De könyörgöm, miért kell ezt a fájdalmas poént legalább évente elsütni, mint a sérülését okozó puská(ka)t? A főfőfőfmérnök már nem is igazi tökös gyerek, ha nem addig óbégat az erdőben, hogy "Ide lőjjetek!", amíg eltalálja valaki? Meg egyébként is: miért így kell értesülnünk az esetről? Ekkor már nem volt lé arra, hogy kinn az erdőben eksün közben lássuk az egészet? A jelenet közben, ahogy kiderült, miért van ott DNS bá, eszembe jutott az az ujjszámolós mondóka. Részlet következik: "... ez meglőtte, ez hazavitte..." Ende Zitat.
Jutka kb. úgy nézett az "ifjú párra", mint a véres rongyra. Nagy ívben kerülte őket a lépcső felé. Az volt az érzésem, mintha még ő lenne megsértődve, hogy szilveszterkor kidobták Jankát, és az most nem jár fel hozzájuk (pedig úúúgy szeretik), hanem "csalja" őket az adómajommal (azt hiszem, Eszet Lenke néne titulálta így).
Nagyon régen volt már ilyen. Egyszer Taki bácsi valamiért átment Vágásiékhoz, ahol a tévében éppen a "2×2 néha 5" című filmet adták, Zenthe Ferenc főszereplésével. Jutka (vagy Feri?) - miközben egy pillanatig mindketten a tévére néztek a vendéggel együtt - megkérdezte Taki bácsit, hogy látta már ezt a filmet? Mire Taki kb.: "Nem, soha életemben." Szóval ez hasonlóan poénos volt abban a régi fejezetben.
Erről eszembe jut egy nagy valószínűséggel szakállas vicc. Éppen ezért csak kérésre sütöm el. (Bár ha tovább haladok az olvasásban felfelé, talán valaki már meg is tette.)
Szilveszterkor két hét szünetet kért a srácoktól. Most akart dönteni talán, de a baleset közbejött. Viktor helyébe kirúgnám, mehetne másodhegedűsnek Dani vöröse mellé.
1999 elején még sok helyen, sőt talán mindehol időszakra volt állítva az éjszakai áram. Ma már persze igaz, amit mondasz, hangvezérelt bekapcsolással vezérlik a boilereket (forróvíz tárolók szomsza nyelven :DDD )
Amúgy a Suzukit tréleren vitték ez tuti! Nagyon magasan ültek..vagy big foot swift? :DDDDD
Etuséknál aki ott volt senki nem emlékezett, hogy ki, kivel, mit beszélt meg a kerámia fotózásról. Szilveszterkor biztos elfogyott az összes pezsgő. Részegek lehettek, mint a segg.
Tegnap akartam mondani, hogy a végén a gyertyákkal olyan kedveset mosolygott Kerei, hogy komolyan meglepődtem! Az adómáz nélkül egész szimpatikus fizimiskája van. :)
Ráadásul Vágásiék a villámkopasztás közben rajtafelejtettek pár szaloncukorpapírt, ami elég komoly tirpákság. Viszont Feri kérdése: Ki az az életunt? egész vicces volt...
Valaki mondja meg, miért kellett véleményeznie Etusnak HArtait, ha egyszer Juli szakított vele négy hete???? És, milyen mondás már az, hogy "nincs véleményem"??? VAN véleménye, legfeljebb, nem mondja el. De, még el is mondta a büdös boszorkány.
Revideálnom kell az álláspontotmat: ahogy ma Jutka viselkedett Jankával, tényleg fejbe kéne rúgn. Eddig minden álma az volt, hogy ne zargassa őket, amit meg tudok érteni. De, mi baja volt azzal, hogy Kereivel van?
És, naná, hogy Kerei úgy mutatkozott be, hogy Kerei Gusztáv, adótanácsadó. Viszont, nagyot csalódtam, mert Jutka Vágási Ferencné zenepédagógus helyett csak a nevét mondta. És Matyi is elhagyta, hogy tanuló.
Mondja már el valaki, miért kell ÉJJEL mennie a kemencéknek. Esetleg éjszakai áramról, de, ahhoz nem lekapcsoló automata kell, hanem éjjeli áramra kötött árammérő, ami ráadásul nappal is ad áramot, ha alacsony az összfogyasztás, és van kapacitás...
AZ lett volna csak az életszerű, ha Takibá megy bele hátulról Daniba, ha már egyszer a Delfing helyszinel, Mágen meg ment ;o))))) Vagy, legalább Hartai (kinek van még kocsija a sorozatban???)
