Keresés

Részletes keresés

zmagix Creative Commons License 2014.08.31 0 0 2292

Tehát a T-nél vannak WAN beállítások, a további eszközeidnél WAN vagy PPoE beállítás nem kell! Csakis LAN.

Előzmény: 42tibcsi (2290)
zmagix Creative Commons License 2014.08.31 0 0 2291

Nos akkor a tisztánlátás végett:

PPoE egy olyan protokoll ami az "tárcsázást" végzi az ADSL kapcsolat érdekében. Amikor nincs vagy megszakad a kapcsolat ez létesíti újra. Amikor nincs router, akkor a PC-n egy ilyen kapcsolatot kell beállítani. Mivel a T adott routert, így a PPoE műveleteket a router elintézi. A kliens gépeken és minden hálózati eszközön sima LAN beállításokat kell csak eszközölni PPoE-t sosem. Ez nagyon fontos dolog!

Ha van egy másik router ami nem WiFi képes, akkor ott csak arra kell ügyelni olyan IP-t kapjon ami nem ütközik a többi eszközzel. Managelhetőség miatt érdemes a T eszközét a 192.168.1.1-et mint átjaró IP-t megadni és a 255.255.255.0 maszkot. A WAN portba nem szabad semmit csatlakoztatni, csak a betáplálást és a kimenő UTP kábeleket csakis a LAN portokba.

A WiFi képes routernél is ugyan ez a szabály van. Továbbá az, hogy Access Pointként beállítva kliens gépeket ki tud szolgálni WiFi-vel. Javasolt a jelszó és MAC alapú védelem, így a szomszédok már nem tudják használni az internetet.

Ha pedig elromlott valóban minkét eszköz, akkor ha csak vezetékes elosztásra kell érdemes egy switch-et venni. +1 porttal több szabad hellyel mint ami szükséges. Ha vezetéket is el kell osztani meg WiFi-t akkor egy WiFi-s router olcsóbb mint egy Access Point aminek ált. 1 LAN portja van és egy switch külön. Persze ez csak akkor igaz ha nem kell 4 portnál több LAN-t szétosztani.

42tibcsi Creative Commons License 2014.08.31 0 0 2290

Sajnos mind két routernél (sima switch-nél is) a WAN menüben nem lehet állítani semmit. Az IPAddress = PPPoE van automatikusan majd ha rákattintunk a „Release” –re nincs kapcsolat jelenik meg és lefagy.  Vajon ez a készülék hibájára utal?

Előzmény: zmagix (2288)
42tibcsi Creative Commons License 2014.08.31 0 0 2289

Köszönöm a tanácsot.

Ezek szerint a fenti kábelt szétlehetne osztani egy jó switchel, bár próbáltuk.

A régi „TP-LINK TL-R402M”  tápja el szállt, bár a másik (9V) tápjával működik amivel próbáltuk, de lehet maga a router is károsodhatott ezek szerint. A másik „TL-WR841N” –el is próbáltuk (ez 300Mbps) sikertelenül, vajon ez is szabadságra ment? Hogyan lehet ezeket le tesztelni? A régi ADSL-nél még müködtek.

Előzmény: zmagix (2287)
zmagix Creative Commons License 2014.08.30 0 0 2288

Annyit hozzá kell tennem, hogy WiFi-s vagy anélküli router beiktatása előtt az IP-t ellenőrizni kell és átállítani, hogy nem ütközzön a többi és főleg ne a T eszközével! Ha sima switch lenne felhasználva ott nincs ilyen teendő, persze ha L2, L3 switch lenne, de az kicsit drágább kategória... 

Előzmény: zmagix (2287)
zmagix Creative Commons License 2014.08.30 0 0 2287

Nos a T által adott eszközt nem lehet nélkülözni, mert akkor sem az IPTV, sem a telefon nem üzemelne. Ezeken az eszközökön 5 ethernet csatlakozó van. 1 WAN ami a bemenete, 4 LAN mint kimenet. Ebből mennek tovább a STB-k és a PC-k irányába CAT csavart érpáras kábelen. Ha mondjuk kevés a 4 db LAN mert 2 TV így 2 STB van és 3 PC, akkor tovább lehet osztani egy mezei switch-el.

