Keresés

Részletes keresés

gyöngyvirág Creative Commons License 2000.09.25 0 0 114
Korongba préselve tegnap nekem is játszottak az eredeti fiúk! Nagyon jó volt, Meddle, Ummagumma... de néha sokat tesz hozzá a koncert hangulata, ha nem is eredeti és nem teljesen tökéletesen steril a hangzás...
Előzmény: Hamster (113)
Hamster Creative Commons License 2000.09.25 0 0 113
Hát, biztosan jobb lett volna, bár tegnap például korongba préselve az eredeti fiúk játszották a számaikat :) Szerintem a távirányítót kifejezetten a magyar tévéadásokra gondolva fejlesztették ki, esetleg fordítva, de tény, hogy kopnak a csatornaváltó gombok. Egyébként most tanulok passzívan pihenni, ez lenne a tévé, de nem nagyon megy :I

Hamster

Előzmény: gyöngyvirág (112)
gyöngyvirág Creative Commons License 2000.09.25 0 0 112
Jaj, hát ezt tényleg nem bírtam megállni szó nélkül... Nem szoktam tévét nézni, nagyon ritkán, ha tudom, hogy érdemes, vagy esetleg valami elmecsiszoló vetélkedőt néhanap. Tényleg szomorú este lehetett. A magyar szórakoztató műsorok színvonaláról annyit, hogy pl. szilveszteri kabaréra beült a család, süteményekkel, itókákkal megrakva az asztal, kellemes zsongás, tévéből bárgyú hülyeségek, én meg szép csendesen elaludtam, nagyon jót tudok aludni ezeken a műsorokon... aztán éjfél felé felráztak, hogy pezsgőzzünk.:)
Egyébként 23-án Echos koncert volt, s nagyon jól játszották a Pink Floyd nótákat a fiúk. Este 11-től hajnali 2-ig egyfolytában, szünet nélkül. Nagyon jót tett a lelkemnek. Szerintem neked is tetszett volna. Legközelebb próbáld ki. Garantáltan jobb, mint a tévé!
Előzmény: Hamster (110)
Hamster Creative Commons License 2000.09.24 0 0 111
Na jó, finomítok egy kicsit az előbbi, lelkesedéstől túlfűtött véleménynyilvánításomon: véget ért a TV Total, és most valami olyan marhaság megy, hogy nem is értem, miért nem magyarul beszélnek benne :)

Hamster

Előzmény: Hamster (110)
Hamster Creative Commons License 2000.09.24 0 0 110
Igen szomorú estém-éjszakám volt: tévét néztem. Először magyart, aztán németet, és mivel szombat van, mindenütt szórakoztató műsorok mentek (na jó, van ahol más értelemben vett szórakoztatól, Ihr wisst, was ich meine:). Miért van az, hogy az állítólag humortalan németek sokkal színvonalasabb humor-műsorokat tudnak csinálni, mint mi, akik állítólag messze földön híresek vagyunk ilyen típusú vénánkról? Vagy már minden új poén le lett lőve, és tényleg nem maradt más, mint régi viccek felmelegítése? :I Azt hiszem bárki műsoridőt kaphat manapság a tévékben, ha elolvasta az aktuális hixmókát, esetleg a tizenöt évvel ezelőtti Hahotákat :)

Hamster

Hamster Creative Commons License 2000.09.23 0 0 109
Mai problémám: "széndioxiddal dúsított természetes ásványvíz". Hogy lehet valami természetes, ha mesterségesen dúsítják? :I

Hamster

Hamster Creative Commons License 2000.09.22 0 0 108
Na, új projektet indítottam: egy képregényt, a tudomány és a technika... nem, nem is: az emberek világából. A helyszín egy repülőtér (mi más?), a szereplők pedig az ott dolgozók. Kicsit kocka néha, nem mindig számítástechnikai irányba, néha pedig nem kimondottan PC, de hát c'est la zsizny :)


Fehér ember klikkelni ide


Hamster

PS: Gyerekek, ha már ide nem akartok írni (tudom, hogy itt vagytok ti is, és ez nem paranoia:), akkor legalább a vendégkönyvbe véssetek be valamit! :)

Hamster Creative Commons License 2000.09.05 0 0 107
Egyébként ha már itt tartok, egy időben számítógépjátékot is akartunk csinálni ismerősökkel, ez kivételesen nem az én lustaságom miatt hiúsult meg: én elkészítettem az alap plot-ot, és a bevezető történetet. Mindenesetre a munkacím tovább élt az első Linuxos demócsapat nevében, már ha élet az olyan :) Szóval az időutazás folytatódik, itt van az intró leírása (milyen jó, ha az ember turkál kicsit a fájljai közt, mi minden találhat, mi?:-)...


