"Az üzemanyag elzáró szelepre testzarlatot ír ki a hibakód olvasó"
Pontosabban szakadást vagy testzárlatot. Ha ezt végig gondolod annak fényében, hogy a motor jár, belátható, hogy egyik hiba sem lehet igaz, mert ezekkel a hibákkal be sem indulna.
Olyannal találkoztam, hogy hibás ecu miatt (nem adta ki az áramot a leállítóra) kivették a szelepből a szeleptestet. Valami módon ezt felismeri az ecu, átvált limp módba, és beírja a nálad is megjelen.
Mielőtt azt válaszolnád, hogy az nem lehet, mert leáll, elmondom, hogy a TDI-t nem a leállítószelep állítja le.
Van egy 1.9tdi 110 lovas golf 4-esem . Az üzemanyag elzáró szelepre testzarlatot ír ki a hibakód olvasó (17946). Valószínűleg ebből kifolyólag úgy megy a kocsi mint egy szívódízel. Az autó megvan chippelve nem tudom ez okozhatja-e a hibat . Ha valaki tud valami megoldast kerem segitsen.
2004-es 1.4 Dizel Yarisom van és mostanában olyan probléma van vele, hogy közvetlen a reggeli indításnál egyenetlen az alapjárat. Dadog, rángat. De kb. fél perc melegedés után ez a probléma teljesen megszűnik és utána már egész nap nincs vele probléma. Indításkor sem. Csak mindig a reggeli első indításkor jön ez elő. Hibakódot szervízben már olvastak, de nem jelez semmit. Dízel üzemanyag szűrőt már cseréltem.
többen mondták hogy ne féljek tőle ezekben a régi motorvezérlőkben általában csak testre van lehúzva a jel. Talán épp valaki itt írta is hogy próbáljam meg letestelni hátha úgy jó lesz. Szétszedve mivel autodata-ból tudtam melyik láb-on van a jel amivel problémám van azonnal látszódott is a hiba. Semmilyen védelem se volt azon a körön így a túláramtól vagy túlfesztől ez már úgysem derül ki sohasem a vezetőréteg ahol a legvékonyabb a nyákon egyszerűen mint az olvadóbiztósíték elégett. Megpatkoltam azóta is jó.
Egyébként ahogy mondták a jel első ránézésre minden körön egy tranyóval van lehúzva földre és elég egyszerű a felépítése de ugye nekem szerencsém is volt...
Akinek van elektronikai ismerete, tapasztalata is és debug-olt már életében nyugodtan próbálja meg a régi műanyag házas 1Z-s motorvezérlőt javítani ha hasonló helyzetbe kerül mint én voltam. Elég egyszerű gyorsan átlátható a PCB-je.
Tegnap DSLA150P873-as csúcsokat akartak ház nélkül eladni nekem gyári 520-asnak. Mivel még nem láttam ilyet otthagytam. Néztem tényleg 110lovas motoré eredetileg pl Golf4 1.9 TDI alufedelesbe ment. Viszont katalógusban sehol sem találtam. Végül rágoogle-ztam és 0,179mm-es fuatátmérőt találtam rá. Lehetséges ez 110 lovas motornál? Nem 0,205mm-es furatú mind?
Illetve gondolkozok a turbonyomás növelésén. Szétszedve az ECU-ban láttam hogy a MAP szenzor abszólut 2,5bar-ig mér. Most 1bar-os turbonyomással járok gyári nem írott 1Z-s műanyagházas ECUval. Ha növelném mondjuk 1,4 bar-ig a turbonyomást és a turbo is bírja ECU-hoz kell nyúlni szoftveresen hogy ne tiltson le pl előzés közben vagy bármi más okból? Vagy 1,5bar-ig mér kezel a környezetihez képest a többi meg a turbon múlik csak?
ne basztass olyat amihez nem ertesz. a füstön kivul mas karosanyag is van... de AGR-rel, gyari es jo csuccsal es jo legtomegmerovel nem szabad lathatoan fustolnie semikor...
Jó pár éve (amikor megvettük az 1.5 dCi Megane-t), érdeklődtem a chiptuning után. Akkor nem mertem belevágni, féltem, hogy esetleg a motor károsodását okozhatja.
Most van egy 2.0 dci Scenic II autónk. Elég erős és nagyon jól is megy, de azon gondolkodtam, hogy a dinamizmus fokozása és nem utolsó sorban a fogyasztás csökkentése miatt (ezt is szerepeltetik a cégek az előnyök között) meg kellene próbálni egy optimalizálást.
Találtam több céget, akik ezzel foglalkoznak.
A Rigotech a környékünkön van és normálisnak tűnik. Van esetleg valakinek tapasztalata róla?
Tudtok esetleg ajánlani megbízható céget?
Nem az észnélküli teljesítménynövelés a cél, szeretném sokáig megtartani a kocsit.
sziasztok valakinek,2.0 brt sharan egybecsonkos turbo esetleg vagy csaka belso resze?bv39 vagy ennel nagyobb ,nem tunning a cel.csak az enyme 2000ford motorfek uzemben 0.236ot tolt es gazelvetelkor csunya femes hang :( olajat nem hordja talan picit log a t engely
és az lenne a kérdésem hogy ha ráteszek egy vnt-t akkor hogyan tudom szabályozni vagy kell e egyáltalán,vagy elég ha rádugom a vákumot és az elektronika vezérli?vagy kell hozzá progit iratni ?Bocsi ha hülyeséget kérdeztem de még kezdő vagyok ilyen túrbó téren,
Mióta kocsim van valahogy belém oltódott, hogy nem kell nekem csak régi fajta, semmi turbó, semmi common rail, semmi kettőstömegű lendkerék, ilyesmik. Aztán 2 éve lett egy w124-es kombi Mercim, megjegyzem eddigi legjobb autóm. Kényelmes, erős (kettőfeles szívódízel), kényelmes futómű és elsősorban az a jó benne, hogy mindent bezabál. Szóval jó.
Vagy másfél éve néha olyanokat veszek észre, hogy reggeli indításkor (utólag rájöttem, hogy leginkább hűvös időben) egyesben csúsztatás, csattogás van. Nem egyértelmű a dolog, a lényeg hogy kuplungolással simítható a dolog. Illetve váltásoknál óvatosan kell kuplungolni, hogy ne rántson. Egyesek szerint kettőstömegű lendkerék (ugye, erre utólag jöttem rá, vásárlás után, hogy 92-ben ebbe már belerakták a nyavalyások a kettőstömegűt), de nekem nem jött le egyértelműen. Az biztos, hogy a motortartó bakok ergyák, különösen a bal oldali teljesen elment. Meg a hardy-k sem tökéletesek.
Első körben mindenképp bakok cseréje lesz, majd tán a a hardyk.
Kérdésem felétek az, hogy honnan állapítom meg egyértelműen, hogy nem rossz a lendkerekem?
Jó, a legegyszerűbb tán az lesz, ha nyaraláskor az 1250 km-es út közepén hagy ott 3 gyerekemmel, feleségemmel együtt, de nekem az tán nem annyira jó.
Ugyanakkor meg fölöslegesen nem cserélem le, a kasszám megérzi mindenképp. Különösen ha a kuplungszettel együtt cserélendő.
Minden építő jellegű hozzászólást köszönettel veszek.
van egy katamaran, aminek a jobb motorja szarakodik. Kicsereltem mindket uzemanyagszurot, es meg ezutan is azt csinalja, hogy beejti a fordulatot. Gazkarhoz nem nyulok, leesik alapjaratra szep lassan, vagy csak 1500-ra, majd magatol vissza. Van, hogy egy oran keresztul nem csinalja, aztan meg 10 perc alatt otszor. Ritka esetben le is all. Ilyenkor azonnal ujra lehet inditani, es lassan, kb. 4-5mp alatt felporog megint 2000-re. Olyan erzesem van, mintha elfogyna a gazolaja. Van otlet, hogy mitol lehet? Volvo penta DI-40 diesel motor.
Ablakmosónál nem megy a baloldali, motorházat kinyitva a komputert áztatja, kérdés ott van toldás, ha nincs akkor hogyan férhető a legkönnyebben hozzá a cső cseréléséhez? Érdemes meg venni a gyári csövet, vagy helyettesíthető? (nem egy vagyon 3e Ft)
Sziasztok! Adott egy golf 3 1z felkerült rá egy sárga plakettes bv43 vákuummal vezérelve program hozzá igazítva 1,5bar-os nyomáson gyári adagoló 502es csúcsok. Kért turbonyomás megvalósul lomhának érzem a kocsit. Szerintem későn is indul meg. Olyan 1800as fordulattól érezhetően. Váltásoknál hutyogás. Valakinek lenne ötlete, hogy mi lehet a probléma!?
Próbáld ki, hogy mindent összedugva, egy ~3-5W-os próbalámpával letesteled, akkor milyen feszültséget tudsz mérni rajta(33-as láb), ha úgy lejjebb megy testpotenciál felé, akkor simán le kéne direktben testelni(a vezérlő is azt csinálta valamikor), ha úgy törölhetők a hibakódok/jók a mért értékek, akkor úgy hagyod, és kész.
vízhőmérséklet jeladón zárodna de azt nem tudtam visszadugni mert nem akartam a vezetékét emiatt leblankolni és valahol mérnem kellett.
Bedugsz egy tűt a vízmentes csati hátuljába összedugott állapotban, mindjárt tudsz mérni, vagy akár próbára testelni is, nem kell blankolni.
Pár napja figyeltem fel, hogy a turbónyomás szabályzó mágnesszelep elég hangos lett. Simán hallható alapjáraton az autótól pár méterre is csukott motortetővel. Ez még nem is lenne gond, sok ilyen TDI -nél hallom.
Viszont gyújtás ráadásra is sűrűn kattog, mint alapjáraton.
A mágnesszelepet 3 éve vettem, kb 60 E km van benne, gyári.
A régi mágnesszeleppel is kipróbáltam, az gyújtásra kussol, beindítva alapjáraton kattog.
Mesterségesen terhelni nem próbáltam. De +4.7V-ot mértem rajta terheletlenül ha minden le volt húzva. Ha légtömegmérőt és beszívott levegő hőmérséklet jeladóját és az adagoló csatiját is a nafta mennyiség miatt visszadugtam akkor leesett a feszültség +3,6V-ra. Üzemszerűen a vízhőmérséklet jeladón zárodna de azt nem tudtam visszadugni mert nem akartam a vezetékét emiatt leblankolni és valahol mérnem kellett.
Gondolom erre a körre adták rá a +12V-ot és reménykedtem csak valami diódát üthettek ki vele és már más is járt így. Viszont ismerve a bontott árakat valószínűleg csere lesz belőle. Esetleg valakinek nincs sportársi áron eladó 1.9 TDI motorvezérlője? Nem baj ha immos és nincs hozzá immo.
Első blikkre próbáld meg a 33-as lábat finoman, akár kis izzón keresztül letestelni, hogy változik-e (ha a vezérlő adja ki a testet oda, lehet, hogy elszállt benne valami).
Most valószínűleg a jeladókon keresztül megy ki oda az 5 volt.
motorkód agr,1.9 tdi-re keresnék turbót,esetleg csonkkal.nem kel nagyon nagy,max 180 lovat szolgáljon és minél alacsonyabb tartományon kezdjen dolgozni.
tanácsra lenne szükségem egy olyantól aki képbe van a BOSCH EDC motorvezérlő elektromos kapcsolásával. Az áldozat egy AHU motorkódos csoda szerintem még a műanyag házas motorvezérlővel de még nem szereltem ki. A jelenség hogy vásárlás után a kábelköteg a kuplungharangházon feküdt sehova se volt felfogatva. Mivel elég veszélyesnek tűnt ki lett fűzve tűzfalig és a gyári helyén végig elvezetve felfogatva. Ezután a kocsi nem indult mivel az adagoló mágnesszelepén nem volt 12V kapott direktbe ott rögtön halatszodott a hangján hogy az befecsi időpontjával is gond van. Ekkor derült ki hogy az adagolón a befecsi és mágnesszelep vezetékeit tartalmazó 3 tűs csatlakozó és a főtengely holtponti jeladójáé egyforma fel lett cserélve. Vissza letteek cserélve mostmeg tele a hibatároló. Légtömegmérő beszívott levegő és motorhőfok jeladóra is azt irja szakadt vagy a pluszhoz zárlatos. Valóságban ezek egy vezetéke egy potenciálon van a holtponti jeladó 1-es lábával amin 0V helyett 4,8V feszültség mérhető gyújtáson. Szóval a probléma adott. Ez a 33-as lábon van a motorvezérlőben. Valaki találkozott már ilyennel? Érdemes a motorvezérlőt szétszedni elvi kapcsolási rajz nélkül vagy kezdjek el inkább másikat keresni? Immomentes szóval sajnálnám...
üdv urak adott egy Mercedes 220 cdi om646 gyári 170 lovas dizel motor ez a motort szeretném meg húzni 400 lóerőig vagy tovább mit tudtok ajánlani ? fel tudnék rakni rá egy holshet tubot ?
