Keresés

Részletes keresés

kovvacs Creative Commons License 2000.07.14 0 0 61
Szia Hamster!

Nagyon klassz!

Valami romantikusat is vagy depressziosat:)
Valami fekete embereset:)

Alejandro DeSilva Creative Commons License 2000.07.14 0 0 60
Ez az Hamster, nagyon jo! Meg-meg-meg! :))
Hamster Creative Commons License 2000.07.13 0 0 59
(függöny)


Büdöskő várának legendája


Valahol Európa közepének a szélén állott egyszer hajdanán Büdöskő büszke vára. Mint nevéből is sejthető, büszkeségével csak csúnyaságát próbálta leplezni. Annak idején a vár alatti völgyben húzódó kereskedelmi útvonal védelmére építtette egy öreg királyunk, de eme feladatát sosem tudta ellátni, mivel a kincstár elfelejtett fegyvereket adni a mindenfelől összetoborzott zsoldosoknak. A vár katonái nagyon megörültek, amikor egy új diansztia került trónra az országban, sorsuk jobbra fordulását várták, csak úgy buzgott bennük a tenniakarás, ám egy bizarr népmesei fordulattal semmi sem változott lényegesen, a kincstár ugyanis elfeledkezett róluk. Mit lehetett tenni, a kapitány elbocsájtotta katonái harmadát, és sűrűbben imádkozott a felvirágzásért, mely -talán mondom sem kell- csak nem következett
be.


Rossz idők voltak ezek, a gazdaság padlón volt, rablóbandák garázdálkodtak az utakon, így Büdöskő alatt is. Az egyik legveszélyesebb zsiványcsapat a Karszalagosoké volt, ezek készek lettek volna akár a vár vastag falát is áttörni, hogy megkaparintsák azt, ami bent van, a kapitány kénytelen volt alkut kötni velük: a rablók megkapták a várhoz tartozó földek terményeinek tizedét, cserébe békénhagyták a védőket. Kicsivel később a rablócsapat létszáma olyannyira megnőtt, hogy több élelmet kezdtek követelni a vár lakóitól. A kapitány tudta, hogy ez lehetetlen helyzethez vezetne, hiszen saját embereinek fejadagját kellene csökkentenie ahhoz, hogy a gazfickók kérésének
eleget tudjon tenni. Úgy érezte, csak a király segíthet rajta, az éjszaka leple alatt kilovagolt hát, és elindult az uralkodó székhelye felé, a várat pedig az alkapitányra bízta.


Az alkapitány sokkal gerinctelenebb ember volt, mint felettese, ma úgy mondanánk: rugalmasabb, piacorientáltabb. A várparancsnok távozásának másnapján küldöncöt menesztett a rablókhoz, délben már tárgyalóasztalhoz is ültek. Az alparancsnok teljesítette a rablók
követeléseit, saját katonái rovására osztott nekik az élelmiszerből, sőt: bort is adott, cserébe százalékot kért a vár alatti úton elhaladóktól rabolt javakból. Az üzlet megköttetett. Mindez persze nem tetszett a fegyvermesternek, ki az ínségesebb időkben is a hűséget tartotta a legfontosabb tulajdonságnak, és ennek a kocsmában hangot is adott. Sokan egyetértettek vele, de semmi nem történt. Lázítani még a
fegyvermester sem mert volna!


A kapitány közben a fővárosban tévedésből (rossz pecsétet mutatott fel az ajtónállónál) tömlőcbe lett vetve felségárulásért, az emberei erről persze nem kaptak hírt. Teltek-múltak a hetek, az alkapitány vagyona gyarapodott, az emberek pedig lassan éhezni kezdtek. Egy
részük nemsokára mellékállásban a rablóknál kezdett dolgozni, hiszen élni kell valamiből! Ezzel együtt, a vasárnapi miséken olyan véleményeket lehetett hallani, melyek szerint az alkapitány saját céljaira használja a kincstár javait, és zsebrevágja a zsiványokkal kötött üzleten nyert aranyakat. Természetesen a fegyvermester volt a leghangosabb az ügyben.