POnt azt akartam írni, amit a BK-sok szoktak a topikban: ma mindenki kötschög!!!!!! Almát rúgjuk fejbe!!!! Etust is! Etusnak ráadásul már PMS-e se lehet. Lacinak se.
A fickó akcentus nélkül lökte a magyart, pedig született német volt.
Nem olyan ritka ez. Az a német rendőr, aki a TV - ban szokott lenni is nagyon jól beszél magyarul és nekem is van egy született berlini ismerősöm, aki anyanyelvi szinten beszél magyarul.
A hoffisszeusz a 70-es évek elején lement Odüsszeusz filmet (sorozatot??) parodizálta, már akkor sok-sok magyar foci kritikával. Ha már régi sorozat paródia, nekem kedvencem a Rózsa Sándoros. " `gyüttem" "me` híttalak, azér`" "azé" Meg öt török dögönyözöt vörös nőt, ötöt.... Ésmég: "nekem senki ne mondja, hogy bakfitty!"
Van egy olyan száma, amikor amerikai énekes sztárok "ülnek az osztályában", ő kérdez valamit, mire a énekes elénekel egy olyan dalrészletet, ami magyarosan hangzik
Az hatalmas!
- Kapsz egy körmöst!
- ...fáj, fáj...
- Ugye, ugye, hogy fáj?
-Jól van...
-Nincs jól, nncs jól!!
Hasonló volt a hatvanas-hetvenes évek NDK nagykövete nálunk, aki a mayarnyelv furcsa szinonímáiból adott elő egy párbeszdet, talán Kellér Dezsővel. A fickó akcentus nélkül lökte a magyart, pedig született német volt.
Azt azért megnéztem, mi lesz az elsőből, de mondtam, hogy engem nem zavar a spoiler. Viszont, örülök, ha együttvannak. Hja, az önzetlen szív ;o)))) egyébként off meg on ;o)
Egy kisgyereknél elfogadható, hogy az etikettre fittyet hányva lenge öltözékben nyit ajtót. Azonban miért nem lehett Mágenéknek beengedni GG-t? 10 perccel jött korábban és elküldik sétálni?? Ekkora bunkóságot!
Gyomorforgató volt Mimike és Lillácska álszerénykedése. Szerintem nincs olyan ember, aki Sümyt és Kutyát meghívná magához vendégségbe, a két nőnek pedig azt mondaná, hogy maradjanak a kutyaólban. De még csak nem is erről volt szó, hanem arról, hogy Lillácska és Mimike egyáltalán ott maradhat-e a közös helyiségben. Fúj!
Azért nem tartották egyikük lakásában sem, mert nem vállalta senki a rizikóját annak, hogy összehányjanak mindent. Mellesleg csak Oszkár lakik itt, a többiek nem. Hogy tudtak volna akkor a házbeliekkel mulatni? :-)
Végre hallhattunk ismét egy kis nosztalgiázást, már hetek óta egyik szereplő sem kalauzolt el minket a XIX–XX. század fordulójának hangulatába, már-már elvonási tünetei voltak a nézők tömegeinek! Most végre Lillácska pótolta a hiányt!
Egyébként, én Feri helyében kipakoltam volna az üvegeket az ablakba, ahelyett, hogy az alagsorba szaladgáljak érte. De, Kutyáék elég kisétkűnek-kistorkúak lehettek, ha nekik mindenük befért abba a kis hűtőbe, sőt, még Feri cuccának is jutott hely. (akitől meg udvarias és logikus lépés lett volna, ha előbb üres kézzel lemegy, és megnézi: -nyitva van-e akutyaól -van-e hely a hűtőben -megkérdezi Kutyát, hogy használhatja-e, és mondjuk, nem ígérte meg Mágenéknek, hogy ők pakolhatnak az üres részbe. De, tudom, olvasta a forgatókönyvet, hogy Kutyáék négy lakás ellenére ott lesznek, lesz hely, és, hogy ő pakolhat ;o))))))
Én nagyon sokáig nem szerettem Hofit, de, ahogy nőtt be a fejem lágya, egyre inkább megkedveltem. És, szerintem, ha ááámérikába születeik, akár még egy nagy énekes sztár is válhatott volna belőle. Van egy olyan száma, amikor amerikai énekes sztárok "ülnek az osztályában", ő kérdez valamit, mire a énekes elénekel egy olyan dalrészletet, ami magyarosan hangzik, aztán énekelve már ő folytatja. Óriási. Meg,a piál a Föld is ;o) (és, milyen igaz!)
