom ugy, hogy a vobb kezemmel benyulok a bal karja ala es a jobb karjat is atteszem az alkarom folott. Na ilyenkor megvadul es ugy rugja a vizet, hogy mostmar komoly erofeszites megtartani. Kozben persze a keze is jar, vagyis a furdesek kezdenek arviz jelleget olteni a furdoszobaban.
Szoval HAJRA!!!
Lecci kuldj kepet Benirol is!

csinnnKA !
Koszi a kedves sorokat, nagyon jol esik.
Gyere haza minnel hamarabb!

Nyuli!
Pocoknak is kedvenc idotoltese a bugyborekolas.. ;-)

Na ujra a kerdes:

Mindent ugy csinalnatok legkozelebb is, mint a jelenlegi porontynal?

UbiPapa Creative Commons License 1999.08.07 0 0 132
Helló Beni papa!

Nem szeretném hosszúlére ereszteni, de erőt kell venned magadon, mert nagyon fontos, hogy az apukájával is legyen "bensőséges" kapcsolata Beninek. Általában az Anyájával van a gyermek naphosszat, tőle kapja a kajót is. Nekünk az az eséjünk, ha mi fürdetjük. A másik, hogy a férfiak keze sok esetben nagyobb, mint a nőké és ezért a pincúrok nagyobb biztonságban érzik magukat az Apukájuk kezében. Egy szó mint száz, minél előbb kezd el, az élmény felejthetetlen. Uborkát 1 hetes korától Én fürdetem.

Üdv.

Beni Creative Commons License 1999.08.07 0 0 131
Tegnap volt Beni 7 hetes súlya 5200 gramm és első eset volt, hogy 11-05 ig aludt. Szépen mulnak a pöttyök, hála nektek, és az elmult időnek.

Bugi bácsi !

Remek fotók készültek a kis Bugiról. Nagyon hasonlít a mi kis Beninkre, Ő is ilyen szép. Láttam a fotón,hogy Bugi bácsi fürdeti az utódot. Én /Beni papa/ eddig nem mertem megfogni sem, félek kezeim szorításával kárt okzok benne.
Van valami tanács ezzel kapcsolatban?

Más !

A fiúk emésztése tényleg lassabb, tapasztaltuk, hogy az evést követően 1-1,5 órával is tejet büfizik fel.

Mások tapasztalata is érdekelne .

Benimama, Beni, + Én

Nyuli Creative Commons License 1999.08.06 0 0 130
Kedves Bugiék!

A nyálazásról:
Mi is megrémültünk mikor Ubi úgy kéthónapos kora körül elkezdte folyatni a nyálát és hamarosan mindent megcsócsált. Jön a foga - vonta le a család a következtetést, mi pedig egy cseppet elkeskenyedtünk, hogy éppcsak vége az újszülöttkori éjjeli sírásnak, most majd jön a fogzás-sírás. Aztán elkezdett játszani, fújta a nyálat, bugyborékolt meg minden olyat csinált amiről az emben azt mondja a gyerekének - Na de kisfiam!
Fog persze sehol azóta sem, de olyan erőset tud harapni hogy az ember feljajdul.

Üdv

Nyuli Creative Commons License 1999.08.06 0 0 129
Cumi kontra hüvelykujj:

Mi úgy jártunk, hogy sajnos Uborka néhány nap alatt teljesen szétrágta a cicimet, ezért nem tudtam nagyon sokat szoptatni. Ő viszont igényelt volna még egy kis megnyugatató szopizást, így már a kórházban cumit nyomtak a szájába. Tehát a helyzet adott volt. Bár megpróbáltuk megmutatni neki az ujjszopás technikáját, de nem mutatott érdeklődést iránta. Azt hiszem túl kicsinek találta a cumihoz képest. Remélem legalább leszoktatni könnyebb lesz róla, mint az ujjáról.

Nyuli

csinnnKA Creative Commons License 1999.08.06 0 0 128
Bugi bácsi!

Időmet (szabadságból ment!!!), pénzemet, modemünket nem kímélve végignéztem drága kisbugi sztárfotóit. Ez a gyerek egyszerűen TÖKÉLETESSS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Büszkék lehettek rá!
Ja... és tök jók a képek, ahol Bugi néni tartja (rózsaszín) tökre olyan, mint egy magazin címlapja. És a lábikó! És a kezecskés kép! Szuper! :-)

A távoli szabadságról üdv. MINDHÁRMÓTOKNAK
:-*
csinnnKA

Pocak Creative Commons License 1999.08.06 0 0 127
Koszonom a valaszokat a babauszassal kapcsolatban, teljesen felcsigaztatok! Oriasi, hogy mar 3 honapos kortol lehet foglalkoztatni (edzeni!) a babat, biztos hogy jot tesz az immunrendszerenek meg kiegyensulyozottabb is lesz.

off on
Bugi bacsi,
Igen, sot Budafokon, ezert meg egy darabig sajnos nem tudunk hazamenni.:-(
off off
A talpa tenyleg nagyon edes!

