Keresés

Részletes keresés

joy Creative Commons License 2013.12.10 0 0 91397

Egy jó svájci bicska mindent -még amit nem akarsz, azt is- kinyit.

Előzmény: Csimpolya (91387)
joy Creative Commons License 2013.12.10 0 0 91396

Munkás kezek.

:o)

Előzmény: Boszorka (91385)
joy Creative Commons License 2013.12.10 0 0 91395

Hokedlin készül a nokedli.

:o)

Előzmény: öreg_néne_b (91382)
ZsuR Creative Commons License 2013.12.08 0 0 91394

:))

Előzmény: ke_fe (91392)
ZsuR Creative Commons License 2013.12.08 0 0 91393

Igen :)).   A tejet  - mert azzal iszom a kavet - nem kell keverni, az elkeveri magat... igy aztan... :))

Előzmény: Csimpolya (91390)
ke_fe Creative Commons License 2013.12.08 0 0 91392

A tea, a kávé a kavarástól lesz édes.  Cukor azért kell bele, hogy tudjad mennyi ideig kell kavargatni.

Bubo.Bubo. Creative Commons License 2013.12.08 0 0 91391

én meg sokszor csak lötyögtetem a cukrot, amit persze jobb lenne nem beletenni...

Előzmény: ZsuR (91389)
Csimpolya Creative Commons License 2013.12.08 0 0 91390

Akkor hiában az önkeverős bögre (mellesleg úgy hangzik, mintha a Harry Potter könyvekből lépne elő), még nálam is kevésbé vennéd hasznát.  

Előzmény: ZsuR (91389)
ZsuR Creative Commons License 2013.12.08 0 0 91389

Enm eg nem keverek.  Csak tejet teszek a kaveba - teaba semmit - igy aztan nincs mit keverni.

Előzmény: Csimpolya (91388)
Csimpolya Creative Commons License 2013.12.08 0 0 91388

Kecsegtető kilátás, de nálam a kávé kevergetése a szertartás része, nem szeretném,   megfosztani magam tőle.

Előzmény: ZsuR (91386)
Csimpolya Creative Commons License 2013.12.08 0 0 91387

Néha nagyon hasznos, mármint a műköröm. Volt, hogy alig tudtam kirángatni a pénzt a bankautomatából, bezzeg az utánam kövekező leányzó! Számára ez nem okozott gondot.

Áruld el, a mindent nyitó kütyüd pontosan mit nyit?

Előzmény: Boszorka (91385)
ZsuR Creative Commons License 2013.12.08 0 0 91386

...hat.... ez nagyon jo hir, hogy nem kell kevernunk... :))

Előzmény: Csimpolya (91383)
Boszorka Creative Commons License 2013.12.08 0 0 91385

A múlt héten godnoltam a kütyügyűjtőkre. Betévedtem egy nagy áruház háztartási osztályára. Hogy mennyi tök fölösleges dolog van azt elmondani se lehet. De azért megtaláltam kedvenc mindentkinyit szerszámomat, szinte véletlenűl. Jól összefutottak az eladó fiuk a kasszánál, mert nem volt rajta ár. Aztán végül kiderítették. Közben volt alkalmam megszemlelné, hogy egyiknek koszosabb volt a körme mint a másiknak.:-(((

Ez nőknél nem probléma, a műköröm ápol és eltakar.:-)))

Előzmény: Csimpolya (91383)
ZsuR Creative Commons License 2013.12.08 0 0 91384

:))

Előzmény: öreg_néne_b (91382)
Csimpolya Creative Commons License 2013.12.08 0 0 91383

Már bevallottam vétkes és elítélendő szenvedélyemet a konyhai kütyük iránt. Ma reggel olyan reklámot találtam, ami még engem is ínyenc csettintésre késztetett. Olyan bögrét ajánlottak, ami melegen tartja és keveri a benne lévő italt, ezáltal szörnyű fáradságtól kíméli meg a reggelizőt. Ez utóbbit én írtam, nem ők, de élénken derültem, amíg elolvastam. Ráadásul mindezt árkedvezménnyel kínálják! No, ez még számomra is túlzás volt egy kicsit, de legalább jót szórakoztam rajta.

öreg_néne_b Creative Commons License 2013.12.08 0 0 91382

A kicsi a galuska, a nagy meg a galus. :)

Előzmény: homerx (91374)
joy Creative Commons License 2013.12.07 0 0 91381

Mit kell mosogatni nokli után?

1 keverőkotla, ami a csap alatt magától tisztul. A főzőedényt meg kitisztítjuk kenyérkével a benne levő pörköltszafttal együtt.

Előzmény: kompetencia (91336)
joy Creative Commons License 2013.12.07 0 0 91380

Gyerekkorom gyümölcseinek az ízét nem lelem már sok éve sehol.