Rendelkezek egy Golf Cabriolet III -al 1.9 tdi motor van benne. 1Z motorkódos. Egy pár hónapja sokat eszik. Páran azt mondták, hogy biztosan a porlasztócsúcsok. Az autó tudja a 90LE-t. Bosch adagolós(elektromos), ami nem folyik. A motor hibátlanul működik. Mikor megvettem 3 éve, akkor 5-5.5 L/100km-es fogyasztással bírt. Szeretném ezt visszaállítani. Volna tippetek, hogy mit és hol csináltassak meg rajta. Nem igazán értek hozzá, csak amennyi az évek során rám ragadt. Megbízható szerelőt szeretnék, aki lelkiismeretes és szereti a munkáját. Valamint penge a diesel motorokban. Magánszemély segítségét is szívesen fogadom, természetesen megfelelő honorálással.
Sziasztok . 2006 os B6 3C 1.9 Tdi 105 Le keresek hosszú váltót . Milyen legyen szerintetek ? olvastam van 1.9 Tdi re JDD váltó , de hallottam az EWK is ....bár azt nem tudom a Blue Motionba milyen kód van ...de za jó lenne nekem .
Nissan patrol Y60 2.8turbo diesellel van olyan problemam, hogy padlogaz vagy akar felgazas gyorsitasnal 2500as fordulatig eroteljesen huz, majd minden ereje elszall, majd mikor visszaveszek a gazbol szepen lassan kiforog, de nagyon erotlenul. majd 3500 kornyeken ujra lehet padlozni, es megy is ahogy kell neki. sajnos az autot nemreg vettem igy semmit sem tudok rola, peldaul hogy az adagoloja gyari-e. a jelenseg pedig azota jelen van miota elhoztam. terepen zavaro ez fokent amikor az ember nekimegy egy dombnak 2500as fordulat kornyeken, majd ahogy gazt adnek neki akar egy picit is azonnal elfogy az ereje...esetleg valakinek erre valamifele tipp, mi okozhat ilyen "tuneteket"? :) koszonom szepen elore is a valaszokat! :)
Sziasztok! Nemrég vásároltam egy 2003-as Octavia-t ALH motorkóddal. Kicsit "haladósabbra" szeretném megcsinálni, persze üzembiztosan, mert napi használatban van.
Mi az a teljesítmény, amit még elbírhat ez a 90 LE-s adagolós motor?
Ajánlották: nagyobb csúcsok (Kb. 40ezer ft.), Chip (35ezer ft), Kevlár kuplung(45ezer ft). Kicsi füst, de a chipnél valószínű, hogy nem padon lenne a beállítás. Máshol a chipre mondtak kb. 60ezer ft-ot (AET Chiptuning Tát), 2-3 óra mire megvan. Gondolkoztam azon is, hogy KZ 10-es vagy 11-es elemes adagoló, Nagycsúcsok, 1756VK csiga, új Cooler középre, újra csövezve az egész, SDI tengely, Chip. Viszont a fontos a tartósság. A 110 LE-s ASV kódú motor adagolója ugyan az lehet mint a 90 LE-s ALH?
Segítségetekre lenne szükségem. Az autó b6 passat 1.9TDI 2006 105le. Kb 120km/h-nál tiltott és alacsony fordulaton nagyon nyomatékszegény volt és kicsit füstölt is az autó. Semmi hibakód nem volt, kicseréltük a turbó nyomás tartó szelepet, de a hiba nem tűnt el. A szerelőm tanácsára felújítottam a turbót a jelenség továbbra is megmaradt. Amit kell még tudni az autóról pd elemek felújítva, vákum átnézve, dpf szoftveresen kiiktatva és ki is lett szedve, az elektronikus egr szoftveresen kiiktatva, de nincs ledugózva. Az lehet probléma? Vagy esetleg más ötlet? Köszi
azt elárulhatná valaki aki tudja, hogy1,9 tdi lemezfedeles motornak mennyi a max előtöltése amit kér, vagy ideális? a motort max 5200-as fordulatig engedi pörögni az adagoló? mecha adagoló.
ez az ötlet már bennem is felmerűlt, de nem adnak ki infot, mert, akkor azt hiszik, hogy nem viszem hozzájuk a vasat beméretni! pedig sem, igy sem úgy nem viszem!, már annyiszor átkúrtak rosz beállításokkal, hogy, kidobott pénznek tartom, az adagolóst! persze biztos van jó is köztük, de eddig nem találtam rá! a kamrásnál fülre beállítom az előtöltést, de a tdi-nél ez nem annyira működik, nem hallani ki jól a recsegést sajnos. a családban van 2 tdi és 3 kamrás vas, tehát megérné megvenni az eszközöket a jó beállítások eléréséhez.tehát, ha valaki tudná, itthon hol elérhetőek az eszközök, az megoszthatná velem, persze, ha máskép nem megy, veszek az ebayról valahogy.
Köszönöm! Gondolom a cooler és a kipufogó kezdetet kell még összehozni valamilyen módon. Egyelőre maradna a gyári cooler ha felkerül kb. mi lenne az a nyomás ami még egészséges ennek a konfignak?
Sziasztok! Kérdésem az lenne, hogy adott egy golf 3 1z aluházas motorvezérlő, 502 dtp + chip ,gyári elektromos adagoló. Közeljövőben szeretnék rá felrakni egy bv43 sárgacímkés turbót. Milyen dolgok szükségesek a felrakásához?! Vákuummal szeretném vezérelni. Válaszotokat előre is köszönöm!
HDK alatt vagy felett van tömítés,az szokott először elfáradni.Ezt egy hozzáértő fél óra alatt kicseréli,de utána pontosan be kell állítani majd az alaphelyzetet.(Nem fülre meg érzésre,hanem géppel,programmal.)
Az adagolónak 1 baja van, hogy kicsit folyik a gázolaj valahol. Egyébként hidegen, melegen pöcc röff, a motor úúgy jár vele, mint a doxa óra. Szivem szerint ezt javíttatnám meg, de ha itthon vagyok, folyamatos használatban van a kocsi.
Keresnék olyan adagolóst, akinél van felújított AFN (Audi A4) adagoló és garanciát is vállal rá. Cseredarabom lenne az autón. Ja igen keleti országrész vagy Budapest és vonzáskörzetében lenne az igazi. Esetleg ha le és felszerelést is vállalná, az lenne az istenkirályság. Köszönöm!
Sziasztok! Fiat ducato 2,3 multijet (Iveco motoros) 2011-es évjáratú, Edc 16-os vezérlőegységgel szerelt. S. O. S. Kéne egr-t kiiktatni, lefalazni. Tudtok rá valakit?
Keresek valakit a megírna egy 2007 es 185le 2.4jtd 20v 166 ot! Ésszerű összegért !
Esetleg milyen tipusú turbót szoktak rádobni a gtv2256v helyett? illetve az egr t ha kiíratom elég lehúzni a csatlakozót róla vagy muszáj lefalazni? És a katikat ha kiszorom mind az jó 5 let vagy a turbó utáni maradjon?
De eddig ment a 1.5 bár tudom hogy nem egészséges , de már itt van nálam egy komolyabb turbó , csak mielőtt cserélem meg akarom tudni hogy most a csiga kezdi megadni magát vagy valami más amit még cserélnem kéne mielőtt felkerül a másik turbó.
az ha szerencsed van akkor ideig oraig birja az 1.2 bart
Nekem legalabbis annyira volt/van felirva 1700-2600rpm-ig utanna ejtve 0.95-re 4250-nel. 30ekm van igy a bontott turboban de eszegeti egyre jobban az olajat es hangja is van. nem hiaba van az gyarilag 0.85-n...
Sziasztok! Golf 3 1z a kérdés alanya (T5 turbo..). A töltőnyomás 1.5 bar-ra van állítva egy golyós rugós szeleppel viszont van egy olyan problémám , hogy eddig is nagyon lassan érte el a töltő nyomást (2000-2200rpm) , de egyre rosszabbul tölt , van hogy csak 1.4-ig tölt , van hogy felugrik hirtelen 1.8-ra és visszaesik 1.5-re , van hogy 5. sebességbe fel se tölt csak 1 bárig. Mi lehet a probléma ? Túl nagy emap? Haldokló turbó? A turbónak már van hangja is elég szépen egy ideje, de eddig nem csinálta ettől függetlenül... Köszi a válaszokat! :)
3.0tdi BMK motornál szeretnék map sensort cserélni. Mennyiért tudnád hozzáigazitani a programot ? Plusz lovat nem szeretnék egyenlöre, csak most lesz idöm/lehetőségem kicserélni a gyári mapot
Tudnátok ajánlani porlasztócsúcsot V6 TDI-hez a gyári DSLA142P925 helyére. AKE motorkód. Olyan kellene ami jó gyári konfiggal is, de később majd jön a nagyobb turbó...
Lenne pár kérdésem hozzátok TDI fanokhoz mit ajánlatok nekem. Adott egy G3 1Z 1.9TDI-vel. Kellene egy pár jó tanács tuningolni kellene. Configokat kérnék szépen kinek mi vált be, mennyi fájt kb. mennyi macera beépíteni. A legeslegjobban annak örülnék, hogyha olyan emberek válaszolnának akik tényleg csináltak már ilyet! Kérlek titeket, hogy email címet dobjatok, és azon keresztül tárgyaljunk. Nagyon szépen köszönöm előre is mindenkinek várom az email címeket több emberrel is szeretnék ezzel kapcsolatban eszmecserét folytatni! Előre is köszönöm mindenkinek!
Nemrég vettem egy AFN kódos A4est. Lenne kb 100 kérdésem, ebből néhányat most feltennék, ha nem gond. Szóval belátható időn belül kell majd kettőstömegűt cserélnem, így természetesen kapni fog új kuplungot...stb. Azt olvastam, hogy a kettőstömegű egyik nagy ellensége a rossz befecskendező rendszer, így valószínűleg új porlasztó csúcsokat is fog kapni. Namárnost olvastam erről az 502es csúcsról. Ha jól tudom 520as a gyárija. Miben más az 502es? Apróbbak a lyukak rajta, jobban porlaszt? Érdemes betenni ezeket? Később tervben van némi ésszerű tuning. Mondták ezt a 1749VA turbót, hogy sokkal jobb, mint az eredeti, egy olyat fel akarok rá rakni valamikor, mármint ha tényleg érdemes. Ja igen, egyik kollégám mondta, hogy tudna szerezni, gyári audi tuning boxot. Azt mondta, hogy csak bele kell rakni és megjelennek a plusz lóerők. Azt mondta hogy nem gagyi, hanem eredeti gyári. Létezik ilyen?
meg szeretném lepni magam egy kis motorfrissítéssel ezügyben lenne pár kérdésem.. 1.9 afn Tdi B5/A4
ami bekerülne:
pdtdi 1.9 131le. Turbó 502/race 0.2-0.3 porlasztócsúcs csúcs, SDI vezérmű tengely és egy Kollár chip korrekció
a kérdésem az hogy milyen méretű csúcsot tegyek bele mert van jó pár fajta... fogyasztás nem szempont és valakinek van-e betéve sdi vez tengely vagy ez csak kacsa h az is dob rajta... azt írják többet nagyobbat nyit...
köszönöm előre is bármilyen jellegű segítségeteket infótokat!
Köszi a vállaszt! Azért mondom, mert most fel lesz rakva a gyári k14, hogy tudjak vele szaladgálni! Felraktam a netre a kocsit, még áron alul is, de még 1 telefonhívás és egy üzenet sem volt! azért jutottam arra, hogy ha nem viszik, akkor rakunk bele egy 1.9es motort. A váltó és az adagoló ideiglenes lenne, hogy csak mászkálni tudjak, folyamatosan, ahogy a péntárca engedné, kapná meg az asd váltót, épített adagolót, nagyobb turbót stb. Egyik ismerős is az 1.6 váltót tette fel 1z-re kuplungjával együtt, azért kérdezek itt is rá, dagoló illetve a váltó most a kulcs h megy-e vele?
Az 1.6-os kuplung nem lesz jó.A váltó túl rövid lesz.ASD váltó kell hozzá és az adagoló sem lesz jó hozzá.Ha belevágsz sok pénz kell hozzá.Ha pedig okosba próbálod megint hengerfejes lesz.
Adott egy 1997-es 1.9 TDI 90Le Golf 4. Szeretnék egy picivel több erőt kicsikarni belőle, mert nem találom elég dinamikusnak... Motorkódja AGR. Mit ajánlotok?
Sziasztok! Egy kis segítség kellene! adott egy 1.6TD golf amin egy 1749v turbo volt, de felrobbant, motor erős fehér füstöt nyomott és felpörgött, kb 2-3 percig pörgött még le nem fullasztottam, állítolag felkapta az olajat, ahogy pörgött a víz is felmelegedett! Van hozzá egy gyári turbóm nagy az esély rá, hogy hengerfejes is lett? víz nem olajos és forditva sem, meg beindul most is csak fehéren füstöl! Arra jutottam, hogyha hengerfejes, akkor már kap egy 1.9-es TDI-t 1z motor kódu, kérdes, hogy az 1.6 kuplung és vűltó, illetve az adagolo ( ideiglenesen) felmenne-e rá?
Olyan kérdésem lenne, hogy önmagában az intercooler áthelyezése bal oldalról középre (ködlámpa beépítése miatt) engedélyköteles? Rendőr nem szól érte? Mennyiben állhat meg egy ilyen művelet? Gondolom intercooler, csövezés, munkadíj, nem tudom hozzá kell-e csippelni. Méretet nem szeretnék növelni, esetleg minimálisan, mivel most egy négyzet alakú van és hosszú lapos kellene, ezért ki kell cserélni.