Bugi bacsi Creative Commons License 1999.08.06 0 0 126
Itt is jelzem, hogy uj kepek kerultek a halora Kisbugirol.
http://support.silicon.hu/support/bugi.html
ahonnan linkelodik az uj oldal is.
schgy Creative Commons License 1999.08.06 0 0 125
Babauszassal kapcsolatban:
Tulajdonkeppen Edit mar felelt, de kiegesziteskent elmondhatom, hogy en mar lattam kishaloval halaszni a medenceben (igaz, hogy csak egyszer, mert a biciklisnadragbol nehezen jon ki altalaban).
Nekunk azt mondtak, amikor kezdtuk, hogy celszeru az elso oltast megvarni (3 honapos).
schgy
Bugi bacsi Creative Commons License 1999.08.06 0 0 124
Sziasztok!

Szia Nyuli!
Legyel nyugodtan hosszu, itt mindenkit erdekel a torteneted. Sok tanulsagot lehetett mar leszurni az eddigiekbol is.

Jobb a jobb!
Teljes mertekben egyetertek Veled abban, hogy a mai modern vilag altal termelt taplalek messze nem hasonlit ahhoz, amelyet a termeszet elkepzelt annak idejen. Ezenkivul gyermekorvos altal is igazolt statisztikai adat, hogy a kisfiuk gyomra es emesztorendszere lassabb utemben kepes atallni az anyatej megemesztesere. Ez nem csoda, hiszen az is koztudott, hogy a noi szervezet biologiailag es anatomiailag tokeletesebb a ferfi szervezetnel. (barhogy is faj). :-)
Szoval velemenyem szerint csak mersekelni lehet ezt a hasfajast, de celiranyosan es tudatosan elkerulni nem.
Ti merre eltek? (az en gyanum az USA)
Szeretnem, ha itt maradnal koztunk es (ahogy most tesszuk) beszelgetnenk meg a gyermekkel kapcsolatos nezeteidrol. Peldaul a furdes tele hassal Gaborka szamara nem valna be, mert vagy rogton elalszik, vagy nyuglodik azzal, hogy kakiljon. Tehat nalunk az eves elotti furdes valt be, melyet mindenfele erdekes gyakorlattal es jatekkal teszunk elvezetesse szamara, olyannyira, hogy nem is akar kijonni.

Pocak!
Nagytetenyben fogtok epitkezni? Ez igen! Ahhoz eleg sok zseton kell.
Erdekes dolgot vetettel fel az uszassal kapcsolatban. Kivancsi vagyok a tapasztaltak valaszara.

sófelhasználó!
Nem jottem ra, mi a hoszti! Gaborka borzasztoan hisztis volt es nem volt hajlando beavatni a titokba! ;-))

Az jutott eszembe, hogy abbol is sok hasznos dolgot lehet megtudni, ha a rossz tapasztalatokat megosztjuk egymassal.
Tehat:

-MI AZ, AMIT ROSSZUL CSINALTATOK, VAGY AMIT IGY UTOLAG MASKEPP KELLETT VOLNA?

En kezdem. Mi az elejen hatszor etettuk Gaborkat napkozben es egyszer ejszaka. Az utolso eves este 10-kor volt es mi elotte (fel 10 korul) furdettuk csak meg. Utna rogton elaludt, de az este 7 es 10 kozotti idoszak borzasztoan nehez volt. Aztan atalltunk, es most fel 7 korul furdik, eszik es beajul. Tegnap hajnal egyig aludt, ami Gaborkanal nagy teljesitmeny!

Hajra!

(Ma lesznek ujabb kepek a kisfiamrol!)

Edit Creative Commons License 1999.08.06 0 0 123
Kedves Pocak!
A babausztatással kapcsolatban válaszolnék kérdéseidre:
- a babákon nincs pelenka, csak ,,biciklinadrág", ami felfogja, ha esetleg nagy dolog történik, de én még sosem láttam, hogy a gyerek a vízbe kakilt volna
- úgy tudom, hogy kevésbé klórozott a víz, mint a felnőttek medencéjében, éppen ezért nem csípi a szeműket sem
- 2-3 hónapos kortól már lehet vinni, csak otthon hozzá kell szoktatni a hidegebb vízhez, mint a fürdővíz (vagyis kb. 30-34 fok, a fürdőkádban azelőtt 36 fokos víz volt).
- én a fiamat 8 hónapos korában vittem, azért nem hamarabb, mert tél volt és hideg volt, féltettem, hogy megfázik.
Nem is volt már meg a búvárösztöne, amit állítólag 6 hónapos korukban elvesztenek a babák. De azért nagyon élvezi az úszást!
Nyuli Creative Commons License 1999.08.05 0 0 122
Kedves Kismamák és Kispapák!