Kutya szerint az, hogy elég lesz-e az ital, nem attól függ, hogy ki mennyit iszik, hanem hogy hogyan iszik. Miért? Több marad az üvegben, ha a három deci pezsgőt kortyonként issza valaki, mintha egyből lehúzza? Vagy fordítva? Tök értelmetlen volt Kutya okfejtése!
Mintha úgy is rémlene, hogy ezt nem is titkolta. Ha valaki ismerti Kárpáthy György - Peterdi Pál könyvét, a Medencék, gólok, pofonokat, akkor (meglepő módon) ott le va írva, hogy hogy kezdte a pályáját Debrecenben. (ott sem volt "éltanuló" ;o)
És a "Szia, igazgató úr" köszönést állítsuk párba Jutka kussolásával. A tanárnő ugyanis nemhogy nem köszönt Janka néninek, de még csak a köszönését sem fogadta! Tapló állat!
Ösztönös zseni volt. Ezzel együtt minden fellépésén, megnyilatkozásán látszik az az aprólékos műgond, amit annyira hiányolunk a Szomszédokból mostanság. Nagyon-nagyon-nagyon sajnálom, hogy bár terveztem, nem mentem el élőben megnézni őt a Madách Kamarában, amíg lehetett volna. A Hofisszeusz gyerekkorom egyik alaplemeze. Lehetett volna állandó szereplő a teleregényben, mondjuk mint nyugdíjazott színész, abból úgyis kevés van... :)))
Érdekes volt Rezső rendelése a pultnál: 2 kávé, 2 konyak, 8 kísérő. Még ha feltételezzük is azt, hogy a kísérő egyfajta dolgot jelenthet (egy konkrét rostos üdítőt), és az univerzálisan minden ital után jó, akkor is értelmetlen, amit Rezső kért. 2 kávéhoz és 2 konyakhoz minek 8 kísérő? Annyira rossz a kávé és a konyak, hogy dupla adag kísérőt kell inni rájuk? Vagy a kísérőt tényleg a rostos narancslé/baracklé szinonímájaként használják arrafelé?
Azért a doktor alsógatyája is szóba került! Ezúttal is hallhattunk egy szokásos – viccesnek szánt, ám rémes – gyerekszáj-megnyilvánulást: Flóra megkérdezte apját, hogy tényleg alsógatyában lesz-e az esti ünneplésen.
Idióták! Azt hiszik, ha valaki gyerek, akkor automatikusan hülye is!
Fehér Annán nagyon látszott a meglepettség! Ennyire élethűen nem lehet játszani! Egyébként arra a fél percre annyira nem Alma volt, hanem Fehér Anna! Teljesen más embernek tűnt!
Kösz a feltételezést, de nem én teszem fel a részeket YouTube-ra, hanem Sun007 topiktársnő. Hála és köszönet neki e nemes és önzetlen tevékenységéért!
Az utolsó részről annyit tudok, hogy a szereplők beszállnak egy buszba. Azért írta így Horváth Ádám, hogy ha esetleg folytatják a sorozatot, akkor a busz csak visszajön.
Feri nemcsak Janka nénivel volt tahó, hanem Kereivel is. Úgy csinált, mintha kegyet gyakorolna azzal, hogy megengedi az adótanácsadónak, hogy ott tartózkodjon a közös helyiségben! Ez a Vágási a Lantos u. 8. tulajdonosának képzeli magát? Vagy atyaúristennek?
Amúgy Sümeghy is jó nagy tapló volt Kereivel. És már megint elsütötte a "Keszei"-t. Kezd irritálóvá válni, pedig gondolom, hogy viccesnek szánták.