LAME OVER

avagy a 25. emelet titka

1997. Budapest

Egy nehéz nap éjszakája

(közelebbről 22:04)

Egy kollégium diszkója

És újabb sorkihagyás... mit szóltok, már majdnem egy oldal elment, és még semmi sem történt... azaz... jajj, eltört a sor :) A magnóból rockNroll dübörög... már a hatodik számot rockizod át barátnőddel. A nyelved is kilóg tőle. Tényleg, mert az előbb rálépett valaki a szűk parketten...
-Kicsit álljunk le, addig hozok valamit inni. -szabadkozol, és elindulsz a büfé felé.
-Jó, én addig elmegyek vécére [vigyázat, szókimondó szövegek!!!]-mondja ő, és elindul az ellenkező irányba, aztán visszaszól: -Kint az előtérben találkozunk!
Ettől hirtelen rossz előérzeted támad, ráadásul valahonnan drámai zenét hallasz, egy zenekar tust húz. Eszedbe jut a "híres utolsó szavak" című gyűjtemény, ennek ellenére elindulsz a büfé felé, mert a szomjúságod erősebb a paranoiádnál.

Közben valahol. Nem látjuk a pontos helyet, csak azt, hogy több sötét zakós ember (fekete napszemüvegben, stukkerrel a hónuk alatt) beszélget:
[közben felirat: "gy.k. ROSSZFIÚK!!!"]
-Főnök, kitűnő ötlet volt ez a hely! Itt biztosan nem találnak ránk.
-Igen, magam is úgy gondolom. Ha meggondolom, a rendőrök biztos minden egyes külföldre menő kocsit átvizsgálnak, hogy megtalálják az ezerdolláros nyomóformáját, amit az amcsik a biztonság kedvéért Kamcsatkán keresztül szállítottak Chicagóból Washingtonba, és amit elloptunk! [felirat: "HINT! HINT!"]
Ekkor egy érces hang hallatszik:
-Elnézést kérek, kétszer 2 deci baracklevet kérnék!
A kép kicsit elscrollozódik, hogy lehessen látni: ahol a rosszfiúk beszélgettek, az valójában a klub büféjének a pultja alatt van, a kérdező meg mi vagyunk.
Az egyik gengszter felpattan:
-Miről beszél maga, énnekem három tanúm van, hogy én akkor pont az édesanyámnál voltam!
Ekkor a főnök is felpattan:
-Te barom, miért álltál fel?
Egy harmadik is felpattan:
-Akkor mi most le vagyunk bukva?
-Nem.-kap észbe a főnök-Egyelőre csak ez a fickó tud rólunk.
-Kapjuk el!
-Az macerás, mégiscsak egy fickó, kinek van kedve munkaidő után bunyózni?-ellenkezik az egyik marcona órájára nézve.
-Mi történt?-érkezik vissza barátnőd közben.
-Nem tudom. -vonsz vállat-Azt hiszem elfogyhatott a baracklé. Esetleg megint rosszkor voltam a rossz helyen, mint a múltkor, amikor meg kellett mentenem Egerbaktát a szörnyűséges vulkánkitöréstől. [felirat: "Az Egerbakta pokla című prequel hamarosan a boltokban!!!"]

-Elnézést, ez az Ön baratnője?-üt valami szöget a Főnök fafejébe.
-Igen.-bólintasz, bár halványan rémlik, hogy nem kellett volna...
-Oké. Akkor őt raboljuk el túsznak.-dönt a főnök.
-És gondolja, hogy én ezt csak úgy engedem?!-kérdezed.
-Aha.-szólal meg az egyik fogdmeg, és nem fog meg, hanem leüt.-Tök jó, Főnök, csajt még úgysem túszoltunk!
-Miről is van szó tulajdonképpen?-értetlenkedik barátnőd, de őt nem ütik le, csak étert tartanak az orra alá. Nem hatástalanul. Ha látnád ezt, biztos perelnél - hogy téged miért ütöttek, amikor altatójuk is volt. Csúnya dolog a diszkrimináció. Vagy legalább kaszkadőrt alkalmaztak volna ehhez a jelenethez...

