Na latod és is ÖKO vagyok valahol épp csak nem BIO58-al permetezek. ;-))
A hinta akac, ennek a laba is az csak a lapok valami Éger ami az eladó szerint puhabb es persze olcsobb az akaclapnál de keményebb a fenyőnél.
Ott a tavolban van 8 db borovi fenyő gerenda amiből homokozó lesz. kb 15.000 Ft-ba van amibol a festék a legdrágább.
Volt regen egy olyan szer amit ma mar nem lehet kapni mert nagyobb dozis volt a hatoanyaga mint ami ra volt irva na nekem abbol sikerul anno venni. Az nagyon jo volt. Szinte minden lefittyent tole de a fu meg gyorsabban nott. Marad az eles kés vagy egy jo késes gyepszellőztető. ;-)
Legujabb gyártmányom ...
A beton majd le lesz sulyesztve a fube hogy ne nője körbe annyira mert akkor nemlehet rendesen levágni meg konnyebben szetrohadhat a laba is ...
Ó,köszönöm Mindenkinek a segítséget!
Olyan Potyoró-féle,oldalán 2 állású piros gomb van.A pöckös beállítást nem értem,mit hova kéne.A 15 percekre emlékszem,nem egy drága bigyó volt.Majd lefényképezem.
Az analógon még oldalt is lehet egy kapcsoló, amelynek az egyik állásában állandóan megjelenik a feszültség az aljzaton, a másik állásban működik időkapcsolóként.
A bemenő oldalon minden egyes vízinduláskor sorban körbemegy a kimenete.Tehát először az első kört locsolja, aztán vizet leállítod, mikor elindul újra már a második kört locsolja, és így tovább.
A földbe teelpíthető szeleppel és az ahhoz való komputerrel tud együttműködni, és akkor egy szeleppel hatfelé tudsz naponta locsolni max.PErsze manuálisan is jó, de az a Gardena computer ismeri ezt.
szerintem mindkettőt. A levágott fű elveszi a fényt az élő növényektől, ezért is szokták "szellőztetni" a gyepet. Nekem -pedig összegyűjtöm a füvet- mindig marad a terepen, a fűnyíró szórja szét. A gereblyézés pedig arra jó, hogy tovább szellőztesse az állományt, a lefeküdt szállakat felállítsa és hát végül testmozgásnak sem árt...
A túl erős gereblyézés sem jó, pláne nem fiatal vetésben, mert a gyökerével együtt kifordítja a szálakat.
Te tudod jól, 8-10 kiló semmire sem elég.
Még az egy kiló-35 négyzetméter is tulzás, simán elmegy 1 kiló 20 négyzetméterre.Nagyon profi szóróka kéne, amivel tudnád tartani a fenti adatokat.
írtam:
"Szóval volt itt szó, valamikor egy mechanikus utválasztóról öntözéshez, ami nyomásváltozáskor lép - lép egyet az öntözési agak között, de sehol nem találom a hozzászólásokat.
előre is köszönöm
"
azóta tudom, hogy póknak hívják, de továbbra sem tudom hol lehetne venni. És nem találok öntözős topicokat sem :(((
igazából nem akarunk minőségi füvet, csak hogy legyen vmi.
először felmerült alternatívaként az is, hogy hagyjuk, hagy nőjön ami akar, és a fűnyírástól egy idő után úgyis kialakul a fű, ahogy jelenleg a házunk környékén. ott sem füvesítettünk soha, de most egész szép füvünk van.
a kecsketejet én is szeretem, szerencsére van is lehetőségem rá, hogy igyam :)
ha nem gáz a fűnek a kecskebogyó, akkor valszeg bevonom a szomszédot a fűnyírás-projektbe :) még a gyümölcsfák védelmét kell megoldani, mert azoknak a leveleit nagyon szeretik. az egyik meggyfánkat rendesen lelegelték, amikor áttévedtek tavaly.
Természetesen kiszórhatod ennek a dupláját is, ráadásul ha jó a talaj, kap elég vizet, rendesen nyírod és tápanyagot adsz hozzá, akkor idővel 1. osztályú golfpályád lehet.
Azért voltam egy kicsit minimalista, mert nem mondtad, hogy mire szeretnéd valójában használni. Ha gyomok elnyomására akkor tömött, erős gyep kell, megfelelő mennyiségű NPK-val (műtrágyával)
Ha tudod gondozni, locsolni (ez inkább pénz kérdése), tehát minőségibb gyepet szeretnél akkor tényleg ne sajnáld a fűmagot, úgysem ez a "tétel". A kiszórás után esetleg mégegyszer boronáld be, egyengesd el, öntözd be, hogy ne égjen ki, ne egyék meg a fűmagot a madarak.
A gyomírtózás hasznos dolog, bár amit én szoktam javasolni (Medallon) az csak zöldellő állapotban használatos, a földdel érintkezve ugyanis elveszti hatását. Hogy a földben lévő, magról kelő gyomok ellen mi a legjobb ezt nem tudom megmondani, talán egy gazdaboltos tudja. A legtöbb gyomot a kultúrnövényeknél is pre-emergens korban (tehát amikor már kibújt a földből) szokták legyőzni.
A kecske nagyon jó fűnyíró, és ebből csodálatos tejet tud adni (sajtot pedig annál inkább). A mellékterméke pedig jó trágyázó.
Csak információként: a kecsketej összetétele más mint a tehéntejé, ezért tejallergiában szenvedők is fogyaszthatják, a sajtot is :-)
ez a land roveres dolog frankon hangzik. lehet hogy veszek par barit, kidolgozom a technologiat, aztan egy uazzal korbehordom oket, ha nalam vegeztek:) de ez csak a jovo...
a problema az, hogy a fu meg kozben csak no es no, es addig is le kell valahogy vagni. szoval atmeneti jelleggel mar en is nezegetem a funyirokat. lattam is a hetvegen a praktikerben egy briggs motoros 6 loeros gepet, karos kerek allitassal, csak a nevere nem emlekszem. 109eFt volt, sajnos nem tudom hogy volt e kerekhajtasa meg mekkora a futartoja, mert ezek alig irnak ki valamit, eladot levadaszni meg lehetetlen.
a mulcsozassal kapcsolatban lenne kerdesem. a mulcs nem maga a levagott fu, pl komposztalva? mit kell azzal meg csinalni, illetve mit csinal a mulcsozo szett? eleg alap kerdes, tudom, biztos mar unjatok, bocsi, csak ugy eszembe jutott...
Sziasztok,
elnézést, hogy + kell kérdeznem, de az itteni kereső :((((
Szóval volt itt szó, valamikor egy mechanikus utválasztóról öntözéshez, ami nyomásváltozáskor lép - lép egyet az öntözési agak között, de sehol nem találom a hozzászólásokat.
Fontos volna megtudnom, hogy hol tudnék ilyet venni.