Vagy pl. ha egy kábel elmegy az emeletre vagy messzebbre akkor ott is switch-el szétosztani. Ebből a célból nem kell a saját eszközön állítani semmit sem. Mert a WiFi-s is az ethernet portokon szétosztja a jelet. A kliensek pedig a routertől DHCP-n kapnak meg mindent.

Ha lenne olyan cél, hogy saját eszközt aminek erősebb a WiFi-s teljesítménye, akkor annak lehet adni a 192.168.1.x tartományból egy szabad IP-t. Átjárónak a routert megadni 192.168.1.1, maszk: 255.255.255.0

Így lehet adminolni az eszközt ami AccessPointként működik remélhetőleg. A MAC és jelszó alapú védelemmel pedig az illetéktelen felhasználókat lehet kizárni.

Előzmény: 42tibcsi (2286)
42tibcsi Creative Commons License 2014.08.30 0 0 2286

Szevasztok!

„IPTV” setop boksz unk van. Erről megy minden TV / telefon / internet (kábeles és wifi). A wifi sajnos gyenge és a távolabbi szobában megbízhatatlan a kapcsolat.

Van 2db régebbről ruterem, az egyik wifis a másik csak osztó (swics).

Egyiket sem tudjuk be állítani.

Kérdésem: lehetséges a boxból kijövő hállozati vonalat már nem lehet szét osztani?

Jó lehet a boxból 4 háll. kimenet van, de csak egy kábel megy fel a felső szintre és ezt szeretnék még 2 felé osztani.

A ruter: 192.168.1.1 /admin / admin- ra megjelenik a ruter menüje, csak folyton ki írja, hogy nincs kapcsolat, WAN menüben PPPoE van stabilan és nem lehet változtatni, ha kapcsolatra kattintunk lefagy az egész menü, kapcsolat nélkülinél meg nem lehet állítani semmit. A rezet sem segitett.

WhiteTusk Creative Commons License 2014.08.14 0 0 2285

Mégegy kérdés! Mi van akkor és hogy lehet helyrehozni ha csak fekete kép van az infot kiirja de más nincsen?

WhiteTusk Creative Commons License 2014.08.12 0 0 2284

Köszi a gyors választ!

Előzmény: Degeczi (2283)
Degeczi Creative Commons License 2014.08.12 0 0 2283

Kábelen csak egy HD streamet kapsz sajnos, sokszor volt már erről szó itt...

Előzmény: WhiteTusk (2282)
WhiteTusk Creative Commons License 2014.08.12 0 0 2282

Sziasztok! Lenne egy olyan kérdésem hogy vettem új tv-t ami képes a hd adást fogni, elő is vagyunk fizetve mint a két tv-re hd adásra! De egyidőben csak az egyik tv-n lehet hd adást fogni, mind a kettőn nem! Miért van ez meglehet valahogy oldani hogy 2tv-n egyidőben menjen hd adás?

dernol Creative Commons License 2014.08.08 0 0 2281

Rákérdeztem erre a TV Go-ra, és azt mondták, hogy csak IPTV-vel lehet. Amikor megkérdeztem, hogy ha a városban is tudom használni, ahol nem az én otthoni netemre kapcsolódik a telefon, hanem a telekom szerveréhez, akkor miért nem mindegy, hogy nekem milyen tévém van otthon bekötve, ha amúgy előfizető vagyok, de erre nem tudott egyértelmű választ adni, csak azt, hogy össze kell rendelni az IP TV-vel.

Nem világos, hogy a városban járkálva mi köze az otthoni IP TV-nek a dologhoz, és miért nem elég az, hogy TV előfizető vagyok.

megtorlow7 Creative Commons License 2014.07.24 0 0 2280

Szio!

Mitől van az, hogy pár napja az M1 HD, M2 HD, Duna HD, adásoknál nincs hang. Valami rendszer gond lehet?

