Keresés

Részletes keresés

oleandro Creative Commons License 2014.08.14 0 0 18814

Ez szerintem nem érzelmi kérdés. Amúgy én épp ma ámuldoztam, h. milyen userfriendly módon működik. (most lesz nekünk  az OFF tour de türkiye, és az egyik lefoglalt szállással volt valami partikulkáris kis minimálprobléma, igazából szóra sem érdemes, de azért írtam  nekik az ügyben, és legnagyobb megrökönyödésemre 1 nap alatt elintézték velük a dolgot helyettem....)

Előzmény: Törölt nick (18809)
bonnita Creative Commons License 2014.08.14 0 0 18813

Engem is ! Pedig erről csak én voltam meggyőződve :) Én is szeretem !

Előzmény: Frajti (18810)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.14 0 0 18812

Kolosszeumtól 10 perce sikerült egy egyágyas és egy kétágyas szállást foglalni reggeli nélkül. A két szállás két éjszakára €130 + IFA, viszont van wifi és 24 órás recepció. Mondjuk a wizz délre kint van, már nem este megy így ennek már nincs jelentősége.

Előzmény: Törölt nick (18808)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.14 0 0 18811

Nem véletlenül találtunk egymásra :)

Frajti Creative Commons License 2014.08.14 0 0 18810

én tökre kedvelem:)) már geniusnak hív :D

Törölt nick Creative Commons License 2014.08.14 0 0 18809

Eddig szentül hittem,hogy egyedül csak én nem kedvelem a Bookingot :))

Előzmény: Törölt nick (18808)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.14 0 0 18808

Személy szerint nem kedvelem a bookingot, de itt a preferenciákra szűrt lista, szerintem van még benne egy-két jó. (ár szerint növekvő sorrendben)

http://www.booking.com/searchresults.hu.html?sid=c5d56c3b7d7dca7b69685999aa022a87;dcid=4;ac_position=0;ac_suggestion_list_length=5;checkin_monthday=15;checkin_year_month=2014-11;checkout_monthday=17;checkout_year_month=2014-11;city=-126693;class_interval=1;csflt=%7B%7D;dest_id=-126693;dest_type=city;gr_pr_max=220;gr_pr_min=0;interval_of_time=undef;nflt=district%3D2103%3B;no_rooms=2;or_radius=0;pr_cur_code=EUR;price_range=0;property_room_info=1;radius=0;review_score_group=empty;score_min=0;ss_raw=r%C3%B3ma;ssb=empty;order=price_for

_group

Ha lakás is jó, próbáld az airbnb-t, vagy a wimdut. 

Néha olyat is csinálok, hogy google maps-en végigcsekkolom a kiválasztott környék szálláslehetőségeit. Ajánl foglalási oldalt, mutat honlapot, utcaképet.

Előzmény: Törölt nick (18804)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.14 0 0 18807

Miért szoktál még fizetni a fapadosoknál? Szendvicseket veszel a gépen, vagy feladott poggyászokkal utazol?

Előzmény: 'szti (18803)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.14 0 0 18806

Igen, tudom. De valahogy rágörcsöltem és nem bírom elengedni :) Valahogy azért majd megoldjuk :)

Előzmény: 'szti (18803)
'szti Creative Commons License 2014.08.14 0 0 18805

ennél nincs reggeli

Előzmény: Törölt nick (18804)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.14 0 0 18804

Hárman utaznánk (felnőtten) két éjszakára november közepén és nem találok jó áron két szobás szállást a bookingon. Amit találtam elég zavaros, ebben például van reggeli? Google mapon megnéztem a szállást, a 2008-as fényképeken sem látni semmit, így nem merem lefoglalni.

Szip-ben €140 lenne ez a kiinduló, viszont előnyös lenne ha a Terminihez közel lenne.

Hol érdemes még szállást nézni? Időnk mint a tenger. :)

'szti Creative Commons License 2014.08.14 0 0 18803

a fapados repülés csak annyiban különbözik a "normál"tól, hogy fizetned kell mindenért

a poggyászméretet szeretik komolyan venni (bár velem a KLM is lemérette anno a kézitáskámat)

Előzmény: Törölt nick (18802)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.14 0 0 18802

Még el sem utaztam, de már azon vívódom, hogy mily' módon fogom meghálálni ezt a sok mindent. Nagyon köszönöm a képes útmutatót, de nem abban egyeztünk meg, hogy foglalkozunk az alapinformációkkal? :) (Egyébként honnan tudod, hogy a reptér-projekttől félek a legjobban? :)) Autóval utazósak vagyunk, életemben kétszer ültem repülőn, az sem fapados volt.