Ekkortájt érkezett a várba egy színjátszócsoport, melynek tagjai a kocsmai pletykák útján értesültek az alkapitány kiskirályságáról. A téma megihlette őket, darabot írtak belőle, mely egy hálátlan királyról szól, aki nem hallgatott népének szavára, és amikor egy ellenséges
támadás miatt elvesztette országa területének a felét, akkor dühében azokon állt bosszút, akik annak idején előre figyelmeztették, mondván, hogy azok átadták haderejének felvonulási terveit a betolakodóknak. A vár önjelölt ura értette a célzást, másnap reggel vagyonának felén fegyvereket vásárolt. A fegyvermester örült a legjobban, úgy érezte végre azzal foglalkozhat majd, amiért belépett a szolgálatba, hálaimát rebegett az égiekhez, amiért meghallgatták könyörgését. Rettentően meglepődött, amikor a fegyvereket a várba
szállító nagydarab legények nem adták át neki azokat, hanem szó nélkül a vár mögötti mezőre vitték, és fejét vették. A levegő forrni kezdett, hiszen mindenki szerette az egyenes, becsületes fegyvermestert, bosszút akartak állni, a színjátszók a lázadás élére álltak. Tíz nap múlva elcsendesedett a környék, és helyreállt a rend, a környéken átutazó kalmárok messze vitték az út mellett karóba húzott színjátszók és katonák hírét.


Sok száz év telt el azóta, hogy leverték a büdöskői lázadást, a környék azóta kiemelt turisztikai körzet. Más időket élünk, és bár az alkapitány még mind a mai napig személyesen igazgatja a Büdöskő Vára Turisztikai Holdingot, már nem alkapitánynak hívják, hanem ügyvezetőnek. Hát nem csodálatos dolog a haladás?


(C) Varga Ákos Endre, 2000. június 26. 10:35
Másodközlés csak a szerző engedélyével lehetséges

Előzmény: kovvacs (58)
kovvacs Creative Commons License 2000.07.13 0 0 58
Haj, Hamster, jöhetnek a novellák, majd surun hozzászólunk, és akkor ez lesz az egyik legnépszerubb topik:))
Hamster Creative Commons License 2000.07.13 0 0 57
Cikket nem tudok adni, mert ahhoz újság és téma kell, habokra nem fogok aktuális dolgokat elemezni, hogy aztán a /dev/null-ban végezze :) Esetleg novellát idepaste-elni, az mehet, bár -nevezz beképzeltnek- annál jobbnak tartom őket, hogy egy kis látogatottságú topicban lehessen csak látni :) Akkor tessék reklámozni, spontán (köhhköhh) Hamster Fan Clubot csinálni :))

Hamster

Előzmény: Alejandro DeSilva (56)
Alejandro DeSilva Creative Commons License 2000.07.13 0 0 56
Hamster! Cikkeket akarok! Mit akarok, akarunk! A tomeg uvoltve koveteli a mindennapi betevo cikkeket! :)
Ha nem az Indexbe, akkor legalabb a homepage-edre felteheted. Legfeljebb bekerulsz az elso 10-be :)
Hamster Creative Commons License 2000.07.13 0 0 55
Magam se értem, hát ha nem kell nekik a jó, én biztos nem fogom erőltetni. Szerintem nem vagyok rosszabb, mint a mostani publikátorok, de hát ey a fősyerk reszortja, hogy elhajtsa szerencsétlen, közlési vágytól remegő, feltűnésileg viszkető írópalántát :) Mindenesetre írtam közben novellákat, jelenleg azon gondolkozom, hogy hol lehetne elkezdeni kiadót keresni...