Proart Creative Commons License 2014.07.23 0 0 2279

"Az új ügyfélkapcsolati és számlázási rendszer bevezetése meglévő rendszereink elérhetőségét átmenetileg érintheti, ezért az alábbiakban összefoglaltuk, hogy a fejlesztés időszakában a Telekom otthoni szolgáltatásaihoz kapcsolódó számlabefizetés és ügyintézés hol és milyen módon érhető el."

http://www.t-home.hu/tajekoztato

george... Creative Commons License 2014.07.10 0 0 2278

Mi értelme ennek? 

Előzmény: Proart (2277)
Proart Creative Commons License 2014.07.09 0 0 2277

Az alábbi címen kell összerendelned a facebook fiókodat és az iptv előfizetésedet:

http://www.iptvregisztracio.hu/

Előzmény: Rimóczi Brigitta (2276)
Rimóczi Brigitta Creative Commons License 2014.07.09 0 0 2276

Ti hogy tudtátok az iptvn beállitani a facebbokot mert nekem PIN kodot kér

Előzmény: Proart (1032)
SANK Creative Commons License 2014.07.05 0 0 2275

Azt hiszem megtaláltam a megoldást: IGMP Snooping képes switchet kell venni. Amit kinéztem: Linksys SE2500-EU. Amit tettem, a az IPTV Multicast címzéssel nem tud mit kezdeni. Pedig sokan belefutnak ebbe, érdekes hogy nem nagyon volt itt szó erről.

Előzmény: SANK (2273)
sztanyik20 Creative Commons License 2014.07.05 0 0 2274

wifivel soha nem lenne tökéletes  nem garantálnák nem válalnának rá garanciát hogy tökéletes  hiba mentes szolgáltatás lenne ök csak a kábelbe biznak mert ott kivan zárva mindenféle referencia  zavar de  ha jol tudom már más is irta amit én hogy ök csak ezt engedéjezik kivéve a 220 voltos hálozaton müködö ketyeréjüket ami azonos fzisu hálozatnak kell lennie hogy müködjön jol amit még én tudom hogy engednek  a wifi ilyen téren megbizhattatlan és joggal mondják hogy ök igy tudják a zavatalan tévé szolgáltatás nyujtani ök nem kockáztanak hogy müködik igy vagy nem

Előzmény: szocske_ (2272)
SANK Creative Commons License 2014.07.05 0 0 2273

Sziasztok ! Nemtudom más belefutott-e már olyan problémába, hogy kevés volt a portszám, és switchel probálta bővíteni, ezzel kapcsolatban kérdeznék.

Nos, van két IPTV vevő egység, a HGW típusa : EPC3925. A 4 port foglaltsága ahogy volt: 1 db IPTV, 1 db PowerLine hálózati egység, 1 db számítógép, 1 db Média lejátszó, a PS2 (hálózatos) konzolnak már nem jutott. Most jött még egy IPTV egység, ezért az  asztali számítógépet, MEDIA lejátszót és PS2-t egy egyszerű (TP-LINK TL-SF1005D) switchre tettem. Jelenség: Időnként az internet sebesség végzetesen lelassult, nem is a sebessége, hanem például böngészéskor a linkre kattintva nem történik semmi, majd jó sok másodperc múlva (néha nagyon sok) reagál. Mintha a DNS feloldással lenne gond, vagy nem tudom. Bent a cégnél ezek a kis mini switchek az intranetes hálón egész jól működnek, itthon meg itt állok vele befürödve. Most kivettem, jelenség megszűnt, megy a net mint a villám. Mit tehetnék, vegyek egy drágább, menedzselhető gigabites switchet, vagy inkább ne tegyem hálóba a média lejátszót. (Van egy 2 TB HDD mellette, csak néha lustaságból nincs felmásolva a letöltött "anyag" és a gépről nézzük, a PS2 is tud menni számítógépről) Lehet az IPTV sok broadcast kérése sok lenne a kis valaminek? Például egy ilyenre gondoltam, jó lenne ez?
http://www.bluechip.hu/termek/net-cisco-sg100d-05-10-100-1000-gigabit-switch-5-p

szocske_ Creative Commons License 2014.07.04 0 0 2272

nálam mikor kint voltak a szerelők azt mondták (miután kifejeztem nemtetszésem, hogy utp kábelt kell vezetni a tvhez), hogy access pointtal megoldhatom wifin is az STB csatlakoztatását...

