Keresés

Részletes keresés

vpankasz Creative Commons License 2004.07.16 0 0 2608

Sziasztok fűbarátok!

Vettem ammónium-nitrátot (ahogy olvastam a fórum tanácsait). A kérdésem, hogy mit javasoltok, hogyan szórjam ki?

Nincs gépesített adagolóm, szóval kézi megoldás lesz valószínűleg. Utána kell locsolni? Mire vigyázzak, hogy ne égjen ki? ...

ARic Creative Commons License 2004.07.15 0 0 2607
Csatlakozom az érdeklődőhöz a Compo gyeptrágya&gyomirtóval kapcsolatban. Substralról írta lejjebb v.ki, h. nem érdemes.
Előzmény: hamiuu (2583)
Herr X Creative Commons License 2004.07.15 0 0 2606
Én Xyladecor Mahagónival nemesítettem a füvet mahagóni árnyalatúra. Szerintem jól nézett ki.... Aztán lenőtte.
Előzmény: JarJarBinks (2605)
JarJarBinks Creative Commons License 2004.07.15 0 0 2605

Vagy útszóró só kezelés 5kg/m2 adagolással?:)

Előzmény: Törölt nick (2603)
Fürtöske Creative Commons License 2004.07.15 0 0 2604

:-oDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Előzmény: Törölt nick (2603)
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.15 0 0 2603

Milyen problémák .... ;--))

Van többféle rövig és hosszútávú megoldásom mint hajnali permetezés glialkával vagy locsolas nélküli tömény nitrogénezés ... ;-)))

Előzmény: JarJarBinks (2602)
JarJarBinks Creative Commons License 2004.07.15 0 0 2602

Hello

Még egy kérdés: nálam sötétzöld a fű (barkácsáruházas Sport fűmag keverék (Agro-Largo Kft vagy valami hasonló)). Ha világosabbzöldet szeretnék ahhoz milyen fűmag kellene?

Üdv,

JJB

Törölt nick Creative Commons License 2004.07.15 0 0 2601
Ilyen technologiához kell egy gyepmester is ... ;-))
Előzmény: Törölt nick (2600)
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.14 0 0 2600
Gyeptégla, vagy gyepszőnyeg! www.eurogreenturf.hu
Előzmény: JarJarBinks (2594)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2004.07.13 0 0 2599

Nahát, megy a régi nick nevem!:)

Csak annyit akartam írni, hogy nem ártana már az én füvemmel is csinálni valamit, a vakondok szerencsére márcsak ritkán túrnak, azt is inkább a járdalapnál, így is besüllyedt már 1-2.. De az a bajom, hogy hiába locsolom a füvet eső híján, nem akar normálisan, és leginkább egyenletesen nővekeni a terepen. Mert van olyan rész ahol tényleg szép zöld életerős a fű, de van olyan rész ahol gyenge, rövid szálak vannak. Gondolom a tápanyag hiányzik onnan, de szakaszosan van ilyen, nem értem hogy lehet. Tehát milyen műtrágya vagy valami szer kell ennek a kijavítására? Az ára nem érdekel, nekem a szép egészséges fű kell!:) Amúgy lehet az a gond, hogy már túl öreg a fű? mert már 3éves, lehet újítani kéne, de akkor olyan fűmagot kellene venni amiben nincs lóhere, mert azt én is útálom. Van külön kis területa lóherének, csak ne a szép füvemben nőljön..

Grax Creative Commons License 2004.07.13 0 0 2598
Kedves Fűbarátok

Boldog és büszke kerttulajdonosként ill. amatőr kertészként szeretném megosztani veletek az én füvem történetét.

Bevallom, nem olvastam végig a fórumot, csak egyszerűen dicsekedni kívánok, azaz kicsit önkritikusan: „osztani az észt” :-). Remélem, hogy valami hasznosat sikerül megosztanom veletek.

Két éve, augusztusban hozattam új földet és füvesítettem kertésszel. Ő Kite Presto fűmagra esküdött, ami nálam be is vált. Már szeptemberben kibújtak a zsenge hajtások, és köztük természetesen a gyomok. Nem vagyok Szaddam, ezért nem vetettem be vegyi fegyvert :-). Kb. hetente módszeresen végigjártam a terepet és egyenként húzogattam ki a gazokat. Ez eltartott kb. október végéig. Közben a fű erősödött, és szükség szerint nyírtam.
Kertész a téli álom előtt megjelent, és tápot szórt a fűre (nem gyomirtót!).
Télen csend volt és nyugalom.
Koratavasszal kertész újra megjelent és tápozott, majd pedig beindult a fű, s a gazok is némiképp. Megint módszeres gazkeresés és kihúzgálás hetente egyszer, pár héten át. Tudom, őrült vagyok, de tulajdonképpen engem megnyugtatott, kikapcsolt a nagy zöld felületen való szöszmötölés :-))). A fű bitang mód erősödött és nőtte be a kisebb üres foltokat is, ezért júliustól már elegendő volt csupán havonta egyszer gazolni. Nyírni viszont min. hetenként kellett, nyári csúcskánikulában meg kb. 4 naponta.
Ősz: jött a kertész, és tápozott.
Koratavasz: ugyanez.Idén már csak most hétvégén gazoltam először, és ahogy elnézem legközelebb augusztus végén lesz esedékes, aztán már nem is kell. A gyep annyira erős, hogy kinyom maga közül minden gyomot. Szinte hihetetlen, de egyetlen apócska gaz sincs a fűszálak közt! Olyan az egész, mint egy szőnyeg, de tényleg! Nyírás továbbra is hetente, rendületlenül.

