Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2018.02.14 0 0 4401

Jól teszed. Át kell beszélni a dolgokat az orvossal, aztán lesz majd valamilyen megoldás. Sok sikert!

Előzmény: Törölt nick (4396)
running wild 42 Creative Commons License 2018.02.14 0 0 4400

Szia Reka! Írtam Neked emailt, de látom itt aktívabb vagy. Nem kötelező privátban leveleznünk, ha nincs kedved, időd. Semmi gond ha nem írsz. Hogy vagy mostanában? (Mondjuk látom a beírásaidból, hogy nem a legjobban.)

Üdv: Balázs

Előzmény: Törölt nick (4398)
running wild 42 Creative Commons License 2018.02.14 0 0 4399

Az van zorka, hogy a benzóknak és az Z altatóknak is van felezési ideje. Valamelyiknek 3-4 óra, de olyan is van, aminek pl 100 óra. Ha hosszú a felezési idő, akkor még napokig nem lesznek elvonási tünetek. Az ember örül, hogy ó nincs nekem semmi bajom, (közben a hatóanyag ürül, a hatás csökken), aztán 2-3 nap múlva csodálkozik, hogy minden baja van, és/vagy egyáltalán nem tud aludni. Váliumról, szeduxenről leszokók sokan jártak úgy, hogy elvágólag letették, 5-6 napig semmi bajuk nem volt, elkönyvelték, hogy megúszták az elvonási tüneteket, aztán PAFF, padló, K.O.

Előzmény: zorka22 (4394)
Törölt nick Creative Commons License 2018.02.14 0 0 4398

Lehet, hogy nálam is hiba volt így szétszedni a gyógyszereket, de azt mondták, hogy azért jobb több adagban beszedni, mert rövid a hatása a forontinnak, így ha sűrűbben veszed be kisebb az esély a dózisközi elvonási tünetek megjelenésének, és a csökkentések az alvás minőségét is kevésbé rontják. Hát ez nálam sem jön be, vagy csak egyszerűen kezdi hatását veszíteni a frontin. Hogy sikerült a gyógyszertől megszabadulni elvonási tünetek mellett? Tudnál egy kicsit mesélni arról, hogy erős elvonási tünetek mellett, hogyan tudtad lerakni végül? Köszönöm!

Előzmény: Viharsziget (4392)
Törölt nick Creative Commons License 2018.02.14 0 0 4397

Nagyon sajnálom, hogy a te egészségi állapotod is nagyon leromlott az utóbbi években! Ez egy nagyon nehéz élethelyzet! Különösen, nem könnyű gyógyszereket szedni, ha  az embernek szinte az összes egészségügyi problémája gyógyszerek mellékhatásától van! Pedig nem vagyok nagy gyógyszerszedő, nem szedtem sokat életemben. De ezt biztosan megérted, ha a te gyomrodat is fájdalomcsillapító tette tönkre. Nekem a quamateltől is csomók alakultak ki a testemben, most mehetek vizsgáltatni őket, hogy milyen jellegűek...gyulladáscsökkentő a gyomromat tette tönkre, most pedig a frontin nem hagyja gyógyulni a gyomromat. Péntekre kaptam időpontot orvoshoz, aminek nagyon örülök, hátha sikerül megoldást találni. Én rivotrilt nem akarok szedni, attól jobban tartok, mint a frontintól. Kívánok neked gyógyulást!

Előzmény: gombóc63 (4387)
Törölt nick Creative Commons License 2018.02.14 0 0 4396

 

Szia Caran! Gondolkoztam azon, amit írtál. Én nem akarok gyógyszereken élni. Ha megemelem az adagomat, pár hétig, 1-2 hónapig jó, azután kezdi hatását veszíteni, és újra emelhetem az adagot, mert amikor kezdi hatását veszíteni, elkezdi "enni" a gyomromat, egyből nekiugrik. Most is rengeteg a savam, szerintem mehetek ellenőriztetni, hogy fekélyem van-e... Ez nem megoldás, mert hol ennek a vége? Már egyszer emeletem 3 X 0,25 mg-ról. Most emeljek 2 mg-ra, majd 2,5-re, majd 3-ra...stb? Már nehezen  tudok a mostani adaggal is elaludni, egyik nap alszom valahogy a másik nap pedig inkább rosszul, mint jól...Szóval szerintem ez egy ördögi kör, ami csak még lejjebb húzna. Megpróbálom a diazepamot felíratni. Péntekre kaptam időpontot orvoshoz, remélem, hogy sikerül vele megtalálni a megoldást. Köszönöm a tanácsokat! Minden jót kívánok neked!

