Nekem is az van ,kézi keverőm van ! Egy nagyon egyszerű szerkezet! Szívesen megmutatom ! Én egy 28 -as rézcsövet hosszában kettévágtam,kilapítottam! A fazekad alja nem egyenes azt a formát én kivágtam egy kartonból ! Melyik megyében vagy?
Jó ,hogy eszedbe jutott,majdnem elfelejtettük!:-) Segítenénk sogi01-nek még címkét is tervezni az üvegre! Valami tűzokádó sárkány szimbólumra gondoltam kezdetnek!:-)
Mintha úgy emlékeznék, hogy egy kis rézgáliccal ki lehetne csapni a cefréből a csersavat. Több éves pihentetéssel oxidatív úton polimerizálódik, és megszelídül. Persze, annak, aki kivárja a több évet. :)
Azért forszírozom a káki cefrézés--főzés ügyét mert biztos van másnak is tapasztalata ,véleménye .
A gyümölcs főzésénél a birs főzéséből indultam ki , azt sem főzzük teljesen és így is jó. Próbálni kellene a kákinál , talán nem teljesen utóérlelve kicsit főzni , áztatni.
A MOSTGELATINE szert megnéztem ,ajánlják cefréhez is . Nem ismerem , de vannak itt borászok , kémikusok akik tudnak véleményt mondani a csersav közömbösítésére .
Pár év múlva már járt út lesz ez ,-- Zalában biztos --, sőt még kivi páleszt is főzni fognak.
Kezdőként sokat olvastam a topikot . Így találtam Bujukcekmece 54802 és 56758 hsz-eire . Ha visszakeresel sok infót kapsz !
Én is hasonlót készítettem ( köszi Bujuk !!) , a zárás vízzár . Ennek lényege , hogy legalább 4--5 cm vízmagasság legyen , a külső perem 1-2 cm-rel legyen magasabb mint a belső. A peremben lévő víz leeresztésére tegyél egy csövet vagy csapot.
Jól zár és biztonságos is , nagyon túl kell fűteni , hogy kibugyogjon .
Dupla falut készíts ! A külső palástnak , ha jól emlékszem , jó a 120 literes Hajdú boiler tartálya.A Saválló hegesztést lehet csinálni pálcával is ( melós ) ,legjobb védőgázas hegesztéssel.
Én az egészet üstházba tettem , fával tüzelek .
A 97083 hsz -ban látsz egy főzőt , azon még nincs meg a duplafal külső tartálya .
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Kezdő vagyok a pálinka főzés terén ,jelenleg saját magam próbálom elkészíteni a főzőmet söröshordóból.Ebben szeretném segítségeteket kérni.Rézbográcsot szeretnék a tetejére,hogyan lehet rögzíteni szivárgás mentesen?Válaszod,válaszotok előre is köszönöm :)
A fenét, láttam múltkor a zöldségesnél áfonyát, meg málnát (!) negyed kilós dobozokban (mondjuk, nem tom' honnan a fenéből hozhatták...), majd rábeszélem, vegyen vagy 2-3 kilót, annyiból már lesz valami. (kóstoló)
Hadd tudja meg, milyen gazdagok a magyarok, hogy ilyesmiből képesek pálinkát főzni...
Annak idején a vonaton olvastam, Pesttől Kanizsáig. Gondolom, rendesen hülyének néztek, mert végig röhögtem az egész utat, még a könnyem is csorgott néha.
Egyébként a film is nagyon ott van, kb. 50-szer láttam. Talán a "22-es csapdája"-t sikerült ilyen jól áthozni filmen.
On.: Egy svájci ismerősömnél láttam egy kis "Alambik" lepárlót (kb. 2-3 literes) szobadíszként. Azt hiszem idén nyáron megmutatom neki, hogy az nem is "szobadísz"...