Szeretnék csatlakozni az "Óvódához".
Kislányom Uborka (született Szonja) négy hónapos múlt. (1999.03.27-én látta meg a napvilágot.) Ő egy kicsit rosszabb evő, még csak 6200 gr, mert születése óta naponta csak ötször hajlandó enni, sőt mostanában inkább négyszer. Alapvetően az igény szerinti etetés híve vagyok, de neki ennyi volt az igénye. Sajnos a rendszerességgel hadilábon állunk, hiába ugyanakkor van a fürdetés mindennap, mégsem alszik el ugyanakkor, és legkevésbé sem ugyanakkor kel fel.
Ubika szerencsére elég jó alvó, általában éjszakánként 8-10 órát szundikál. Csak elég későn alszik el, úgy 11 és éjfél között. Ez persze nem csoda, hisz mi is éjszakai baglyok vagyunk.

Most ennyi, nem akarok túl hosszú lenni.

Nyuli (és az Ubigyerek)

Beni Creative Commons License 1999.08.05 0 0 121
Bugi Néni !

Sok boldog névnapot kívánunk neked és természetesen minden Krisztinának.

Sajnos mi nem tudunk a füribe menni mert itt Szentesen nincs ilyen, vagy titkolják. Pedig az örökmozgó Beninek szüksége lenne rá /talán/. Most minden energiját a Beni mamán tölti ki.
Jó a hangulata a csapatnak, ha lehet így nevezni ezt a szakértői társulást.

Jobb a Jobb

Az eddigi ismereteink szerint sok féle "mű" létezik, de " csecsemű " - ről nem hallottunk. :-)))

Ja hasfájás, ha meg tudná mondani milye fáj talán nem is a hasa?

Sziasztok ! Beninéni,Beni, és Benipapa

Pocak Creative Commons License 1999.08.05 0 0 120
Babauszassal kapcsoltaban kerdeznek:
- gondolom pelus nincs rajta uszas kozben, de akkor nem tortenik baj a medenceben (latszik, hogy lamer vagyok babaugyileg), beengedik igy is?
- a vizminosegre van valamilyen specialis eloiras, tehat tobb vagy kevesebb klort tartalmazhat, mint a felnottmedencek, vagy barmilyen vizbe be lehet vinni a babat, ami a kozeg. eloirasoknak megfelel?
- elvesztettem a fonalat, hany honapos kortol lehet usztatni?

Koszi elore is a valaszokat, elraktarozom magamnak! (a tetenyi muvhaz nekem kulon jo lesz, arrafele fogunk epitkezni, csuhej!)

Jobb a jobb Creative Commons License 1999.08.05 0 0 119
Kedves Bugi bácsi!
Elnézést kérek mindenkitől, akit megbántottam, igazán nem állt szándékomban. Csak annyian panaszkodnak a hasfájós kisbabák miatt (a rokonságomban is), hogy már-már rögeszmémmé vált ennek cáfolása. Nem vagyon vallásos, de úgy gondolom, hogy az emberi élet szinte tökéletes alkotás. Nyilván nem úgy hoz létre a természet (vagy a biológia – ahogy tetszik) új életet, hogy annak egyedül és kizárólag a gyomra töléketlen alkotás. Nem. Mindenképpen „emberi” beavatkozás nyomait kell keresnünk a hasfájósság mögött. Az egyik babákkal foglalkozó könyvben olvastam, hogy a világon még fellelhető természeti népeknél egyszerűen ismeretlen dolog a hasfájós csecsemű, mivel ők nem fogyasztják a modern konzumipar termékeit, hanem a természet által nyújtottakat eszik illetve isszák. A mai ember tele van méreganyaggal, amely a kisbabába is belekerül. Ezért irritálja, zavarja a kis gyomrát a természetellenes táplálék (az anyatejben is ezt kapja). Később persze megszokja, mint ahogy a büdös levegőt, stb. is megszokjuk, csak ez így, ahogy van, nem természetes.
sófelhasználó Creative Commons License 1999.08.05 0 0 118
Majd megtudod, mi a "hoszti", ha hazamégy és éhes lesz Gáborka!! :-))))))
Jobb a jobb Creative Commons License 1999.08.05 0 0 117
A fürdetést sokkal jobban élvezi a baba, ha előtte megetetjük. Hiszen ki szeret üres gyomorral játszani (mivel a kisgyereknek a fürdés = játék).
Bugi bacsi Creative Commons License 1999.08.05 0 0 116
Es mi az a hoszti? ;-)))