Előzmény: Törölt nick (4385)
zorka22 Creative Commons License 2018.02.13 0 0 4395

3 tablettát vettem be :)

Előzmény: zorka22 (4394)
zorka22 Creative Commons License 2018.02.13 0 0 4394

Szia! Az a dühítő, hogy kiszámíthatatlan. Én altatóról szokok le, most kezdtem, de már 30 éve szedem. Úgy csinálok mindent, ahogy az addiktológus mondta. Ez még csak a 2. hetem. + tablettát vettem be esténként és most 2,5 -t veszek be. Első héten semmi bajom nem volt. Jobban aludtam, mint a 3 tablettától. 2. héten kezdődtek a rémálmok és tegnap este pld. alig tudtam elaludni. 

Ami új dolog, az elmúlt 5 év kutatásai alapján nagyon sok folyadékot kell inni! Az segít az agynak rendbe hozni a dolgokat. Napi 2-3 litert.

Előzmény: running wild 42 (4393)
running wild 42 Creative Commons License 2018.02.13 0 1 4393

A hirtelen elvonás szinte garancia a súlyos, elhúzódó tünetekre, de még lassú csökkentéssel is sokáig tart, mire meggyógyul az agy. Én azon szoktam mérgelődni, hogy ennyi idő alatt már szív átültetésből+ 2-3 lőtt sebből is vidáman meg lehet gyógyulni. Az ördögi piruláktól pedig még azután is szenved az ember, hogy hónapokig, évekig tiszta. Annyira igazságtalan ez.:( 

Előzmény: Viharsziget (4392)
Viharsziget Creative Commons License 2018.02.12 0 0 4392

Szia!

Ugyan így voltam, napi 7-szer vettem be kis adagot azt hittem jobb lesz úgy a csökkentés, de sokkal rosszabb lett minden!

Egesz nap rosszul voltam, gyomorideg, elalvaskor mintha elfelejtenek levegőt venni, erre riadtan fel vagy 10-szer! volt Hogy azt hittem elmultak a tünetek 2 hét múlva lebombázott megint!:(

Szornyu volt az egész, még fizikai tuneteim most is vannak pedig lassan 3 éve tiszta vagyok!

Előzmény: Törölt nick (4363)
zorka22 Creative Commons License 2018.02.12 0 0 4391

Köszönöm, hogy válaszoltál. :)

Előzmény: running wild 42 (4389)
Törölt nick Creative Commons License 2018.02.12 0 0 4390

Igen, az alprazolamnál a rövid felezési idő egyszerre áldás és átok (kinek mi). Leszokásnál egyértelmüen probléma...

Előzmény: running wild 42 (4388)
running wild 42 Creative Commons License 2018.02.12 0 0 4389

Szia zorka! Igen, a rémálmok normális elvonási tünetek, mivel meg van kavarodva az agy. Az adatfeldolgozással van kapcsolatban. Később lehetnek még nem rém-, csak kusza álmaid, és/vagy teljesen álomtalan alvás is. Idővel el fognak múlni.

Előzmény: zorka22 (4379)
running wild 42 Creative Commons License 2018.02.12 0 0 4388

Mindenkinek írom a helyzetemet, hátha segít valakinek az infó. Az elmúlt 15 évem nagyon komplikált volt, a lényeg röviden, hogy akaratlan nyugtató függő lettem. Többször próbáltam hirtelen letenni, ami persze horrorisztikus tüneteket eredményezett, de mentségemre szolgáljon, hogy ekkor még semmit nem tudtam sem a benzókról, sem a függőségről, sem az elvonásról. Legutóbb, egy gyors csökkentés után 14 hónapig bírtam nyugtatók nélkül, de szigorúan a 4 fal között. Ez idő alatt kb 40%-ra gyógyultam a nulláról. Mivel nem akartam még 1-1.5 évet vegetálni megkerestünk egy benzo-specialistát. Ő azt mondta, hogy ne a frontint állítsam vissza, hanem inkább rivotrilt. Egyrészt a frontin hatóanyagát (alprazolam) már nagyon jól ismeri az agyam, így lehet, hogy nem is hatna, másrészt a rivotrilnak hosszabb a felezési ideje, így könnyebb csökkenteni. De mivel ez is benzó, ehhez is hamar hozzá lehet szokni, tehát KELL is csökkentenem. A lényeg, hogy nem érzek különbséget a két nyugtató között. A csökkentés mellett is vannak elvonási tüneteim, de nem olyan kibírhatatlanok, mint hirtelen elvonáskor.