Előzmény: Manipura (18801)
Manipura Creative Commons License 2014.08.14 0 0 18801

Amíg a férjed a csomagra vár, kimész, megveszed, és kint találkoztok.

Ciampino egy picike reptér. Mondhatni az épület egyik oldala az érkezés,  középen a lépcsős bejárat az utasfelvétel, jobbra az indulás. :)

Érkezés, és buszoztatás vagy  csak gyaloglás majd a poggyász szalagok,   utána átsétálsz a kicsi, de sűrű várón,  majd  kimész az épületből, végigsétálsz a rámpán, 

pár lépés után balra fordulsz, aztán gyorsan az automatához érsz. :) (a pálmafa közelében.)

Készpénzzel fizettem, Atac jegyeket és elvileg RP-t is lehet venni. Napközben az erős napfény miatt kevésbé olvasható, de a rövidítéseket ismerve egyszerű a vásárlás.

A képen is látszik, hogy itt várakoznak, mert a közelből indulnak a közvetlen transzfer (busz) járatok. (Terravision www.terravision.eu , Atral-schiaffini  

http://www.schiaffini.it/    és a Sitbusshuttle    http://www.sitbusshuttle.com/it/).

Ha azonos társasággal utaztok a Városból vissza, a különjáratosok indulási helye pontosan ott van, ahol leszálltatok. Általában a sofőrtől/kukás mellényes embertől is tudtok jegyet venni, de  vásárlás előtt meg kell kérdezni, hogy mikor indul, amelyikre jegyet tudna adni. Lehet, hogy másik társaságnál korábbira van hely, de ha megvetted a jegyet kötve vagy.

A madártávlati képen az egyéb bejutási módokhoz (Atral-Cotral/720-as Laurentina itt  is többször -követendő irányként- emlegetett körforgalom is látszik.

Reggel 7- és este 9 között az érkezési váróban nyitva van a jegyárus box is, ahol Atac, Atral-Cotral, ill. a közvetlen transzferbuszokra is lehet jegyet venni. A poggyászátvételnél található RP-t is árusító PIT csak 9-kor nyit, és a késő esti gép érkezésekor is zárva lesz.

Aki a 720-as Atac busszal szeretne a B metró Laurentina végállomásig menni,  keressen vissza Aldilá leírására, és indulás előtt nézze meg a menetrendet (naponként változó, tehát érkezés napja egy közeli dátumnál). Körjárat, h-p között is kb. óránként indul, szombaton ritkábban, vasárnap nem közlekedik.

Előzmény: Törölt nick (18796)
Catella Creative Commons License 2014.08.14 0 0 18800

Önmagában ez elég kevés az üdvösséghez:) Teljesíteni kell az összes -majdnem lehetetlen- feltételt is!

Előzmény: dobsika (18798)
aldilá Creative Commons License 2014.08.13 0 0 18799

Addirittura?!?! (egyenessen?!?!) 2014, ejjejj....

Előzmény: dobsika (18798)
dobsika Creative Commons License 2014.08.13 0 0 18798

kössz az infót -én pont bölcsész történész tanár (egyetem) végzettségű vagyok:)

Előzmény: bonnita (18768)
dobsika Creative Commons License 2014.08.13 0 0 18797

Köszi:))) Így lesz, ha hazaérek jelentkezem. 29-én indulok:)

Előzmény: Manipura (18766)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.13 0 0 18796

Igen köszönöm, én is ezek alapján reménykedtem. Az angol szövegeket néztem, nagyjából annyi a kitétel, hogy a tárgyévre érvényes igazolvánnyal kell rendelkezni. Remélem olaszul sincs más. :) Sajnos a Vatikán oldalán lévő szöveget még az angol fordításban sem értem...

