Keresés

Részletes keresés

Goldman Emma Creative Commons License 2002.08.22 0 0 60
Ne variáld a nickeket, mert összezavarsz. :-)) (De ez is jó!) A MÉH megvan, csak a radiátorok fogytak el, amióta stikában teljesen lebontották a Hungária-fürdőt. Így kénytelenek a jóval csendesebb pártröplap- és reklámújság-bizniszben nyomulni. A Szimpla egyébként neked való hely: zöldvendéglő egy gramm zöld nélkül, belvárosi környezet, olcsó árak.
Előzmény: old schachterhand (59)
old schachterhand Creative Commons License 2002.08.22 0 0 59
Nem, de sok szépet halottam róla, úgy hogy nem is fogok (azt hiszem).
Megvan még a MÉH?! Hát a telepengedélyeztetést hogy a f@szba sikerült elintézniük? Hangosabbak, mint egy vízierőmű.
Előzmény: Goldman Emma (58)
Goldman Emma Creative Commons License 2002.08.22 0 0 58
Grüszgott, romboid!
Most mesélj valamit a Dob utca sarki MÉH-ről! Ha arra járunk, bizony, még mindig kalapot emelünk az emléked előtt. ("Már már reggel hatkor húzkodják a radiátorokat!!!")
Ami azt illeti, a Holló utcánál kiesebb helyeken is lehet depressziót növelni. De ha egy kicsit még húzod, ma már kéznél lenne neked a Szimpla-kert. (Jártál arra?)
Előzmény: romboid (57)
romboid Creative Commons License 2002.08.22 0 0 57
Gentóg, Emmácska,
életem egy rövid, de viszont eseménydús időszakában a kies Holló utcában laktam, majdnem a Dob sarkán, a földszinten egy műhelyből átalakított lakásban, ahol egész nap égetni kellett a villanyt, mindjárt Laci bácsi mellett, akinek húsz liter víz volt a bokájában, disznót vágott a lakásában, Csumpikának hívták a kutyáját, és ha berúgott, márpedig be, akkor mindig azt énekelte, hogy a villa negra nem apácazárdaaaa, de ezt már megírtam valahol. Egy szó mint száz, a Holló utcai földszinten lettem súlyos depressziós, ami azóta is tart, most éppen rivotrillal kezelik. Jó egészséget.
terasz Creative Commons License 2002.08.22 0 0 56
Valahol már találkoztam a teljes koncepcióval (úgy értem utcára/házszámra lebontva.) Hogy ez a gumicsontod, azt megértem; valószínűleg nem kevés embert érdekel ill. érint a kerületben. mint látszik, engem főleg.. talán az erzsébetvárosi honlapon írnak róla valamit, de nekem úgy rémlik, mintha a polg.mesteri hiv.-ban valami ügyintéző mutogatta volna. bár ugyanott azt is mondták, hogy terv nélkül semmi sem konkrét.
noffene: szinte minden erzsébetvárosi önkormányzati lapszámban lehoznak egy-egy részletet, de a miénkhez csak nem akarnak eljutni.
ha lenne eszük, a mi házunkat nem bolygatnák, nálunk ugyanis 7 lakásból 6 saját tulajdon, és az messze drággábba lesz nekik, mintha átvezetik a szomszéd házon, ahol ugyanez az arány 7ből 2..
Előzmény: Goldman Emma (55)
Goldman Emma Creative Commons License 2002.08.22 0 0 55
Félre ne érts, eszem ágában sincs rád törni, csak a Madách-sétány az egyik kedvenc gumicsontom, és szép módszeresen azon dolgozom, hogy felderítsem, merre akarják éppen vezetni. :-)) Szevasz, szomszéd! :)
Előzmény: terasz (54)
terasz Creative Commons License 2002.08.22 0 0 54
háhááá, lakcímet azért talán mégsem írnék, ha nem haragszol. :))
annyit elárulok, hogy a Dob utcai kereszteződéstől nincs messze. húúha, most sokat segítettem.
Előzmény: Goldman Emma (53)
Goldman Emma Creative Commons License 2002.08.22 0 0 53
Nem akarok tippeket adni, de a Gozsdu-udvarban önkormi lakásokért is olyan lelépési díjakat fizettek, hogy az arcom leesett. De tényleg, szerintem ez tíz éven belül még csak kérdés formájában sem merül majd föl.
Köszi és írjál máskor is! A Szűzmáriás házhoz (Dob-Kertész sarok) képest melyik a tiétek?
Előzmény: terasz (52)
terasz Creative Commons License 2002.08.22 0 0 52
ahha. köszi.
magántulajdon egyébiránt, szóval páran azt mondták, annyit kérhetek érte, amennyihez van arcom, mert kénytelenek lesznek megvenni, ha akaranak valamit vele kezdeni. kisajátítani pedig elvileg csak közcélra, vagy különösen indokolt esetben lehet, ez most ugyebár nem áll fenn. vagy ha erre hivatkoznak, majd perelek. az meg 3 év, annyit csak nem várnak ők sem..

