Keresés

Részletes keresés

körte51 Creative Commons License 2014.03.06 0 0 97825

Nekem is az van ,kézi keverőm van ! Egy nagyon egyszerű szerkezet!  Szívesen megmutatom ! Én egy 28 -as rézcsövet hosszában kettévágtam,kilapítottam! A fazekad alja nem egyenes azt a formát én kivágtam egy kartonból ! Melyik megyében vagy?

Előzmény: johannesh (97824)
johannesh Creative Commons License 2014.03.06 0 0 97824

Üxv

60 literes arian üstöt szeretnék keverössé tenni,ehhez kérnék segítséget.képeket már láttam de saja én a számokból értek...köszi!!!

zsorsz Creative Commons License 2014.03.06 0 0 97823
Előzmény: zsorsz (97822)
zsorsz Creative Commons License 2014.03.06 0 0 97822

Előzmény: zsorsz (97821)
zsorsz Creative Commons License 2014.03.06 0 0 97821

most nem hülyülök,ez jól mutat.

Előzmény: zsorsz (97820)
zsorsz Creative Commons License 2014.03.06 0 0 97820

na ne már!

Előzmény: zsorsz (97819)
zsorsz Creative Commons License 2014.03.06 0 0 97819

ez lemeradt!

Előzmény: zsorsz (97818)
zsorsz Creative Commons License 2014.03.06 0 0 97818

itt egy jóképű egyfejű:)

Előzmény: körte51 (97817)
körte51 Creative Commons License 2014.03.06 0 0 97817

Jó ,hogy eszedbe jutott,majdnem elfelejtettük!:-) Segítenénk sogi01-nek még címkét is tervezni az üvegre! Valami tűzokádó sárkány szimbólumra gondoltam kezdetnek!:-)

Előzmény: zsuzska60 (97814)
zsuzska60 Creative Commons License 2014.03.06 0 0 97816

ha már főzik, akkor nincs probléma :-)

 

Előzmény: firekiller (97815)
firekiller Creative Commons License 2014.03.06 0 0 97815

Oldódna a probléma :)

Előzmény: zsuzska60 (97814)
zsuzska60 Creative Commons License 2014.03.06 0 0 97814

akkor savazni nem is kell? :-)

Előzmény: körte51 (97798)
barkócza Creative Commons License 2014.03.06 0 0 97813

Mintha úgy emlékeznék, hogy egy kis rézgáliccal ki lehetne csapni a cefréből a csersavat. Több éves pihentetéssel oxidatív úton polimerizálódik, és megszelídül. Persze, annak, aki kivárja a több évet. :)

Előzmény: héjja60 (97812)
héjja60 Creative Commons License 2014.03.06 0 0 97812

Azért forszírozom a káki cefrézés--főzés ügyét mert biztos  van másnak is tapasztalata ,véleménye .

A gyümölcs főzésénél a birs főzéséből indultam ki , azt sem főzzük teljesen és így is jó. Próbálni kellene a kákinál , talán nem teljesen utóérlelve kicsit főzni , áztatni.

A MOSTGELATINE  szert megnéztem ,ajánlják cefréhez is . Nem ismerem , de vannak itt borászok , kémikusok akik tudnak véleményt mondani a csersav közömbösítésére .

Pár év múlva már járt út lesz ez ,-- Zalában biztos --, sőt még kivi páleszt is főzni fognak. 

 

Előzmény: nebamun (97785)
héjja60 Creative Commons License 2014.03.06 0 0 97811

Üdvözöllek !

Kezdőként sokat olvastam a topikot . Így találtam Bujukcekmece 54802 és 56758 hsz-eire . Ha visszakeresel sok infót kapsz !

Én is hasonlót készítettem ( köszi Bujuk !!) , a zárás vízzár . Ennek lényege , hogy legalább 4--5 cm vízmagasság legyen , a külső perem 1-2 cm-rel legyen magasabb mint a belső. A peremben lévő víz leeresztésére tegyél egy csövet vagy csapot.

Jól zár és biztonságos is , nagyon túl kell fűteni , hogy kibugyogjon .

Dupla falut készíts ! A külső palástnak , ha jól emlékszem , jó a 120 literes Hajdú boiler tartálya.A Saválló hegesztést lehet csinálni pálcával is ( melós ) ,legjobb védőgázas hegesztéssel.

