Lenne egy kis problémám: Az első fényszóróban (2008-as évj.) az index sárga izzó burája leesett- ott lötyög a fényszóróházban, igy most fehéren villog az indexem.
A pillanatnyi fogyi mérőn lehet észre venni,motorféknél nem megy le nullára,hanem 1 pöcök égve marad,egyenletes tempónál kicsit feljebb áll a pill.fogyi mérő,alapjáraton keményebben jár a motor.
Én mindig a motorfékes pöcköt nézem,az a leg egyszerübb.
Mint írtam,nekem nyáron volt ilyen gondom,de a kipufogó egyik hőmérőjének vezeték szakadása miatt 100 Km-enként regenerált és már nem győztem mindíg kivárni a regenerálás végét,és sokszor leállítottam az autót,amikor még nem végzett.Ettől gyült a motorolaj,hogy bele ment a gázolaj.
Nálad nem hiszem ,hogy vezeték szakadás lenne,mert nekem villogott a chekk lámpám állandóan.
Üdv ! Lehet másnál is létező probléma ,csak a szintet tudja tartani ,ezért nem is érzékelik , mert oda meg kéne mérni az "olaj" viszkozitását ,ami ha keveredik gázolajjal akkor biztos hígabb ,mint az eredeti motorolaj !:-(
Üdv ! Ha jól olvasom ugyan az a gondod mint nekem,valahogy gázolaj jut a motorolajba ! Valami új infód van a javítás/kiküszöbölés módjára ?:( Én is várom a szakemberek véleményét ,de nehezen lehet valahonnan is releváns véleményt olvasni !:-(
Szerintem duplakuplungos, de a szervizben megmindják, vagy alvázszám alapján online is rá lehet keresni a gyári adatokra, és szerintem a gépkönyvben is benne van a szükséges olajmennyiség és fajta. Te magad fogsz olajat cserélni, vagy hol csináltatod? Nekem még a régebbi 4 sebességes automata van, és szintén esedékes az olajcsere.
Segítséget szeretnék kérni-van egy 1,6 benzines ,99kw , kia ceed 2013/11 , 6 seb automata váltós autóm. Ez milyen automata váltó?- kettős tengelykapcsolós duplakuplungos vagy automata . olajat szeretnék cserélni benne és ezért kellene az infó.
Ez érdekes, hogy megnövekedett olajmennyiségről beszéltek a futott kilométerek előrehaladtával. Igaz nekem még csak három olajcserém volt (2700 km, 19700 km, 30890 km), -abból is ugye az első nem játszik a kevés km miatt- de nem növekedett meg az olajszint csere előtti időkre. Viszont az talán még örömtelibb, hogy nem is csökkent! :-)))
Nálam is így cserélődik. Amúgy az én szintellenőrző módszerem az, hogy leállítás után 1-2 órával, amikor még meleg/langyos az olaj, de már lefolyt az összes a karterba.
Hali! Megmondom őszintén törtem a fejem az eseteden, de semmi épkézláb ötletem sincs. Még nem hallottam ilyenről. Az általad leírt dolgok alapján mindig ugyanoda jutok vissza, hogy csak üzemanyag kerül bele, de abnormális mennyiségben. Keress egy hozzáértő szervízt és mindenképpen vizsgáltasd ki, mielőtt nagyobb bajt okoz a jelenség. Irreálisan magas olajszintnél egy idő után megadja magát pl a főtengely szimmering. Annak cseréje meg váltóleszedéssel, stb jár, amikor már érdemes a kuplungot is felújítva visszatenni. Szóval nem olcsó.
új vagyok, és sajnos nem működik nálam a keresés funkció. Van egy második generációs Ceed SW-m. Az egyszerűbb könyöklő van benne. Kérdés: mekkora munka lecserélni a csúsztathatós, hátsó légbefúvós változatra? Van erre kialakult gyakorlat, vagy felejtsem el?