Most képbe jött, egy daihatsu sharad 1.0d turbója, de ahogy néztem, a melegági kerék ugyanakkora kb, mint a t15-é, csak a kompresszor oldali kerék, kb harmada a t15-höz képest, értelem szerűen ,ez nekem azt mutatja, hogy, kisebb levegőmennyiséget állít elő a daihatsu turbó, de ezek alapján logikusan, a t15 a nagyobb kompresszor lapáttal, talán hamarabb kezd tölteni?
Sziasztok! Aki csináltatott Katona Gáborral lengéscsillapítót, leírná nekem mennyi idő alatt készült el? Lassan 6 hete hogy nála vannak, telefonon 3 hete azt mondta "héten megoldja". Nem akarom baszogatni, ezért érdeklődöm ki mit tapasztalt. Köszönöm a válaszokat! Bocs, ha off voltam!
Valaki tudna nekem ajánlani vas megye környékén egy szerelőt, aki gatyába tudná rázni a b3-as 1.9 td malacom? Egyelőre hengerfejes és az adagoló sem tűnik teljesen jól működőnek, úgyhogy vannak gondok, és sajnos eddig nem sikerült találnom olyan szerelőt, aki elvállalná.
Itt már a logika keveredik a szürreális dolgokkal, így minden lehetségesnek tűnik számomra! A videon, amit linkeltem, egy garett gt1748v, geos turbót használ a fickó! ez a turbó is, nagy motorokhoz és nagy teljesítményekhez való leginkább ismereteim szerint. Így nekem logikusnak tűnik, hogy a t 15 is használható lenne, csak nem tölt be olyan hamar, mint egy geos. viszont, ezek mentén, lenne jó tudni, hogy a nagyobb lapátos, vagy a kisebb lapátos a célravezetőbb, a próbálkozáshoz. a képen a jobb, vagy a bal oldali életképeseb??
Sziasztok! "Kezdő" vagyok, rám fér a felhomályosítás. :D
Adott egy gyári 2.5 TDI (AKN) 150le Passat, és arra volnék kíváncsi, hogy miképp lehet belőle egy stabil 220-260le-t kihozni napi használat mellett. A tuning menete is érdekel (ha lehet részletesen), illetve nagyjából árakra is kíváncsi vagyok!
Turbot nem akarok cserélni nagyobbra max a gyári vnt20-ból szeretnék egy hibridet.
Ok! Értem, akkor mi alapján döntsem el, hogy mégis melyiket érdemes nagy munka árán beépíteni? Milyen info kell hozzá, hogy könyebben meg lehessen határozni, hogy melyiket érdemes? Adott 2 turbó, ami mindkettő ugyanaz, t15, csak anyi a különbség, ami látszik, hogy a melegoldali lapáthoz benézve, kb 2-3 mm-el nagyobb az egyiken a nyílás és értelem szerűen a lapát is ezálltal. Valószínűsítem, hogy a tengely ugyanaz lehet? Igazából arra lennék kíváncsi, hogy a nagyobb lapátos, vagy a kisebb, tölt be előbb, egy ugyanolyan motorra feltéve. Mert, akkor azzal érdemes foglalkoznom, leginkább, amelyik hamarabb betölt. Véleményed szerint, miért nem lenne jó egyik sem? Mivel írtad, hogy nem lesz jó egyik sem. Itt külföldi ficerék raktak fel turbót és talán hasonlót, mint amit én szeretnék? Tehát nem ördögtől való a dolog. Én azt szeretném, ha partnak csapatva, jobban húzna a gép , mert most feltartom a forgalmat erősen, ha ilyen szitu van.
2 hengeres mopedautóra szeretnék túrbót rakni és a t15 re gondoltam, de van két féle is itthon, van egy nagyobb melegági lapátos és egy kisebb, lapátos, azt szeretném kérdezni a szakiktól, hogy melyiket lenne érdemesebb felrakni? Melyik kezdene, hamarabb tölteni, a kisebb, vagy nagyobb lapátos ennél a 2 hengeres motorkánál?
Motor mechanikai átalakításai érdekelnek, az, hogy mit hajt a gázos 4T fűnyíró motor, az már részlet kérdés, kísérletezni viszont olcsóbb, mint egy drágább motort esetlegesen leamortizáni.. amúgy köszönöm.
"Régen jártam gázzal, nagyon meglehet növelni hozzá a kompresszióviszonyt. Kell venni olcsón egy széria benyást és azt átalakitani." Erről írnál picit bővebben, vagy ha már leírtad valahol, a linkjét beszúrnád nekem. Előre is köszönöm.
Sziasztok ! Keresek tdi B4 passat -hoz hátsó kpufogo dobot ,mert szétrohadt:( Esetleg sport dob is érdekelhet használtan.20 233 7101 akinek van és megválna tőle az hivjon.
Én úgy emlékszem hogy a Voyager 16V PD és 200 ló környéke. Egyébként az eléggé régen lett átépítve, akkor még könnyebb volt. Tudnák ám érdekes dolgokat mutatni régről :-)
Oké, köszi. Egyébként tavaly hirdettek egy Chrysler Voyagert, kollégám megnézte, Kollárék csinálták, 2.0 8V PDTDI volt benne DSG-vel, közel 300 lóra húzva.
Múltkoriban volt egy cikk a TotalCaron, egy Subaruról amibe 1.9 TDI került. Ismertek olyan céget, embert, műhelyet ahol erre vannak szakosodva? Mi ennek a költségvonzata? Az engedély tudtommal 10-12 ezer forint, kell nyilván új forgalmi 6-ért, kell egy motor akár magában, akár egy törött autóbol, ez legyen 2-400 ezer Ft, ezen felül mennyibe kerül? Tehát a tervezés, kivitelezés, mechanikai és elektromos interfészek illesztése? Mik az engedély kritériumai? Ne legyen erősebb és ne legyen rosszabb a környezetvédelmi besorolás? Váltót meg szokták ilyenkor hagyni, vagy a donorral jön az is?
...csak új legyen??-pár 100 forintos alkatrészről beszélünk,persze,h új amit pótolsz.Amit nem annak meg maradjon húsa a köszörülés után és ne rakjatok vissza egy "kiélezett" szelepet és mérjed a szárat is.Új vezető még nem old meg mindent.A mire figyeljek oda kérdésre lehet sok mindent mondani ,korrekt szakihoz menjél és nem lesz gond.
senkivel sincs szándékom vitatkozni,csak a hallottak és látottak mondatják velem.Pár évet lenyomtam a hf felújításban és mi a vw autókba és még sok másba is konkrétan az osvátot raktuk élből.Erre lehet mondani,h egy olcsó szar de nem volt velük gond.Persze akárhol lehet egy anyaghiba vagy hegesztési hiba (mert gondolom itt a szeleptányér leszakadását említi ami ugye hegesztett ).Meg ahogy 409 említi felújított...lehet szerencsétlen kapott már egy kis egyengetést :-)
vagy drótkorong helyett esztergálták takarítás gyanánt.Néha valóban még levésni is nehéz azt az üvegkemény kátrányos valamit és akkor kell a kés,de módjával.Tehát ja leszakadhat ,de az h szakadnak a 7-es szelepek az erős nekem.
Nem .Nem kell 8as.Ennek több oka is van , de nem kell belebonyolódni és még csak gyári sem indokolt.
Fogj pl egy szakall-metal katalógust és vedd meg a belevalót . Az okot viszont ki kell nyomozni...Az általad hallottakkal ellentétben mondom ,h a szelepek nem szoktak csak úgy elszakadni.
Pedig több helyről is ez az info jön.Konkrétan 2 esetet tudok amit a tulaj állított de szerelők,bontósok is alátámasztják.És csak a 7mm-esnél van így.Ezért már előre agyalok a dolgon,de gondolom a felújító majd tudja.
VW 1.9 TDI motoroknál nem egyedi hiba,hogy elszakad a szelep.Felújításnál mire érdemes figyelni?7mm-es helyett ajánlott 8mm-eset rakni vagy jó a 7 is csak új legyen?
Szelepvezető csere lesz egyébként meg síkolás.AHU motoros a gép.
ennek a motornak ket valtozata van 75 es 90le a kulombseg hogy meg az egyik turboja onvezerelt a masik egy elekrtomos vakumszabalyzoval vezerelt
az autot ugy sikerult venni hogy gyarilag 75 lovas megoldas de valaki ra epitette a 90 lovas turbot ami direktbe van kotve tehat tolteni tolt de keson es gyenge is a motor, raadasul az autotol elvart 4.5 liter helyett 6.5 - 7.5 liter a fogyasztas.
Letezik valami megoldas az ilyen turbo vezerlesere, vagy jobban jarok ha keresek ra egy 75 lovashoz valo turbot?
Kérdésem lenne! 1.9tdi 1Z passat-om ba keresek csucsokat 502.est javasolják, hol érdemes venni? És milyen tipust-márkát??? Jó lenne ha leirnátok hol érdemes venni.??
Sziasztok! Adott lenne egy 1.9 td peugeot 405. Teljesítmény növelés lenne a terv és érdeklődnék, hogy nem e épített már valaki ilyet.Esetleg melyik motornak lenne jó hozzá a turbója, adagolója, porlasztócsúcsai. Gondolok itt például a 2.1td-re vagy a 2.5td-re. Válaszokat előre is köszönöm!:) 150lóerő körül lenne a cél.
Levett féktárcsával a kerékagy(menesztőtárcsa) legnagyobb átmérőjén axiálisan mérhető legnagyobb ütés 0,01mm, felszerelt(kerékcsavarral+alátéttel, vagy kerékcsavar menetének megfelelő min. 8.8-as acélcsavarral, ami 110Nm-rel le van húzva) tárcsával, a tárcsa legnagyobb átmérőjén axiálisan mérhető legnagyobb ütés 0,03mm.(alábbi linken megengedőbbek az ütést illetően).
Lehet ,mert autószerelő vagy,és fékből ott kijut rendesen.Én csak egy lelkes amatőr aki amit tud megcsinál magának.Ennek a műveletnek különben is a fékcsere volt az eredendő célja mivel olyan szinten lenullázta a baromállat 20,2 és 20mm ami elvileg 22 nél már kuka ,hogy a visszanyom-tekerő szerszám sem fért már be se hátul se elől.A rezgést okkal elvártam,hogy megoldódik a szanaszét szakadt szilent cseréjével de még sem.Valami valahol még enged...
Én sem állítom amúgy ,h nehéz megtalálni csak a körülmények teszik azzá.Egy felemelés alábakolás laza 10 perc.Olyan mint akna vagy híd kizárva.Akkor vinném szerelőhöz és nem lennék itt.Meg azután nincs meg az elégedettség érzés mivel nem csináltam semmit :-)
Ami olyan azzal úgy is megyek ,sőt miután hallom hátsó tárcsafék-kézifék kombináció miaat kell a célszerszám ezért majden szerelőhöz került.
Kaptam olyan árajánlatot ,h ha megmondom lerakod a hajadat!! 230 euró !!Egy szaros fékszett cserére.Inkább megvettem a készletet balos-jobbos tekerővel és így is vastagon fél-ár alatt maradtam . Aztán végül be sem fért és az első 6-7mm -t ki kellett okoskodnom.Mindegy a szerszám már nem kér enni .De óra alatt kész volt a két oldal 2x felemelős autó megfordítós játékkal együtt.Talán így jobban érted miért küzdök.
A kormány összekötő rúd gombfeje főleg ( belűlre gondolok) ha lóg ??okozhatja?
köszi ,h reagálsz. Azért mertem ide írni mert ,nagyon sokat vissza olvastam itt és hátulról előre is...láttam más nem tuning jellegü témákat is. Az is szempont ,h egy forum "él-e még" nos ez igen és ha ezen túl vagyok akkor lesznek "olyanabb "kérdéseim is :-)
A válaszom az ,h nem mértem mert új tárcsát tettem fől és azért elvárom 1 cnc géptől ,h legalább azt tudja mintha én húztam volna fel :-)
Egyébként a fék nem pulzál hanem beráz és bemorog.De ha te erre gondolsz és remélem okkal -érvel akkor holnap megmérem.Egy ütő tárcsa mindig pulzáló érzést kelt a fékpedálon ez sajnos nem olyan. Szerintem fütómű-felfüggesztés alkatrész játsza az agyát de mi ? :-(
Holnap ráórázok és szállítom az eredményt.
Egyébként amikor én ilyeneket szabályoztam, akkor 90 % -ban müszakis autók társáit-dobjait hozták .Olyanra nem emléxem ,h egy új tárcsa ütött volna.Ha meg neked lesz igazad akkor ..hát nem tudom ,h örülnöm kéne .Kiadom a pénzt 1 újra és mindjárt dobjak el 1-3 tizedet mert szar.