A repteres ötletet köszönöm, 21.40-es csomagos érkezés, vagy belefér a transzfer busz indulásáig vagy nem. És akkor a szálláshoz vivő metróra veszünk külön jegyet, hogy ne veszítsünk napot az érvényesítés miatt. Jegyzem :)

Előzmény: Manipura (18794)
oleandro Creative Commons License 2014.08.13 0 0 18795

a hivatalos bikkfanyelv a digóknál még borzasztóbb, mint nálunk :)

Előzmény: Manipura (18794)
Manipura Creative Commons License 2014.08.13 0 0 18794

Azt hiszem ez lesz az a passzus, ami az újságírókra és a Press Cardra is mint ingyenes jogosultság vonatkozik:

Roma:

In questa sezione si possono cercare le informazioni di base e gli indirizzi di: musei, monumenti, aree archeologiche, archivi, biblioteche e teatri, aggiornate dalle nostre strutture territoriali.

-

-

-

- ai giornalisti in regola con il pagamento delle quote associative, mediante esibizione di idoneo documento comprovante l'attività professionale svolta;

Vatican:

ingyenes belépés:

• World Tourism Day (september 27).
  • ..
    • Journalists authorized by the Direction of the Museums after clearance from the Press Room of the Holy See, the Pontifical Council for Social Communications, the Foreign Press Association and the "Ordine Nazionale Italiano dei Giornalisti".
Előzmény: Törölt nick (18792)
Manipura Creative Commons License 2014.08.12 0 0 18793
Ha Ciampinóra érkeztek, a transzferbuszok indulási helyével egy vonalban az epulet falán van egy automata. Atac jegyek biztosan, és emlékeim szerint RP is beszerezhető onnan. Nyilván az érkezesi időtől is függ, de ha tudod mit szeretnel venni, mi a jegytípus rövidítése, ? euro özsszesen, akkor viszonylag gyorsan megejthető a vásárlás.
Nem tudok Press-Carddal kapcsolatos tapasztalatokról beszámolni, hátha lesz valakinek infója.

Mivel a Musei Vaticani honlapjan par napja még nem jelölték ingyenesként a 27-ét, de tavaly ingyenes volt, így még indulás előtt javaslom a csekkolást. Ne feledd, hogy ott a fizetős napokon is nagy a zsúfoltság pedig 16 € a belépő. Azáltal, hogy a legdragabb jegy Rómában, vonzóbbá teheti az ingyenes napokon is.

Bármi is lesz a végleges terv, az élet úgyis átrendezi majd. Nem feltétlenül a teljes újratervezést akartam sugallni, csak arra gondoltam, hogy a pápai bazilikákat biztosan tervezitek, azokhoz kapcsolható látnivalók ill a Porta San Sebastianonál múzeumának áthelyezese -ha marad- könnyebb lehet a teljes program láttán.
Előzmény: Törölt nick (18792)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.12 0 0 18792

Az az igazság, hogy nagyon sok dolog van, amit úgy gondoltam, ahogy Te javasoltad, aztán valamiért változtattam :) Ebből is látszik, hogy mindig az első a jó gondolat. (Pl: Crypta Balbi előbb, Csontos templom bármikor, stb)

A 26-27-28-ról persze tudtam, csak amikor a programot raktam, akkor zuhant ki a fejemből :) Köszi a figyelmeztetést. A Vatikánt gondoltam erre az időpontra, a kérdés csak az, hogy 27 vagy 28. Hajlok a 27-re, hátha az ingyenesség miatt eloszlik a tömeg a többi múzeum között… Viszont az éjszakai dolog is nagyon vonz…

- Azt gondolom, ha végig Rómában lesztek, nem biztos, hogy külön szabad kezelni a 3 napot az összesen 8/9 teljes napból. Másrészt, ha ennyi mindent ki akartok hozni az RP-s napokból, mit néztek meg majd  szept. 27-én, ill. mit csináltok szept. 28- okt. 1/2 között?  :)   Írtad, hogy részben az RP-vel kiváltott több helyszínes belépőket szeretnétek használni, és ezt továbbgondolva sejtem, hogy a Via Appia Antica is tervben van. Ja, és az RP 3 napos rommérgezést is ki kell pihenni. :)

Kicsit megerősítettél abban, ami azért benne volt a kisagyamban. Gondolkodtam úgy is, hogy egyáltalán nem veszünk RP-t, elég időnk van arra, hogy nyugodtan, erőltetett menet nélkül nézzük meg, amit akarunk. Viszont a közlekedéssel és a soronkívüliséggel mégis megéri. Különben leginkább csak „lenni” szeretünk egy idegen városban :)

- Ha végig Rómában vagytok, Neked nem 3 napos jegy (€16.50) lenne kifizetődő, hanem a hetijegy, (24 €)  és ha szükséges, az utolsó napra még egy 1 napos jegy (€6), valamint  a férjednek is venni kell még valamilyen közlekedési  jegyet. (1db. 3 napos, és estleg 1 db 1 napos= € 22.50.)