:))))

köszi.
tetszik a topik, be is raktam a kedvencekbe!

Előzmény: Goldman Emma (50)
Goldman Emma Creative Commons License 2002.08.22 0 0 51
Nem akartalak ledorongolni, csak ez az egyik dilim. Bocs! :)
Plakát-ügyben: nálunk kész szabadságharccá fajult az eddigi meccs, az EEE direkt utazik ránk. Mi vakarunk, ők dafke ragasztanak. Nem is tudom, talán nem biztos, hogy rájuk fogok szavazni...
Előzmény: Ati73 (48)
Goldman Emma Creative Commons License 2002.08.22 0 0 50
Szerintem rosszul nem járhatsz, mert a. ha önkormi a lakás, ki kell fizessenek, és tudjuk jól, hogy a Gozsdu-udvar-beliek is úrias stafírungot kaptak; b. ha magtul, akkor meg piaci áron kell megvegyék tőled. Egyébként meg tényleg nincs min izgulni, mert a dolog nem tíz, hanem legalább hatvan éve húzódik, és míg mi élünk, nem lesz ebből passzázs a Kertész utca vonalában. A Madách-passzázs eredetileg Erzsébet-sugárútnak indult, gyakorlatilag a fél Belső-Erzsébetváros lebontását magában foglalta volna, de a II. VH előtt nem valósult meg belőle más, mint a Madách-házak a Károly körúton, két ház a Dob-Csányi sarkon és a Postaminisztérium a Hársfa-Dob sarkon. A tervet sosem felejtették el, de 90-ben a sugárút kiindulópontjába felépítették azt a böhöm irodaházat, a Madách centert vagy mit. Azóta van a passzázs-koncepció, egy kis sétálóutcácska a Király és a Dob utca között, üres telkeken végigvezetve. Ha végigsétálsz a kérdéses területen, látod, hogy van néhány foghíj meg néhány új bontás, de tény, hogy maguk sem tudják pontosan, mit akarnak. Minden önkorm. testület elölről kezdi a gondolkodást. Ráadásul most minden pénz és energia elment a Kéthly Anna térre, a Gozsdu-udvar rekonstrukciója meg - ez is része lenne a passzázsnak - meg sem indult. Röviden ennyi. :-))
Előzmény: terasz (49)
terasz Creative Commons License 2002.08.22 0 0 49
Sziasztok!
Magam is erzsébetvárosi lettem - immáron 28 hónapja élek a Kertész utcában. a problémám csak annyi, hogy megvettük kicsi lakásomat, felújítottuk, mire bejelentették, hogy ez az udvar (és vele a földszinti 6 lakás) a Madách sétányba beleesik, ezért majd itt üzletek lesznek meg passzázs. tök jó. kérdem, mikor? válasz: hááát, még szabályozási terv sincs, és már húzódik 10 éve, de ha egyszer beindul, akkor majd 1 éven belül lesz költözés.
ahha. remek.
Ha tudtok valamit erről, esetleg ismertek olyan embert, aki a kerület más részén már -szabályozási terv által- hasonló helyzetbe került, akkor légyszi informáljatok.
Ati73 Creative Commons License 2002.08.22 0 0 48
Akkor UNESCO-felújítás témában passzolok! :)

Kezdenek megjelenni errefelé is a különböző választási plakátok! :((

Előzmény: Goldman Emma (47)
Goldman Emma Creative Commons License 2002.08.17 0 0 47
At UNESCO sajna csak a rendkívüli veszélyben lévő örökség-elemeknek ad, ráadásul elenyésző támogatást. A mostani nagy örömködés közben ezt azért nem felejtették el többször is, erőteljesen hangsúlyozni. Saját füllel hallva.
Előzmény: Ati73 (46)
Ati73 Creative Commons License 2002.08.16 0 0 46
Nem is a magyar államtól kell támogatást igényelni! Mondjuk meg kéne próbálni az UNESCO-nál! Biztosan van olyan tagozata, ami felújítással, ill. állagmegörzéssel foglalkozik! Taln náluk kéne támogatás ügyében érdeklődni, hiszen ha egyszer valamit beválasztanak a "csapatba", akkor arra oda is figyelnek!
Előzmény: Goldman Emma (45)
Goldman Emma Creative Commons License 2002.08.16 0 0 45
Látod, látod, te is bedőlsz a propagandának... :)) A Világörökség csak hivatkozási alap, de nem jár plusz pénzzel. Lásd IX. kerületi háztulajok esete, akik a Világörökségre való hivatkozással két épületet újítanak föl vagy tíz éve, és az államtól még egy fillért sem kaptak. A Világörök. egy hangzatos cím, de a táblát ki lehet aggatni a vécéajtóra - a pénzcsapok megnyitása szempontjából nem ér többet.