gombóc63 Creative Commons License 2018.02.12 0 0 4387

Teljesen együtt érzek veled, mert nálam is az elmúlt 2-3 évben az életem minősége nagyon leromlott mozgásszervi betegségek miatt. Én is csak a házamban érzem magam jól és aránylag fájdalommentesen, de nagyjából egykorúak vagyunk, még nem itt kellene tartanunk. Elfogadni és megemészteni ezt nagyon nehéz. Talán igaza van az előttem szólónak, nem a legalkalmasabb az állapotod arra, hogy most hagyd el a Frontint. Ugyanakkor a gyomorszáj záróizmát is lazítja, ami esetedben nem jó. Nekem a fájdalomcsillapító tette tönkre a gyomromat, úgyhogy ezt a problémádat is értem, valamint anyai ágon két gyomorrákossal vagyok én is "megáldva" tehát oda kell figyelnem erre is. Bár kb. 15 éve vagy 1 évig szedtem a Rivotrilt, de akkor simán le tudtam tenni. Tényleg sokkal gázosabb mint a Frontin!?

Beszélj orvossal, most is azt mondom, és igen, ne hagyd magad, mert úgy gondolom ez nem jó így.

Előzmény: Törölt nick (4383)
Törölt nick Creative Commons License 2018.02.11 0 0 4386

Jobban belelatva,en a legeslegjobb indulattal tanacsolnam,hogy lassan minimalis adagokkal nyugodtan emeld vissza a frontint arra a mennyisegre amivel mar egesz jol erzed magad.

Teljesen termeszetes,h ezekutan most nagyobb mennyisegre lesz szukseged egy jo ideig,,majd idovel egy nyugodtabb idoszakodban nagyon lassan csokkentsd arra a mennyisegre amig meg nem erzel semmi valtozast,ez lehet mondjuk 0.5mg napi amivel 100%-ig kiegyensulyozott eletet elhetsz.

 

tapasztalatbol irom neked,en az internet/forumok hatasara es minimalis memoria romlasra 15 ev utan a minimalis napi 0.25mg rivotrilt lecsokkentettem a felere majd kihagytam napokat is,majd megint szedtem a negyedeket,,,kozben szep lassan  egyre csak romlott a memoriam jobban meg a koncentracio kepessegem,elkezdett sipolni a fulem,szedultem,stb..egyre melyebben bujva a netet egyertelmuen a hosszu ideje szedett napi 0.5mg rivotrilra fogtam a tuneteket,,,igen csak azt elfelejtettem,hogy mig el nem kezdtem csokkenteni a vilagon semmi bajom nem volt mar 15eve a napi 0.5-el minimalis memoria romlason kivul amit akar a kor is hozhatta",,,szoval 15ev alatt nulla minimalis napi  0.5 mg rivotrillal a total nulla kabszeres/alkoholos multbol felepitettem egy minden tekintetben alom szintu eletet csaladdal,boldogsagban,rengeteg kapcsolattal,40partnerrel allando kiegyensulyozott munkakapcsolatot,stb..persze ez ido alatt voltak kisebb rovidebb melypontok,idegeskedes,duhkitoresek,kisebb ellensegesseges idoszakok ami szinte minden embernel elofordul.Na pontosan ezeket nem kellett volna a  forumokon/neten keresztul a rivotrilra fognom ,hanem inkabb a mai porgosebb eletre es akkor most nem tartok ott 15ev napi 0.5mg szedese utan ,h 2evet szenvedtem es most meg triplajara kell emelnem a napi adagot mig megint kisimulok.

