Ugyan már! Kétszer volt bent a SC, az elsőnél mikor bemászott a fazon, szimpla huszonx mp-es előnyt fogtak be a McLareneken éppen ezért. Az életbe nem érte volna utol őket RB a SCar nélkül. A gumiválasztást viszont tényleg megszívta a McLaren, bár nem biztos egyáltalán, hogy jobban jártak volna a száraz gumikkal. Az eső is alábhagyott a végére, ergo a száraz gumik aranyat értek.
RB tényleg iszonyat ment, de nem biztos, hogy SC nélkül is nyert volna. SZERENCSÉJE VOLT, ez van.
Gyávaság? Hülyeség! Többet ér még mindig a 4 pont mint a 0...
Azért mielött itélkeznél a Merci gyár felett, megkéne tudni miért rugták ki azt a muksót nem? Lehet hogy volt rá okuk! Szerinted a Ferrari (Fiattól) még sose rugtakk i senkit? Na ne viccelj már. Max az nem rohangált be a pályára!
Azért ez szvsz rossz indok volt!
Amúgy meg ha jól tudom Junquira a Williamsnél tesztelt, egész nyáron Buttonnal, mig végül egy utolsó mindent eldöntő tesztelésen (asszem Spanyolban) Button, jobb időt ment, igy ő lett választva!
Dávid Sanyi bácsival csak annyi baj van, hogy totál szenilis. Olyan hülyeségeket beszél, bármit közvetit, hogy helyette szégyellem magam.
Kellemes, megnyugtató a hangja, de felismerhetné, hogy ő ezt nem birja már.
Más.
Ki ismeri azt a Junquiera, vagy hogyirják gyereket? Múltkor mutattak f3000 vagy micsoda összefoglalót Eurosporton, hát ez a gyerek hihetetlenül gokartozott, nagyon érezte az autót. Készül ő az F1-be?
Nem tudom, ki emlékszik arra még, irtam már, nekem miért szimpatikusabb a Ferrari, mint a McLaren. (többek között a FIAT gyárnál egy hónap nyári szünet van, júliusban nem dolgoznak, bezár az egész gyár).
Hát valahol itt volt a kutya elásva. Aki könyörtelenül kirúgja a munkásait, az ne akarjon vb lenni...
persze ez szubjektiv...
Nagyon nem ért hozzá, aki szerint csak mázlija volt Barrichellonak, azért nyert.
A szerencse azoknak segit, akik mindent tőlük telhetőt meg is tesznek, tehát a szerencsén kivül minden egyéb feltétel adott. Barrichello a szivét beleadva, mint a meszes tépett végig a versenyen, a SafetyCar előtt 4. volt már (vagy 3.). Tehát a SC azért ért számára valamit, mert előtte már megelőzött 15 autót!!!
Az esőről. Aki mer, az nyer. Ugye milyen igaz?
Barrichello vette a bátorságot, és slick gumikkal ment a félig esős pályán. A két csodapilóta a McLarennél pedig gyáva nyusziként bemenekült esőgumiért. Fogalmazhatunk persze úgy is, Barrichello akarta a győzelmet minden áron, a többiekről ez nem annyira mondható el.
Arra gondolni sem merek, mekkorát égett volna a McLaren, ha Schumi is versenyben marad.
Maradjunk annyiban, hogy a Palik mellé kéne egy tényleg hozzáértő és akkor ideális lenne a higgadt részletek után egy kis jópofa ordítozás.Mert azt nem hiszem el ,hogy a Palikot senki sem hiányolná ha nem lenne.Végülis közkívánatra tették vissza.Vagy rosszul tudom?
Na most hogy mar lenyugodtam, tudok talan valamit hozzaszolni...hihetetlen hogy egy biztos kettos gyozelmet egy KOCSOG nezo miatt veszitsenek el a McLarenek...bar elismeresem Rubinhonak, tenyleg fantasztikusan vezetett, az meg az o erdeme, hogy bentmaradt a vizes palyan. Nem is ertem miert ment be Hakkinen, hiszen o is jol megy azert az esoben (lasd Europa Nagydij). Meghato volt latni Barrichellot a brazil zaszloval a kezeben sirva hallgatja a himnuszt...bevallom en is elerzekenyultem Ayrtonra gondolva...lehetett volna azon a zaszlon egy icipici sarga sisak is...