Az EEE-jelölt pasit Boda E. valaminek hívják, az egylet főnöke pedig nevezett Garabits. Szerintem a Síp uban már másik körzet van, de biztos arra is megvan a helyi ragasztgatós. :(

Előzmény: Ati73 (44)
Ati73 Creative Commons License 2002.08.16 0 0 44
Igazad van! Ezek a házak igencsak felújításra szorulnak! De! Mostantól piszok nagy összegű támogatást lehet igényelni.

Komolyan ennyire bunkó módon áll a dologhoz a jelölt? Pedig lehet, hogy rá kellene szavaznom? (A Síp utcában vagyok bejelentve, itt a Péterfyben csak béreljük a lakást) Elárulod ki ez a ritka bunkó ember?

Előzmény: Goldman Emma (43)
Goldman Emma Creative Commons License 2002.08.15 0 0 43
Elvileg igazad van, de a gyakorlatban a lakásállománynak épp ez a leglerobbantabb része. Tehát aminek fölmenne az ára, az komfort nélküli, százéves csövekkel, hámló vakolattal, penésszel. Ezek állami/önkormányzati beavatkozás nélkül szinte menthetetlen ingatlanok.

Korábban meséltem nektek az Együtt Erzsébetvárosért Egyesület plakátragasztó kampányáról, amelyet a közelgő választás inspirál, de praktikusan azzal jár, hogy a marha drágán renovált házunkat beborítják Technokollal rögzített papírdarabokkal. Ma is levakartam néhányat, aztán felhívtuk a jelöltet a mobilján, megkérdezni, normálisnak tartja-e, hogy a kerület értékeinek megóvásáért kampányol úgy, hogy közben rongálja a házakat. Aszonta, körbesétált, és neki tetszenek a saját hirdetményei. Azt hiszem, ez magáért beszél.

Előzmény: Ati73 (42)
Ati73 Creative Commons License 2002.08.14 0 0 42
Múltkor jártam arra, láttam a troliról a "romokat".