 

sokkal sokkal karosabb mindennap szorongva,stresszben elni mint a napi 0.5 vagy akar 1mg benzo...engem mar senki es semmi nem tud ebbol kizokkenteni,elem boldogan az eletem vele ha szuksegem van ra.

Előzmény: Törölt nick (4383)
Törölt nick Creative Commons License 2018.02.11 0 1 4385

Nem tartozol senkinek magyarázattal. Az emberek nagy része nem jókedvéből kezd el gyógyszert szedni, hanem mert szüksége van  rá. A rosszindulatú hozzászólásokat hagyd figyelmen kívül, ahogyan a leszokással kapcsolatos rémtörténeteket is.

 

Igaza van a topictársnak, ez nem feltétlenül "csak" elvonási tünet lehet nálad. Más szóval, viszonylag könnyen le lehet tenni a benzót (fokozatos elhagyással természetesen), ha az ember egyébként rendben van.

 

Én több éves szedés után minden komolyabb probléma nélkül el tudtam hagyni, de csak miután az orbáncfű lerendezte a pánikomat, szorongásomat, depressziómat. Anélkül nem hiszem, hogy egyáltalán megpróbáltam volna elhagyni (hiszen pont a tünetek elfedésére szedtem).

 

Az orvosnál lehet erélyesnek lenni. Nem szeretem/nem szeretem kérdés a diazepam felirása, ma már a világ nagy részén benzó elhagyáshoz az a protokoll, hogy diazepamra váltani, és azt lassan elhagyni.

 

 

Előzmény: Törölt nick (4380)
Törölt nick Creative Commons License 2018.02.11 0 1 4384

A helyzetemet pedig nehezíti, hogy a nagymamám és nagybátyám is gyomorrákban halt meg...A frontin pedig "eszi" a gyomromat...emellett nem lehet a gastritiszből kilábalni...

Törölt nick Creative Commons License 2018.02.11 0 1 4383

Negatív lettem, az tény, érzem én is, hogy nagyon nem jó ez így, de olyan mértékben leromlott kb 1 év alatt az életminőségem, hogy az traumatikus! Szinte házhoz kötötté váltam, alig tudok valamit enni...De egyébként soha nem pánikoltam, sőt sok olyan lépést megtettem, amit a legtöbb ember nem...most tény, hogy szorongok, de amiatt, hogy nem tudok szabadulni a frontintól. Olyan boldog, sokkal pozitívabb voltam, amikor szépen tudtam csökkenteni a frontint! Volt jövőképem, reményem....most elakadtam, és kétségbeesetten keresem, de nem találom, hogyan tovább... Megoldás kellene....Lehet, hogy át kellene mennem diazepamra, vagy mikrocsökkentéssel (mikrotapering) próbálkozni, de azt még meg kell fejtenem, hogy hogyan működik, mert az angolom nem a legjobb, nem értem teljesen, hogyan csinálják... A frontinhoz való hozzászokás miatti állandó elvonási tünetekkel nehéz csökkenteni. Jelenleg is gyomoridegem van, pedig nincs egyébként okom rá...Az áthelyezés annyira megviselte az idegrendszerem, hogy nem tud több hete lenyugodni...A diazepamot pedig nem szeretik a magyar orvosok felírni. Nehéz szerintem olyan orvost találni, aki felírja, pedig az Aston kézikönyv arra épül...Kevés ideig szedtem a frontint, az tény. De volt egy teljes összeomlásom a hirtelen medazepam elhagyása maiit -  ami borzalmas volt -, szerintem hitperérzékennyé tette az idegeimet...(Cold turkey) Rivotrilt pedig nem szeretnék, mert arról annyi szörnyűséget hallottam, hogy nagyon félek tőle...

Előzmény: gombóc63 (4382)
gombóc63 Creative Commons License 2018.02.11 0 1 4382

Igazán nincs mit. Egy fórum nem arról szól, hogy mindig mindenben egyet kell érteni, de csak rosszindulattal idejönni felesleges. Bár tőle már megszoktuk.

Végig olvasva biztos, hogy csak a xanax elvonástól vagy rosszul? Oly kevés ideig szedted, hogy elvileg könnyen le lehet róla jönni. Elvileg. Te pedig most nagyon megszenveded. Nem lehet, hogy pánik is van a történetben? Mert egyik bajból a másikba esel és zárul is az ördögi kör. Könnyen kialakulhat a szorongás és a pánikbetegség ettől. Beszéltél erről orvossal? 

