Igen, mar a celban megfogadtam, hogy a kovetkezo amit elo kell vennem, a kremezes lesz. Mar reg akartam, meg tavaly vettem lanolint is, asszem vazelin is van itthon, de mindig elfelejtem versenyek elott. Majd a kovetkezon...
Megkaptam, nagyon lol. Marmint innen a fotelbol, amugy meg nagyon brutal. Azert azt hallottam, hogy elvezted... :o)
Asszem tesztelnem kell par zoknit, hogy mi az amiben csatakvizesen se csuszkal a labam, nekem mar az a harom kilometer is sok volt, ami a vegen volt...
Pont most neztem az idoket a terepfutason, kemeny voltal, nagyon jo idot mentel, meg idealis korulmenyek kozott is szep lenne, de az a pokol ami delutanra lett, ahhoz kepest ez egesz egyszeruen elkepeszto. Nagy gratula!
Megvolt a T100.......13:47:19 tenyleg sza...a aztunk. aki ott volt tudja milyen ido volt, aki nem,azoknak sajnos nem tudom szavakba onteni, de a vege mar nagyon hasonlitott egy remalomhoz. Ha jovore nem megint uszni kell,akkor azert ujra ott leszek. Koszonet csanyanak,lupusnak a szervezesert,es az osszes tobbi rendezonek akik tartottak bennunk a lelket. Udv Mezga!
En is azt modnom, hogy jol dontottek, szubjektive mindenkeppen, eleggi kivan a labam, jarni is csak viccesen tudok, a vadlim kikeszult a szinttol, es egy nagy fajos vizholyag az egesz egyik kislabujjam, de objektive is azt gondolom, hogy semmi ertelme nem lett volna ebben az idoben szivni/szivatni sokezer embert. Utolag ez mar mindenkeppen latszik most, hogy helyes dontes volt, de en reggel is azt mondtam, hogy jol dontottek - kicsit keson jott az info ugyan, biztos lesznek, akikhez nem ert el, es meglepetes varta oket a Kossuth teren, ok valszeg nem orulnek annyira most.
Tegnap Tiszaújvárosban voltunk triatlonversenyen (klubcsapat OB) már az úszásnál is esett, ott még nem volt zavaró, aztán a bringán egyre jobban, majd egy szeles kitett szakaszon elkezdett bukón kopgni a jég és mintha tűvel szurkálták volna a combomat a jégdarabok. A futás ezután, már cuppogó vizes cipőben egy élmény violt.
Úgyhogy én annyira nem bántam, h ma nem kell megint ronggyá ázatni magam.
Reggel hívtak a csapattársaim, h mi lesz, én mondtam, h megyünk, aztán Yelen kapott sms-t (aki nem volt benevezve) h mi van.
Sztem az utóbbi években a BSI legjobb döntése. Kapnak egy pirosvirág pecsétet az ellenőrzőjükbe, a sok fekete boszorkány mellé.
Én egy nappal előbb jöttem vissza Pestre vidékről, de végülis nem biztos hogy rosszul jártam, mert ma erősen megtépázta arrafelé a felsővezetéket a szél, ma este tuti sokat fognak késni a vonatok.
"A döntéshozatal folyamatába innen nem lehet belelátni, így a kérdés az lehet, hogy rendelkeztek-e újabb releváns információval a szervezők ma hajnalban ahhoz képest, amit pl. tegnap délután-este is tudtak. Ha igen, és ennek tükrében hozták ma reggel a döntést, akkor semmi probléma. Ha viszont ugyanazon meteorológiai infók mentén döntöttek, amiket tegnap is ismertek, akkor valószínűleg végigbeszélték az éjszakát pro és kontra érvekkel, majd győzött a józan ész, ami tegnap délután is győzhetett volna. :)"
Beszéltem Tapírral: a híreket ők is hallották, csak hát "máskor is mondtak már ilyet, és nem jött be", a célkapu viszont csak 7:45-kor omlott a fejükre.
Hát, valami ilyesmi történt velem. Éppen elhagytuk Kistelket, amikor jött az SMS. Innen sok értelme nem lett volna leszállni, főleg, mert nem állt meg a vonat Kiskunfélegyházáig, így gyaníthatóan a visszafelé jövők se álltak volna meg nekem. Kiskunfélegyházán aztán azért leszálltam (ezen a ponton örültem, hogy kevésbé voltam lelkiismeretes, és csak a 7:45-össel indultam el, a 6:45-ös már túl lett volna Cegléden, mire elér a hír, utána pedig már csak Pesten lehetett volna leszállni), mindenesetre visszaváltottam a jegyemet, de ugye a Kiskunfélegyháza oda-visszát ki kellett fizetni, a kezelési költség pedig a jegyár 20%-a, vagy max 1000, nálam ez utóbbi volt. Szóval buktam a bulin úgy 3 óra alvást (OK, az pótolható), meg egy halom lóvét.