Mikor magadhoz térsz, első gondolatod, hogy ha barátnődnek baja történik, akkor.... újat kell keresned... de nem lesz baja! Elszántan felállsz.
-Nem láttál erre négy banditát és a barátnőmet?-kérdezed meg a legközelebbi haverodat.
-De, asszem a baloldali liftbe szálltak be.
-És neked eszedbe se jutott feltartóztatnod őket?
-Nem, a lány nem sikoltozott segitségért... tulajdonképpen semmit sem csinált, csak lógott az egyik pofa vállán. Mindig mondta, hogy szeretne másokkal is táncolni néha, gondoltam azt teszi. Olyan furcsa táncok vannak manapság, nem gondoltam semmi rosszra...

Legyintesz, és a lifthez rohansz. A lift kijelzője 25-öt mutat.
-Mi van a huszonötödiken?-kérdezed meg az egyik srácot, aki szintén a liftre vár.
-Szerintem elromlott a lift, mert itt csak 24 emelet van...

Ekkor hirtelen minden kifade-elődik, és elkezdhetsz játszani...A játékból ugye végül nem lett semmi, így a Lucasarts játékkészítői azóta is nyugodtan aludhatnak... :)

Hamster

Előzmény: Hamster (106)
Hamster Creative Commons License 2000.09.05 0 0 106
Hm, a múlt héten egy újabb embertől tudtam meg, hogy igazából olvassa ezt a topicot, csak nem ír bele. Ezexerint van egy nyilvános naplóm, oda kell figyeljek a jövőben, hogy mit írok ide, edidg tök jól elvoltam, azt hittem egyedül vagyok :)


Hm, eszembe jutott, hogy volt nekem egy számítógépmúzeumom, aminek anno csináltam egy szórólaptervezetet, ami aztán valahogy elsikkadt. Aki kitalálja, hogy minek a parafrázisa (esetleg paraszolvenciája, vagy egyéb idegen szó), az... az igen büszke lehet magára :)


Számítógépspotting

Válassz egy életet. Válassz egy melót. Egy karriert. Válassz családot. Válassz egy mosógépet, hifitornyot, elektromos konzervnyitót. Válasszad az egészséget, koleszterinszegény étrendet, fogászati biztosítást. Válassz kötött lejáratú hitelt. Válasszad meg a barátaidat. Válassz olyan számítógépeket, melyek beköltöztetése előtt meg kell erősíteni a födémet, és melyek mozgatásához emelődarura van szükség. Válassz vízhűtést, esetleg félméteres átmérőjű hűtőventillátorokat. Válassz háromfázisú betápot. Válassz papírszalagról bootoló oprendszert, melynek RIM-loaderjét a frontpanelen kell bekapcsolóznod. Válaszd a hatos AT&T UNIX-ot, áramhurkos csatolóra kötött telexírógépeket, százbaudos akusztikus modemeket. Azt hiszed mindent tudsz a számítógépről? Keress meg egy rövidzárlatot egy wrap-elt backplane-ben! Közben hallgass végig egy "hozzáértő" tízévest, aki kifejti, hogy milyen szar ez a gép, mert nem fut rajta a Quake 2. Te azért válasszad az ODT-t és az EPROM-ból bootoló konzolt. Válassz egy aszinkron rendszerbuszt, és egy sugárhajtású gépet megszégyenítő zúgással felpörgő százötven kilós merevlemez-meghajtót.

Válassz jövőt. Válaszd a múltat!


Hamster

Hamster Creative Commons License 2000.08.28 0 0 105
Gondolkoztam a virágpor-allergián, és rájöttem, hogy ez a csokigyárosok szindikátusának propagandafogása, hogy ezentúl ne virágot vegyünk szeretteinknek ajándékba. Persze olyan emberrel amúgy is butaság barátkozni, aki parlagfüvet ad nekünk mondjuk szülinapunkra :-) Csak tudnám a sok genetikus mit piszmog az emberi DNS-el, inkább a parlagfű szaporodási gyorsaságát próbálnák ötvözni a búzával, mennyivel kevesebb gond lenne ez a földön! Persze ez is sok kérdést vet fel: vajon a búzatúlszaporulat ölthet veszélyes méretet? Megérhetnénk, hogy megbüntetik azt a gazdát, aki nem irtja ki földjein időben a búzát? Igaz, az agrárszféra máris efelé halad... Lehet, hogy ők tudnak valamit?