Hihetetlen, hogy a szilveszteri bulit a közös helyiségben kell ünnepelni. Jó tágas: van vagy 10 m2; kényelmes: van benne 4 db egyszerű szék; jól felszerelt: egy hűtő és egy kávéfőző van benne, még vécé sincs! Mi lesz velük, ha legurítanak pár sört és pezsgőt? Kimennek a kapu elé pisááá'ni? Akkor aztán másnap vezekelhet rendesen Kutya mint közös képviselő! :->
Meg kellőképpen elő is volt készítve a Rezső-Kázmér szópárbajjal, Laci célozgatásával a kettejükre épülő kabaréműsorra, a teljesen műfajidegen alákevert közönségzajjal, doboznevetéssel. Ilyenkor csak azt sajnálja az ember, hogy ha egy kedves, de végtelenül egyszerű gegbe ennyi kreatív energiát fektettek, miért nem ment ugyanez máskor is. Persze itt mintha az életükért küzdöttek volna, legalábbis Mágen és mások végeszövege szerint, ahhoz képest meg ez elég soványka teljesítmény, bár egy különös bája így is van a dolognak. Annyira lezárásízű volt a tegnapi, hogy nem is programoztam be a képmagnetofonat a mai rögzítésére. De sebaj, hazaszólok, le ne maradjak róla! :)))
Hofi nagy volt, mint majdnem mindig! Kösz, hogy szóltatok korábban, hogy lesz, tegnap miatta néztem végig :-) Picit azért mintha izgult volna a szokatlan tv-szerep (?) miatt. (ti. mindig lámpalázas volt és borzasztóan érdekelte a közönség reakciója). Szvsz melegszívű ember volt, ez látszott itt is. Sztárallűrök nélkül viselkedett, bár a magánéletét igyekezett a színfalak mögött élni. Ezért is hiányzik.
Nekem a Hofis jelenetek, nem tudom pontosan miért, talán a hangulat miatt, teljesen olyannak tűntek, mint egy werkfilm... Talán még a fényviszonyok is másnak tűntek... Ettől számomra az egész fejezetnek olyan hatása volt, mintha egy profi filmbe amatőr videórészletek lettek volna bevágva...
Szerintem ez is egy olyan kikacsintás, mint GG festményei, vagy Lillácska német színházi tapasztalatai. Ahogy lentebb a t. olvtársak leírták, HÁ sokszor rendezte Hofit a korábbi műsoraiban. Azt hiszem, ekkoriban épült fel az egyik szívrohamából is, meg, ahogy szintáóé írták lejjebb, egy jó darabig nem kerülhetett be a tévébe, és talán ezt akarta neki kompenzálni. Tehát, ne keresd a story szerinti logikát (Alma se nagyonismerhette, mégis sikongatot, és a nyakába borult4), mert az nincs, csak irl szőhették bele.
Engem egy kérdés nem hagy nyugodni: mit keresett a Szomszédoknál Hofi? Talán Taki bácsi régi ismerőse? (ez elképzelhető, hiszen Taki a rádiónál dolgozott és lehet, hogy ő szállította felvételre Hofit.
Mikor Taki arról beszélt, hogy jön valaki, de nem lehet tudni, hogy ki, mert "az" intézi (és Lenke felé intett
Ebből viszont az következik, hogy nem Taki bácsi hívta meg. Lenke néni viszont honnan ismeri? Kőbányán lakott kiskorában?
Mikor Taki arról beszélt, hogy jön valaki, de nem lehet tudni, hogy ki, mert "az" intézi (és Lenke felé intett), biztos voltam benne, hogy ők tudják. De, hülye vagyok, mert, ha ez volt a szövege, egyszerűen elmondta, és kellőképp kétértelmű volt, hogy majd ne a Lenke által meghívott kedves szomszédok csöngessenek be, hanem Hofi.