Igen, tudom, de arra gondoltam, három nap után majd meglátjuk, bírjuk-e gyalog. Azóta rájöttem, hogy nem, így az lesz, amit javasolsz.

bölcsebb lenne a környéken megvenni a bérletet, (netán az RP-t is ha lehet,)

Eddigi bogarászásaim eredménye az volt, hogy az Ottavional közelebb nem tudok RP-t venni. Bérletet persze igen, de szeretném egybe letudni az egészet.

Nem tudom, mennyit bírtok múzeumi szépségekből befogadni, és mennyire készültök fel a bent található részletekről, de szerintem a 2 RP ingyenesként megjelölt helyre  kell nettó  3+2,5 óra. 

Pont azért, mert korlátozott a befogadóképességünk, igyekszünk maximális felkészültséggel érkezni, lista előkap, melyik terem, melyik műalkotás, tudnivalók :)  És még így is volt, hogy bedobtam a törölközőt.

(RP ingyenesért telefonálni kell, a Te ingyenesedet nem tudom mi, és arra mi vonatkozik.)

A Borghese  az én hülyeségem, nem is értem hogy gondoltam ezt a foglalást, miután többször néztem a neten, hogy hónapokkal előre fönt vannak a dátumok :) Nekem Press Card-om van, eddig (Krakkó kivételével :)) általában sikerrel jártam vele Tapasztalat esetleg? (Állítólag valaki a Vatikáni Múzeumba is bejutott vele…)

Összegezve tehát a következőkre jutottam: most ismét békén hagylak benneteket egy ideig, és legközelebb egy teljes programtervvel állnék elő, nem görcsölve rá az RP-re. Ez ugye koncepcióváltással jár, tehát kezdem az egészet újra :) (Meg kell mondjam, soha az életben nem terveztem ennyit egy nyaralást, pedig voltak hosszabb utak, teljesen ismeretlen tájakon :))

Köszönöm még egyszer a segítséget mindenkinek.

Előzmény: Manipura (18789)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.12 0 0 18791

Viszont az eddig nem is tudatosult bennem,hogy az állami mellett a városi múzeumok is ingyenesek lesznek 18 év alatt. Ezek eddig fizetősek voltak. Na,ez legalább jó hír.

Előzmény: Manipura (18775)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.12 0 0 18790

Jaj, dehogy kritika! Erre vártam :) Először is nagyon köszönöm, már kétszer átnéztem, de szeretnék én is ilyen lényegre törően válaszolni, este jövök :) (A többiek vajon nagyon fogják unni?) Még egyszer örök hálám.

Előzmény: Manipura (18789)
Manipura Creative Commons License 2014.08.12 0 0 18789

Nos, akkor a végén kezdeném: Ezek ismeretében nagyon megköszönném, ha a gyakorlott Róma-járók írnának néhány biztató szót. :)

Hajrá, szorítunk Nektek!!!! :)  Mivel talpraesettek és jó szervezők vagytok, minden rendben lesz úgy, ahogy az majd sikerül.

Elöljáróban annyit, hogy minden alábbi gondolatra vonatkozik a "szigorúan a saját véleményem szerint".

Továbbá hajlamosak vagyunk bármerre elcsábulni, ha valami olyat látunk.

- Rómában kötelezően ajánlott elcsábulni kanyargós kis utcákra és/vagy piazzára, pizzára, fagyira, sörre/borra, valamint rugalmasan kezelni a programtervet.

Nézzük, mit sejtünk/tudunk:

1., Szeptember 23-án kedden késő este érkeztek talán Ciampinóra, szállás Cipro metróhoz közel, így a 23.30ig közlekedő metróval vélhetően eljutottok a szállásra 2db. 1.50-es jegy szükséges a Terminitől. 2., Nagy a művészeti/múzeumi  érdeklődésetek.