Nem túl rég szert tettem egy 2004 Leon ARL-re.Szeretném a lehető legjobban gatyába rázni.Rengeteg kérdésem lenne,de most csak 1 mert a nyakamon a műszaki és ez prioritást élvez.Új komplett fékszettet raktam be brembo 288mm .Kapott mindkét oldalon komplett lengőkart szilentekkel ,kivéve gömbcsukló (feszítő vassal nem tudtam még lógásra kényszeríteni így azt bent hagytam).Ezen kívül mind két oldalon a szélső féltengelycsuklót cseréltem.Ha fékezek akkor "berázza -berezonálja" a kormányt szó szerint jobbra-balra és kíséri egy kis ütemes morgó jellegű hang .Tehát nem mondható ,h valamelyik irányba jobban, ha kicsit is erőteljesebb a fékezés akkor minden tuti. Az autó nem húz sehova elengedett kormánnyal rendesen tartja az egyenest minden esetben.Ez a jelenség megvolt egyébként a szerelés előtt is talán kicsit erőteljesebben, de gondoltam a szanaszét szakadt hátsó szilent lesz az .Ezek szerint csak "hozzá tett" ,de nem az volt a főbűnös.Ja amúgy a kerékmunkahengerek szárazak voltak,a nyergek úsztak szépen. .A mh porvédője alá nem néztem be megmondom őszintén.Az autón a gumik szinte újak,habár moslék minőség és lehet egy kicsit a belső oldalon már fűrészes.(ilyet nem veszek többet ,puding próbája az evés).Könnyen elképzelhető,hogy a közeljövőben csapágy csere lesz ,jobb első talán már mintha hallatná magát,sajnos a gumitól egyelőre nehéz elvonatkoztatni.Majd ha jobban kiadja magát ...Hát kb ennyi mellék infót tudtam összekapni hirtelen.
Tudod vákumról is forgatni és nyomásról is csak egy szál cső kell hozzá de valszeg az passzolni fog a tiéddel ha azon is geós turbó volt . Keress valakit aki átalakítja a csatlakozásokat . Krézibácsi labdájával megoldható , ha nem csináltál még ilyet akkor lesz mit matekolni néhány szabad óra is rá megy amire be állítod a geometriát. Akkora coolert tegyél be amekkora elfér :) Bármilyen autóhoz lehet szívócsonkot építen, csak a pénz szab határt.Nagy Jani (Nagrad ) ilyeneket épít http://www.nagrad.hu/ .
Látom, hogy főleg tdi a téma, de hátha vannak azért itt jtd-t nyúzó emberek is. Szóval a helyzet az, hogy egy brava jtd100 eu3 motoros autónak a tuningolásába kezdek bele. Egy alfa 2.4 jtd 150 lovas autóról származó gt2256v kerül fel. Ha esetleg tudnátok segíteni, hogy a geo vezérlést hogy érdemes kialakítani, meg úgy egyébként mi kellhet még az összerakáshoz. Gondolok itt arra, hogy milyen cooler fér el kényelmesen, csonkot használjak e más típusét?( valahol azt hallottam, hogy marea jtd110nek nagyobb a belső átmérője) Mindenféle segíséget szívesen veszek és előre is köszönöm. :)
Sziasztok! Bár úgy látom hogy vw a téma, de hátha nem küldtök el az opelos kérdésemmel! Adott egy ascona 16D motor, nagyjából hasonló a golf 1-2 passat b2 16D motorjával. Nehezen indult mostanában, és gyanakodtam hogy nincs kompresszió. Sajnos izzító gyertyás mérést nem tudtam csinálni, ki kellett vennem a csúcsokat. Ezek ugye menetes csúcsok. Az álmoskönyvek azt írják, hogy visszaszerelni csak új hővédővel lehet. Vettem is bele négy újat. összeraktam, légtelenítettem, indítottam. eleinte igen erősen bekopogott, inkább kisebb gázadásoknál. ez egy próba kör után elmúlt, viszont egyenlőtlenül jár a motor, és a gázpedálra is sokkal érzéketlenebb. ha az adagolón próbálom finoman emelni a fordulatot, láthatóan kezd remegni a motor. Mi történhetett? előtte nem volt ilyen. A csúcsokban alig 5000 km van, adagolós cserélte, állította be őket.
Fel lett fúrva két literre, pd dugó, tdi hengerfej, gt17 nyomásos labdával, KréziPapa adagoló, 502-es csúcs, semmi kúler! 100ezer fölött ment el így, pár éve adtam el, de még akkor is rendben volt a motorja...
zöldkártyán nem hitték el, hogy nem kéne piszkálni, 6000 fölött forgott, futott mindenki amerre látott.
szerettem nagyon!
katona gátlók, elöl ültetve, hátul erősített rugók, 1,5t vonóhorog, nagy fék elöl.
de egy 35i passat és a b5 ég és föld, pont, mint a g3 és a g4... -és akkor még nem haladtunk tovább előre az időben...
aaz-t kicsit piszkálni nem érdemes, nagyon meg sokba kerül... de akkor nagyon tud menni egy jó adagolóval...
(1, az ötleteid alapbol tudas hianyosak - ami nem lenne gond, ha mar nem lett volna 5Mx kitarcsalva es nem lennel lusta visszaolvasni)
(2, anyagilag sincs ertelme tuningolni egy kamrast egy olyan kaszniban amiben volt TDI es amiben a TDI bontottan kompletten 4-500euro)
(3, golf 3 mar elegge betegagy, add el es vegyel egy golf4 ALH-t, abbol minimalis penzzel (chip+csucs) kijon 130-140le, normalisabb futomu van alatta es kevesbe rohad es 5-10evvel fiatalabb)
AAZ-ra elso korben intercoolert kene rakni es ratekerni nemi füstöt. ennel több anyagilag hulyeseg.
tengely alapbol porgös (nem ugy mint a TDI, tehat tengely felesleges), csucs megint nem oszt sokat, mert kamrasnal nem a csucs a szük keresztmetszet hanem a kamra.
AAZ-nek sok raforditassal vhol 120le-nel van a vege. 120le-t meg tud egy 1Z masik csucsal es chippel
Golf 3 1.9 AAZ-n szeretnék húzni egy kicsit. Nagyobb turbót, csúcsokat valamint egy SDI tengelyt bele. Milyen turbót és csúcsokat tudok bele rakni? Valamint az adagolón tudok valahogy húzni kicsit?
Elméletileg meg kaptam a választ a kérdésemre,és ugy néz ki hogy a segítségemre voltatok.Azért Írom Így mert "találtam 1 emberkét aki megnézi a szekeret"valamikor"mert kissé elfoglalt.
A lényeg El tudtam neki a mondani mi a problémám És kapásbol ő is a Wastegate szelepre gyanakszik (mint Ti Itt többen)és nem kezdi el kicserélgetni fölöslegessen az alkatrészeket hanem megkeresi a hibát és orvosolja.(remélem):D
Ha a probléma megoldodik akkor rossz szájíz nélkül kifizetem csak nem szeretnék egyenként minden alkatrészt kicserélni hogy hátha jo lesz.
"a gugli kidobta nekem azt hogy a map szenzor a hiba a map szenzor képeit nézegetve és az autó motorterét átvizsgálva nem találtam egyezőt,"
Rossz guglit néztél...... a motortérben nem fogod megtalálni, ezeknek az ECU-ba van integrálva a MAP szenzor. (ezért van az ECU-ra dugva az a gumicső)
Ennyi ismerettel és eszközzel (???) nem lesz egyszerű megtalálnod a hibát, ha csak a szűzkéz szerencséje nem segít. Ismerni kellene a nyomásszabályozás működését, (ismered?) és átlátni a nyomás, légtömeg, fordulatszám, gázpedálhelyzet összefüggéseit (átlátod?). És persze nem ártana ismerni a vag-com procedúráit sem, ha használni akarod. Sokan úgy gondolják, vesznek egy diagkészüléket és egyből övék a világ, az majd mindent megmond. Hát, nagy csalódások szoktak következni. A másik a netes segítség. Valaki mindig megmondja a tutit, a baj csak az, hogy 12-en 12 különböző tutit mondanak. Ritka, hogy elsőre bejöjjön. Ha nem, akkor kezdődik a pénzlapátolás, meg a sírósra görbülő száj. Persze meg lehet mindezt tanulni, idő, fáradtság és pénz kérdése csak. Ahogy azok is végigjárták ezt az utat, akik mindezeket már megtanulták és értenek hozzá. Hogy aztán ezért pénzt kérni lehúzás-e, abba nem mennék bele.
persze mar jo regi az egesz, tehat leht mas hiba is. vki vmit vmikor rosszul rakott ossze.
ha direktbe kotod, akkor ugy is kell mukodnie (toltonyomast direktbe rakotod a wastegate dobozra), de akor 0.6barnal vege a toltonyomasnak, de azzal mar palyan jobban kene mennie
nekem a golf 3 90 le tdi-n ez volt amikor megvettem (elozo tulaj valszin tetuzott vele)
fiat pandankon is ez van... anyamek tökölnek vele varosban. 4 havonta egyszer meghajtom akkor betilt. megmozgatom a wastegatet kezzel/ruddal es adok beki wd40-t, akkor megint jo egy ideig
Bocsi hogy ha menj az any...ba stilusban nyomom,de a guglit már próbáltam és nyelv tudás és autó szerelői tudás nélkül,mindég ezt az oldalt dobja fel a gugli.
Gondoltam ezért ha már ráleltem erre az oldalra,megpróbálok hozzáértőktől esetleg olyan emberektől tanácsot kérni akiknek volt ilyen baja az autóval.
lehet hogy oda írtam azt is esetleg szeretnék szeged környékén szerelőt(aki nem lehúz,mert lássuk be nagyon sokan vannak)aki megnézné mi lehet a baj.
a gugli kidobta nekem azt hogy a map szenzor a hiba a map szenzor képeit nézegetve és az autó motorterét átvizsgálva nem találtam egyezőt,ezért kitakarítottam a légtömegmérőt és az intercooler csövében lévő szenzort,kicserélgettem a vákum csöveket,de a hiba akkor is előjön.most azon gondolkodtam,kicserélem a töltőnyomás szabályzó szelepet,de mielőtt ezt megtenném,segítségért fordultam ide a fórumhoz
amit nem írtam hogy az autó nincs széthajtva,városban van használva minimális fordulaton,ezért csak ritkán érzékelem azt hogy szivó dizel lesz.minden leállítás és indítás után a turbó működik de 1 idő után az autópályán(mert csak ott érzékeltem) a guglibol kinyert szöveget irom "megtorpan"
ezért szeretnék a fórumtársaktól segítséget kérni."mert én nem értek hozzá.
A VAG-com programhoz nem értek,csak azért van mert sajnos amikor jelentkezett a hiba a szerelő alkudozások után 5000-ért kiütötte és azt mondta minden ok.másodszorra megnéztem mit csinál és igy nem kell minden alkalommal 5000-et fizetnem.ezért nem tudom hol kell a töltőnyomást megnézni,azt pedig mik a normális értékek főleg nem tudom. :)
"Azért továbra is szívesen veszem a segítséget. :)
((1, menj az any**ba, hogy nem vagy kepes googlizni es write only-ban tolod))
2, valoszinuleg berohadt a wastegate es ezert tultölt.
(Ha van VAG-com-od akkor nezd meg hogy mennyi az elvart es a megvalosult toltonyomas... elmeletileg lehet tul alacsony nyomas is, de az az ritka es amit leirsz az sem arra utal (akkor nem csak autopalyan lenne szivodizel hanem mindig)
A problémám,van egy 1z motorkódú golf 3-as,ami ha az autópályán megyek átalakul szivó diesel-é,aminek nem nagyon örülök.00575-intake manifold pressure 17-10-control difference -intermittent hibakódot dob fel a vag-com .
a "vákum csöveket már kicseréltem,mert sajnos kicsit meg voltak kopva gondoltam majd az uj csövezés megszünteti a hibát,nem így lett.valakinek esetleg volt e ilyen hibája amit sikerült orvosolni vagy esetleg valaki tud e segíteni szeged,vagy környékéről?
Csak egy tipp, engem annó a halálba szivatott, a töltő oldalon nem véletlenül a VW gyorscsatis gyári csatlakozói vannak fent? Azokat szétszedve, van alattuk/bennük egy kb. 2-3mm vastag gumigyűrű. Azokat kukázd ki. Mindet. A turbótól, a légszűrőig.
Köszi a tippet! A gyári szoftver vissza lett rakva. Sajna ezen már túl vagyunk. Légtömegmérő okozhat ilyen galibát? Habár hibára nem hozza. Esetleg EGR? Szívó oldali cső repedés?
vissza kene rakni egy gyari vezerlot is (illetve ratolteni a gyari tartalmat...) valoszinuleg egy rendesen megirt tartalom a nagy turboval is mukodott volna...
BJB PDTDI motorral szenvedek. NAgy turbo volt rajta, meg módosított szoftver, de az utóbbi egy hétben vissza lett állítva minden gyárira. A nagy turbóval is eljátszotta 4 éven keresztül az következőt: 120-ig ment, mint a rakéta. 120-nál elment a turbó, vészüzemmód. Újraindít, megszokik, hogy 120 fölé nem megyek és eltelt így 4 év. Most turbó csere miatt minden vissza gyárira, azonban a hiba megmaradt, csak éppen most 100 körül játsza el. Ez így már nem bravó, mert azért a 100 még kellene. MAP szenzort cseréltem. Hiba megmaradt a tárolóban: túl magas turbónyomás. Szeged környékén keresnék megbízható hozzáértőt, ha tudtok valakit esetleg, megköszönném.
Szolgálati közlemény:múlt héten felraktam a 280-as féket,amit még májusban vettem Tőled:-)))), kellett rá 2db 280x22, 39mm magas gti tárcsa, azzal ment csak össze, meg a nyergekre némi felújítás.