Így múlik az ifjúság.

:o(

 

Igaz a szilvában pl. néha volt kukac is, de zamatos és édes volt.

Ma bioszilvának híjják.

:o)

Előzmény: Boszorka (91333)
joy Creative Commons License 2013.12.07 0 0 91379

Ez érdekes.

Anyum sem szeretett csipedettet készíteni, de a cérnametéltet mindig maga vagdosta a tiklevesbe.

Pedig szvsz sokkal több vacakolással járt.

Előzmény: ZsuR (91332)
joy Creative Commons License 2013.12.07 0 0 91378

Pedig finom, bár a pörköltök Zeusa a marha, Venusa a birka - utóbbi a gyönyörök gyönyöre!

:o)

Akad 1-2 dolog, amitől sosem tudtam annyit zabálni, hogy túlteljek vele, és hónapokig rá se nézhessek. Ilyen a banán, ananász, birka-marhapörkölt, tejberizs(koch), madártej, rumlistészta ~pogácsa (nem a tepsis, a forró olajban sült), palacsinta, gombóc-nokedli akármivel...

Van még néhány.

Titka, hogy képtelen vagyok túlzabálni magam ezekből, 1*űen eltelek, oszt jól van. Másnap reggel már folytatnám, csak nincs...

Előzmény: Caipi (91328)
joy Creative Commons License 2013.12.07 0 0 91377

fregola

:o)))

 

fregola

:o)

Előzmény: Boszorka (91324)
joy Creative Commons License 2013.12.07 0 0 91376

Nekem nem sikerált anny* találkozni vele.

:o)

Előzmény: Boszorka (91314)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.07 0 0 91375

a fotón a szték szerintem túl lett sütve...

Előzmény: Bubo.Bubo. (91368)
homerx Creative Commons License 2013.12.07 0 0 91374
ha nagyritkan szaggatni kell, amkor ugy mint te, csak deszkarol. nem fog szalkas lenni :) a kis nokedli nekem nem nokedli. Mikor egy-egy nagyobb sikeredik, azt hivom csaladinak :)
Előzmény: islamorada (91372)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.07 0 0 91373

Köszönöm. Erre sort kerítek, ha legközelebb lesz megfelelő aprólék a háznál.

 

 

Sajnálnám is, hogy nincsenek meg épp most a hozzávalók, ha nem vigasztalna a készülő csülkös sólet lágyan terjengő illata.

 

Előzmény: nagypapi51 (91317)
islamorada Creative Commons License 2013.12.06 0 0 91372

Nekem a nokedliszaggatom  csak kicsi nokedliket tud, nem igazan kedveljuk csak bizonyos etelekhez ezt a tipust, tehat magam szaggatom, meghozza kessel, lapostanyerrol, vagok egy csikot, kihuzom a tanyer szelere es felszeletelem a kessel, egyenesen bele a forro vizbe, villamgyorsan lehet csinalni, deszkarol valahogy viszolyogtat pedig gyerekkounkban az anyam onnan szaggatta, valahogy olyan erzesem van mintha a deszkarol fa is menne bele, pedig nem, rohejes, mi ? De ugyanezt az erzes erzem ha muanyag deszkarol csinalom, ki tudja mi valtotta bennem ki ezt , tehat marad a lapostanyer. A nokedlibol en nem sajnalom a tojast, keves vizet aranylag, nem keverem agyon, inkabb olyan galuskateszta szeru, / tenyleg, milyen nektek a jo galuska teszta?/, es olyan finom hogy a lanyom azt mondja hogy uresen keri mindig, se szaft, se semmi ra.

Levesbe en is bogrebol es kiskanallal szaggatom, ezt egy amerikaitol tanultam, hehehe, az o ferje nagyon szerette a magyar gulyast meg a nokedlit es o ahogy mondta bogrebol szaggatta a nokedlit is, el is felejtettem kerdezni hogy vajon ki tanitotta erre? Vagy netan a leveshez ugy irta a szakacskonyv es azt hitte hogy a porkolthoz is ugy kell....

ZsuR Creative Commons License 2013.12.06 0 0 91371

...ezert hasznalok nokedliszaggatot akkor, ha koretnek fozom... no meg abban viz is van meg vaj sincs...

Előzmény: rollller (91370)
rollller Creative Commons License 2013.12.06 0 0 91370

levesbe csakis kiskanallal, de azert egy nagyobb adagot kiskanallal szaggatni, az melos lenne

 

Előzmény: ZsuR (91362)
Caipi Creative Commons License 2013.12.06 0 0 91369

Hát én névtelen helyen nem merek. :)

Előzmény: Bubo.Bubo. (91368)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2013.12.06 0 0 91368

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!