Keresés

Részletes keresés

koldoknezo Creative Commons License 2006.11.09 0 0 1042
"egy nőstény és egy hím untig elég egy kis szerencsével egy faj fennmaradásához."

Mondjuk, egy himoroszlán és egy nőstényoroszlány az Antarktiszon pont elég a faj fennmaradásához...

A populációnak kajolnia is kell ám, és nem mindegy, hogy hol és micsodát. A beltenyésztés hátrányairól pedig talán már te is hallottál. Vagy nem?
Előzmény: urál (1021)
urál Creative Commons License 2006.11.09 0 0 1041

Emberek vagyunk, mi egy dologban vagyunk érdekeltek, a saját fajtánk dolgában. Mi, ha érzelmi elfogultság nélkül nézzük közönyösek vagyunk a számunkra haszontalan fajok fennmaradása ügyében. Nem érdekünk a velünk konkuráló fajok fennmaradása sem és a nekünk kárt okozó fajok fennmaradása sem. Ha szükségünk van egy élettérre, akkor elvesszük, ha el tudjuk venni.

Lényegében ebben lehet megragadni az emberi faj politikáját a többi faj irányában. És ez egy jó politika.

Előzmény: jakka (1035)
koldoknezo Creative Commons License 2006.11.09 0 0 1040
"A civilizáció az élővilágnak éppoly természetes része, mint az őserdők."

És szépen ki is pusztul mind a kettő. Ha neked ez tetszik...
Előzmény: urál (1037)
koldoknezo Creative Commons License 2006.11.09 0 0 1039
"irdatlan új élőhelyeket is teremt nekik."

Hol is vannak azok az irdatlan új élőhelyek?

És hogy van ez a dolog a génmanipuláció által felgyorsuló evolucióval? Miből következteted?
Előzmény: urál (1037)
urál Creative Commons License 2006.11.09 0 0 1038
Ez így igaz, de hamarabb nem éri meg kimenni kivetni a hálót érdemleges fogás hijján, minthogy az adott faj eltűnne.
Előzmény: Derek (1028)
urál Creative Commons License 2006.11.09 0 0 1037

Szvsz ezt utánnunkcsinálja egy kiadós jégkorszak is. De egy jégkorszak vége is hatalmas élőhelyeket és fajok ezreit semmisíti meg. Semmi gond nincs a fajkihalással, az egy természetes jelenség. Most a civilizáció terjeszkedése az a tényező, amely révén ez lezajlik, ugyanakkor maga az ember új fajok ezreit hozza létre és irdatlan új élőhelyeket is teremt nekik. Gondolj csak a haszonnövényekre, háziállatokra, stb. Tehát a diverzitás növekszik is! Különösen most, a génmanipuláció révén gyorsult fel/gyorsulhat fel szédítő módon az evolúció!

Én nem látom értelmesnek a civilizáció terjeszkedését negatívan beállítani! Ez egy buta szembeállítás, hogy itt van a természet és van a bűnös ember. Nem. A civilizáció az élővilágnak éppoly természetes része, mint az őserdők.

Előzmény: mb3rgyulolo (1030)
urál Creative Commons License 2006.11.09 0 0 1036
Per pillanat ez jelenti a civilizációt. Ezer éve más jelentette.
Előzmény: Törölt nick (1032)
jakka Creative Commons License 2006.11.09 0 0 1035

Ezt a wikipediarol masoltam.

Az a lenyege,hogy azer jo a bijo-dajverziti,mert minnel nagyobb annal ellenalobb a renccer.Ha kipusztul egy faj,akkor csokken a maradek renccer allokepessege.

Ha mar nem akarunk olyan szentimentalis dolgokrol beszelni,hogy mint kulturalis oroksegi szempontbol minek puszticcsunk ki fajokat.

Előzmény: jakka (1034)
jakka Creative Commons License 2006.11.09 0 0 1034
Ecological role of biodiversity

Main article: Ecological effects of biodiversity

All species provide at least one function in an ecosystem. Each function is an integral part of regulating the species balance, species diversity and species health: all aspects which are intrinsic for the ecosystem as a whole to survive and prosper.