Hamster

Hamster Creative Commons License 2000.08.18 0 0 104
Helyzetjelentés az utakról:
A belügyminiszter ma virágcsokrot és kitüntető oklevelet adott át D. Géza úrivezetőnek, az egyetlen gépjárművel közlekedőnek, aki a mai napon betartotta az alapvető KRESZ előírásokat. A meghatódott fiatalember munkatársunknak elmondta, hogy bár nem szeretné elkeseríteni a lelkes rendőröket, de ő is csak azért nem ment át a piros lámpán az Árpád-híd pesti hídfőjénél, mert elaludt a volánnál.

Hamster

Hamster Creative Commons License 2000.08.17 0 0 103
Ma megint filozófikus hangulatban vagyok, és azon gondolkozom, hogy az emberek miért nem szeretnek emberek lenni. Nem, nem a viselkedésükkel van gond, hiszen minden szempontból csúcsállatként működnek, hanem a kinézettel! Olyan emberek, akik max. a szervós autójuk kormányát forgatják, olyan helyekre is izmokat dolgoznak fel, ahol semmi szükség rájuk. Kopaszra nyiratják a fejüket, a lábukat, a mellkasukat, a micsodájukat. A lányok lenyírják a szemöldöküket, és másikat rajzolnak helyette. Folyamatos bőrfelületekbe fémtárgyakat szúrnak, a felszínt pedig ábrákkal díszítik, mint jóllakott ősember a barlangja falát. Húsz centikkel megemelik a sarkukat, hogy olyan alakjuk és termetük legyen, amilyen nincsen. A lényeg az, hogy ne hasonlítsanak egy emberre. És egyformán ne hasonlítsanak!

Lassan ideje lenne szert tenni valamiféle UFO DNS-re, hogy némi génmanipuláció után már születésükkor így nézzenek ki a gyerekek! Sőt, lehet, hogy már jó úton is haladunk valami hasonló felé: nemrég felfedeztek egy baktériumfajt, mely képes fémrészecskéket magába "olvasztani"; talán a genetikusok is képesek lesznek valami hasonlóra, milyen szép is lenne az első gyerek látványa, aki piercinggel a nyelvében születik! Praktikus lenne: ha az édesanyja mellében is van ilyesmi, akkor csak egymásra kell csatolni a fémbigyókat, és a gyerek nem fog elaludni a mama mellén, és lecsúszni...

Hamster, ébren rémálmodva

Hamster Creative Commons License 2000.08.13 0 0 102
Aztán volt, amelyik az ircbuli előtti kosárlabdamérkőzések lelkes hangulatátra igyekezett utalni :)

.. und wieder noch einmal

Hamster

Hamster Creative Commons License 2000.08.13 0 0 101
... persze volt vagy hét vázlat, többségük inkább valami diákújságba való volt, mint például ez a tervezet, ami a Pistabank akkori aktuális, "emberek, valaki elvesztette a számlakönyvét!" kezdetű reklámjára rímelt...
Klicken Sie bitte noch einmal

Hamster

Hamster Creative Commons License 2000.08.13 0 0 100
Nnna, kis nosztalgia a jelenlevő ircesek kedvéért: a pólóterv eredetije, melynek vonalrajzos változata végülis nem került rá az első ircpóló hátára. A TADA.WAV-ot most mindenki képzelje ide :)

Klicken Sie bitte hier

Hamster

Hamster Creative Commons License 2000.08.10 0 0 99
Köszi! Az anyagi csődöt se értem, most épp a torta is almás (bár csak szó szerint lenne az:), az egészségügyi problémák fennállását pedig majd megtárgyaljuk akkor, amikor hatvan év múlva egyszer elkísérlek az orvoshoz ;)

Hamster :)

Előzmény: caixa (98)
caixa Creative Commons License 2000.08.10 0 0 98
Szia Hamster:))

BOLDOG SZULINAPOT HOLNAPRA:)

Persze, hogy fogsz valamit erezni....a szulinapi buli utan rogton egy kis anyagi csodot, tobbletsulyt a tortatol, es a 30-as szam kozeledtet:)

Lassan rancok gyurodnek fel arcodon, jarasod reszketeg lesz, a potencadrol mar nem is beszelunk:))

Addig is gondolkodj a let elviselhetetlen konnyusegen...