  • Andrássy út-világörökség

    • Ennek annyi a jelentősége(piszkosul leegyszerűsítve), hogy a lakásárak még magasabbak lettek ott!
    • Szerintem ennek a hangzatos címnek turisztikai szempontból lesz jelentősége, csak meg kell tanulni kihasználni!
Előzmény: Goldman Emma (41)
Goldman Emma Creative Commons License 2002.08.14 0 0 41
Írtam korábban a Kéthly Anna térről. Ez egy új tér a Wesselényi utcánál, amelyet néhány üres telekből és némi bontással alakítanak ki a Klauzál és a Nyár utca mellett. Megdöbbenve láttam, hogy a régóta lebontásra ítélt két Wess. utcai ház mellett nekimentek egy 1938-ban épült (kerületi viszonylatban vadiúj), ötemeletes háznak is, már majdnem eltűnt. Szerintetek ez normális?
Más: a VI-VII. kerület belső része az Andrássy út uszályában most Világörökség lett. Szerintetek a/ van ennek valami jelentősége? b/ lehetne kezdeni valamit ezzel a hangzatos címmel? (Nem arra gondolok, hogy ezt mi most itt megoldjuk, de néhányan tegnap erről beszélgettünk, és azóta is ez jár asz eszemben. :)) )
Goldman Emma Creative Commons License 2002.08.14 0 0 40
Ellenállási jelleggel vagy sima szorgalomból? :))
Előzmény: Ati73 (39)
Ati73 Creative Commons License 2002.08.14 0 0 39
"Apropó faliújság, te még tudod, mi az?"
Hogyne tudnám! Több anyagot küldtem én a faliújságra, mint amit a tanár vitt be!
Előzmény: Goldman Emma (38)
Goldman Emma Creative Commons License 2002.08.12 0 0 38
Belenéztem és tetszik! Több ilyen könyv is van, néhány éve pl. megjelent egy kis füzet Ev. történetéről, amelyet a Madách Gimnázium akkori negyedikesei írtak. Nagyon jópofa, és szerintem nagy ötlet, hogy egy történelem fakt ne csak tanulmányozzon bele a vakvilágba, hanem egyúttal "elsőkönyves" is legyen. :) Apropó faliújság, te még tudod, mi az? :))) Erzsébetváros történeti emlékei engem egyébként is teljesen lenyűgöznek, annyi apróság, ismeretlen részlet van pl. a házakon. Meg aztán változik is az egész: bár az ajánlott honlap szerint a "VII. ker. rehabilitáció" óta nem sok történt, az ablakból látszik a toronydaru, amellyel az új Kéthly Anna tér épületeit építik. (Wesselényi utca - Klauzál utca - Nyár utca) Nagyon érdekes.
Előzmény: Ati73 (37)
Ati73 Creative Commons License 2002.08.12 0 0 37
Szia Emma! Remélem jól éreztétek magatokat! Most már ne hagyj egyedül! Néha hozd fel Te is a topicot! :) Elolvastad Erzsébetváros történetét? Gyerekeknek kinyomtatom, ha kezdődik az iskola, majd kirakják a faliújságra az osztályban.
Előzmény: Goldman Emma (36)
Goldman Emma Creative Commons License 2002.08.12 0 0 36
Bocsánat, nyaraltam. :) Kapualj-ügyben: fantasztikus dolgok vannak erre! A Kertész utcában pl. nemrég fedeztünk fel egy csodát. Elég lepukkant ház az előző századelőről, omlik kicsit a vakolata, de a bejárat mögött megvannak az eredeti burkolatok, lámpák, sőt a kapu is a régi. És ami a legfontosabb, az előtérben két elképesztő dombormű, könyvnyomtató/-kötő alakokkal!
Re kutyaszar: az van bőven, de az önkorm. ott felénk erőlködik a kutyavécékkel meg a szemetesek kutyaszar-tartó részével. Már csak kutyatulaj kéne, aki odafigyel.
Ati73 Creative Commons License 2002.08.10 0 0 35
3 napja megint senki :(((
Ati73 Creative Commons License 2002.08.07 0 0 34
Találtam egy jó leírást, Erzsébetváros történetéről!
Erzsébetváros története
Ati73 Creative Commons License 2002.08.07 0 0 33
Mi is bérházban lakunk, de ez nem olyan szép mint a tietek. Köszönhetően a lakók igénytelenségének (tisztelet a kivételnek). Az udvar szebbé tételéről annyit, hogy minden évben van verseny a házak között, hogy melyiknek van a legszebb udvara. Vannak nagyon szép növényekkel beültetett udvarok is. Szerintem az Polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán meg tudják mondani neked, hogy tudnak-e adni támogatást. (Szerintem, ha már kész tervekkel mész, amit a társasház többsége aláír, akkor nem fognak elutasítani! Úgy gondolom, hogy legalább az 50 %-át ki fogják fizetni! Csak egy ilyen felújítás elött gondolni kell arra is, hogy a másik 50 %-ot miből fizeti ki a társasház, ill. többi lakó mennyire fog vigyázni a kertre, és fontos dolog, hogy a házatok zárva legyen mindig! Nálunk amíg nem lehetett zárni, volt, hogy reggel úgy dobtam ki a csövest aki a kuka mellett aludt.
"Röviden" ennyi! Egy próbát mndenképpen megér érdeklődni, hogy adnak-e támogatást.
Előzmény: szilvácska (32)
szilvácska Creative Commons License 2002.08.07 0 0 32
Köszi, a Champs-ben épp voltam néhány hete. Tényleg jó hely:)
Ti is olyan belvárosi bérház típusú házban laktok ? Próbáltam tapasztalatot gyűjteni, és a környéken minél több háznak belesni az udvarába. Megállapítottam, hogy a mi udvarunk "szép", mert nagy, rendezett, és világos. És nincs aládúcolva. Elnyertünk valami pályázatot, tavaly felújították a kapualjat, most meg a lépcsőházat csinálják.
Arra gondoltam, hogy az udvart is meg lehetne csinálni szépen, füvesíteni, bokrosítani, vagy ha ez nem megy, akkor fehér kavicsokkal, padokkal, kandeláberekkel "parkosítani". Láttatok már felújított udvarokat? Mennyibe kerülhet egy ilyen? Lehet ilyesmire pályázni az önkormányzatnál ?
Előzmény: Ati73 (31)
Ati73 Creative Commons License 2002.08.05 0 0 31
Kutyaszar ügyben a mi utcánk (Péterfy) a legbüdösebb! Ez tuti! Egyébként a korház mellett minden nap felszedik egy kis zöld géppel. Máshol még nem láttam, hogy foglalkoztak volna vele.
Ha a sport nem idegen tőled, akkor csak pár métert kell sétálnod a Champs sörözőbe (Dohány u. 20) Ha van gyereked, akkor nyugodtan beadhatod a játszószobába, ami ingyenes. Viszont a hely nem olyan olcsó!
Champs Sport Pub
Kimondott sörözőt nem tudok ajánlani, mivel absztinens vagyok.
Előzmény: szilvácska (30)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!