3,. Bár nem írtad, de vélhetően érkezés utáni második napon tehát 24-én szerdán kezdenétek az RP használatot, amely közlekedésre 26-án éjfélig használható.

4., 26-án pénteken Kutatók éjszakája, valamint a péntek esti hosszabbított nyitvatartás van egyes múzeumokban.

5., 27-én szombaton a Turizmus Világnapja alkalmából ingyenesen vagy 1 eurós jegyekkel látogathatók a látványosságok.

6., 28-án vasárnap kb. délig ingyenes a Musei Vaticani, foglalni nem lehet és sokadalom lesz.

Összeraktam a 3 napos RP programot, véleményeztetni szeretném.

-Összességében egy jó terv, de nagyon tömény, ha  nagyon jól bírjátok is megfeszített tempó kellene.

- Azt gondolom, ha végig Rómában lesztek, nem biztos, hogy külön szabad kezelni a 3 napot az összesen 8/9 teljes napból. Másrészt, ha ennyi mindent ki akartok hozni az RP-s napokból, mit néztek meg majd  szept. 27-én, ill. mit csináltok szept. 28- okt. 1/2 között?  :)   Írtad, hogy részben az RP-vel kiváltott több helyszínes belépőket szeretnétek használni, és ezt továbbgondolva sejtem, hogy a Via Appia Antica is tervben van. Ja, és az RP 3 napos rommérgezést is ki kell pihenni. :)

A 3. és további múzeumi belépő kedvezményes áron lesz elérhető az RP érvényességi idején belül, és szerintem ha az RP. 3.-ik napján váltjátok ki, a jegyek saját életre kelve ugyanúgy 3 ill. 7 napig lesznek érvényesek, hiába járt már le az RP.

Férjemnek Pass-t vennénk, nekem 3 napos jegyet (elméletileg a legtöbb helyre ingyen bemehetek).  

- Ha végig Rómában vagytok, Neked nem 3 napos jegy (€16.50) lenne kifizetődő, hanem a hetijegy, (24 €)  és ha szükséges, az utolsó napra még egy 1 napos jegy (€6), valamint  a férjednek is venni kell még valamilyen közlekedési  jegyet. (1db. 3 napos, és estleg 1 db 1 napos= € 22.50.)

1. nap

- RP-t, bérletet venni az Ottavianonál (útközben Mercato Trionfale?).

- Tömegközlekedéssel Palatino+Foro. (RP 1. ingyenes)

- Capitoliumi Múzeum, (RP 2. ingyenes)  ny: 9-20, de belépés csak 19.00ig. Campidoglio, Aracoeli

- Piazza Venezia - megéri a panorámalift a7 eurot?

- Il Gesú hang- és fényjáték (17.30)

- Veneziaról 8-as villamossal Trastevere kaja

(házinénit megkérni, foglaljon másnap reggelre/délelőttre Borghese időpontot)

1., Ha késő este érkeztek, és reggel 9 után indultok otthonról, akkor  a Trionfale és Ottaviano után már majdnem dél lesz, mire a Fórumhoz értek. Lehet, hogy bölcsebb lenne a környéken megvenni a bérletet, (netán az RP-t is ha lehet,) és a Via Fori Imperialin a Turista Info Pontban/ Fórum bejáratánál az RP-t. Persze, így a férjednek szükséges lenne 1 db. 1.50-es jegy pluszban.

Megjegyzem, Cipróról nagyon jó tömegközlekedési kapcsolata van mindenhez. (A metró mellett ajánlom figyelmedbe a 492-es, 30-as, 70-es és talán még a  913-as vagy a pza Risorgimentóról induló 81-es buszok vonalát és megállóit.)

2., Nem tudom, mennyit bírtok múzeumi szépségekből befogadni, és mennyire készültök fel a bent található részletekről, de szerintem a 2 RP ingyenesként megjelölt helyre  kell nettó  3+2,5 óra. Valahol, és valamikor  egy ebéd. Ami persze egyszerűbb étellel akár lehet a Vittoriano teraszán is. Pihenő is szükséges, na és az elcsábulás is időt visz el. Tudnod kell, hogy a panorámalift nincs nyitva hétfőn, és péntek-szombat kivételével 17.00 körül bezár. Ha van rá kereted, szerintem nagyon szép fentről a Fórumok, ill. egész Róma látképe, a tornyok sokasága. Neked kell eldöntened. Félhangos gondolat, az út későbbi szakaszában talán több mindent be tudnátok azonosítani, így viszont a Fórumon látottakat kapjátok rögtön más nézőpontból.