Cxa

Hamster Creative Commons License 2000.08.08 0 0 97
Na most kicsit én is kérdeznék: miről kellene az embernek gondolkodnia fennállásának 25. évfordulója alkalmával? Már több embertől hallottam, hogy ez így meg úgy szép kerek szám, én is fogok majd valamit érezni? :))

Hamster

Hamster Creative Commons License 2000.08.01 0 0 96
Hát segíts kiadót találni, és kapsz egy dedikált tiszteletpéldányt a teljes verzióból! Ez ám az üzlet, nem? :))

Hamster

Előzmény: Advanced Lamer (93)
Hamster Creative Commons License 2000.08.01 0 0 95
Fogalmam nincsen, sose próbáltam, de ha ilyen erősen kísérleti oprendszerrel próbálkozol, akkor megéri egy kifejezetten erre customizált PC-t összerakni a támogatottsági listák alapján, nem? :)

Hamster

Előzmény: netizen (94)
netizen Creative Commons License 2000.08.01 0 0 94
Te Hamster ha már ugyis ollyan spiller csáko vagy segiccsmeg pse. le a akrom a pöcém torkán dugni a Plan9-et. 2 bibi: egér büdös neki, videokártya tózse. mitév legyek?
Előzmény: Hamster (92)
Advanced Lamer Creative Commons License 2000.08.01 0 0 93
Nem ér!!! Nincs fenn a repülő ötdolláros vége! hát most hülyén fogok meghalni?!?:)
Hamster Creative Commons License 2000.07.31 0 0 92
Mindenki az elmult hetek tragediaival es a BUX-al foglalkozik, az senkit nem zavar, hogy ez a topic is lezuhant? Persze lehet, hogy csak atszerelt tengeralattjaroba, mi tobb, mar a Marianna-arok altalajaban jar :)

Hamster

Hamster Creative Commons License 2000.07.28 0 0 91
Elkezdtem nemrég naplót írni. Eleinte naponta vezettem, aztán háromnaponta, most másfél hetente, és a legtöbb naphoz annyit írok: már nem melékszem mi történt, régen votl, de olyan nagyon érdekes nem lehetett. Mivel töltik ki az emberek a naplójukat unalmas hétköznapokon? Lehet, hogy ez nem az én műfajom?:)

Egyébként az Index Fórumot lassan át lehetne keresztelni [an error occurred while processing this directive] Fórumnak. Bár asszem ilyen domaint nem jegyeznének be...

Hamster

Hamster Creative Commons License 2000.07.25 0 0 90
Ha már ilyen jól elbeszélgetek magammal, leírom, hogy véleményem szerint sokkal jobb olyan topicokat olvasni, ahol a hozzászólások nem jelennek meg, csak a fejléc (ráadásul ez a tegnapi állapothoz képest előrehaladás), növeli a kreativitást. Bár ahogy elnézem, sokaknak ez lehet a default üzemmód... Ráadásul a hirdetési bannerek mindig átjönnek, már megint az jár jól, aki fizetett :)

Hamster

Előzmény: Hamster (89)
Hamster Creative Commons License 2000.07.24 0 0 89
Hm, olyan lassú a Fórum, hogy teljesen elveszi az ember kreativitását... Bár tulajdonképpen gyorsítottak rajta, mert most sokkal hamarabb kiadja a hibaüzenetet, miszerint unable to fullfill stb, stb... :I

Hamster

Hamster Creative Commons License 2000.07.20 0 0 88
Egyébként a látszat csal, és nem csak a számítógépeknek és villamosoknak élek (volt már olyan, aki tényleg azt hitte). Néha megpróbálkozok érzelmek, hangulatok mondatokba foglalásával, néha úgy érzem sikerül, néha csak ilyen képzavar-gyanús ömlengés lesz belőle, mint ez a bevezető :)


A rózsabokor

Saint-Exupery halhatatlan művének egy soha nem publikált részlete...Hamster
Előzmény: Hamster (87)
Hamster Creative Commons License 2000.07.20 0 0 87
Jut eszembe, nem értem miért nyílik annyi topic a HUSZ-ban az ismerkedési nehézségekről, amikor én már évekkel ezelőtt publikáltam a lehető legjobb tippeket és tanácsokat ezügyben... :O

Hamster

Előzmény: Hamster (86)
Hamster Creative Commons License 2000.07.20 0 0 86
Na jó, hogy ne menjen el teljesen privát chatbe a topic, egy kis turkálás DeLuxe Paint-es koromból arról, hogy hogyan születnek a beteg ötletek a fejemben:

Hamster

Hamster Creative Commons License 2000.07.20 0 0 85
Bescanneljem a pólóterv-rajzomat? Tényleg, senki nem fotózott akkor és ott?

Hamster

Előzmény: CaveMaN (84)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!