persze lehet, hogy egy routeren keresztül osztott wifivel nem menne, de ha nem hazudtak, akkor elvileg a saját t-home-os modem/router wifijével menni kellene neki...

Előzmény: sztanyik20 (2271)
sztanyik20 Creative Commons License 2014.07.04 0 0 2271

NEM csak amit a szolgáltato adott kábelmodembe lehet dogni a box kábelét mertha nem oda dugják akkor nemfog megfelelöen müködni!!!!!!!

Előzmény: BabettaTouring (2270)
BabettaTouring Creative Commons License 2014.07.04 0 0 2270

Üdv. Erdeklodnek hogy egy TP-Link TL-WR1043ND utána lehet t home set top boxot kötni?  Gigabites úgyhogy jó lehet nem? 

kovacsferi72 Creative Commons License 2014.06.30 0 0 2269

Sziasztok! 

Mostanában azt vettem észre hogy csatornaváltás után megakad a kép és a hang,van olyan hogy a hang nem is jön vissza.Tapasztalt valaki hasonló dolgot? 

Az újraindítás sem oldotta meg a dolgot.

Törölt nick Creative Commons License 2014.06.27 0 0 2268

A 'Televízió' véletlenül került az elérési út állomásaiba. Gondolom, azért odataláltál volna, ha próbálkoztál ...volna. :)

Előzmény: Törölt nick (2261)
sztanyik20 Creative Commons License 2014.06.26 0 0 2267

ezt a kodot a t-home adja a bérelt  vagy az elöfizetett szolgáltatáshoz és se modositani meg variálni nem lehet vele ez a szolgáltato tulajdona énevvel befejeztem a mondandomatezzel a dologgal nem lehet variálni trükközni !

Előzmény: szocske_ (2266)
szocske_ Creative Commons License 2014.06.26 0 0 2266

ez a kód egyébként az eszközhöz tartozik és nem lehet módosítani?

mert ha át tudom írni, akkor esetleg arra lehet jó, hogy két szobában is lenne eszközöm, mindkettő azonos kóddal, így ha egyszerre nem is, de felváltva lehetne nézni a tévét, anélkül, hogy átcipelem és átkábelezem a boxot...

Előzmény: sztanyik20 (2265)
sztanyik20 Creative Commons License 2014.06.26 0 0 2265

eladni  megpropálni meglehet aki nem ért hozzá megveszi és otthon derül ki hogy nemtudja használni mert a husz számjegyü kod nélkül nemlehet használni   mert egy elöfizetés kell hozzá és másodlagos boxnakse lehet mert ahozmeg megint bérelni kell egy boxot  és ahozmeg alapjába adnak ilyen kodot ami husszámjegyböl áll és csak evvel müködik

Előzmény: szocske_ (2264)
szocske_ Creative Commons License 2014.06.26 0 0 2264

hmm, én is valami ilyesmire tippeltem, csak nem értettem, hogy akkor minek árulják ezeket :S

köszi!

Előzmény: sztanyik20 (2263)
sztanyik20 Creative Commons License 2014.06.26 0 0 2263

szia igy nem tudod használni mert nincs hozzá egy husz szám jegyü kodod ami kulcs ként funcionál csakha bérelsz egy másik boxot de igy nincs értelme megvenni se 3 vagy öt ezer forintért mert csak ök tudnak adni husszámjegyü kodot amit a rendszerük elfogad és igy szolgáltatást biztosit a számodra  (kulcs )  nélkül hiába vennél boxot hiába dugod rá a lan kábelt nem müködik

Előzmény: szocske_ (2262)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!