Szoval sajnalom hogy Hakkinen +2 helyett -2-vel all raadasul DC-nek meg mindig tobb gyozelme van 1-gyel. De majd a Magyar Nagydijon...
Felhivom arra a tisztelt MS drukkereket hogy 99-ben Mika meggyozo folennyel nyert nalunk, es 98-ban pedig muszaki hiba fosztotta meg a gyozelemtol, valljuk be, Schuminak nem sok eselye lett volna akkor megverni...Szoval bar egyesek szerint Ferrari palya van nalunk, en megis egy 1.MH 2.MSCH befutot josolok...hacsak persze valaki ki nem loki a Cipeszt :) amiert persze nem hullanak a konnyeim.
Gratula, RUbens! Ideje volt mar!
Egyebkent valoszinuleg a vb MH es MS kozott fog eldolni, annak ellenere hogy ilyen szoros az allas...
Ezek ketten annyi bosszantó hülyeséget tudnak összehordani... A hozzáértésük meg kb. a nullával egyenlő. Példaként talán elég az, amikor valamelyik év eleji futamon teljesen kiakadtak azon, hogy a Ferrarinál egy másik csapat kb 2 másodperccel jobb idő alatt cserélt kereket. Ezek után elkezdtek lelkendezni, hogy:
-Te mit csinálnál, ha te lennél Jean Todt és ezt látnád? (M)
-Biztos átszerződtetném őket. (P- nagyjából ezzel indult a párbeszéd, és többször is visszatértek e témára)
Arra nem gondolt volna a két tökkelütött, hogy az autókból fogy a benzin, és a végéhez közeledve egyre kevesebbet kell tankolni.
Palik üvöltözése amúgy szórakoztató, de jobban passzolt hozá Dávid S., mint a hiperdilettáns Mezei. Most is csak a kiállásoknál jöttek rá arra, ami mindenkinek nyilvánvaló volt, hogy Frentzen és Rubinho két kiállást tervezett. A legbosszantóbb az, hogy ők is csak a képernyőt bámulva közvetítenek, az éppen aktuális látványt öntik szavakba, soha semmi hátteret nem produkálnak (itt az adott futamon történtekre gondolok: pl. mitől lassul(hatot)t le Verstappen? stb.)
Nem erről van szó!
Hanem arról hogy ne halandzsázzon a sajtótájékoztató alatt.
Ne keverje össze a Williams-t a BAR-ral.
Vegyen észre az öt monitorján olyan infókat, melyeket mi nem láthatunk. (Tegnap 1 ezred volt Mika és MS között sokáig.)
Ne kelljen már elmondani ezeket a dolgokat minden verseny után!
Szar és kész. Többen azzal vigasztalják magukat, hogy Knézyhez képest... , meg ilyenek. Nekem ez kevés. Közülünk is többen jobbak lennének. És nem magamra gondolok. PL: IC, Kopasz, stb.
Erről 2 hétig többet nem írok. Lezártam.
Nagyon várom már a nyilatkozatokat a Net-en!!!
Annyiban had védjem meg a Palikot, hogy aki ide is írogat , kivülről fújja a beállításokat, előzményeket stb, tehát a Palik már nem is tudna újat mondani. Aki meg nincs benne a témában, mert 1 évben csak 1szer néz futamot, nehogymár a Palik az 1 futam alatt mondja el neki a forma1 történetét. Annak elég annyi, hogy az első helyezett 10 pontot.........
Ide egy vérbeli szurkoló kommentátor kell, és az egyelőre csakis a Palik lehet.
Szerintem amúgy a Palik Tom Volkinsónak drukkol:))))
Azt azért tisztán láttuk, hogy a Ferrarik fékjei kib@aszott jók voltak. Ezen a pályán van a legnagyobb igénybevételnek kitéva a fék. Láttuk, hogy Bari széraz pályán simán bárkit kifékezett. Gyanítom Schuminak sem volt rosszabb. Amikor bevágott GF elé, írtóan ráfékezhetett. GF nem bírt lassítani megfelelően.
1. Ha valakinek ilyen jó fék van az autóján, hagy használja ki! (Bár ilyen helyzetben lehetett volna Schumi ovatosabb is)
2. Aki hátul van - és ismeri a Ferrari képességeit -, ha bevágnak elé, tartson elég féktávot. Pláne a célegyenes utáni kanyar előtt 80 méterrel.