Úgyhogy én részemről csókoltatom a BSI-t!
Félreértés ne essék. Nem a verseny mindenáron való megrendezését tartottam volna helyes megoldásnak, hanem a megfelelő időben történő döntést. Mert bár a met.hu oldala épp nem jön be (talán a viharos időjárásnak köszönhetően??), azért ha jól rémlik, már tegnap kiadták mára a piros szélriasztást.
Alapvetően bölcs és felelősségteljes döntés, bár Leander ezt már tegnap is meghozta... :)
Szóval senkinek nem hiányzik (se szervezőknek, se résztvevőknek) bármilyen probléma az időjárás szeszélye és a leszűkült kis helyszínre zsúfolódott tömeg együttes rizikófaktora miatt. Ez nem az a verseny, hogy elrajtolok, beérek, oszt legfeljebb hamar hazamegyek: itt váltótársakkal beszélgetünk, várakozunk az indulásunkra, esetleg több csapatban futunk stb stb.
A ma reggel vidékről útnak indulók és/vagy a hardcore futók biztos nem ennyire megértőek a BSI-vel szemben, de szerintem a döntés helyes. A döntéshozatal folyamatába innen nem lehet belelátni, így a kérdés az lehet, hogy rendelkeztek-e újabb releváns információval a szervezők ma hajnalban ahhoz képest, amit pl. tegnap délután-este is tudtak. Ha igen, és ennek tükrében hozták ma reggel a döntést, akkor semmi probléma. Ha viszont ugyanazon meteorológiai infók mentén döntöttek, amiket tegnap is ismertek, akkor valószínűleg végigbeszélték az éjszakát pro és kontra érvekkel, majd győzött a józan ész, ami tegnap délután is győzhetett volna. :)
Mindenkinek legyen szép és kellemes maratonváltós pótversenye!
Nohát azért jó reggelt mindenkinek, aki a verseny miatt kelt fel ilyen korai órán! Jó döntést hozott a BSI, így hát saaajnos ma nem futok. Ilyenkor örülök, hogy helyi vagyok, mert különben már biztos régen a vonaton vártam volna a felsővezeték-szakadást, amikor megérkezett az sms.
Sziasztok.A fórumról linkeltem,hátha nem olvassa mindenki.
Elmarad a 17. K&H olimpiai maraton váltó, a viharosra fordult szél miatt az esemény megrendezhetetlen.
Tekintettel arra, hogy a fővárosban a piros jelzéshez közeli időjárási állapotok uralkodnak, és a szél viharossá fokozódott, az esemény megrendezhetetlen, ezért a 17. K&H olimpiai maraton váltó elmarad.
Az esemény új időpontját a hatóságokkal történő egyeztetés után jelöli ki a BSI, s erről mindenkit időben tájékoztat. Az elmúlt 20 évben egyébként nem volt arra példa, hogy futóesemény elmaradt volna az időjárás miatt.
Elmarad a 17. K&H olimpiai maraton váltó, a viharosra fordult szél miatt az esemény megrendezhetetlen.
Tekintettel arra, hogy a fővárosban a piros jelzéshez közeli időjárási állapotok uralkodnak, és a szél viharossá fokozódott, az esemény megrendezhetetlen, ezért a 17. K&H olimpiai maraton váltó elmarad.
Az esemény új időpontját a hatóságokkal történő egyeztetés után jelöli ki a BSI, s erről mindenkit időben tájékoztat. Az elmúlt 20 évben egyébként nem volt arra példa, hogy futóesemény elmaradt volna az időjárás miatt.
Írták, hogy "brutális" lesz az időjárás hétvégén, de nem hittem, hogy tényleg. :( Remélem, az eső megkíméli a futókat, és nem zuhog, hanem legfeljebb csak csendesen esik a verseny alatt... Kicsit elállhatna a szél is...
A Team Kivi történetében már megszokott dolog, hogy az első 5 ember viszonylag jó időben fut, és a hatodiknál (nálam... :-) leszakad az ég. Legalább 4 ilyen év volt már. :-)
Nem akarom magam fényezni (de akarom), de ilyen időben szerintem keményebb szurkolni kimenni, mint futni, mert nekem nem lenne muszáj a csapattársak miatt :)
A tavalyi Generali Duna parti verseny jut eszembe :) Az 5kilis szám alatt végig felhőszakadás volt, én a kb 1m magas emelvény alatt gubbasztottam a gyerekkel, majd szemerkélő esőben és baromi hüvösben futottuk a tizest. Utána még hazafelé is kaptam némi zuhét....