Előzmény: Törölt nick (4380)
Törölt nick Creative Commons License 2018.02.11 0 1 4381

A lényeg, hogy az amit novemberben átéltem a gyógyszerelhagyással, a gyomorproblémával, a légzési nehézséggel, az nagyon traumatikus volt számomra, derült égből jött villámcsapásként, mert még 1 éve egészséges embernek tudtam magam.... most meg szinte egyik hónapról a másikra egyre lejjebb süllyedek egészségileg, és sajnos a végét sem látom jelenleg, hogy mikor kerülhetek ki ebből a tendenciából...vagy ördögi körből...

Törölt nick Creative Commons License 2018.02.11 0 1 4380

Nagyon köszönöm Caran a tanácsokat, és a jó indulatot is! Senkinek nem kívánom azt, amibe benne vagyok. 10 mg medazepamot szedtem kb 4 évig alvás elősegítésére, mert nagyon nehéz évek vannak mögöttünk családi szinten. Tavaly már könnyebb évünk volt, ezért úgy döntöttem, hogy abbahagyom a szedését - nem sok gyógyszert szedtem életemben - teljesen gyógyszermentes akartam lenni, de nem tudtam arról, hogy nem szabad hirtelen elhagyni a bezókat, így nagyon rosszul lettem, összeomlottam. Ezért írtak fel xanaxot. De az elhagyás miatti stresszi által hirtelen oly mértékben felerősödtek a gasztiritszem és GERD-em miatti légzési nehézségeim, - extrém módon berobbant a gyomrom és a nyelőcsövem - hogy nem kaptam elalvásnál levegőt (alvási apnoéhoz hasonló tüneteim lettek a refluxból fakadóan). Hetekig szinte semmit nem aludtam, így a kezdeti 3X 0,25 mg xanax nagyon gyorsan elveszítette a hatását. Komoly elalváskori légzési nehézség,  hirtelen gyógyszerelhagyás miatt összeomlással, és gyomorproblémával kombinálva - amit ráadásul egy gyulladáscsökkentő gyógyszer váltott ki - nagyon kemény. Nem kívánom senkinek, de aki ítélkezni akar, az tegye.... 2017 novemberben elején hagytam abba a 10 mg medazepam szedését, ekkor kezdtem el a xanaxot szedni, de amint stabilizálódtam, decemberben, már  el is kezdtem csökkenti egyből, mert tudom, hogy ez nem kell nekem! Azóta annyira felmarta a sok sav az egész garatomat, hogy jobban tudok lélegezni...ez tette lehetővé a csökkentést. De senkinek nem kívánom, hogy gyógyszert csökkentsen gasztritisszel. Csak rizs, kölest, hajdinát és vízen párolt zöldséget tudok enni, minden mástól még jobban berobban a gyomrom. Hogy negatívan gondolkodom? Igen, nagyon megvisel az a mélység, amibe egészségileg belekerültem. Ördögi körben érzem magam a betegségemmel, és a xanaxxal együtt... Egész nap, ha tehetem, pozitív gondolkodásra ösztönző anyagokat hallgatok, próbálok változni. De hiába nem csökkentettem több hete a xanaxot, valószínűleg megint hozzászoktam, mert egész nap gyomoridegem van a magas dózis ellenére. Ilyen a medazepám mellett soha nem volt. Nagyon elkeserítő a helyzetem, mert addig, amíg a xanax szedését nem hagyom abba, esélyem sincs arra, hogy a gyomrom állapota javuljon, de ilyen étkezésen lenni, az nagyon kemény! A xanaxot abbahagyni viszont, rettentően nehéz nekem. Tegnap akartam egy újabb csökkentés csinálni, és azt éreztem este, hogy szívinfarktust kapok, annyira erőteljes nyomást éreztem a mellkasomon. Hogy én produkálom ezt a tünetet? Akkor miért ment simán az elő 3 csökkentés?!? Az orvossal egyeztetve szedtem szét az esti 1 mg-t, hogy könnyebben tudjak csökkenteni, és a csökkentés kevésbé befolyásolja az elalvásom. Sajnos azt nem mondta az orvos, hogy a xanaxot nem lehet büntetlenül tologatni, mint a medazepámot, aminek jóval hosszabb a hatása...Az áthelyezés óta viszont nem megy a csökkentés, sőt stabilizálódni sem tudok. Az első 3 csökkentés után simán minden csökkentéssel kapcsolatos tünetem megszűnt 2 hét alatt, most meg csak fokozódik napról napra csökkentés nélkül...Nem kell, hogy bárki is sajnáljon! Mindenki azt gondol, amit akar. De neked Caran, és Gombóc köszönöm a pozitív hozzáállást!

