Kell-e vegul a kigeneralt parancson extra ellenorzeseket vegezni (bar cgi-hivassal kezdodik, ugyhogy valoszinuleg tok mindegy, mit ir be a felhasznalo, legfeljebb "sorry" lesz a vegeredmeny.)
Hat ugy ahogy a manual-ba is leirjak. exec("parancs",$visszatomb); -> $visszatomb-be soronkent a visszaterese a parancs-nak.
exec("ls -l",$tomb);
-> $tomb[0] = '.';
-> $tomb[1] = '..';
stb stb.
Erthetoen csak te nem erted a mukodeset a dolgoknak :) Ahhoz hogy "ugyan oda" keruljon valami ahol a form volt a html-be ahhoz annak a cgi-nek, php-nak akinek a form-ot elkuldted kell kiirnia oda ahova szeretned. Gondolom ez ertheto. Tehat a php-nak kell kiadnia egy olyan oldalt ami ezt megvalositja kiirja azt a html es oda ahova neked kell kiirja erdmeny stb stb.
Masik megoldas esetleg, ha egy iframe-be van ez a form, ami lehet egy tablazatba is, es akkor az iframe-be levo form elkuldi a php-nak ami visszaadja az eredmeny, es visszairja a form-ot is kitoltve. Legegyszerubb ha ezt a ket muveletet 1 php vegzi. Tehat ha nincs get adat akkor kiir form uresen, ha van akkor kiir eredmeny es kitolt form.
Vagy nincs iframe-be a form de van 1 iframe-ed es a form target-jet beallitod eme iframe-re ahol mar csak a php kell hogy kiirja az eredmeny es akkor se a php-n se a html-en nem kell sokat valtoztatni. Egy hatrany, hogy regebbi bongeszok az iframe-t nem tamogatjak.
Van egy mukodo cgi progi. Uj weboldal kerul fele. A meghivo form-nal method="get" + az action a regi cgi-re.
A formot (a regit) egy tablazaton belulre beraktam, igy mukodik ugye, csak a kimenet egy uj oldalon jon fel es teljes egeszeben ua, mint a regi (mi is lenne mas).
A celom, hogy abba a tablazatreszbe keruljon a regi cgi altal visszadobott eredmeny ahova most a formot raktam.
(A regi cgi progibol kiszedem a felesleges tag-eket, marad a csupasz eredmeny.)
A formot at szeretnem adni egy php-nek, ami visszaadja a weboldalt, ugy, hogy a form kitoltve + az eredmeny a fent emlitett tablazatba bekeruljon.
Hogyan lehet a regi cgi-t meghivni es az eredmenyet visszaadni php-vel.
Hát kérlek szépen alássan, hartaiak jól vagyunk, amúgy meg a leckét rendesen feladtad, bár az én tippem Kanada :)
De ez csak egy nagyon gyenge próbálkozás :)
Viszont ha már szóba került, engem érdekelne, hogy lehet legegyszerűbben szavazógépet csinálni? Mi kell hozzá? Php, mysql?
Másik kérdésem az volna, hogy milyen jogosultság kell ahhoz, hogy fájlt lehessen feltölteni valahová? Például a Freeweben lévő tárhelyre lehet vajon feltölteni php-val? (Gondolom, h nem, csak kérdem.)
a \r\n az windows-os ujsor, es csak ott kellhet, ha netan windows alatt hasznalod es olyan mailszerver alatt ami \r\n-t akar csak, es \n-re hibadzik :) De ez ritka. \n az 99%-os :)
na. a lényeg, hogy nem vagyok kezdő (upsz ez egy kicsit nagyképű, de néhány éve már használok php-t és html-t), tudom mi hogy működik, a method egyébként post, de nem ez a lényeg. az a lényeg, hogy ennél az egy módszernél nem küldi az input name-t változóként, ha
input type=image src=gomb.php?rengetegparameter
-ként kattintok a képre. a submit gomb ugyanezen a formon belül jól működik...
várom a további ötleteket.
(legrosszabb esetben kicserélem sima kép refre, és mellé teszek hidden input-ot, és a kép onclickjéhez teszek egy document.form1.submit-et, csak érdekelne, hogy miért nem működik, ha egyszer így kellene neki működnie...)