Hamster

Előzmény: Kataca (54)
Kataca Creative Commons License 2000.07.13 0 0 54
micsoda?? az indexnek nem kellenek a cikkeid? de felvitte isten a jodolgukat ...
Előzmény: Hamster (53)
Hamster Creative Commons License 2000.07.13 0 0 53
Persze, mert a VAXom épp szét van szedve :) De nemis, mert ma gitároztam és rajzoltam is. Kataca kéretlen kérdésére elmondom, hogy képregényt tervezek, és egész jól alakul,d e sokkal fárasztóbb, mint gondoltam. Ha már az Indexnek nem kellenek a cikkeim, próbálok alkotni... :)

Hamster

Előzmény: egeresz (51)
Kataca Creative Commons License 2000.07.13 0 0 52
Johogy. A topik ki masrol szolna, mint rolad. Vagyis tessek beszamolni a mindennapjaidrol, mint teszi azt Friderikusz is. :) Hogy talalkozott Cindy Crawforddal, meg ezzel azzal, epp mit olvas. :)
Onreklam, onreklam. Akar kacsat is irhatsz, hadd csamcsogjon a nep! :))
Előzmény: Hamster (50)
egeresz Creative Commons License 2000.07.13 0 0 51
Hams soha nem alszik. Ejnye bejnye . Bármikor benézek, mindig éppen cikket írt :-)

egeresz

Hamster Creative Commons License 2000.07.13 0 0 50
Nyolc órán belül a második kritikát kapom, hogy miért nem írok a topicomba, de én nem vagyok biztos abban, hogy ennek így kellene működni :) Na mindegy, egye penész, mindent az önreklámozásért! Most viszont nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit tudnak erre írni a kritizálók :)

Hamster

Hamster Creative Commons License 2000.06.29 0 0 49
Nem, nem lesz háború, de még felkelés sem. Sőt, pont az ellenkezője következik: lefekvés. Megnyugodhat a forum.cgi, kicsit pihenhet is :)

Hamster

Előzmény: Kataca (48)
Kataca Creative Commons License 2000.06.29 0 0 48
Huha, 3. vh. ???
Előzmény: Hamster (47)
Hamster Creative Commons License 2000.06.29 0 0 47
Nna, stopperoltam az időt, kétszáznégy perc telt el az első cinikus hozzászólásomra adott válaszodtól addig, amíg visszajutottál ide :))) Egyébként baj van: elkezdett szórakoztatni a hozzászólongatás :) Most mi lesz?

Hamster

Előzmény: Kataca (46)
Kataca Creative Commons License 2000.06.29 0 0 46
Achtung, achtung!

Hamster minden topikban megmondja a frankót!!

cini, cini :D

Hamster Creative Commons License 2000.06.16 0 0 45
Én? Halálugrást? Ilyen koszos vízbe? :)

Hamster

Előzmény: Kataca (44)
Kataca Creative Commons License 2000.06.12 0 0 44
ugorj a Dunaba valamelyik szep budapesti hidrol
de elotte szolj, hogy legyen nezokozonseg, es pontozzuk az ugras technikai elemeit, plusz a kivitelezes szepseget :)
de ha nem szolsz, asse baj, az esti hiradoban ugyis benne lennel :)
Előzmény: Hamster (43)
Hamster Creative Commons License 2000.06.12 0 0 43
Hm, azért olyan öreg és szottyant csak nem vagyok még, nem? Teljesen önként punnyadok itthon ilyen nyári éjen, nem azért, mert a nővérke nem engedni!! :))

Hamster

Előzmény: caixa (42)
caixa Creative Commons License 2000.06.11 0 0 42
Hello Batyus:)

Orommel latom, hogy a topicod el es virul.
Mindjart osszeroppen a nevedre a nosztalgia magyar csatis tarsasag:))

C.

Hamster Creative Commons License 2000.06.11 0 0 41
Ugye, kiccccccsit kitűző? :) De csodálom, hogy ilyen melegben képes voltam rávenni magam arra, hogy scanneljek. Nincs itt valami topic, hogy hogyan lehet egyszerűen túlélni egy ilyen túlhevített hosszú hétvégét? :)

Hamster

Előzmény: Kataca (40)
Kataca Creative Commons License 2000.06.11 0 0 40
wow
Előzmény: Hamster (39)
Hamster Creative Commons License 2000.06.11 0 0 39
Na, megnéztem a kedvedért, hogy stimmeljen az időpont :)
Régen volt, tán igaz se volt...

Hamster

Előzmény: Kataca (33)
Hamster Creative Commons License 2000.06.04 0 0 38
Első nagyobb bulid volt, vagy az első "viszontlátós" buli egy nagy után? :) A szegedi bulikból mindig kimaradtam, illetve tulajdonképpen egész Szegebdől, pedig mindig elhatároztam, hogy egyszer megismerem azt a várost...