Gratulalok a szazadik hozzaszolonak, aki Te voltal.

sófelhasználó Creative Commons License 1999.08.05 0 0 115
Na még egyszer: egy kis tiszta textilpelussal
sófelhasználó Creative Commons License 1999.08.05 0 0 114
Gyerekfogász nagynéném szerint, amint kibújuk az első fog, már lehet "ápolni": egy ksi tiszta taxtilpelussal finoman megdörzsölgetni az ínyet, később pedig a babfogkefék jöhetnek.
A kisfiam másfél éves kora óta "mos fogat", iszonyúan hosztizik, ha éppne fél órával a reggeli fogmosás után nem akarok újra adni neki fogkefét (persze a fogkrém a lényeg rajta, de abból keveset teszek, egy kevés meg a fluor miatt kell is).
A cukros izék viszont már akkor roncsolják a fogakat, mielőtt kibújnának, ezért nem szabad a ygerek kezébe cukros teát adni, cumisüvegben, hogy azt szopogassa egész nap!
1. Nincs szüksége cukorra
2. Mire kibújnak a fogai, mind szuvasak lesznek
schgy Creative Commons License 1999.08.05 0 0 113
Babauszasilag egy-ket megjegyzes:
1./ Nagyon jo. Ismerosok 4 es hateves gyerekein latva az eredmenyeit + SchM (most 11 havas) tapasztalatait is ideveve.
2./ Szoktataskent a vizhomerseklethez szoktatast sem art elkezdeni kozuszas (marmint a medenceben) elott, mert 36 fok es 29 fok azert mas dolog, es nem jo ha fazik az apronep a vizben toltendo kb. 1/2 ora alatt.
3./ Arcslocsolast csak batran, nem art neki (persze meg a "szappan" elott), fontos, hogy ne spricceles legyen, hanem rendes, folyamatos a fejet roviden elborito hullam, valamint, hogy a hullamot figyelmeztetes (vezenyszo) elozze meg, amire kialakulhat a reflexe.
Egyebkent a szemebe pedig mennyen csak bele, ha nem csukja be (egyebkent nem fogja, de nem is fog fintorogni rovidesen), ugyanis nehez olyan hullamot csinalni, ami csak a szem kornyeket hagyja szarazon.
4./ a "hatuszas", ugyismint az egyik kezdogyakorlat ( a ketfele meritesen kivul) gyakorolhato, bar en inkabb feje alatt fogva vizenhuzigalasnak hivnam.
5./ Medencebe oltas utan minel hamarabb erdemes, mert a sok viz es a sok mas baba is erdekes (latszik a szemek kiguvadasa es cikazasa). Megaztan amugy is igy a jobb (tobb hely, mama is befer a vizbe, szakavatott segitseg az uszasoktatoktol).
6./ Jobb, ha olyan a hely ahova tobbszor lehet menni hetente, mert egyeb valtozatokban ohatatlanok a hosszu kihagyasok (pl. egy egyszeru natha miatti kimaradas, az rogton ket het szunet).
7./ olyan idopontot kell valasztani, amikor a baba nem ehes es nem alszik, meg akkor is, ha ilyenkor esetleg tobben vannak az uszodaban (nekunk ezert nem jo a 11 ora szinten Nagytetenyben, ugyanis ez SchM kedvenc nappali szundiideje). Mi 2 orara jarunk.
schgy
Bugi bacsi Creative Commons License 1999.08.05 0 0 112
Yv!
Nagyon aranyos vagy, koszonjuk, hogy gondoltal ra.