Ja, ami igen fontos: A locsolást öntözőrendszert végzi, és ez szerintem elengedhetetlen az igazán szép fű biztosításához

Ami tanulságokat eddig levontam (na most jön az észosztás :-) ):

- Az első 2-4 hónapban brutálisan kemény és állhatatos gazolás szükségeltetik.
- Nyírni, nyírni, hogy a gazok ne tudjanak kifejlődni és virágozni.
- Locsolni, locsolni, locsolni, egyenletesen. Ez mindennél fontosabb!

A füvem úgy kb. 200-250m2 lehet, ez nekem még jól kezelhető mennyiség. Most már a heti fűnyíráson kívül csak jórészt annyi a feladatom, hogy gyönyörködjem az egészben :-)))).

Illetve egy apró bosszúságom mégis van. A lótetű (Gazsi bácsi) elég aktív, és egyelőre nehezen megy a kiirtása.

Üdv néktek: Grax
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2004.07.13 0 0 2597
gg
Tozatu Creative Commons License 2004.07.13 0 0 2596
Szerintem semmilyent,ha nem gyepgazdálkodást akarsz folytatni.Finoman szórasd szét a kaszálékot,védi a kiszáradástól,lebomolva komposzt,ingyen biotrágya,ennél jobb nincs.De úgyis tudom,hogy Ti férfiak heppetek a fű,csak a fű és ezért minden vackot beleszórtok drága pénzért,kereskedők örömére és családotok bánatára.
Előzmény: james007 (2590)
Tozatu Creative Commons License 2004.07.13 0 0 2595
A szarvaskerep pedig olyan aranyos.
Előzmény: Herr X (2592)
JarJarBinks Creative Commons License 2004.07.13 0 0 2594

Sziasztok!

Ez a lóhere fehér virággal az amelyik szintén kúszik a fűben? Nekem is van ilyenem, és azt szeretném tudni, hogy van-e valami megoldás ellene az egyesével kiemelésen kívül?

Egy másik kérdésem meg az lenne, hogy normális az, hogy a nagyából egyenletesen zöld fűben vannak helyenként száraz (sárga) foltok 1-1,5 m2-es foltok. Esőztetővel locsolok úgyhogy a víz egyenletesen jut mindenhova, műtrágya is egyenletesen lett kiszórva. Lehet, hogy a földben van ott valami amit nem szeret a fű? Még egy füves kérdés: hogy csinálják az olyan nagyon szép tömött pázsitot amit pl a MOM Parkban láttam (vékony fűszálak szép egyenletesen és sűrűn)

Üdv,

JJB

Előzmény: Fürtöske (2593)
Fürtöske Creative Commons License 2004.07.13 0 0 2593

Asszem igen, de nem tudom biztosra.

- meg a sárga virágú lóherét (ilyen laposkúszó micsoda, ami kinyomja a füvet) szeretném eltűntetni. -

Ennek a "gaznak" egy helyen örülök, és nem is bántom. A sövény alatt! Nem kell gyomlálni, mert szinte mindent kiutál onnan, és a sövény aljában még szvsz jól is néz ki.

Viszont nekem sok helyen nagy területen van rendes lóhere fehér virággal. És most virágzik. Mezitláb nem lehet a fűre menni, mert sok a méhecske, meg a darázs. Lányom barátnőjének a talpát a hétvégén már egy meg is találta.

Előzmény: Herr X (2592)
Herr X Creative Commons License 2004.07.13 0 0 2592

Én az acatot, meg a sárga virágú lóherét (ilyen laposkúszó micsoda, ami kinyomja a füvet) szeretném eltűntetni.

Ugye jól tudom, hogy levélen keresztül szívódik fel?

Előzmény: Fürtöske (2591)
Fürtöske Creative Commons License 2004.07.13 0 0 2591

Nem sokat tudok róla. Nekem is úgy ajánlották, de van egy "kollégám", aki itt dolgozik vele. Ő a minisztériumból van kihelyezve, és különböző növényeket, szereket, vegyszereket ellenőrzi. Tőle kérdeztem, hogy érdemes-e venni ezt a szert.

Amiket az előbb leírtam, nagyjából ő mondta el nekem. Minden esetre megfelelő adagolásban állítólag a füvet nem bántja, de sok gyomot, főleg asszem az egyszikűeket kitakarítja. Engem inkább a "gyermekláncfű" idegesít, de állítólag ez erre is jó.