Bár nem tuning de minden segítségnek örülnék. Az alany egy 99-es 1,9 TDI ALH Beetle. Nem rég vásároltam és a tünetek a következőek. Az üzemanyag szintmérő össze vissza mutat. Ha kb felénél kevesebb üzemanyag van benne (jellemzően tele tankolás után 500 km-rel ) leállítom és nem indul újra csak hidegindítóval. ha ezután tele rakom megy szépen és amíg le nem állítom és 500-nál kevesebb van benne minden rendben. Minden tippnek örülök :)
Igen, valószínűleg elég lesz az is. A cél valahol 160 lóerő és 350 Nm körül van. Hol lehet minőségi 502-es csúcsokat kapni?
A turbó egyelőre marad a gyári, aztán majd látom, mennyi jön ki rajta max-ra felhúzva. Amúgy kímélő üzemmódban használom a kocsit, csak néha lépek oda neki, amikor már meleg a motor.
Szerintem a sima 502 kell Neked,Ha marad a gyári adagoló meg max egy 1749VA turbo oda nem kell Race csúcs.Chiptuning mindenképpen javasolt majd ha már kész a végeges konfig.
Na erre volnék kiváncsi. Hogy ki tudja beállítani profin ezeket a nyitónyomásokat? Ezzel a kocsival max. odáig mennék el, hogy másik turbo + cooler, de ezt is megfontolva, itt fontos a fogyasztás is, hogy legyen gazdaságos üzemmódja. Az adagoló felújítással szeretném egybekötni a porlasztók cseréjét, és utána jönne egy profi chiptuning fékpasdon.
ha ez a felhozatal, akkor en 1,5 dci dustert vennek.
(vagy hiace-t vagy hiluxot, de az gondolom mas arkategoria)
abszolut nem vagyok dacia fan, renault ismerem, de fan az mas. SUV-t meg zsigerböl utalom, de a duster allitolag jo. Nissan hajtaslanc, kiforrott 1.5dci (nem delphi!! hanem ha minden igaz Bosch. Ha nem Bosch akkor Conti (=siemens)). Ara... mashol a felsoroltakert többet kernek
Hát, Effendi ez van. Illetve vannak még 1.5 dCI Dusterek, 1.7DTI Opelek, 2.5 TD Hiacek, Hiluxok, Rapidok, meg Ibizák.
A HaHu-ról mostanság nem nagyon merek válogatni, mert teli a net a hold föld távolságot 3x megfutott szarokkal. Már vettem úgy kettő extaxit, (utólag derült ki, vagy Ukránoztak vele nem tudom) úgyhogy marad az ismert előéletű, viszonylag keveset futott varrógép. :)
Oda viszed valakihez aki csinált már olyat és be tudja állítani a nyitónyomást. Ha mást nem változtatsz akkor szépen fog füstölni és szarabbul megy , ha chippeled akkor kicsit jobban megy de szépen fog füstölni és alig lesz erősebb. Csináltass egy rendes hengerfejet ,3 ékessel rakjátok össze, race tengellyel, egy fasza turbinával, kell egy kipuff rendszer és egy rendes cooler, kevlár ,rendes fékek ,gátlók.
"A Delphi befecsi az hasonló, mint ami az 1.5 dCI-ben 200e futott km körül le szokott hervadni?"
fater megane-jaben 215ekm van ha jol remlik. ecotech Corsamban meg a forumok szerint idaig legalabb 3x kellett volna vezermulancot cserelni...
a kerdesre:
inkabb merci om651 (ja varjal. azokban az elso 30ekm-res szerviz elott haltak meg az injektorok). Delphi az Delphi marad.
"Sejtettem, hogy ez is DPF-es, azt kiiratom szoftveresen, az EGR 2 hetes, vadiúj.
A Zasszonynak kellene a faluban futkorászni."
(europan kivuli piacokon euro4kent megy DPF nelkul, tehat nem kell barbatrukkel DPF-offolni es csodalkozni hogy 800km-kent miert van hatul feher felho. hanem ra lehet rakni a gyari eu4-t)
En inkabb az EGR-tol szabulnek meg.
osszefoglalva:
AGR es DPF offal normalis hasznalva, tuning nelkul szerintem sokaig elfutkos. En ha egyertelmuen jo az ar megvennem. Ha piaci aron kapnam mast keresnek. (ekkora motorral inkabb egy szivobenzint LPG-vel. Ha az ibizanal maradunk akkor az 1.4 benzint 75le-vel)
volt szerencsem hozza 4 honapig a fekpadon tavaly (aka ea189 emission fixing)
1, ha a projekt veget nem toltak el meg egy evet es a fentmarado 1,5 honapban olyan tempoban haladt tovabb a projekt mint az elso 5-ben, akkor szoftverfrissitest nagy ivben keruld el
2, Delphi befecsije van. lambdaszabalyzott!! ha levegooldalon elteres van, akkor uzemanyaggal kompenzal!!! elmeletben jo, gyakorlatban nem hiaba nem alkalmazza a bosch!
- 3 henger es szar legszurohazkialakitas miatt oriasi meresi hibaja van a legtomegmeronek (csak az 1,6tdivel ellentetben ez nem kapott "szitat" utolag)
- nem turbonyomast szabalyoz, hanem adott inertEGR-nel probalja elerni a jellegmezoben megadott lambdaerteket (nem koromhatar!!!, hanem addig emeli a turbonyomast amig nem eri el a lambdat!!), de hogy ne rantsa ossze a geot folyamatosan egy masik jellegmezo korlatozza a toltonyomas es kipuffogonyomas hanyadosat. Ha max hanyados mellett nincs eleg toltonyomas akkor pedig megfogja a korom jellegmezo. Elmeletben szinten jo, gyakorlatban...
- akarcsak az om651-ben a magnesszelepes delphi, itt is elszivjak ("vakum") a resolajat, amit egy venturi allit elo. szerencsere itt a visszafolyoagban, tehat ha falsot sziv NEM hulyul meg a railnyomas.
- deltaP szenzor egyik laba a levegoben log (akarcsak az ujabb 3.0tdikben) es a kipuffogorendszer hatso reszenek (cold end) az ellennyomasa a vezerloben modellezve van. tehat ha mahinalsz a hatul akkor meghulyul a DPF telitettsegi modell.
ha jo aron van es nagyon kell, akkor EGR + DPF offal par km-t meg valszin elgurul
Viccet félretéve, az utolsó motorkocsi, ami tudta az általad megálmodott közel 700 nyúlmókust, az az exsógor 730 XD-je volt. Újonnan vette, sok nullával a papíron. Nem egyessel kezdődött.
Abban emlékeim szerint, egy V6-os triturbós motor figyelt. Nem, nem írtam el. 3 db turbó töltötte.
Azért ahhoz elég sokat kellene faragni a 2.5 dízelt, hogy ezt tartósan tudja..
Illetve emlékeim szerint, a 2.5 V6 nem a legjobb konstrukció.
Egy 1999-es Audi A4 1.9 TDI-m van, AFN motorkódú, 110 lovas. Mostanában egyre jobban izzad az adagolóm, úgyhogy érik egy felújítás. Viszont akkor már egyúttal a porlasztócsúcsokat is lecserélném 502-es race-re. Mi a cserének a szakszerű módja? Milyen változást várhatok a cserétől, kímélve nem fog többet enni? Mennyivel lesz erősebb, ha mást nem változtatok?
Egy olyan kérdésem lenne,hogy van egy 1.9td G3. Az autón egy k03-as turbo van,de leszeretném cserélni,mert ez megadta magát. Esetleg tudtok nekem segíteni abban hogy milyet tudok átalakítás nélkül a k03 helyébe tenni? Bocsi az amatőr kérdésért,előre is nagyon köszönöm ha valaki segít :)
Esetleg aki hozzá értőbb és tud segíteni,létezik, hogy egy 1.9 pdtdi 116 le AJM VW Borán(2000-es gyártású) egy gt1749V (713673-2 038253019N) turbo van (Made in Italy) ? Gyárilag ezekre nem VB-t raktak? (tudom, hogy létezik, mert rajta van és megy vele, csak arra lennék igazából kíváncsi, hogy ez lehetett e gyári turbója vagy a cserénél esetleg a 110le TDI-é került bele)
Cserélve biztos volt a turbo mert 350.000 km van benne, de a múltjáról nem sokat tudok.
Ha valaki kioktatna a 1749V és VA közötti különbségekről azt nagyon megköszönném.
Meg tudja valaki mondani, hogy 80-as Audi 1Z- s motorra a 028 130 109 J (0 460 404 995 - R440) -s adagoló helyére fel lehet tenni a szintén 1Z-s motorhoz való 028 130 115 N (0 460 404 992 - R530)-es adagolót?
Az elsőnek másként néz ki a teteje és felfelé áll ki belőle a visszafolyócső.
Videót elég sokat láttam már tőle, akkor az egész érzésre megy?
Az nem gond, ha alul erősebb a kocsi, csak legyen felül is az.
Nyilván 110 lóerő után erősnek fogom érezni a 130-at is, csak szerintem jobb egymásra tenni a görbéket, hogy egy módosítás után nem-e gyengült valamelyik tartományban a motor.
Uj vagyok a témában, sikerült vennem egy 1Z mot kodú elektronikus adagolos 96os B4 passatot.
Motorja erős szépen jár, és megy is jól,viszont meg szeretném piszkálni kicsit,,..
Segitséget kérnék hozzáértő márkatársaktol.. Mivel kezdjem? kihez forduljak chip-et ki tud iirni -csinálni rá??Elérhetőséget kérnék.akihez vihetném. Lehetőleg Pest megye környékén.
Igen, az egyik alapvetés, hogy a résveszteségek a fordulatszám emelkedésével csökkennek, ezt kifelejtettem.
Kösz a kiegészítést.
Elvileg megfelelő arányok mellett, mondjuk alapjáraton talán előfordulhat, hogy amennyit nyom az elem, az a nyitási nyomáson azonnal át is megy a porlasztón, ezért nem emelkedik tovább a nyomás, vagy csak minimálisan, de gondolom ez a porlasztás minőségét rontaná.
Mindegy, a lényeg, hogy akkor a fordulatszám és a dózis növelésével arányosan, a befecskendezés kezdete után is bőven nő a nyomás a rendszerben.
Ebből következik, hogy akkor a porlasztó nyitási idejének hossza nem csak a dózistól függ, hanem a nyomás arányától is.
Akkor a nyitási nyomás utáni nyomásnövekedésnél a rugalmas csővel a porlasztás ideje is elhúzódik kicsit a merevebb csőhöz képest, mert a rugalmassal nem emelkedik meg annyira a nyomás, meg akkor csak áll az is, hogy rugalmas csővel a porlasztó nyitási ideje is jobban vándorol a dózistól függően, mint merevvel. A kérdés az, hogy ennek a hatása a motorra előnyös, vagy hátrányos? A fordulatszám és/vagy a dózis emelkedésével minden esetben ideálisabb az ha egyre hamarabb fecskendezünk be (növeljük az előtöltést, jól írom?)?
Az adagolóelem sebességébe beleszólhat még a bütyökprofil, és az adagolóelem tengelyvonalának eltolása a bütyköstengely vonalából (forgásiránnyal szembe tolva gyorsul).
A kis TGL adagolómban nincs bütykös tengely (gondolom a vezérműről volt hajtva), csinálni kell hozzá, meg persze felfogatást is. Még jó, hogy szóba került a dolog, mert akkor úgy fogom leméretezni az adagoló felfogatását, hogy kicsit eltolom a középpontból a nagyobb adagolóelem sebesség elérése érdekében.
"De ha a porlasztó áteresztő képessége kisebb mint az adagolóelem által szállított mennyiség, akkor nyitás után még a nyitási nyomás fölé emelkedhet a rendszerben a nyomás, ez meg ugye erősen gázállásfüggő is."
Ez nem hogy fölé emelkedhet, hanem mindig így is van. A nyitási nyomásnak semmi köze a befecskendezési nyomáshoz. Miután kényszer befecskendezésről van szó, a befecskendezési nyomás adagolóelem sebesség függő (fordulatszám).
Szaki, akárhogy is nézem, nekem következetlennek tűnnek a válaszaid, na de hagyjuk a pettinget :-)
Ellenben újragondoltam ezt a hosszabb-rugalmasabb nyomócső, és a nagyobb szállított mennyiség viszonyát az „előtöltésre”...
Így írtad : „Hosszabb nyomócső vagy nagyobb nyitási nyomás csökkenti az előtöltést. „
Ez így fasza, egyszerűen utána kell menni a beállítással és meg is van oldva az eltolódás.
Csakhogy én a működés közbeni változásokra gondoltam...
Elvileg a nagyobb nyitási nyomással annak kellene következnie, hogy a résveszteségek növekedése miatt a kisebb nyitási nyomásra állított porlasztó nyitásához viszonyítva később kezd nyitni a porlasztó (előtöltés helyett így fogalmazok, mert nem tudom azt mihez viszonyítják) míg a rugalmasabb csövet hasonlítva a kevésbé rugalmashoz, ami ugye többet tágul a kevésbé rugalmasabbnál, szintén késnie kellene a nyitásnak.