A McLarenesek írtóznak a víztől. Szerintem elég bénák voltak (Lásd:Coulthard-Frentzen). Ha lett volna annyi vér a pucájukban, mint Barinak, nincs aki megszorongatja őket.
Button király lesz, meglátjátok.
Ha tényleg francia kirúgott munkás csinálta show-t, akkor nagyon szépen megbosszúlta. Valahol becsülöm, bár ezért leszeditek a fejem.
palik nyelvét kitépném. Sosem azt kell nézni, hogy kinél jobb, hanem azt, hogy mi a kívánatos szint, és attól mennyire van elmaradva.
épp beestem nyaralásról erre a futamra, hát asszem megérte... bár az elején Schumi kiesésével már azt hittem egy újabb balszerencsés (ez elég szubjektív :) Merci kettősgyőzelem, aztán mik voltak itt! Aki ezután azt mondja a F1 unalmas azt körberöhögöm.
Barri szerintem nem csak "a mazlijanak, meg annak a nezonek" hanem az esőnél tanúsított bátorságának meg tudásának is köszönhette a győzelmet - Coulthard pl. nem mert kinnmaradni száraz gumikkal (bár lehet rá is szóltak), és az előzéseknél se nagyon szarakodott a brazil. Eddig is szimpi volt, de nem gondoltam hogy ilyen teljesítményre is képes.
a Palikék megint tetszettek, bár megértem ha valaki szidja őket figyelmetlenség vagy hozzá nem értés miatt. Sokkal hangulatosabb Vele a közvetítés mint pl. a Krézyvel vagy az RTLen, ott csak a verseny utáni elemzéseket nézem meg. Legtöbbször úgyis látni ha mást mond mint ami a pályán zajlik, az üvöltözései fenomenálisak!
az f1managerben meg egyenesen nagyon szakítottam, az első 4 helyezett mind hozott pontokat (hajrá Gombocska!)
Hajrá Schumi, meg ne állj a harmadik cím előtt! :)
"amikor Barri utólérte Irvine-t és mellément, hogy megelôzze nem volt gyorsabb a ferrari.Ezen igen meglepôdtem"
Annyira SZVSZ nem nagy csoda. A gyengébb csapatoknál sem a végsebességgel van a baj, azok is gyorsak, csak pl. a Ferrari fékútja, ahogy láttuk is, sokkal rövidebb. Tavaly ugyanazon a helyen Coulthard pont Barrichellót hajszolta, és a nagy egyeneseben éppúgy csak kifékezéssel tudta megelőzni az amúgy reménytelenül gyengébb Stewart-Fordot.
Hát megéltem már pár futamot, de az utóbbi idöben ez kimagasodik az egyszer biztos.Már sz tetszett(most MS balesetét kihagyom) hogy nem szóródott szét annyira a mezôny.Nem tudom más megfigyelte e, de pl amikor Barri utólérte Irvine-t és mellément, hogy megelôzze nem volt gyorsabb a ferrari.Ezen igen meglepôdtem.És az arrows teljesítménye is igen pozitiv.SZVSZ ha jövôre már az év elején ilyen különbségek lesznek a csapatok között, akkor egy nagyon jó év lesz.
Barri egy nagyszerü versenyt mutatott be.Gyôzelmét köszönheti annak a nézônek.Ha igaz amit itt lejjebb irtak, megtehetné, hogy szerez neki állást a ferrarinál:))Egy biztos ha az az ember bekerül egy mclaren táborba nem kerülne ki élve.Biztos, hogy megbüntetteném.
Na ez jó kis verseny volt :)
Barrichello végre nyert egy versenyt már megérdemelte!
A Fischo_Schumi ütközésben szvsz mind2 hibázott, Schumi behuzott elé és teljesen kiszoritotta, Fischo meg talán kicsitt későn fékezett!
A riportoknál is mind 3 versenyző szimpi volt!
És bár lehet nem a legszebb dolog, de az tetszett, hogy Schumi egy két hasonló rajtja után amikor többen is támadták emiatt azt nyilatkozta, nem vágtam be direkt senki elé, de szó szerint ezt mondta: I had too much wheelspin! (ezt elég sokan megmosolyogták)
Erre Coulthardot megkérdezték a mai miatt, volt e ebben bosszzú mire ő egy nagy vigyor kiséretében: No I had too much wheelspin
"ui: Alesi nem sérült meg ugye)"
Az állat palik szerint Alesi valami gyönyörűen korrigált a csattanás után. Ja a lassításban látszott, örült hogy nem szakadt le a feje...
