Keresés

Részletes keresés

Tozatu Creative Commons License 2004.05.20 0 0 2303
És hangosan bégetnek,ha nem kapnak enni.
Előzmény: rferi (2299)
Tozatu Creative Commons License 2004.05.20 0 0 2302
Mezőgazda boltokban többfajta is szokott lenni.
Előzmény: ProAc (2289)
taramiram Creative Commons License 2004.05.20 0 0 2301
Vincák - árnyékban, napon is szépen nőnek
Palástfű, gerániumok, berki pimpo, gyöngyvirág, sedumok, borostyánok, orbáncfű.
Aztán a különböző fűszernövények pl. a menták, kakukkfüvek nagy területet benőnek. A sziklakertiek közül is sok jó.
Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Attól is függ napra vagy árnyékba, tudod locsolni, vagy nem, milyen a talaj, jártok-e rajta?
Előzmény: eR-dei (2300)
eR-dei Creative Commons License 2004.05.20 0 0 2300
Én is füvesítés előtt állok (majd ha lesz nálunk áram) de esetleg könnyebb lenne talajtakaró növényeket ültetni a gyümölcsfák alá? (köré)

Tudnátok segíteni, hogy milyen növényeket ültethetnék a most még csak 2. éves gyümölcsfáim alá, amik majd a későbbiekben is kibírnák ?

Előzmény: taramiram (2296)
rferi Creative Commons License 2004.05.20 0 0 2299
Üdvözöljük a nomád, szittya magyar ösztönödet, ráadásul azért is mert ez éppen nem irredenta ösztön!
De ha hétközben a hatkerben laksz, akkor felejtsd el a barikat, mert azt nem lehet a fészer mellé állítani egy hétre :-((
Előzmény: sujgojo (2294)
JarJarBinks Creative Commons License 2004.05.20 0 0 2298
Sziasztok!

Két kérdésem lenne a T. fűszakértőkhöz:
1: Amit írtál a homok kiszórással kapcsolatban, mert nálam is agyagos a talaj és olvastam, hogy homokkal lehet lazítani, az lenne a kérdésem, hogy elég kiszórni és az majd bemosódik a talajba, vagy bele kell dolgozni valahogy?

2: Van egy laposan elterülő, cakkos szélű, szúros gyom a kertben (acat?) amit nem tudom, hogy lehetne kiirtani. Az Oázis boltban azt mondták, hogy kereskedelmi forgalomban nem kapható olyan kétszikű gyomirtó ami eredményesen pusztítaná el az acatot - feltéve hogy erről ez a gyom van nálam. Van erről valami tapasztalatotok?

Üdv,
JJB

Előzmény: gépdoki (2285)
sujgojo Creative Commons License 2004.05.20 0 0 2297
hat nalunk ugy 8-900nol az egesz terulet, meg ha csak a fele lenne fu, az is sok. a napos reszeken meg milyen talajtakaro jo, amivel nincs tobb munka mint a fuvel es szep is?
Előzmény: taramiram (2296)
taramiram Creative Commons License 2004.05.20 0 0 2296
Igen, ezért nem szoktuk gyűjtőzni, tavasszal nincs az a fűgyűjtő, ami elég nagy lenne. Ha áll kicsit, akkor meg már mehet is a komposztba, vagy mulcsnak.
Sujgojo, muszáj az egészen fűnek lenni? Kevesebb fű=kevesebb nyírás, kis kapálás?:-)Ültethetsz sok talajtakarót is.
Előzmény: Herr X (2295)
Herr X Creative Commons License 2004.05.20 0 0 2295
Akkorához természetesen már traktor kell.

Viszont a fűnyírógyártók is elmennek a nénikéjükbe, amikor leírják, hogy melyik fűnyírót hány m2-hez ajánlják.

Ezek alapján megvettük az Alko Classic 38-ast, aztán szívunk, ha a fű egy kicsit nagyobb, mert piszok hamar megtelik a fűgyűjtője. (Több idő a fűgyűjtővel szórakozni, mint az effektív fűnyírás, kábelcibálás stb.)

Szóval a most vennék fűnyírót a létező legnagyobb fűgyűjtőset venném.

Előzmény: taramiram (2293)
sujgojo Creative Commons License 2004.05.20 0 0 2294
nalunk is bug a kornyek foleg igy tavasszal hetvegen. komolyan, a hatodik keruletben ahol most hetkoznap lakom, neha nagyobb csend van mint a zoldben.

a kabel, hat nem tudom, biztos zavaro az is. szoval ezert gondoltam erre a bari-bio megoldasra, az most ugyis olyan nagy divat. sok elonye lenne, persze munka nelkul ez se mukodik, de valahogy a termeszethez sokkal kozelibbnek tunik, mint az allando berreges.

persze lehet hogy csak az eddig elnyomott, nomad legelteto szittya magyar oszton ebredezik bennem:)

Előzmény: Herr X (2292)
taramiram Creative Commons License 2004.05.20 0 0 2293
600 nm az pite, itt 1000 nölt, 3600 nm-t kellene nyírni. Mi kb. ennek a felét nyírjuk benzinessel, az is egy nap legalább, gereblyézés, fűgyűjtés nélkül.
A zajban igazad van, az újabbak kicsit halkabbak. Ekkora területet szerintem kín villanyossal nyírni.
Előzmény: Herr X (2292)
Herr X Creative Commons License 2004.05.20 0 0 2292
Nekem otthon villanyos van ~600nm-re és nem a kábeligazgatás a zavaró. Hanem az, hogy kicsi a fűgyűjtő. Márpedig elektrongyosnál nem láttam még 55L-nél nagyobb fűgyűjtőjűt.