Előzmény: Törölt nick (4378)
zorka22 Creative Commons License 2018.02.11 0 0 4379

Szép napot! 2. hete szedem csökkentve az altatóbat, ami sajnos szintén benzó. Az első héten minden rendben volt. 1/2 tablettával kell csökkentenem 2 hétig, aztán 1/4-el. De most a második héten elég rossz rémálmaim vannak, már észreveszem, hogy csökkentem. 

Ez normális a leszokás alatt?

Törölt nick Creative Commons License 2018.02.11 0 1 4378

Olvass már vissza. Az olvtárs leszokásban kért segítséget. Erre te elkezdesz megint károgni, és hibáztatni (holott halvány fogalmad sincs az életéről, a problémáiról). Pont erre van szüksége.

 

Ha ezt nevezed te szellemi fejlődésnek, akkor nagyon eltérőek az igényeink. Elfogyott a türelmem veled szemben, úgyhogy most szépen kiikszellek.

 

Te meg kérlek több empátiával viseltess embertársaid felé, főleg beteg embertársaid felé. Ha segíteni nem tudsz/akarsz, akkor meg inkább maradj csendben.

Előzmény: Ezelvoltam:-) (4375)
gombóc63 Creative Commons License 2018.02.11 0 1 4377

Én is örülök, hogy ismét megjelentél károgni. Szerencsére te is a hülyék táborát erősíted, nem kicsit, és tökre igazad van, a gyógyszeres, pszichiátriai út sehova nem vezet. Élő példa vagy. Csak a gonoszkodást és a rosszindulatot erősíti. Segítő szándékot, kedves megnyilvánulást nem.

Előzmény: Ezelvoltam:-) (4375)
Ezelvoltam:-) Creative Commons License 2018.02.11 -1 0 4376

Nézőpont kérdése....Az sem biztos h hasznára van embertársainak, aki egyedül üdvözítő utat csak a gyszeres kezelésben lát. Nem tudom ki árt többet......

Előzmény: Törölt nick (4366)
Ezelvoltam:-) Creative Commons License 2018.02.11 -1 0 4375

Ez alapvetően nem is baj, én is voltam olyan hülye h elkezdtem azt a szart szedni.....Csak utána megtapasztaltam h más módszerek soha nem is remélt sikerekkel kecsegtetnek. Így eljutottam a szellemi fejlődés olyan szakaszába,mikor felismertem h a kszanakszos, benzos , idióta pszichiáteres út nem vezet sehova.....

Előzmény: Törölt nick (4368)
Ezelvoltam:-) Creative Commons License 2018.02.11 -1 0 4374

Azért ha veszed a fáradságot és visszaolvasod, nem egyértelmű ám h mióta, miért és milyen dózisben szedi amit szed.......

Előzmény: Törölt nick (4369)
Ezelvoltam:-) Creative Commons License 2018.02.11 -1 0 4373

Igen, de ennek az elhatározásnak belülről kell fakadnia.......Különben az ember megmarad a "bekapokegyxanaxot, mindenre jó aztmondta az orvos" ördögi körében.....

Előzmény: Törölt nick (4371)
Ezelvoltam:-) Creative Commons License 2018.02.11 -1 0 4372

Ha már itt tartunk nekem sem szimpi amit itt képviselsz szintén évek óta......A jóindulatú ( nem vitatom ) segítő szándékod vhogy mindig egy irányba mutat, orvos, gyszer, orvos, gyszer .....és íg tovább. Sztem te még kapkodsz be ezt-azt...én már nemigen. És ide csak a kíváncsiság hoz

Előzmény: Törölt nick (4368)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!