Kérdés, milyen magas ISO-s zajszűrés volt beállítva az összes vázon, ami a tesztben volt... mert pl. a D300-nál négy fokozatban lehet állítani a szűrést.
De az előző... eleve az A700 részletezőbbnek tűnik nagy érzékenységnél a 40D-nél, ami szimplán hülyeség. Próbáltam, akkora a különbség a kenon javára, hogy megszólal. A D300 és a 40D esetében körülbelül egyforma az eredmény (szintén gyakorlati próba), K20D-t meg nem ismerem.
(Amúgy tényleg mókás lenne ilyen mosott kép a 40D-nél, már rég eladtam volna a fenébe. Az új 85/1,8-cal olyan éles a képe, hogy néha a rawkonvertálásnál leveszem teljesen a sharpness-t, mert szétcakkosodik portrénál a szempilla)
Azon az aron nekem mindegy, hogy kihozzak, vagy nem. Jobban erdekel, hogy a kulso winchesteremet gyarto meg tudja-e javitani, ill az adatmentesuk sikerul-e.
Igen, de nem csak ISO 1600 folott van elet es mas teszteket is meg kell nezni. En ugy latom, hogy A700-on eros az AA filter es a zajszures is (mas teszten nekem ugy tunt ez a szinek rovasara megy az erzekenyseg novelesevel). Nikon D300 mertektartobbnak tunik szamomra (tobb reszletet/jobb feldolgozast es egy picit tobb zajt velek a kepein felfedezni). K20D-t mar mas teszten is jobbnak lattam a 40D-nel (a kozel masfelszer annyi pixel ellenere az ISO 1600 is jo), bar az elso tesztkepei riasztoak voltak.
Nem lesz.:) Vele ellentetben kerulom a szemelyeskedest. Kertem tole ket tesztfotot, amit nem akar elkesziteni (valoszinuleg rontana az osszehasonlithatosag az uzleti erdekeit). azt is kertem, hogy a "valotlan allitas" cimu mondatkezdeset cserelje mar ki a "szvsz"-re, mert rosszul mutat, foleg ha nincs is igaza. Ezek miatt piszkalodtam is parszor es igy probal visszavagni.:) Tobbnyire a keseru igazsag az, ami az embernek fajni szokott, az ilyen pocskondiazas konnyen lepereg. Majd a moderator...:))
Ez onnan is megkozelitheto, hogy mar tobb mint ket eve hasznalok 10Mp-es, kozel APS-C meretu lapkat, egy nagyon kenyelmes hasznalatot biztosito hazban.:) Ugyanezt nem akarom egy masik (gyorsabb mukodesu, de kenyelmetlenebbul hasznalhato) vazban. A magas ISO nem vonz, alacsony ISO-nal pedig eszrevehetoen jobb kepet ado es az en fotozasi szokasaimhoz jobban igazodo vazat nem talaltam (az ar es suly/meret/egyes szolgaltatasok hianya is befolyasol), ezert atmenetileg lemondtam a dslr-rol. Tukros vazam 30 eve is volt es akkor sem adott felsobbrendusegi erzest. Ideje lenne mar elhagyni a tukrot a fenykepezogepekbol (a tobb feny miatt a fokusz is egybol sokat javulna). Tobben hivatkoztok a papirkepre, de szamomra a monitor az elsodleges es gyakran nezem 100%-on (annak ellenere, hogy jovo heten is csinaltatok 400 papirkepet). Igen, blu ray minosegu kepet szeretnek latni a monitoron, mert az tetszik. Papiron 10x15-ben barmelyik kompakt kepe jo (sot, szamomra filmszerubb, mert nem olyan sima), ahhoz nem kell a jelenlegit lecserelni (arra a D40-et kitobival, vagy a Fuji kompaktot ajanlanam). Van aki sotetben mozgo temat szeret fenykepezni es szamara fontos az ISO 25600, en pedig szeretem a tiszta, eles, reszletgazdag (definitiv) kepet, rengeteg pixellel es a nagy dinamikaatfogast (valamint a kenyelmet). Nem vagyunk egyformak. A Canon a 70-200 4L IS miatt vonz (bar tobbnyire nagylatoszoget hasznalok), de ennyit asszem soha nem adnek ki egy vazra.
Jó úton járok. A markolat ugye nálad, objektívet már nem használok, az oldalfogantyút lereszeltem, aksit kidobtam. Még a prizmaházat lefaragom, oszt kész! :)
sracot már kezeljük egy ideje, igaz állapotaban jelentős javulas nem következett még bede az orvostudomány összes (nyilvan ezen betegségére szolgalo) terapiajat bevetjuk majd.
igaz hogy r1 megaloman skizofréniaban szenved narcisztikus neurozis alaptüneteivel de amugy rendes tissztességes ember.
Én nem értelek Téged...Folyamatosan bújod a teszteket és néha fikázod a jelenlegi DSLR-eket, amikor te még nem is használsz ilyet. Amikor meg a Mpixelekről elmélkedsz, na akkor derül ki, hogy a marketing és a tesztek nem helyettesíthetik a gyakorlati használatot. Ha esetleg "házfal" nagyságú nagyításokat akarsz, akkor én kérek elnézést, hogy ennyire fontosnak tartod a nagy Mpixelt.
Tovabbra is el tudnam kepzelni, hogy az olimpia elott kiadjak, de az 5D-bol szerettek volna ha nem marad tul sok a pocokon (talan ezert nem jelentettek be februarban). A 3500$-os ar viszont magasabb mint az 5D bevezeto ara (asszem az 3350 volt). 15Mp-ert? - Megyek K20D teszteket nezegetni (az is ennyi Mp, az is szigetelt, es 3 kit kijon az arabol).:))