Igaz a benzinesnél sem sűrűn, azok már vászon gyűjtőzsákosak.

A benzinest meg betiltanám legszívesebben, mert elég uncsi, hogy hétvégén a fél környék benzines fűnyírójától zajos a környék. A szagát legfeljebb csak a közvetlen szomszéd érzi, de a hangja több utcányira elhallatszik.

Előzmény: taramiram (2291)
taramiram Creative Commons License 2004.05.20 0 0 2291
Hamar megunnád a két talicskányi kábel igazgatását.
Füldugó nem segít?
Esetleg vkit megbízni a nyírással?
Előzmény: sujgojo (2290)
sujgojo Creative Commons License 2004.05.20 0 0 2290
nyirnek en, csak az az atkozott zaj ne lenne. mar villanyfunyirora is gondoltam. az teljesen hulyeseg szerintetek? teljesitmenybe nem erik el a benzinest?
Előzmény: Tozatu (2286)
ProAc Creative Commons License 2004.05.20 0 0 2289
Sziasztok!

Úgy tudom a megfelelő fűnyírás alapja többek között az éles fűnyírókés. Az enyém sajnos tönkrement.
Tudnátok abban segíteni, hogy hol találok széles válastékkal rendelkező boltot? Baumaxban néztem de ott nem találtam megfelelőt.

Köszi.

rferi Creative Commons License 2004.05.20 0 0 2288
De legelőször is olvasson el egy könyvet a baritartásról! :-)
Akkor képbe kerül, mit vesz magára, és megéri-e, akarja-e.
Előzmény: Tozatu (2286)
variaga Creative Commons License 2004.05.20 0 0 2287
Szia Vikiviki!
Megvan a fűmag helye. A rácsokat 2/3-ig töltik fel földdel, arra szórják a fűmagot majd színig feltöltik földdel.
Előzmény: vikiviki (2272)
Tozatu Creative Commons License 2004.05.20 0 0 2286
Nem tudom,találsz-e olyan baritulajt,mert szaporítani is akarják,ha már van nekik,így kossal is bajlódni kell.Nyáron friss víz kell,árnyék,estére,esőre szállás.A fű mellé abrak.Elég-e nyáron is a fű,ha nem locsolod,összetapossák,bogyózzák.Ha betegek leszenk,ne tán feldobják a bocskort?Inkább nyírjál füvet.:)
Előzmény: sujgojo (2283)
gépdoki Creative Commons License 2004.05.19 0 0 2285
Szia Gabácska!

A talajfertőtlenítő a növényeket nem bántja, csak a talajban lévő rovarokat, férgeket aprítja.
Minden esetre én még várnék a fertőtlenítéssel, had erősödjön a fű, ugyanis a fertőtlenítő szert kiszórás után kissé be kell dolgozni a talajba. A friss füvet pedig nem jó még "vakargatni". Bár a bedolgozás úgy is történhet, hogy a szer kiszórása után mész- és agyagmentes homokot szórsz ki(mosott homok). Ez kifejezetten előnyös, ha tömör, kötött a talaj.

A fertőtlenítő szer, amit használok: DIAZINON 5G. 970,- Ft/kg volt az ára.

Üdv. gépdoki

Előzmény: gabácska (2277)
eR-dei Creative Commons License 2004.05.19 0 0 2284
+ a nyulak megennék a sárgarépáidat is ám ! :)))))
Előzmény: sujgojo (2283)
sujgojo Creative Commons License 2004.05.19 0 0 2283
tozatu es rferi,
en ugy gondoltam, hogy mondjuk egy kornyekbeli tenyesztotol aprilisban elhoznam az x db barit, letetert cserebe vagy meg is vennem, aztan szeptemberben meg visszaadnek neki x-n db barit, ahol n a veszteseg+sajat fogyasztas. igy nem kellene telen dolgozni veluk. azt nem tudom, hogy lehet e barit nomad tartani, mint lovat pl? mert akkor csak egy jo kerites, ivoviz, meg egy akol kellene nekik, es nem allando felugyelet.

mezontofu,
a nyuszi se rossz, bar abbol 10-20szor annyi kellene. a parizsi repteren szerintem inkabb csak dekoracio szinten voltak jelen, ha csak nem voltak legalabb 20000en:)