Én az egészet üstházba tettem , fával tüzelek .

A 97083 hsz -ban látsz egy főzőt , azon még nincs meg a duplafal külső tartálya .

Jó munkát , jó cefréből finomat főzhetsz !

Előzmény: Ulanti (97805)
sogi01 Creative Commons License 2014.03.06 0 0 97810

                                          vf1 linkgyüjteménye  

 

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (97775)
Hans 43 Creative Commons License 2014.03.05 0 0 97809

Vagy lehet hogy sok volt a drágaszág?

 

Előzmény: In Lak'ech (97717)
Babar66 Creative Commons License 2014.03.05 0 0 97808

:)))

Előzmény: körte51 (97807)
körte51 Creative Commons License 2014.03.05 0 0 97807

Legalább 5 kilót vetess, ha Te cefrézed számold a veszteséget!

Előzmény: Babar66 (97804)
körte51 Creative Commons License 2014.03.05 0 0 97806

Svájcba?

Előzmény: Babar66 (97804)
Ulanti Creative Commons License 2014.03.05 0 0 97805

Szia /sziasztok!

Kezdő vagyok a pálinka főzés terén ,jelenleg saját magam próbálom elkészíteni a főzőmet söröshordóból.Ebben szeretném segítségeteket kérni.Rézbográcsot szeretnék a tetejére,hogyan lehet rögzíteni szivárgás mentesen?Válaszod,válaszotok előre is köszönöm :)

Előzmény: Szkajvolker Lajos (77133)
Babar66 Creative Commons License 2014.03.05 0 0 97804

A fenét, láttam múltkor a zöldségesnél áfonyát, meg málnát (!) negyed kilós dobozokban (mondjuk, nem tom' honnan a fenéből hozhatták...), majd rábeszélem, vegyen vagy 2-3 kilót, annyiból már lesz valami. (kóstoló)

Hadd tudja meg, milyen gazdagok a magyarok, hogy ilyesmiből képesek pálinkát főzni...

Előzmény: körte51 (97802)
zsorsz Creative Commons License 2014.03.05 0 0 97803
Előzmény: sogi01 (97801)
körte51 Creative Commons License 2014.03.05 0 0 97802

Mit tervezel ilyen kicsiben főzni? Talán egy borpárlat,látványos lehet!

Előzmény: Babar66 (97800)
sogi01 Creative Commons License 2014.03.05 0 0 97801

ÁÁÁÁÁÁ vísítva röhögök :-DDDDDD

Előzmény: körte51 (97798)
Babar66 Creative Commons License 2014.03.05 0 0 97800

Annak idején a vonaton olvastam, Pesttől Kanizsáig. Gondolom, rendesen hülyének néztek, mert végig röhögtem az egész utat, még a könnyem is csorgott néha. 

Egyébként a film is nagyon ott van, kb. 50-szer láttam. Talán a "22-es csapdája"-t sikerült ilyen jól áthozni filmen.

 

On.:  Egy svájci ismerősömnél láttam egy kis "Alambik" lepárlót (kb. 2-3 literes) szobadíszként. Azt hiszem idén nyáron megmutatom neki, hogy az nem is "szobadísz"...

Előzmény: körte51 (97799)
körte51 Creative Commons License 2014.03.05 0 0 97799

Nagy klasszikus ,most olvastam a könyv jobb mint a film! :-)

Előzmény: kezdö kotyvaszto (97793)
körte51 Creative Commons License 2014.03.05 0 0 97798

Elfelejtettem mondani sogi01 -nek ,hogy napfényt ne sajnálja bele ,savanyú mint a rosseb !:-)

Előzmény: In Lak'ech (97797)
In Lak'ech Creative Commons License 2014.03.05 0 0 97797

Vigyázz, lehet, hogy olvassa a fórumot. Aztán majd csodálkozol, ha mosogatószivacs kerül véletlenül a páracsőbe. Mi meg Körte51 nélkül maradunk.

Előzmény: körte51 (97796)
körte51 Creative Commons License 2014.03.05 0 0 97796

 Felajánlom az én anyósom , kifőzhető!  Minőségét nem garantálom!:-)

Előzmény: sogi01 (97794)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!