Viszont a példánál én nem csak nyomás növelést írtam, hanem dózis növelést is. A nyomás növekedést elhibáztam, mert nyitási nyomás növekedésnek működés közben elvileg nem kellene történnie, hisz a porlasztó beállítása határozza meg a nyitási nyomást, az meg fix. Tehát működés közben marad az, hogy ha növelem a dózist, akkor a résveszteségek arányának csökkenése miatt hamarabb kellene nyitni a porlasztónak, mint kisebb mennyiséggel.
De ha a porlasztó áteresztő képessége kisebb mint az adagolóelem által szállított mennyiség, akkor nyitás után még a nyitási nyomás fölé emelkedhet a rendszerben a nyomás, ez meg ugye erősen gázállásfüggő is.
Egyelőre ennyit tudtam kisakkozni benzines aggyal, ha valamit összekevertem akkor a helyreigazítást elfogadom bármelyik feketeöves szakitól :-)
Csak próbálom belőni az alap összefüggéseket, mert lassan elkezdem összelapátolni a dízel kétté mocimat. Vettem hozzá valami 2 hengeres kis dízelmocihoz való adagolót, amin csak dózis szabályozás van. Az acél dugós blokk 1 éve készen van, csak gyújtást kellene rá faragni, viszont a dugója már rég elavult, mert csináltam azóta sokkal profibbat, aminek csak a felső része acél, az már remélhetőleg a dízelben is lesz próbálva :-)
Szaki, nem tudlak követni. Kérdezgettem dolgokat, amire érdemben nem kaptam választ, így még azt sem tudom, hogy miket lehet közülük megoldani és miket nem, azt, hogy milyen színvonalon és variációkban meg pláne nem. Így, hogy a fenébe mondjam meg, hogy nekem mennyit ér, ha még azt sem tudom mit kapok a pénzemért?
Semmi gond nincs abból ha valaki félti a nehezen megszerzett tudását, én is rájöttem, hogy az igazán finom dolgokat nem szabad eltékozolni. Amúgy nem hinném, hogy olyan bonyolultakat kérdeztem volna, és nem írtam, hogy kötelező rá tisztességes választ írni, csak örültem volna neki :-)
Valamiért nyomás alatt van a résolajcső/visszafolyó csöved.
Meg kéne nézni, hogy az adagolótól a tankba vissza tud-e folyni szabadon, vagy dugulás/tömődés/keresztmetszetcsökkenés van valahol(nem akadtál fel az autóval pl, összegyűrted a csöveket alatta stb).
Porlasztócsúcstól ennyi anyag nem hinném, hogy visszafolyik, de külön edénybe is kivezethetnéd próbára, legalább látnád honnan jön a többlet.
Az adagoló visszafolyó csövén terhelés nélkül olyan 70-80 liter/óra jön ki, ~4000-es fordulaton, ennek kéne visszajutnia a tankba.
Ja és ez akkor is kijön, ha dugult a visszafolyó, mert a háznyomás 10-12 bar is lehet:-)
Na ilyen mélységig nem értek a dolgokhoz...csak mezei felhasználó vagyok.
A tuningosról csak azt tudom, hogy ha megbuherál egy autót (soknál jelen voltam), és azt mondja, ez X Ló lesz így, utána padon mérve talán 3-5 lóerős határral betalál. Nem értek hozzá személy szerint, csak ezzel a leírt problémával küzdök.
Először is boldog új évet :) Tippet, illetve segítséget szeretnék kérni.
Van egy 99-es Lagunám, 1.9 dti motorral. 98 lóerős gyári teljesítménnyel. Kapott egy szoftvermódosítást (hozzáértőnek nevezhető embertől, ismerem jó ideje, jóformán befecskendezési térképről megmondja, hány lóerőt csinál). Az autó jó darabig hiba nélkül ment, fogyasztása hihetetlen jó volt. Már a tuning előtt feltűnt, hogy az egyik porlasztónál szivárog a résolaj. Rászántam magam a résolajcső cseréjére, onnantól elindult a kálvária. Folyamatosan levagdalja a résolajcsövet minden injektornál, a motorteret beteríti gázolajjal, néha az aszfaltot is, ezért nem is járok vele most. Visszanyomom a csövet, mindig lelövi. 3 gyorskötözővel is letolja. Ha finoman megyek vele, semmi baj. De amint egyszer 2-3 ezer között jár a motor, loccs...
Cseréltem résolajcsövet, cseréltem a szelepet, ami visszaosztja a résolajat és az adagoló és a tank között.
Sokak szerint a teljesítménynöveléstől lehet, hogy ennyi plusz gázolaj van, amit nem éget el. Erre rácáfol az, hogy jó ideig működött minden. A porlasztókra is mondták, hogy rosszak lehetnek. Viszont az autó nem okádja a füstöt, pompásan fogyasztott, mínuszokban is jól indult, szinte nem is forgatott.
Ha van tippetek, ne kíméljetek, és előre is köszönöm a segítséget.
talan nincs kedve senkinek 56000x leirni. a te kerdeseddel meg szerintem nem sokan szorakoztak, mert szorakozni idö es eroforrasigenyes es atlaban dragabb a jatek mint amennyit sporolsz.
Néked is igazságod vagyon, én belenéztem néhány kapcsolási rajzba, az egycsatis 68 lábas vezérlőn az 53-as láb a leállítóé, a kétcsatis 80 lábas vezérlőn meg a 77-es.
Van crash modulos verzió is, az tény.
--------------------
Én azt nem értem, hogy beír ide valaki, aztán ha 5 percen belül nem kap választ, akkor eltűnik, mint az aranyóra, sose látjuk többet.
Ennyire hozzászoktak már az emberek a fészbook 1-2 perces reakcióidejéhez, vagy mi?Ott is így kérdez, hogy a válaszolónak kell kitalálni, milyen autóról van szó?Vagy ráír valaki, "te szerintem vidd el szerelőhöz", oszt kész?
Nyomócsövekkel kapcsolatban egyelöre az a lényeg, hogy akkor jól emlékeztem, létezik a jelenség, az most nem vészes, hogy összekevertem a lentet a fenttel :-)
Utolsó kérdésed ebben a formában nem tudom megválaszolni, mivel nem írtad, hogy mit kellene variálni szerinted, így fogalmam sincs az ingerküszöböt illetően sem. Egyelőre csak azt piszkálom rajta ami szükséges, főleg állagmegóvás. Legszívesebben semmit nem költenék rá, mivel építésben, átalaktásban van a lakhelyem...
Adagolót, porlsztókat mindenképpen át akarom nézetni ha beáll a jó idő, ezért lett volna jó tudni ha netán cserélni kell benne valamit, mit érdemesebb venni hozzá. Szóval egyelőre a befecskendezés környékén akarok rendet rakni.
Ha a befecskendezős dolgokra írnál irányítószámokat, akkor joban tudnék válaszolni a kérdésre.
Egy kis segítségre lenne szükségem elméleti síkon, amit később gyakorlatba szeretnék átültetni. Van egy b2-es passatom, 1.6TD. A kérdésem az lenne a tisztelt fórumozókhoz, hogy egy olyan motor ami gyárilag egy keresztmotoros autóban volt (Golf3 1.9 tdi ahu) bele lehet e építeni ebbe a típusba? Tudomásom szerint a hosszmotoros 1.9 tdi-k motortartói azonos helyen vannak, mi a helyzet a keresztmortorossal? Teljesen eltérőek az alkatrészek elhelyezései? Érdemesebb lenne egy gyárilag hosszmotorral próbálkozni? A félreértések elkerülése végett. Nem kókányolásról lenne szó. Szép igényes munkát szeretnék csinálni, ezért kérem ki olyan emberek véleményét ebben a fórumban, akik az eddig elolvasottak alapján értenek a témához.
Van ott még néhány évjárat is...... Nagyon nem mindegy. Pl. többségében a 109-es relé felel a leállítószelep tápjáért. De van ahol nincs ilyen, viszont van pl. crash control modul, ami még rafináltabbakat képes előadni.
Qrvára nem értem az embereket. Segítséget várnak, de nem hajlandóak még azt sem közölni, hogy milyen autójuk van. ):-(( Ja tudom, én vagyok a kicsinyes, simán leírhatnám úgy 10-12 oldalnyi terjedelemben az összes típusra, változatra a megoldásokat.
Kedves Mester, nagyjából döglött a topic, micar az egyetlen régi szaki, aki még benézeget néha ide, de amilyen szűkszavú, nem hiszem, hogy továbbképzést fog tartani kamrás dízel eco tuningból:-)))
Az N109, ha egyről beszélünk, az adagoló "leállító"szelepe. Annak a vezérlőegység ad ki egy pozitívot, és ha jól rémlik, le sincs biztosítva, hacsak nem az ecu előtt.
Egy diagnosztika sokat lendítene a dolgon, hátha kinyögné, hogy mi a baja.
Foglalkozik az ember ilyen apróságokkal amit írsz. Neked is érdemes lenne, mert pont fordítva írtad le a folyamatot. Hosszabb nyomócső vagy nagyobb nyitási nyomás csökkenti az előtöltést.
Nem akarom elismételni a korábbi kérdésemet, de egyszer megteszem: mennyi pénzt szánsz ilyen vacakolásra?
egy kis segítséget szeretnék kérni. Adott egy Seat 1.9 TDI AFN motorkód(110LE) Egyik reggel nem indult.(néha már hidegben nehezebben indult eddig is, de most azóta egyáltalán nem) Önindító teker, izzítás kb 5-6 s után elalszik(relé is kattan) Hibakód nincs, viszont a N109-es szelepre nem ad ki vezérlést.
Nemreg tulajdonomba kerult egy 1.9-es "epitett" TDI az elado elmondasa szerint "krezi" adagolo van rajta hazauton tokeletes volt azonban tgnap 1x csinalta azt hogy jobban huzattam.2 falu kozt beerve a faluba kinyomtam a kuplungot es par masodperc utan a motor elkezdett kapkodni a motor es lelat utan pocre indul meg ha gazt adok.is helyreall. Mi.okozhatj ezt veszelyes tunet-e? Huztas kozben semmi baja alapjaraton is eljar sokaig baj nelkul.6
Mint írtam, most egyelőre csak elgondolás szintjén foglakozok a motort érintő kérdésekkel.
Gondoltam pár hozzáértő szakinak nem esik unalmába eljátszani ezzel a rendhagyó gondolatkisérlettel, azért kérdezgetek itt...
A nyomócső hossz tudtommal lényeges, ha jól rémlik a dízelnél sem jó ha nem egyforma hosszúak a nyomócsövek.
Aszittem számoltok ilyen apróságokkal is, mint hidrodinamika, ezért nem fogalmaztam meg rendesen. Asszem ha gyorsabb a nyomásfelfutás, akkor változik a cső tágulása, ami eltolja időben a nyitást.
Nem tudom pontosan milyen turbó van rajta, csak sejtem a karakterisztikáját. Biztos lehetne variálni, de nem éri meg szerintem. Hosszabb nyomáscsővel (stb) miért is nő az előtöltés?
Szerinted, a Mercinél az a pár mérnök, aki ezt a motorkocsit megálmodta pár ezer munkaórát nem kímélve mindent kiszámolva, szemük előtt az elpusztíthatatlanság ("öreg" merciről beszélek!) lebegve, ehhez mit szólna? Mennyit nyernél ezzel? Egy litert? Fél litert?
Szerintem ha kissebb fogyasztású versenyzőt szeretnél, vegyél egy VW polo 1.4 szívó dízelt.
Jelenlegi ismereteim szerint, nem sok olyan taliga van, ami kevesebbet eszik. Nem megy, de nem is fogyaszt... :)
(fentieket abszolute nem rosszindulatból írtam, tényleg ez a véleményem. :) )
Fussunk neki a részleteknek. Tehát én "visszafele" akarok tuningolni, alacsonyabb fordulatra billenteni a nyomatékot, kevesebb fogyasztás, kevesebb füst a cél, csúcsteljesítmény nem érdekel, lehet kevesebb.
Most 2000-es fordulaton van a nyomatékcsúcs, 2100-nál vált, és 2000-es fordulaton 60-al halad 5.-ben. Városban araszolgatva 40-től felfelé 5-ben fogyaszt a legkevesebbet.
Gondolom érdemes lenne kisebb turbóval próbálkozni, ami hamarabb kezd el élni, nagyobb befecsi nyitó nyomásra állítani a csúcsokat, kisebb lukkal? Alacsonyabb fordulaton jobb a rugalmasabb, hosszabb nyomócső az adagoló és a porlasztó közt? (azzal elvileg a nyomás és a szállított mennyiség emelkedésével nő az előtöltés)
Adott egy Chippelt 110LE-s TDI motor jelenleg gyári turbóval,azt hiszem 1749v.
Ha új turbó kell bele akkor a 1749va vagy 1749vb ajánlottabb? Faragás nélkül bemegy mindegyik? Nem tudom melyikkel mekkora teljesítmény érhető el,vagy hogy a kuplung és a váltó meddig bírja.
Világos, aki spórolni akar az nem ilyen jószágot vesz, ezzel nincs is baj. Csak hát az a gép magasabb fordulatra van gyárilag optimalizálva mint ahol többnyire használom, ezért szeretném kicsit könnyebbé tenni a dolgát, Na meg szeretem a gépeket finomítgatni, és ennél még csak a rozsdátlanítás nagyját tudtam elvégezni, a többi ráérősebb, majd eztán következik. Mielőtt nekiesek a motornak, előbb elméletben akarom lezongorázni a dolgokat, ráadásul inkább télen használom a gépet, majd ha beüt a meleg, akkor tudom szétdobni.