boboca!
Hogy van Kicsizak? Elmult mar az a vacak a szajaban?
Mi is vadul varjuk, hogy Kisbugi uszizhasson. Egy baratomekkal mar elterveztuk, hogy visszuk a kolykoket (Botond hat nappal idosebb Gaborkanal) es ok ismernek egy helyet, ahol meg vizalatti fenykepeket is keszitenek a torpekrol, ahogy vigyorognak lebeges kozben. :-)))
Kisbugi nagykadban furdik egy ideje, mert roppantul elvezi, mi pedig szeretjuk, ha tetszik Neki valami. A kadba jo sok vizet engedek, elotte persze kimosom jo meleg vizzel, hogy a kad fala ne hutse le ido elott a furdovizet. En egyszeruen benyulok Gaborka tarkoja ala es a tobbit a fizika torvenyeire bizom. Nagyon tetszik Neki, ahogy lebeg a viz tetejen es kozben jobbra-balra usztatom a kadban. Kesobb hasra forditom, akkor csapkodja a vizet es vadul rugja magat elore. Ezt mindannyian annyira elvezzuk, hogy csak mosdatni felejtjuk el. De azert az is megtortenik. Gaborka nem tiltakozik az arcat ert viz ellen, miutan leoblitem nagyra nyitja a szemet es a viztol osszeallt szempillaival olyan, mint egy kicsi angyalka. Szerintem Kicsizakot mar ma este furdessetek nagykadban, biztos tetszeni fog Neki. Viszont Zaknak nem valoszinu. A dereka le fog szakadni. Na de sebaj, gyereket akartunk, nem? ;-))

Pocak!
Teljesen igazad van. Boldogult foiskolas koromban labdas ugyessegfejleszto tornat tartottam ovisoknak. Volt koztuk egy kisfiu, akinek a tejfogai olyan rossz allapotban voltak, hogy hihetetlen. Az anyuka eszrevette, amikor megrokonyodtem a dolgon, es elmagyarazta, hogy a sok cukros tea okozta. Persze szerintem a fog- es inyapolast sem lehet eleg koran kezdeni.

Tenyleg:
-Mikortol lehet a kisbabak szajat celiranyosan tisztitani?

Yv Creative Commons License 1999.08.05 0 0 111
off

Boldog néwnapot Bugi néninek! És természetesen minden Krisztinának:)

on

boboca Creative Commons License 1999.08.04 0 0 110
Köszönöm a babaúszáshoz a hozzászólásokat, annak külön örülök, hogy mást is érdekel a téma. Almássy tér: én is jókat hallottam róla, valószínűleg oda fogjuk hordani szeptembertôl kisZakot, mert ugye most ott is nyári szünet van. Van valakinek tapasztalata, hogy milyenek?
(Egyébként telefonszám, edzôk neve megvan, akit érdekel szivesen megírom - de csak hétfôn leszek újra gépközelben)
Az arc locsolását - eddig ugyan enyhébb formában - már próbáltam, de kisZak nem igazán kultiválja még az arcmosást sem, nemhogy a pocsolást, pedig figyelek rá, hogy ne a szemébe locsoljak, mégis szorítja össze a szemét és fintorog.
De ugye ettôl még lehet, hogy megszokja és megszereti? Vajon a hátúszást is kipróbálhatjuk így saját kútfôbôl? Mire kell figyelni?

Bugi bácsi tényleg már nagy kádban fürdettek? Ez tök jó! Mennyi vízben - "úszik" kisBugi vagy ugyanúgy a kád alján fekszik, mint "régen" a kiskádban?

Kérdezted, hogy hányszor eszik... hát most kezdem úgy érezni megint, hogy nem tudom mi van. Mire megszokunk egy rendszert jön a váltás és kezdhetjük elôrôl a gyerek igényei szerint.

A hajnali etetést kb 2 hete megpróbáltam teáztatással átvészelni, de miután több alkalommal az lett a dolog vége, hogy 100 g tea után még mindig ennivalót követelt, és meg kellett etetnem is, leálltam a teapótlékról - mondván, ha éhes csinálhatok bármit, csak akkor nyugszik meg, ha ehet. Hasonlóan zajlott a dolog akkor is, amikor 3 órás evésrôl át akartam állítani a 4 órásra, volt amikor sikerült, volt amikor nem... Egy helyes védônô (persze nem az én körzetim) azt mondta, hogy hagyjam a gyereket a saját tempójában átállni. Ha én erôszakkal átállítottam volna az ötszöri evésre, akkor a napi mennyiség minden valószínűség szerint maradt volna, csakhogy lehet, hogy megterheltük volna nagyon a pociját. És lôn: nem kellett másfél hetet sem várnom és kisZak most már 5* eszik kb 4 óránként. Egyedül a hajnali evés kezd megint csúszkálni, hol kettôkor ébred, hol 4-kor, hol pedig csak 1/2 7-kor (este mindig 8 körül tesszük le - értsd: 7 és 9 között ;) Elôtte rendszeresen 5 - 1/2 6-kor ébredt hajnalban, evett majd visszaaludt 8-ig 1/4 9-ig. Jó gyerek :)
Szóval eszik hajnalban (2-5 között), reggel (7-8 körül), délben, délután (3-4 körül) és este (1/2 8 - 8 között). kb 180-200 g evésenként - nálunk is megvan az egy liter napi fogyasztás :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!