Ecosystems also provide various infrastructure of production (soil fertility, pollinators of plants, predators, decomposition of wastes...) and services such as purification of the air and water, stabilisation and moderation of the climate, decrease of flooding, drought, and other environmental disasters.

Research suggests that a more diverse ecosystem is better able to withstand environmental stress and consequently is more productive[citation needed]. The loss of a species is thus likely to decrease the ability of the system to maintain itself or to recover from damage or disturbance. Just like a species with high genetic diversity, an ecosystem with high biodiversity may have a greater chance of adapting to environmental change. In other words, the more species comprising an ecosystem, the more resilient and stable the ecosystem is likely to be. The mechanisms underlying these effects are complex and hotly contested. In recent years, however, it has become clear that there are real ecological effects of biodiversity.

Előzmény: urál (1008)
eke Creative Commons License 2006.11.09 0 0 1033
Tudod Spock úgy tanulta a fizikát hogy a gravitáció részt azt Pisa ban a toronynál egyből ellenőrízték is, aztán a légnyomásért beugrottak a Toricselli bácsihoz, majd Galilleónál felugrottak a levegőbe hogy alattuk el tudjon fordulni a Föld, csak később Newtonnál értették meg hogy miért nem megy...

Sajnos a nyáriszünetben nem voltak gleccsert nézni és azt gondoljo hogy a gleccser az agy olyan hóizé ami nyárára elolvad...

Schrödringer egyenletről mikor nyit topikot?

vagy előtte beugraik statisztikáb értelmezni az átlag fogalmát.

Nos ilyen egy hiperintelligens USÁK orvos...
Előzmény: Glenbenton (983)
eke Creative Commons License 2006.11.09 0 0 1031
Előzmény: eke (1029)
mb3rgyulolo Creative Commons License 2006.11.09 0 0 1030

Azért az ember nem szívesen piszkál bonyolult rendszereket. Mintha odaállnál egy voltmérővel meg jelgenerátorral az amd procihoz, majd egy pár nap tanulmányozás után nekiállnál megjavítani egy forrasztópákával.

Ki tudja, akár egy pár faj végleges eltűnése milyen káoszt okoz. Nagyon, de nagyon kilógunk a sorból: nekünk valóban lehetőségünk lenne az élővilág nagy részét letarolni komolyabb energiabefektetéssel. Amíg eddig évmilliók alatt alakultak a dolgok kvázistatikusan, addig mi évtizedek alatt barmolunk bele minden egyensúlyi rendszerbe, amit találunk.

Előzmény: urál (1027)
eke Creative Commons License 2006.11.09 0 0 1029
Spock!

hazudsz geci!

"Két fenykep, az egyik ami mutat havat, a masik ami nem (ahol az egyik keszulhetett Januarban, a masik Juliusban), az kb annyira tudomanyos bizonyitek, mint a tabloidokban a két fenykep a kover norol meg a sovany norol amikor a csodafogyoszert hirdetik."

A két képen nem hó volt hanem gleccser, az egyik amin volt az 1910 ben készült, a másik ugyanott glecscer nélkül 2003 ben.

Mivel rajtad kívűl mindneki tudja itt hogy a gleccser az nem "hó" így csak szánalmas vérprimitívságedet értük tetten, és íme a két kép:

Előzmény: Mr Spock (967)
Derek Creative Commons License 2006.11.09 0 0 1028

"Egy hím és egy nőstény, ha szerencséjük van épp elegen vannak egy faj populációjának a regenerációjához. Namost hímek és nőstények millió maradnak fenn még a legintenzívebben halászott tengeri halfajtákból is. Mert nem lehet kifogni őket, mert túl nagy az óceán és túl kicsi a halász."