Márpedig a fogyasztásmérő és a valós fogyasztás azt támasztja alá, hogy ha 5.-ben poroszkálok 45-50 környékén, akkor kevesebb kell neki mintha 4.-ben mennék. 55-nél váltja el az 5-öt és ha jól vettem észre akkor 40 körül vált vissza. Na most a 45-ös átlaggal töketlenkedő forgalomban többnyire 4-ben kell mennem, mert ha gyorsítok a felváltáshoz, pár mp és aztán már lassíthatok.
Biztos, hogy geos ez az öreg turbo a járgányomban? Nem lenne egészségesebb ha a kartergázt nem a turbo elé nyomnánk be, hanem máshová?
Az a problémám h hidegen 3-4 hengerezve indul nagy kékfüst kiséretében.Az alany 2.4TDS 5hengeres(Kappa) előkamrás elektromos Bosch adagolós szívemcsücske.Most lett felújitva a hengerfej,új jeladós porlasztó,a porlasztók jók,adagoló is átnézve,jó a relé és az izzitói is.Van benne visszacsapó meg ideiglenesen egy átlátszó cső is .Tehát nem levegösödik.Akksi és öninditó is jók.
Mit nézzek meg még rajta?
Az első diesel autómnál(DTI) is hasonló tünetek voltak.Annál levegös volt mindig a rendszer.Mivel "új" a hengerfej ezért a porlasztó tűzkarikáira gondoltam h talán ott.
Van benne ráció?
Köszi
Holnap berakom a kézipumpát és inditás elött nyomok párat.Kiváncsi leszek hogy indul.
Adagoló és porlasztók átnézése tervben van, ezt legszívesebben Krézire bíznám. Jól tippelem, hogy ha a porlasztók nagyobb nyomáson nyitnának akkor az javítaná a hatásfokot?
Még az lenne szerintem a nagy dobás ha az 5.-et 40-45 körül elváltaná.
Gyengébb idegzetű tuningosoktól elnézést, hogy én pont a másik irányba akarok tuningolni :-)
Ökölszabály, hogy kisebb fordulatra nagyobb inercia, nagyobb fordulatra kisebb inercia is elég. (állandó fordulatú stabil motornál én inkább nagyobbat használnék, mint kisebbet)
Ha az eredeti inrciát/lendtömeget meg akarod tartani, akkor is le lehet csökkenteni az átmérőt, de pótolni kell az elvett lendtömeget. Lendtömegnél nem csak az átmérő és nem csak a tömeg a meghatározó, hanem a kettő aránya.
Arra is szeretnék tippeket, hogy hogyan lehetne alacsony fordulaton javítani a hatásfokot, hogy kevesebbet egyen. Előző tulaj szerint az EGR lett piszkálva, de nem tudta megmondani mit csináltak vele. Majd belenézek.
Automata váltót rá lehet venni, hogy hamarabb váltson el?
Az osztósíkoknál olajosodik, tömítetlenség miatt, de elvileg ott nem kellene olajnak lennie. Olyan mint ha a turbó fosná az olajat. Ha így van, az mennyire gáz? Erejével nincs gond, a felét sem használom ki..
Múlthéten vásároltam egy A4-et B5 1.9 Pd (AJM). Van egy furcsa jelenség , alapjáraton (főleg mikor beindítom) hallatszik vékony hangon fütyülés, ha picit odalépek neki akkor is de akkor már más jellegű a hang. A kérdésem az, hogy lehet e hogy az EGR-nél fütyül valahol, mert eléggé szétfosta magát, jövőhéten kiszedem és ki lesz váltva egy sima saválló csőre. Ha nem ott akkor van tipp esetleg , valakinek volt hasonló? Illetve másik, hogy a hőfok reggel -3ba is 60fok felett áll alapból és izzítani sem izzít tovább max 2mp-ig mintha azt érzékelné, hogy meleg a motor, hőgomba lenne?
Ha nem ragasztotta vagy tömítőzte be a csavart, akkor a szabványmenetnél esélytelen, hogy tömítsen, mondjuk szerintem még az illesztett csavar sem tömítene rendesen "szárazon".
Nálad lehet az igazság.
Egyúttal megragadnám az alkalmat feltenni pár buta kérdést.
20 éves 350 TD Mercinél az EGR külső része olajosodik. Jól gondolom, hogy oda csak a turbóból jöhet az olaj? Menyire lehet vészes a dolog? Mármint mennyire lehet sürgős szétkapni? Mert ez csak idő kérdése, olajszivárgást és rozsdát nem tűrök a járműveimen. Egyelőre nincs fűtött helyem és ebben a hidegben nem szivesen fogdosnám a fémet.
Többször írta, hogy nem hagyta szabadon a csövet, visszadugta a helyére, csak előbb belecsavarta a csavart az EGR fémcsövébe.
Szerintem a gondjai onnan adódtak, hogy a csavar menete mellett nem volt tömített és lassan rányitotta az EGR-t, ami visszazáródni is csak lassan tudott.
Fogj egy vákummérőt, kösd be az N75 zölddel jelölt csöve elé, majd húzd le az EGR-re menő csövet és láthatod hogy zöldséget beszélsz.
Ja, nincs ilyen műszered? Én kb húsz éve javítom ezeket nekem van.
Na, ejtsük a témát.
"...a vákum kör mindig tömör volt.." ezen beszartam. Te tényleg nem tudod hogyan szabályoz a rendszer! Az elektromos részét már nem is állok neki elmagyarázni.
A vákuum husssss-t engedjük már el! Ne lássam anyukám lovát többet gitározni, de a vákuum kör mindig tömör volt!
Amint írtad, az alapjáratnál nyitott a szelep, lehet ez hiányzik valami kép a turbónak. Ez magyarázná az alapjárat körüli bizonytalanságot az erőben:)!
Mica-r. Nem lesz egyszerű VCDS-hez értő embert találnom Kecskemét - Szolnok vonzás körzetében.
409., A tömörségről már első körben meg győződtem. A leállításkori visszarúgás teljesen helytálló, de most, hogy vissza állítottam az eredeti állapotot megáll mint a szög, nem rezdül, nem mozdul.
Azért B+, mert nem jut be az input, és ez feszültté tesz.
Akkor azért hogy tiszta legyen: EGY vákumkörön van a leállítócsappantyú, a turbószabályzás és az EGR.
Alapjárat környékén elég nagy kitöltési tényezővel nyitva van az EGR szabályzószelep, tehát ha le van húzva a gumicső és csak fityeg, akkor a vákum husssss.......így megy a picsába.
Nem lesz elég kraft meghúzni a leállítócsappantyút ha le akarod állítani a motort, vagy geót húzni ha gázt adsz.
Logika.
Fontos dolog: ne próbálj megoldani vagy megjavítani valamit ha nem tudod hogyan működik.
(Lehet mondani hogy szar a stílusom, szerintem csak nyers egy kicsit.)
Az a tippem, hogy a csavar mellett nem tömített rendesen és szép lassan kinyitott valamennyire az EGR. Vissza csak olyan ütemben tudott zárni, amennyire átengedett a csavar mellett. Leállításkor nyitott EGR esetén a leállítószelep hiába zár, nem tud vákuum felépülni a szívócsőben, így a főtengely visszarúgása ránt egy rendeset a motoron. (meg a kettőstömegűn)
Nem igazán lehetett azt félre érteni! Atuc topiktárs a 136404 hsz-ben a dugózás mikéntjéről kért képeket! A kérdésre kapta a képet, s minősített hozzá szólásaiban:(!
A kérdés továbbra sem tiszta, ha nem tud az EGR nyitni, miért torpan alapjáraton, ill. mért áll meg zakatolva ( ez csak egy nem odavaló rángást jelent)?
Erősen félreérthető voltál azzal, hogy magyarázat nélkül betettél egy képet, amiről az jött le, hogy ledugóztad a membránhoz vezető fémcsövet, de a gumicsövet szabadon hagytad. Ráadásul ez magyarázat lett volna a problémáidra.
Tehát, a stílusnak megfelelően B+! Az értő olvasás nagy áldás! Már Én is tudom,hogy a föld nem lapos, ill. nem a nap kering a föld körül!
Mint írtam lentebb a cső rádugva van a vákuumházon, és az, hogy a vez.szakasz mely részén van megbontva a rendszer folytonossága teljességgel mind egy, mivel nem jut el a membránra így sem a működtető nyomás.
Vissza állítottam az eredeti állapotot, így megszűnt minden anomália!
egy lemezzel biztos h lezarod az AGR-t, de en nem ajanlom. ha vmiert zart allapotban ragad a geo vagy nem nyit a WG es nagyon megnö a EGP, akkor a nyomas kinyitja az AGR-t, es enyhul a problema.
A vákum nem az EGR szelep irányából jön B+, hanem a gumicsőből, azt kell ledugózni!
Elegánsabb és praktikusabb visszadugni a gumicsövet szépen a helyére, és a kipufogógáz utját lezárni az EGR cső tömítése alá legyártott 1mm-es fém lemezzel, "lefalazással".
Óvatosan egy 5-ös metszőt hajtottam a csonkba, csavar bele, cső ráhúz! Máskülönben nem lenne vákuum sok helyen, gondolom! Kell egy kis idő míg a turbó felépíti a nyomását, onnan megy, de az alapjárat környékén gyengélkedik.
1, ja. membran kar volt ledugozni, de ha le is dugozza az ember akkor sem teker bele egy csavart a fem csöcsbe, hanem rahuz egy csövet es abba rak egy csavart. Viszont ha picit gondolkodik, akkor rajon h az igy a rendszertol el van valaszva, tehat felesleges dugozni.
2, ez a leallitocsappantyu
3, a vakumrendszer igy nyitva van egy nem lesz vakum a turbonak, (AGR szelepnek, belsolevego keringetes valtasnak)... (meg jo h nem kozelebb huztad szet, mert akkor a feknek a vakumja is elmenne)
@atuc:
"kevés lesz a depresszió a leállítócsappantyú és a turbógeometria vezérléséhez is."
a leallitonak biztos, mert ez a leallito (bar lehet h hogy beneztem???)
Amit ledugóztál az alaphelyzetben zárva van. (Nem kell dugó.)
A gumicső amit lehúztál róla, szabályzó depresszió alatt van. Tehát ha nyitva van, kevés lesz a depresszió a leállítócsappantyú és a turbógeometria vezérléséhez is. (Dugót bele, B+!)
Miért nem töltesz fel egy képet arról, hogy mit és hogyan dugóztál le? Manapság már a fogkefében is van kamera, nem lehet gond. (Leállításkor a leállítócsappantyú lezár, majd egy mp és visszanyit.)
Segítséget, ötletet kérnék! Skoda O1 1,9 TDI, EGR szelepet kitisztítottam ( 130e km után minimális lerakódás volt benne), nyitó vákuum membráncsövét le dugóztam. Megtáltosodott a sok friss levegőtől, de hidegen hajlamos a fulladásra, ill. a leállítása eddig rezzenéstelenül történt, most pedig ránt egyet mielőtt megáll!
Történt,hogy volt új porlasztócsúcs a sufnyimban. Még régebben az Audi 100-as hoz vettem,de nem került bele. Gondoltam,ha már megvan összerakatom és beállítatom az öreg Passatomhoz ami 1.6 TD.
Egy haverom által ajánlott adagolós összerakta,beállította én meg beszereltem. A motor alapjáraton egyenetlenül járt,a tokok meg a menetnél folytak. /5000 Huf./
Kinéztem a neten egy műhelyt,elvállalták. Hazavittem beszereltem,folytak. A toknál is meg a hengerfejnél is a menetnél./12000 Huf./ Visszavittem,mondták,hogy nem szokott... Megjavították'. Hazavittem,beszereltem,gyönyörűen járt,megvártam még megmelegszik,akkor sem folyt...
Elindultam Debrecenbe... Elkezdtek folyni,a résolaj-dugót lenyomta,a gázolaj ráfolyt a kuplungra és úgy ment,mintha autómata váltós lenne...
A csúcs /betét/ maga Bosch. Igaz,indiai. Lehet más a hőtágulása???
Vagy csak meg vagyok átkozva :-(
Tud valaki eladó szerelt csúcsokat? Lehetőleg működőképes kellene.
Minek túrjak, ha az nem változik?(ugyanarra a motorra akar másik generátort tenni, főtengelytárcsát nem cserél).
De lásd kivel van dolgod, az 1,9TDI hajtótárcsája 160mm, az 1,6B Alfa boxeré meg 125mm.A tdi áttétel 60/160=0,375, leszab. fordszám ~5000/min, gen. max fordulat 5000/0,375=13333/min.
Az Alfa áttétel 57/125=0,456, leszab. ford. ~6500/min, gen. max. fordulat 6500/0,456=14254/min.
Több tárcsát nem találtam.
Szóval a kétszeres szorzóhoz továbbra is 35mm átmérőjű generátortárcsa, vagy egy D10-es rába motor főtengelytárcsája kellene, az van saccra 300mm átmérőjű, utóbbi felszerelésénél 2 gond adódhat, az egyik, hogy le kell vágni a jobb oldali váznyúlványt a golfról, mert nem fér el, a másik, hogy azon 13-as szíjak vannak, gyártatni kéne a generátorra is olyan szíjtárcsát:-), valamint a síkbanfutással is lennének bajok.