Előzmény: Tozatu (2278)
rferi Creative Commons License 2004.05.19 0 0 2282
A technológiát pontosan leírtad.
Én is itt járok el előtte naponta többször is, mert itt dolgozom, és pontosan ezeket csinálták.
Előzmény: variaga (2281)
variaga Creative Commons License 2004.05.19 0 0 2281
Szia Vikiviki! Tegnap az őrző bácsival megszakértettük a kérdést, ő volt a legértelmesebb, a ma reggeli melósokat is beleszámítva.
A rács műanyagból van. A kő alatta kb 5-10 cm, a rászórt homok szerü, ám annál tapadósabb anyag csak azt a célt szölgálja, hogy a kö közötti réseket kitöltse és egyenletes felületet adjon. A kö és a kitöltő anyag a vízelvezetés miatt van. Miután ezt jól egybedöngölték, tettek rá még 5-10 cm földet, ledöngölték azt is és arra meg a rács, amit ugyancsak földdel töltenek ki és jól bedöngölik. A föld épp olyan magasan van benne, mint a rács. A füvesítést még nem láttam, bár lehet a mag a rácsot kitöltö földben is. (Szerintem nem volt.)
Egyébként ahol a rácsot árulják, ott biztosan megmondják ennél precízebben a technológiát.
Előzmény: vikiviki (2272)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.19 0 0 2280
Szerintem a teljes segítene inkább, de legalább 30 cm-es rétegben. A több jobb.
Előzmény: DENDRON (2279)
DENDRON Creative Commons License 2004.05.19 0 0 2279
Üdv! Nálunk adott egy olyan talaj, melyben még gyomok sem (!!!) élnek meg, pedig néhány éve még pázsit volt. Kérdésem az lenne, hogy érdemes-e javítgatni, vagy full talajcsere a megoldás? Ha talajcsere, akkor milyen mélyen, mikor, talajtípus, stb.? Köszi!
Tozatu Creative Commons License 2004.05.18 0 0 2278
Szerintem ezt vizsgáld felül,mert egyrészt télen is etetni kéne,ahhoz most kéne kaszálnod.És egyéb,abrak,istálló dolgok is kellenének,így minden nap dolgoznod kéne.1-2 darabot legeltethetsz,amit aztán megeszel,de mellette maradna még,amit nyírni kéne.Vagy bérelj barit,de az meg ciki,más kakijában mászkálni.:)
Előzmény: sujgojo (2274)
gabácska Creative Commons License 2004.05.18 0 0 2277
Gépdoki,
és azzal a két hetes füvemet nem vágom gallyra? Neked melyik fertőtlenítő szer vált be? Már csak hogy ne nagyon vezessen meg a gazdaboltos.

Egyébként átolvastam az ajánlott Vakon tortúrás topicot. Háááát, nem semmi. Tényleg nagy gondot tud okozni ez a kis állat.
Köszi a tanácsokat!

Előzmény: gépdoki (2269)
rferi Creative Commons License 2004.05.18 0 0 2276
Mindenképpen barika.Mondjuk ekkora területre már kell vagy egy fél tucat szerintem.
A juh azért jó, mert harapja a füvet.Ráadásul elég alacsonyan, olyan 4-5 centis szinten képes erre, szóval pont megfelelő.Itt nálunk egy pár évvel ezelőttig a rétet egy birkás tartotta karban.Volt egy 150 darabos nyáj, azzal jártak körben, persze hatalmas területen.
Mikor kissrác voltam, a szomszéd utcában 300nöl területen az egyik pasi minden tavasszal vett tőle két választási barit, őszig fűnyírtak, akkor meg pörkűtt lett belőlük.
Egyetlen "hátránya" van csak:pázsíton megpunnyad.Annak sokféle fajból álló fű kell.Tehát ne az angolpázsítra állítsd rá, hanem a réti keverékre.
mézontófű Creative Commons License 2004.05.18 0 0 2275
:-)))
Ferihegyen is bárányok legelik/legelték!
Párizsban sok évvel ezelőtt nyuszik voltak a reptéren.
Én abszolút outsider vagyok, de ezt láttam sokx.
Mézontófű
sujgojo Creative Commons License 2004.05.18 0 0 2274
sziasztok, meg nem irtam errefele.
elso kerdesem a funyirasra vonatkozna. en nagyon nem szeretek fuvet nyirni, foleg azert mert zajos es monoton. raadasul nalunk nagyon sokat kellene (1000nol). gyakorlatilag allandoan nyirhatnek. amire vegzek kezdhetem elorol, pedig annyi sokkal elvezetesebb kertimunka lenne. innentol kicsit off a tema, lehet az allattenyeszto topikban kellene rakerdeznem, na de...
szoval mostanaban azon gondolkodom, hogy egy nagyobb funyiro, vagy traktor helyett nem lenne e jobb valami allatot tartani. azonkivul, hogy ez mennyi egyeb maceraval jar, hallott valaki erre a celra alkalmas "tipusrol":)?
a kecskerol azt mondjak, hogy gyokerestul mindent megeszik, fak lombjat is leragja, szoval meg kikotve se franko. esetleg barany?
gyerekkorombol emlekszem, hogy egy olyan domboldalon jatszottunk, ahol baranyokat legeltettek. nagyon szep zold, eleteros fu nott ott. en sokkal szivesebben szedegetnem a baranysz@rt madarcsicsergesben, mint egy traktor botkormanyat huzigalni hangzavarban.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!