Sajnos ez nem igy van,hiaba nagy az ocean ,ha annak 95 szazalekan a kerdeses fajbol egy peldany sincs ,mert nem ott van az elettere,hanem csak azon az 5 szazalekon,es esze agaban sincs onnan elmenni.

Előzmény: urál (1002)
urál Creative Commons License 2006.11.09 0 0 1027

Miért aggódsz amiatt, hogy elfogy az olaj, vagy a hal? Erre gondolok! Már évezredekkel ezelőtt is túlélték őseink, hogy elfogyott a mammut. Például. Velük ellentétben nekünk összehasonlíthatatlanul jobb lehetőségeink vannak a létünk alapjait érintő válságok kezelésére.

Előzmény: waxxablaze (1026)
waxxablaze Creative Commons License 2006.11.09 0 0 1026
?
mirőlbeszész?
ecsém....
Előzmény: urál (1025)
urál Creative Commons License 2006.11.09 0 0 1025

én is. de ismerem a hétterét, a kárso kibocsátások határát is, és képes vagyok mérlegelni...kell é új mobilelőlap hetente avagy nem kell.

Ha képes vagy mérlegelni, akkor miért aggodalmaskodsz!

Előzmény: waxxablaze (1024)
waxxablaze Creative Commons License 2006.11.09 0 0 1024
Nyilván önellátó paraszti hippiközösségben élsz, hogy így vélekedhetsz."

nyilván nem fekete-fehér a képernyőm...

"Ők rászorulnak a civilizációra és élvezik annak minden nekik jutott előnyét is."
én is. de ismerem a hétterét, a kárso kibocsátások határát is, és képes vagyok mérlegelni...kell é új mobilelőlap hetente avagy nem kell.

....és nyilván a környezetvédelmi kérdésekhez hivatásszerűen értek. ismerem a jogi hátterét is.

tudod urál amit te csinálsz, az a gyémánthegy szélének tűvel való kapirgálása

a valósághoz, az élethez, a környezetvédelmi gyakorlathoz, az ipari felhasználási gyakorlatjhoz SEMMI-SEMMi köze nincs.

"Ja igen, akárhogy is számolom egy nőstény és egy hím untig elég egy kis szerencsével egy faj fennmaradásához.2

LOL. ismét.
rosszul számolod.
Előzmény: urál (1021)
urál Creative Commons License 2006.11.09 0 0 1023

Túlhalásszuk a tyúkokat is?

Előzmény: waxxablaze (1020)
TaXiN Creative Commons License 2006.11.09 0 0 1022
Ne vedd el az önbizalmát! Akkor nem fogja megírni a

"hogy működik az evolúció és milyen szerepe van benne a populációméret változásainak?"

cikket. Pedig már annyira szeretném elolvasni!
Előzmény: waxxablaze (1020)
urál Creative Commons License 2006.11.09 0 0 1021

Nyilván önellátó paraszti hippiközösségben élsz, hogy így vélekedhetsz. Ám az emberiség 99,999999% nem. Ők rászorulnak a civilizációra és élvezik annak minden nekik jutott előnyét is.

ezt már mondtad, akkor is hüjeség volt.

Nyilván az az okosság, hogy eltűnnek a halak mert kifogjuk mindet. :)

nézz körül. láss.

Nem látok semmilyen problémát. Az ember szépen sokasodik és még temérdek hely van a Földön fajtánknak.

ui. Ja igen, akárhogy is számolom egy nőstény és egy hím untig elég egy kis szerencsével egy faj fennmaradásához.

Előzmény: waxxablaze (1019)
waxxablaze Creative Commons License 2006.11.09 0 0 1020
semmi jelentősége nincs annak, hogy ha kipusztul egy faj."

jjaaaaa kérem.
az más.
tényleg fogalmad sincs a dolgokról.

hellóóóó

a klaviatúrán, és a pizzarendelésen túl is van ám élet hahóóóóó
a tojást nem a gépek készítik

héééé
Előzmény: urál (1008)
waxxablaze Creative Commons License 2006.11.09 0 0 1019
"Az ipar mi vagyunk."
ti lehet, én nem. én egyed vagyok akinek van szüksége iparcikkre, de korántsem mindre, illetve nem mindegy hogy a gyerekem a környékbeli gyerekek 6 lábbal születik, születnek-e, mert épp a helyi ipar nem hajlandó csökkenteni a dioxin kibocsátását.