No, további jó étvágyat az ebédhez, mennem kell dolgozni.
mielott megint arra jutnank, h a legjobb lenne a ravalot ratenni, a tortenet akkor lenne lezarva, ha visszamennel a garazsba es turnal meg 4 fontengelyeszijtarcsat is
Az utsó 2 PK szíjas, a fentiek nem, a lényeg, hogy ~35mm tárcsaátmérőjű generátort kéne feltegyen a 2x-es fordulatszám eléréséhez, de ugye mint gépészmérnök tudod, hogy egy 9,5-10,5mm széles ékszíjnak, lehet akár fogazott is, van egy minimum görbületi sugara, aminél kisebbet nem tud tartósan és sokszor hajlani, mert percek alatt miszlikre szakad az egész, és ez a minimum görbületi sugár nem sokkal kevesebb, mint a legfelül említett kettő autóé, ergo valószínűtlen, hogy fel tud szerelni olyan generátort, amivel a meglévőhöz képest kétszeres fordulatszámot tudna elérni.
Ha a TD-nek van fordulatszámmérője, és a benzines generátornak nincs W kivezetése, akkor nem fog működni a fordulatszámmérő, de legalább állandóan visítani és villogni fog az olajnyomásmérő.
de lehet h nem fog tolteni eleget. (pl. benzines generator), de a fogondot inkabb abban latom, h ha azon a motoron amirol leszedni a generatort, mas a fotengelyszijtarcsa atmeroje, mint ahova felrakja, plusz benzinesrol szedi dizelre rakja akkor akar sikerulhet 2x szorzot is osszehoznia.
most nem azt akartam ezzel mondani, h okleveles mernokkel csinaltasson tervdokumantaciot, csak h vessen ra egy pillantast, h kb hasonlo legyen a fordulatszamtartomany
de lehet h egyszerubb a gyarit megjavitani egy passzolot felrakni a helyere :-0
Ne kötözköggyé má Fater, egy dízelre akar generátort tenni, ami újkorában forgott ötezret, akármit tesz rá, nem fog szétszállni(fordszámmérője úgysincs), egyébként úgy saccra 1:2 az áttétel mindnél.
De említettem, hogy a sajátját/rávalót tegye rá, azzal kevesebb az orális szex.
Bármilyen 12 voltos jó, amit fel tudsz rögzíteni a motorra, meg síkban fut vele az ékszíj.De a legjobb, ha rávalót teszel rá, vagy megjavítod a sajátját.
Tud valaki a netten olyan oldalt ahol Volvo 850 diesel-nek elektromos rajzát megtalálom?? Főleg a 3 izzítógyertyás vízmelegítő bekötése érdekelne. Előre is köszönöm.
Sziasztok! Bárhogy osztom szorzom itt kell segitséget kérnem mert a szerelőm feladta a harcot. Adott egy 99-es kiadásu vw polo amiben a gyári sdi motor ki lett cserélve egy golf3 gtd motorra. A kábelköteget már nem rakták át (már igy vettem) csak pár dolgot átkötöttek megmókoltak. Hidegen nagyon nehezen indul az adagolón lévő hideginditó kábel be sincs kötve. Az olajlámpám 1400 fordulat felett villog. Az inditásgátló nem kap mindig jelet néha nem indit.... A kábelkötegből pár dolog el van csipve gondolom hogy működjön a kocsi. Na ezt kellene nekem Pesten vagy a környékén rendberakni hogy megbizható autó váljon belőle.Azért gondoltam hogy ide irok mert ez már szerintem a hagyományos modszerekkel nehezen orvosolható inkább aki a tunninghoz is ért tudja hova nyuljon ilyen hibák esetén.
Erre tévedtem,mindjárt kérdeznék is.Nem kifejezetten tuning de turbó,amihez nyilván értetek a tuningolás kapcsán.
Szóval adott egy Passat 2.0 pdtdi 140 Le.A gondom az hogy fütyül a turbóm.De nem magas fordulaton hanem alapjárattól mondjuk 2000-ig.Roppant idegesítő,és nem mellesleg félek hogy kinyíródik hamar.Én arra tippelek hogy a geometria van leragadva,amit nyilván egy tisztítás megoldhat.
Mitől fütyül alacsony fordulaton?Köszi a válaszolóknak előre is.
kerem a forumlakokat, hogy szavazzanak, hogy vajon kap-e valaszt a 1db-s hozzaszolasos user egy 563x feltett alap kerdesre, amit maga is megvalaszolhatna ha visszaolvas?
Sziasztok, az lenne a kerdesem hogy adott egy VW Golf 3 1.9 Td AAZ, szeretnek ra gyari Golf 3 tdi intercoolert. Milyen hatassal lenne ez a motorra fogyasztasilag es stb? Illetve meg eri e ra rakni vagy maradhat sima td is? Semmilyen tuning celom nincs csak olvasgattam hogy a huvosebb tolto levego jobb stb. De nem tudom hogy milyen erzekelheto hatasa lenne? Dinamikusabban gyorsul kevesebbet eszik? Vagy egyszeruen csak jo a motornak es kesz? Valaszotokat elore is koszonom!:)
üdv urak adott egy AHU golf motor ezt a motort szeretném 200-250 lóerőig húzni. milyen turbót szerezek hozzá ami bírná is a gyűrődést? gtb2260 vagy vnt20 ti milyen turbót ajánlatok hozzá ?
....."Egyébként úgy vélem valami bekerült a két felület közé összeszereléskor vagy ami még rosszabb: nem fújtad ki levegővel a zsákfuratokat és megrepedhetett a blokk."...
A haver az szerelő, azért mondta, hogy az 1.9-nek vegyem a tömítését mert azzal jobban bírja majd! Hát nem tudom más honnan nem folyik a víz csak elöl a tömítésnél, és nem csak csepeg, hanem szó szerint ömlik
Az a bajod hogy nem hozzáértő embert kérdezel hanem a "havert."
Mondd meg a síkolós "haver"-nak, hogy "értelemszerűen" a DUGATTYÚKIÁLLÁS határozza meg azt hogy hány ékes a tömítés.
A másik profi meg tudhatná hogy mit szerel be, (az nem alu hanem többrétegű ACÉL lemez.) A tömítés papírján meg az áll: use new bolts. (Használj új csavart! Pláne ha lemeztömítést használsz.)
Egyébként úgy vélem valami bekerült a két felület közé összeszereléskor vagy ami még rosszabb: nem fújtad ki levegővel a zsákfuratokat és megrepedhetett a blokk.
Persze az lesz, csak nem értem az egészet! Csak hengerfejezés, minden ugy van csinálva mint ha más csinálta volna, nincs új csavar, de attól ugyan úgy lett össze rakva, és ölik a víz.....
Igen alu tömítés, szerintem nem akart rosszat, hogy azt mondta, hogy 1.9-est vegyek alá ő is azzal szokta őket össze rakni, mert úgy nem lesz hengerfejes olyan gyorsan azt mondta, az ékről meg a síkolós haver mondta, amikor vittem a hengerfejet síkoltatni, 1 ékes volt alatta, mondta, hogy értelem szerűen 2 ékes kell, de akkor sem értem még mindig, hogy miért nyomja a vizet mint az állat
Sziasztok!! ismét bajba vagyok! össze lett rakva az 1.6TD motor, fel lett síkolva a hengerfej, kapott 2 ékes, 1.9TDI alu tömítést, szakszerűen meglettek húzgálva a csavarok ( pasztát nem kapott) És amikor össze lett rakva, indítottuk volna, előtte felöntöttem vízzel, és úgy folyt a tömítésnél a víz, mintha dézsából öntötték volna, mi lehet a hiba??
Lendkerék jelre , vez tengelyről le ütöd a bordás tárcsát, csak annyira hogy éppen megforduljon a vágásba egy lapos rögzítő szerszámmal rögzíted, Adagolót be jelölheted előre csak azért hogy hol van nullán de előtöltést kell állítani úgyis utána.
Köszönöm szépen a segítséget!! Sikerült! másik nagy kérdés, kérdeztem, több szerelőt, de mindegyik mást mondott. A vezérlés: Leállítottam az autót, és ahogy volt, bejelöltem a főtengelyt is, az adagolót is, a vezérmű fogaskereket is, össze jelöltem a blokkal, tehát egy felső fogat megjelöltem, illetve a házon is megjelöltem ugyan ott, kérdés, ha össze lesz rakva a hengerfej, meg az egész motor, akkor ha oda állítom a jelölést, ahol bejelöltem fehérrel, akkor valószínű, hogy jó is lesz? Van olyan szerelő aki szerint jó, van aki meg azt mondja, hogy ahol a gyári bevágás van a fogaskeréken, azt kell odaforgatni ahhoz ami a házon van jelölés, kérlek segítsetek mert nem vagyok benne profi!!
Sziasztok!! lehet nem ide tartozik, de hátha tudtok segíteni!! 1.6TD vezérműtengely fogaskereket le lehet venni légkulcs nélkül? Szerelő azt mondta, hogy csak azzal lehet leütni rólla, de van valami más megoldás?
Golf2 (Laca) autója, emlékeim szerint sokáig ment 1.9 tdi motorral G2 váltóval és bírta is . Neki G2 bódéban volt még a külső féltengelycsuklók is G2 é volt vagy az egész féltengely G2 volt erre már nem emlékszem .
X20DTL kódú (g astra) motorhoz, milyen adagolót illetve turbót ajánlotok, hogy kicsit nagyobb legyen a teljesítménye? Illetve ez a motor élettartamát és a fogyasztását mennyire befolyásolná?
174 lóerő automatával dzsipó karosszériában. Békélj meg nagyjából ennyivel szerintem, ha nem piszkálod nagyon nem hullik szét olyan hamar. Talán egy óvatos chip-pel lehet kicsivel jobb. Örülj hogy nem vettél V10-et.
Meg tudja esetleg mondani valaki, hogy a 03G 145 209 C számú tandempumpa mekkora max nyomáson üzemel? Esetleg nem lenne valakinek kölcsönbe 2 napra egy ilyen számú hibátlanul működő tandempumpája?
Azt hallottam van ebből 7,5 baros verzió és 10 baros is. A következő kérdésem az, hogy melyik számú lehet a 10 baros?
Sziasztok! A napokban vettem egy VW Tuareg 2.5Tdi-t, BAC motorkódú, 292000km van benne, automata váltós, tanácsot szeretnék kérni, h milyen teljesítménynövelést ajánlotok, mert eléggé ólommadár a kocsi, nem érzem, h eltörné a gerincemet akár mennyire is padlózom néha.
Tudom, h ez nem V6 meg V10, de talán lehetne károsodás nélkül is fokozni a teljesítményt?! A fogyasztása óvatos vezetéssel 10l körül van.
Minden hozzáértő tanácsot, segítséget előre is köszönök!
manapsag mar van online ETKA. mazsolazd vegig az emlitett alkatreszeket (PD elem, turbo, hajtokar, dugattyu, kupplung stb. ha minden igaz 5-s valto van rajta... az igy gyarilag/elmeletileg csak 250Nm-t tud).
ha nem is lesz ugyanaz, mint a 130le-sben, de megnezheted, h meg milyen verziok vannak az alkatreszek. (turbo pl. ha jol neztem 116le-sben ugyanaz. (de 130le-sben mar mas). ugyanezt nezd meg pd-elemre, hajtokarra stb). Akkor mar tudni fogod mit tud a hardver. utanna mar csak egy chippes kell aki erti is hogy mit csinal
Nemrég voltam villamosság szerelőnél, és ő azt mondta nekem, hogy az ATD (101 le)motorkódos PD, szoftveresen le van fojtva. És ez ugyan az a motor mint a 130 le-s.
Fogyasztás jó , kényelem hátul szar, pattog mint kecskeszar a deszkán( a suzukihoz képest is) Ha jót veszel sokáig jó de ha vezérlés csere esetleg szarok az elemek az húzós. Fenntartási költségeket tekintve a dízel tuning fórumba írtál, ha tuningolsz akkor tudd mit akarsz és csináld meg , ne lépésről -lépésre haladj egyre fentebb teljesítményben mert a gatyád is rá fizeted. Ha széria marad vagy kicsivel meg elégszel akkor megintcsak nem nagy a költsége. akkor
tudom h benzinre gondolsz, de ettol meg nem vagyok meggyozodve arrol h anno mas volt a helyzet az odinal mint most.
de h oszinte legyek a C4 nem mozgat meg bennem semmit. 124 igen. Ha C4 TDI vs 124 dizel lenne, talan C4. nem tudom, most... inkabbb.... nem veszek semmit :-) fleg nem C6 BPP-t
"Meg miota napi szinten kell latnom az jellegmezoit kezdek kiabrandulni"
elirtam(aztan meg lemerult a telo). ez a audi tdi-re ertendo(V6)
Bátyám, lehet hogy tényleg megártott a 9 év, én az audi 100/A6 '91-'96 közötti 2,8 literes, hengerenként kétszelepes benzines V6-osra gondoltam, ami nagyjából bír mindent, amit szeretnél.
Kicsit olyan szétszórtnak tűnsz, vagy én ülök fordítva, az is lehet:-)