Még nem próbáltam.

Előzmény: Herr X (2589)
james007 Creative Commons License 2004.07.13 0 0 2590
Szoval akkor a substral nem jo semmire ,de akkor milyen tapot adjak nekik ( petiso ) ?!
Herr X Creative Commons License 2004.07.13 0 0 2589

Mesélnél egy kicsit a dezormonról? Nekem is ezt ajánlották, de még nem mertem bevetni.

Előzmény: Fürtöske (2588)
Fürtöske Creative Commons License 2004.07.13 0 0 2588

*napot!

Csak mellékesen jegyzem meg, hogy a Dezormon, és a hasonló hatású hormonkezelésű növényvédő szerek szigorúan engedélyköteles készítmények.

Ha valamiért haragszol a gazda-boltra, csak add meg a címét, és augusztusban már lehet, hogy nyitva sem lesz.

Ha elégedett vagy velük, akkor ezt a vásárlást inkább ne reklámozd.

Ezt a szert főleg a búzatáblák gyomírtására használják, amikor még a búza serdülő korban van. Ilyenkor még a hajtásai kicsik, lándzsaszerűen merednek az ég felé, és a kipermetezett gyomírtó ezekről könnyen lepereg, míg a többi "gyom"növény elterülő levelein megtapad, és felszívódva kiváltja a megfelelő hatását.

Óvatosan bánjál vele, mert nem konyhakerti vegyszer, kiszámíthatatlanok a mellékhatásai, felszívódási területe.

Előzmény: hamiuu (2584)
rferi Creative Commons License 2004.07.13 0 0 2587

Sajnos ebből a képből nem lehet egyértelműen kakaslábfűnek diagnosztizálni.

Lehet ez még talpas muhar és csillagpázsit is.

-

Egyik jobb, mint a másik.

Egy jó módszer van rá:belocsolod, és handarbeit!Vegyél elő egy közönséges villát, és azzal nyúlj alá a közepének, azzal gyökerestől ki tudod szedni, és gyorsan.

Belocsolás után várj két órát, és akkor könnyebben jön.

Előzmény: hamiuu (2578)
csurtus Creative Commons License 2004.07.12 0 0 2586
Tapasztalatom szerint minden Substral termék olyan, mint halottnak a csók. Azaz qrvára nem ér semmit, csak a lelkiismeretét nyugtatja az ember, hogy: na, ezt is megtettem...
Előzmény: james007 (2585)
james007 Creative Commons License 2004.07.12 0 0 2585
haliho Erdeklodnik itt a guroktol .hogy az ujonnan vetet fumemnek mikor adhatok egy kis tapot es hogy milyet.A fu most lesz 4-5 hetes alapota egyes helyeken 10-12 cm mashol meg csak 4-5 cm, ontozorendszer van. Szoval szeretnem olcson meguszni hisz vagy 800m2 -rol van szo. Latam mar ilyen olyan talan (substral) meg miegymas csodaszereket a baumax praktiker polcain dehat azok nekem elsore draganak tunek .....(masodikra is)....vagy tenyleg megerik az arukat ?! elore is koszonom a segitseget
hamiuu Creative Commons License 2004.07.10 0 0 2584

Sziasztok!

Ma voltam gazda boltban és adtak Dezormon-t.

Állítólag ez kiveszi a fűből a kakasláb-fűvet.

Majd meglátjuk ha jutok valamire jelentkezem.

Üdv.

hamiuu Creative Commons License 2004.07.09 0 0 2583

Mi a véleményetek a COMPO és a többi gyeptáp és gyomírtó gyomkiszoríto hasznosságáról.

Egy kicsit drágának találom ezeket.

Vagy ennyire jó?

Milyen gyomokat írtanak ki?

hamiuu Creative Commons License 2004.07.09 0 0 2582

:-)

Már azt hizzem hogy van valami csodaszer amivel ha belocsolom akkor utat enged a fünek.;-)

Én kis naív...

Szóval marad a tékedés?....

Előzmény: Herr X (2581)
Herr X Creative Commons License 2004.07.09 0 0 2581
semmi különleges, csak jól sz.rrá áztatod a talajt, hogy gyökerestül jöjjön ki. Különben csak a zöldjét "legeled" le, aztán csökérről visszanő.
Előzmény: hamiuu (2580)
hamiuu Creative Commons License 2004.07.08 0 0 2580

Köszi a gyors választ!

A belocsolás pontosan mit jelent?

Eléggé amatőr vagyok a kertészkedésben. :-)

Előzmény: Herr X (2579)
Herr X Creative Commons License 2004.07.08 0 0 2579

Hát, ez eléggé fűféle, azaz egyszikű. Ha vegyi utat választasz, akkor glialka, de az mindent visz.

Szelektívnek marad a belocsolás, kihúzkodás.

Tippem amúgy "kakasláb-fű".

Előzmény: hamiuu (2578)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!