"Nem harcolhatsz a civilizáció rendszerének olyan fontos elemei ellen, mint például az ipar anélkül, hogy ne önmagad ellen harcolnál."
az élet nem vagy-vagy...vannak középutak, gazdasági modellek alapján elvégezhető beruházások stb.
tévedés, hogy NEKEM szükségem van a 236.234-dik fajta mobiltelefon előlapra. az lehet, hogy erről megpróbálnak meggyőzni egyeseket, és az sikeres. de ettől majd AZ aki megvette MOST, az olajkészletek csökkenése - a benzin áremelkedése miatt rinyálni fog....DE nem gondolja, hogy többek közt azért fogyott el az olaj, mert mobil előlapot gyártottak belőle...

"Egy hím és egy nőstény, ha szerencséjük van épp elegen vannak egy faj populációjának a regenerációjához."
LOL LOL LOL
a bibliában esetleg, és még te gúnyolódsz vallási hitkén aposztrofálva TÉNYEKET lol lol lol

"Mert nem lehet kifogni őket, mert túl nagy az óceán és túl kicsi a halász."
ezt már mondtad, akkor is hüjeség volt.

Már hogy billentené ki?"
nézz körül. láss.

"Nem értem, miről beszélsz!"

látom.
Előzmény: urál (1002)
TaXiN Creative Commons License 2006.11.09 0 0 1018
Nem beszólás. Félreértesz. Én valóban nagyon szeretném ezt elolvasni tőled:

"hogy működik az evolúció és milyen szerepe van benne a populációméret változásainak?"

Akármilyen hosszú lehet !!!!
Előzmény: urál (1015)
TaXiN Creative Commons License 2006.11.09 0 0 1017
Megigérem, hogy jó leszek. Esküszöm. Kisdobos becsszó.

Írd le, hogy működik az evolúció !

Betűzöm mondjuk a Vida Gábor könyvembe. De írd le.
Előzmény: urál (1015)
TaXiN Creative Commons License 2006.11.09 0 0 1016
Könyörgöm !!!

Hogy működik az evolúció?

Lécci !

De ne poénkodd el !!

Legyél nagyon komoly, had röhögjek minél nagyobbakat !

Írjad !
Előzmény: urál (1004)
urál Creative Commons License 2006.11.09 0 0 1015
Vedd már észre magad, hogy x hozzászólás óta mást sem tudsz produkálni, mint beszólást! Ha tényleg ennyire a lelkedre vetted, akkor szerintem igyál egy sört, vagy szívj el egy cigit és higgadj le. Kezdem azt hinni, hogy te Mr. Spock másodnickje vagy. :)
Előzmény: TaXiN (1013)
TaXiN Creative Commons License 2006.11.09 0 0 1014
"Van fogalmad egyáltalán hogy működik az evolúció és milyen szerepe van benne a populációméret változásainak?"

Ezt !!! Bővebben !! Írjad !!!! Lécci !!!
Igérem, kinyomtatom és kirakom a falra !!!
Más is röhögjön :)

Írj !!!!
Előzmény: urál (1004)
TaXiN Creative Commons License 2006.11.09 0 0 1013
A személyeskedés untat. Mutasd meg, micsoda széleslátókörű és nagytudású populációdinamikus evolúcióbiológus vagy!

Írj ! Még !
Előzmény: urál (1011)
TaXiN Creative Commons License 2006.11.09 0 0 1012
Igérted, hogy írsz ! Alázd magad ! WoW ! Nyomasd !

Bizonyítsd, hogy nagy létszámú populációkban nincs evolúció (vagy miről is zagyváltál?)

Írjál !! Még !
Előzmény: urál (1010)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!