Néha nagyon hasznos, mármint a műköröm. Volt, hogy alig tudtam kirángatni a pénzt a bankautomatából, bezzeg az utánam kövekező leányzó! Számára ez nem okozott gondot.
Áruld el, a mindent nyitó kütyüd pontosan mit nyit?
A múlt héten godnoltam a kütyügyűjtőkre. Betévedtem egy nagy áruház háztartási osztályára. Hogy mennyi tök fölösleges dolog van azt elmondani se lehet. De azért megtaláltam kedvenc mindentkinyit szerszámomat, szinte véletlenűl. Jól összefutottak az eladó fiuk a kasszánál, mert nem volt rajta ár. Aztán végül kiderítették. Közben volt alkalmam megszemlelné, hogy egyiknek koszosabb volt a körme mint a másiknak.:-(((
Ez nőknél nem probléma, a műköröm ápol és eltakar.:-)))
Már bevallottam vétkes és elítélendő szenvedélyemet a konyhai kütyük iránt. Ma reggel olyan reklámot találtam, ami még engem is ínyenc csettintésre késztetett. Olyan bögrét ajánlottak, ami melegen tartja és keveri a benne lévő italt, ezáltal szörnyű fáradságtól kíméli meg a reggelizőt. Ez utóbbit én írtam, nem ők, de élénken derültem, amíg elolvastam. Ráadásul mindezt árkedvezménnyel kínálják! No, ez még számomra is túlzás volt egy kicsit, de legalább jót szórakoztam rajta.
Pedig finom, bár a pörköltök Zeusa a marha, Venusa a birka - utóbbi a gyönyörök gyönyöre!
:o)
Akad 1-2 dolog, amitől sosem tudtam annyit zabálni, hogy túlteljek vele, és hónapokig rá se nézhessek. Ilyen a banán, ananász, birka-marhapörkölt, tejberizs(koch), madártej, rumlistészta ~pogácsa (nem a tepsis, a forró olajban sült), palacsinta, gombóc-nokedli akármivel...
Van még néhány.
Titka, hogy képtelen vagyok túlzabálni magam ezekből, 1*űen eltelek, oszt jól van. Másnap reggel már folytatnám, csak nincs...
ha nagyritkan szaggatni kell, amkor ugy mint te, csak deszkarol. nem fog szalkas lenni :) a kis nokedli nekem nem nokedli. Mikor egy-egy nagyobb sikeredik, azt hivom csaladinak :)
Nekem a nokedliszaggatom csak kicsi nokedliket tud, nem igazan kedveljuk csak bizonyos etelekhez ezt a tipust, tehat magam szaggatom, meghozza kessel, lapostanyerrol, vagok egy csikot, kihuzom a tanyer szelere es felszeletelem a kessel, egyenesen bele a forro vizbe, villamgyorsan lehet csinalni, deszkarol valahogy viszolyogtat pedig gyerekkounkban az anyam onnan szaggatta, valahogy olyan erzesem van mintha a deszkarol fa is menne bele, pedig nem, rohejes, mi ? De ugyanezt az erzes erzem ha muanyag deszkarol csinalom, ki tudja mi valtotta bennem ki ezt , tehat marad a lapostanyer. A nokedlibol en nem sajnalom a tojast, keves vizet aranylag, nem keverem agyon, inkabb olyan galuskateszta szeru, / tenyleg, milyen nektek a jo galuska teszta?/, es olyan finom hogy a lanyom azt mondja hogy uresen keri mindig, se szaft, se semmi ra.
Levesbe en is bogrebol es kiskanallal szaggatom, ezt egy amerikaitol tanultam, hehehe, az o ferje nagyon szerette a magyar gulyast meg a nokedlit es o ahogy mondta bogrebol szaggatta a nokedlit is, el is felejtettem kerdezni hogy vajon ki tanitotta erre? Vagy netan a leveshez ugy irta a szakacskonyv es azt hitte hogy a porkolthoz is ugy kell....