Kérdéses a Gesú 17.30-tól.

2. nap

- reggeli/délelőtti időpontra foglalt Galleria Borghese (RP) + park?

- gyalog vagy tömegközlekedéssel San Pietro in Vincoli (ha délig nem érünk oda, akkor már csak három után van nyitva, csere a Colosseoval)

- gyalog Colosseo (RP 1. ingyenes 2. nap) szept. 1-30-ig ny: 8.30-19.00, de belépőkapu csak 18.00-ig!

- Császárfórumok

- Mercato di Traiano (RP)  9.00-19.00, de belépés csak 18.00-ig! kell rá min. 2 óra.

- Pantheon

- Angyalvár (RP) ny.: 19.30, de belépés 18.30ig!! kell rá min. 2 óra.

1., A Borghesébe biztos, hogy előző nap nem tudtok foglalni, és mivel kedvezményes lehet csak RP-vel is (túl van az első 2-őn), valamint Neked is előre kell foglalni, már most itthonról foglaljátok neten. A szabály, hogy a kedvezményre jogosító iratot be kell mutatni a kinyomtatott foglalási értesítővel, és ha nem jogosult a kedvezményre, akkor a teljes árú jegyet kell kifizetni. (RP ingyenesért telefonálni kell, a Te ingyenesedet nem tudom mi, és arra mi vonatkozik.)

A Galleria Borghese önmagában elvisz utazással előzetes 30 perces megjelenéssel+táskák leadásával meg a 2 órás vizittel kb. 3,5 órát. A parkban meg egy teljes napra is akad látnivaló.

Megkísérelném  27.-re az előzetes foglalást. :) Ha a Borghese  nem itt marad, akkor is húzós a 3 múzeumi jellegű hely.

3. nap

- metróval Cripta Capuccini. - mindenképpen fizetős, időtényező miatt másik napra tenném.

- Santa Maria della Vittoria

- Terme di Diocleziano (RP 3 napig érvényes jegy, 4 helyre, akkor is elfogadják, ha az RP már lejárt?) - Igen érvényes, sőt ha hétfő is beleesik, akkor 4 napig érvényes.  De! talán a Crypta Balbi kevesebb időt igényel, én azzal kezdenék.

- Santa Maria degli Angeli e dei Martiri

- tömegközlekedéssel Museo delle Mura (Porta San Sebastiano) (RP-vel ingyenes)       - ny. 9-14.00-ig, de belépés csak 13.30ig, valamint a közlekedés időigényes - kihagynám.

- gyalog Terme di Caracalla (RP 7 napig érvényes jegy, 3 helyre, kérdés ugyanaz, mint fentebb)        - igen érvényes, kell rá bent  min. 2 óra, + utazás,

- tömegközlekedésssel Museo Carlo Bilotti (délutáni nyitvatartás) (RP-vel ingyenes) - nem biztos, hogy belefér.

- Remélem  néhány gondolatébresztő mondattal segítettem, és kérlek, ne kritikaként értékeld. Jó felkészülést!

Előzmény: Törölt nick (18780)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.12 0 0 18788

:( értem, köszönöm.

Előzmény: Jahno (18784)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.12 0 0 18787

Aha, köszi, erre nem is gondoltam. :( De megoldható, mert ha végleges a program, írok előre a házinéninek, hogy intézze el. Remélem menni fog. A második napot majd újrarakom. :) Meg az összes többit is :)

Törölt nick Creative Commons License 2014.08.12 0 0 18786

Jópofa új lehetőség,ha valaki ki akarja próbálni:

http://www.cartaperdue.it/blog/perdue-city-card-for-tourist-visiting-rome/

Törölt nick Creative Commons License 2014.08.12 0 0 18785

Hát,bizony,bizony,nekem is nagyon rövid intervallumnak tűnt ez az egyik napról a másikra való foglalás.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!