Hamster, aki most fáradt, mert a délelőttöt reptéren töltötte, a délutánt meg végig-Simpsons-ozta az öccsével :)

Előzmény: Kataca (37)
Kataca Creative Commons License 2000.06.03 0 0 37
Hm, en igy vagyok a 96-os szegedi bulival, az volt a csúcs! :)
Előzmény: Hamster (36)
Hamster Creative Commons License 2000.06.03 0 0 36
Hát... a kosaras részről nem tudok nyilatkozni, saját állítása szerint pl. Malacka is ott volt, csak erre kevesen emlékeznek, én azt hittem ő is később kezdte az ircet, de nem :) Raas biztos ott volt, Yoro is, és még sokan mások... De az Eravis-os buli... Hatalmas tömeg volt akkori szemmel nézve, akkor még erőteljes győri csoportosulások voltak a szegedi mellett. Eleinte csak beszélgetés volt, Nyuff a büfét őrizte, Copas összeveszett a barátnőjével, aztán megjött Dirk, aki kicsivel később hazakerekezett, és hozott lemezjátszót, Parkerrel együtt zajt generáltak, Hungáriára tombolás, mindenki Hajnit akarta lekérni, aztán a végén valami másfél órát beszélgettem m7-el , akiről azt hittem, hogy valaki más :) A szervezést Raasék (ő, Ks, Cica, Parker) csinálták, volt kitűző (meg is van valahol), a pólóba ugye én és Rák is besegített (talán Copas, Emcsi és Batchman is ott keringett a közelben), az Eravisos helyet Levisoft szerezte (az sch-ban nem engedték oda a bulitermet). A kezdeti győri buli(k) után ez volt az akkori irces társadalmi élet kiemelkedő eseménye, szerintem globális nagycsaládi érzés volt, hatalmas haverság, buli, fanta, a későbbi ircbulik, amiken voltam más hangulatúak voltak...

Hamster

Előzmény: Kataca (35)
Kataca Creative Commons License 2000.06.03 0 0 35
Na, gyere, mesélj!

Jaaaa, azt a polot ismerem, Takika szokott tundokolni benne ... :)

igen, akkor még nem ... fel evvel kesobb mar igen

Kataca, aki még véletlenül sem nagyanyó-korú

Előzmény: Hamster (34)
Hamster Creative Commons License 2000.06.03 0 0 34
Teljesen biztos, az sch/eravis buli (talán április 20?), ahol az "estélyen" Dirk volt a DJ, és ahol még hosszú hajjal sokkoltam a népeket, aztán három nappal később a kispolgáriasodás útjára léptem, és lenyirattam a sörényt... Amikor a nyírás másnapján a buliról megmaradt italok egy részét szopogattuk el, raas és ks alig ismert meg :) Na mind1, a lényeg, hogy pár nappal előtte Parkerékkel szitáztunk pólókat, ahhoz csináltam vagy hat fajta rajzot, abból Rák kiválasztott egyet, aztán mégse került a pólók hátoldalára, mert belefáradtunk a szitázgatásba... A pólókat a R*fusz Computers adta, default "RC" felirattal, mi csak eléfestettünk egy "i" betűt, a legegyszerűbb irces póló volt :) Elmeséljem, hogy kik voltak ott? Nagyon élesen emlékszem arra a napra, persze ekkor te még nem irceltél, huh de régen volt :)

Hamster nagyapó :)

Előzmény: Kataca (33)
Kataca Creative Commons License 2000.06.03 0 0 33
biztos vagy az evszamban?
Előzmény: Hamster (32)
Hamster Creative Commons License 2000.06.02 0 0 32
Képzeld, tegnap véletlenül rábukkantam a Kopp100 "designjának" eredeti ceruzarajzaira, nagy meglepi volt magamnak is, az 1995 áprilisi irc- és kosárbulira készített pólótervek mellett volt (pl. félig lemart arcú Terminator, a napszemüvegén a /join #magyar felirat tükröződik)...

Hamster

Előzmény: Kataca (31)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!