Aty
Ordas,
Schumi nem tehetett róla? Jó vicc! Fisichellának esélye sem volt az ütközés kikerülésére. Mellesleg Haug jobb, ha nem szól semmit azok után, ahogy Mika ráhúzta a kormányt az olaszra...
Vavy megis tehet rola Schumi? nem tudom eldonteni, de mutattak az olasz kocsijabol, hogy baromi sok ideje lett volna fekezni. A fene tudja.
Zaraskent: Rubinho vegulis a mazlijanak, meg annak a nezonek koszonhette a gyozelmet [de ez nem csorbitja az erdemeit, hiszen megerdemelte, s a harmadik helye is fantasztikus teljesitmeny lett volna].
Hajra Hakki, meg se allj a harmadik cimig!
Ui.: Hakki csak azert nem nyert, mert figyelmetlenul ra fogadtam. :)
Tobbszor megnezve a MSch-Fis. balesetet, meg kell allapitani, hogy Sch a nagy vesztes, abszolute nem tehetett rola.
Norbert Haug szerint Fisichella hibazott, viszont Niki Lauda tipikus versenybalesetrol beszelt.
Mas. Az a kocsog nezo nagyon belezavart az egeszbe, hogy addig a Mercik ugy alaztak le a mezony, mint annak arendje s modja, de egyaltalan nem sajnaltam, hogy Barrich. nyert. Ez nem semmi, de emlitsuk meg Buttont, aki pontosan annyi helyet lepett elore, mint Barrichello. Annak azert orultem, hogy a nagy Schumi nem szerzett pontot, hiszen igy eszmeletlen szoros a mezony, s mindenki a mi futamunkat fogja nezni.
Erről a versenyről mit lehet mondani? Ez az, amiért nézzük ezt az egész cirkuszt. Félelmetes volt! Nagyon régóta a legjobb verseny!
(Bár a beszaladó úriembert statáriális módon agyonlövetném és darabjait feltűzném a hátralevő pályák bejárataira. Hockenheim meg szégyellje össze magát, hogy ilyen ott megtörténhet! Gondolom, ha valaki ott kicsúszik, az is addig éghetett volna a kocsijában, mint ameddig ez a pali ott sétálgathatott! Undorító, vigyék onnan az F1-et, mert bár kedvelem azt az aszfaltcsíkot, de ez így nem pálya.)
Palik - Knézy: az első menetben kiütéssel Palik győz. Most mikor kihagyott a kép, átkapcsoltam a németre, de az a fahangú, hanglejtést és hangsúlyt abszolút nem ismerő, semmitől meg nem reszkető, közönyös "Coulthard előzi Frentzent. A két BAR ütközik. Ledobták az atombombát." hang annyira idegesített hogy néha inkább visszakapcsoltam az egyesre léggömböt nézni és Palik üvöltését hallgatni, még az is jobb volt.
Jó, ilyen gyengék becsúsznak, minthogy Button nem Villeneuve és Frentzen nem Trulli, de a választékból SZVSZ Palik a legjobb.
Bertalan Zsolt meg nekem nem tetszett, az "Igen, ebbe a kanyarba mi is ugyanígy fordulunk be, néha még a 36 km/óra sebességet is elérjük kettesben az Opel Astrákkal, tehát pontosan képet tudok alkotni arról hogy mit érez éppen Hakkinen" szövegével.
Viszont az interjúk alatti ferdítést beszüntethetnék. Borzalom.
"Csatlakozott Eddie-hez hajtársa, Villeneuve is. "
Ez legalább olyan jó, mint a mai futam volt!!! :)))
Ja, és Hakkinen nyugodtan elmehet este inni meg nőzni, úgyis ki tudja magát magyarázni Erjánál, mert amilyen sima képpel lökte a sódert arról hogy "Jaj, hát valahogy úgy alakult a rajt hogy első lettem" az nem rossz. A leghülyébb riporter is észrevehette hogy az ezüstnyulak rejttaktikát tanultak a Ferrariktól.
Bár Michael Schumacher már az első kanyarban kiesett (Káromkodtam is egy sort...), nagyon tetszett ez a futam, azt hiszem
az évad legizgalmasabb versenye volt ez. Schumi vadul integetett Fisiconak, ami érthető, hiszen egyre kevesebb az előnye...
(megható volt látni, ahogy Giancarlo odamegy Sch-hoz, és átkarolja, hogy megbeszéljék a dolgot)
A koccban - bármennyire is Schfan vagyok, elismerem- mind a ketten benne voltak szerintem.
Úgy tűnt egyhangú lesz a verseny, de nem lett az. Szerintem Rub azóta is áldja a palit, aki behúzott a pályára (hülye)
Fantasztikus tempót diktált a brazil, és végül remek taktikával _megérdemelten_ nyert. Esküszöm, én együtt sírtam vele
a díjátadás alatt. DE KOMOLYAN!!!!!! NAGYON szimpatikus volt, ahogy Schumi és neje drukkoltak a monitorok előtt!!!!! És az is szép pillanat
volt, amikor Sch odament gratulálni Rubhoz!!!!!!! Sch egy _szimpatikus_ versenyző!!!!!!!!!!! ( hogy ezért mit fogok kapni:)))))
Na jó térjünk vissza a nap hősére. Barrichello a 18. helyről indulva nyert úgy, hogy tegnap úgy tűnt, NEM TUDJA MAGÁT KVALIFIKÁLNI A VERSENYRE.
Bravó. Rubens, gratula. És ma a mclaren-boyok is szimpik voltak, látszott rajtuk, hogy őszintén örülnek ők is Barri sikerének-na meg annak hogy Mic nem
szerzett pontot (milyen peches szegény!!!!) És persze Schumi annak is örült, hogy ott maradt az első helyen.
Láttátok Rubens arcát? Olyan volt, mint egy kisgyerek, ahogy ott ugrándozott, miután jól kisírta magát!!!!!! :) És még Palikék is meghatódtak!!!!!!
Apropó, kommentár: akármennyire is szidni fogtok érte, nekem nagyon szimpi volt az (is:-) hogy nem estek zavarba a képhiba idején.
Az viszont nagyon bántott, hogy DANI KISSÉ elfogult volt ( "Silverstoneban történt az a _szomorú_ eset, hogy Mika helyett Schumacher győzőtt....")
ÉS AZ ARROWS IS MILYEN SZÉPEN MENT!!!!!!! PEDRO PONTOT SZERZETT!!!!!!!!
EZ EGY FANTASZTIKUS VERSENY VOLT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(azér Schumi lehetett volna 3. a fene egye meg ;-)
Michael, ne szomorkodj, emlékezz csak vissza: 1998ban ki nyerte meg meggyőző fölénnyel a magyar versenyt? na ki? ;-)
"Persze slick gumival ezt nem csinálta volna meg."
Persze, hogy nem. Viszont ez volt az, amit MS, HHF és -a látottak szerint- Bari is meg tud csinálni, a +larenesek viszont -minden tiszteletem ellenére- nem.
Hát Barri most megkapta, ami járt neki :)) Megérdemelte, baromi nagyot alakított.
Megjegyezném viszont, hogy a lassításokon látható volt, ahogy a rajt után DC -miközben MS már félig mellette volt- keményen húzott vissza balra, úgyhogy tkp. ő tolta be Sumit GF elé. Az RTL-en Lauda, sőt N. Haug szerint is 1értelműen GF hibázott. Az más kérdés, hogy MS már másoccor cseszte el a rajtot, ez nem vitás szerintem, de az ütközéseket nem ő okozta.
Infó:aki beszaladt nem részeg német volt, hanem egy lyon-i francia, aki ezzel akart tiltakozni az elbocsátása ellen a taxi(merdzsó)gyárból.
Módosítok:
Merci mon ami.
BARRICHELLLÓÓÓÓÓ!!!!
Ezt igazán egérdemelte! Embert ostanában nem láttam így vezetni.
A dobogón mint egy kölök SÍR.
Azért azon a vizes pályán, száraz pályára alkalmas gumival így végigmenni nem semmi.
Schumi magának köszöheti a kiesését. Fishicella húzódott előle, csak hát egy idő után elfogyott a pálya. Schumi meg csúnyán elévágott.