Amúgy, én vagyok a nagy-nagy politika ellenes a topikon, de valahogy kihallatszott a poénok közül a következő (nem pontosan idézek, ezért előre is bocs) Hofi: "nem akartam messze menni, ezért átjöttem a szomszédokba. Merre van az ország?" Rezső: "Melyik ország?" hofi: "Hát, még ez"
Az meg most jutott eszembe, hogy Alma, a nagy meglepiben azért bakizott, mert, mikor azt mondja Hofinak, hogy üljön le közénk, és igyon egy pohár pezsgőt velünk, Hofi kezében már van egy pohár pezsi. Mert, hogy Takibá már gondos bocs volt, és egy pohát pezsivel a kezében már VÁRTA a vendéget ;o))))
Mondjuk Hofinak is betett kicsit a hangos reakció... A többiek részéről viszont lehetett volna kicsit melegebb a fogadtatás, én még Taki arcán is azt látom, hogy nem tudott a dologról, de mintha a maradék be lett volna avatva. Vagy nem. Már nem merek semmit határozottan beírni, mert rögtön jön a cáfolat... :)))
Ugyanezt bátorkodtam írni tegnap este. Igaz, két postban ;o) Azaz, az utolsót nem: nekem az Almás jelenet tetszett, pont, mert spontán volt, és, azért nem lehet semmi ott helyben, szinte "élőben" a kamerák előtt lereagálni egy ilyen szitut. (azért, kíváncsi lennék egy-két home videóra, hogy magánemberként ki mit csinált volna egy ilyen helyzetben: szerintem ugyanennyire "idétlenek" -ha ragaszkodsz hozzá- lettünk volna....) Szóval, kivételesen én mondom, akinek az egész billentyűzete egy merő epe, hogy ne legyünk már ilyen kekecek a legünnepibb, legaranyosabb ÉS spontánabb pillanatokban ;o)
A pincében a négy öreg hülye ott nyavalygott, hogy hallgathatják egész este a lefolyó ürülék hangjait. Mind a négynek van saját lakása, minek kellett akkor abban a sötét egérlyukban szilveszterezni? Azért, hogy őrizzék Vágási pezsgőit a hűtőben? Bár nem tudom, hogy hűtött, mikor Ferkó be sem csukta az ajtaját, úgy álldogált ott mellette. Janka néni meg miért nem szerepelt a végén? Pedig ott volt Keszei is. Vagy annyira kifárasztotta a nem várt szex, hogy le sem bírt jönni? Szerintem Alma írtó béna volt azzal a tátottszájú vihogásával, amikor meglátta Hofit. De a kamerás sem volt a helyzet magaslatán, rendesen mozgott a kép.
Na most az nem teljesen világos,hogy a presszóban még sopánkodott a Laci,hogy nem töltheti a szilvesztert az Almával. Ennek ellenére este mégis ott ette a fene Takiéknál. Akkor,hogy is van ez?
Titkos kis werkfilmeket megnéznék így utólag,vagy a kimaradt jelenetek-et,hogy miért nem gondoltak az utókorra a bevállalósabbak mekkorát kaszálhattak volna egy erotikus verzióval,ott leforgatják stikában,jegeltetik napjainkig és,kultusszá növekedve baromi pénzért eladják vmelyik kerskedelmi Tv-nek éjszakára.
Ez az én bajom is, hogy meg se próbálják vele normalizálni a viszonyokat, csak a fintorgás van. Eszükbe nem jutott pl., hogy mit csinál egyedül az öreglány szilveszterkor, nem kéne-e egy színházjeggyel diszkréten jelezni, hogy szórakozzon máshol, mással, és ha már odajött, és éjfélkor úgyis egybecsődült mindenki a ház elé, addig nem lett volna célszerűbb elviselni, különös tekintettel arra, hogy egy szilveszter buliról beszélünk, ahol igenis hozzájárulhatott volna a hangulat növeléséhez... Janka méltó bosszút állt a szürke kis tanárnő hízeleg az igazgatónak a busásabb fizetésért-tirádával... :)))
Erről jut eszembe: Taki bácsi azt mondta, hogy amikor hazaér a taxival, utána szokott 20 percet sétálni a telepen tudom is én már milyen felfrissülési okból. Emberek, látott már valaki ilyen jelenetet? Mert szerintem úgy be van fogva "te, öreg", hogy ez lehetetlenség. Amúgy is 5 percen belül találkozna valakivel, és megállnának dumálni. Jó ÉS hasznos kis séta!
Valamit mond előtte, de, hogy azért ekkorát sikítani vagy bm-et??? Azért, talán annyira van fegyelmezett, hogy nem ront el egy megismételhetetlen (valóban az) jelenet egy olyasmivel, amit esetleg ki kell vágni....
Viszont, Kutya azzal kezdi a mulatozást, hogy megköszöni, hogy hoztak szenyát ÉS poharakat? Miért, neki (vagy Süminek) nincs????
A véleményem nekem is ez, amit már hangoztattam is itt, csak én speciel a sminkre tértem ki agyonrúzsozás, agyonszemfestés témában. Ehhez jön még betetőzésként az általatok említett, hogy ne mondjak csúnyát, elb@sztott hajköltemény (szintén nem 2 Ft az ilyen alkalmi rőzserendezés), így aztán az illető lányra, hölgyre saját rokonai, ismerősei is alig ismernek rá. Ballagáson különösen megnehezíti a virág átadását, nem tudni, melyik smink és haj alatt rejtőzik egyébként jóismerősünk. A kozmetikusok és fodrászok meg ilyenkor röhöghetnek a markukba: 5000 fotintot KAPOK!
Ha megfogadnák végre a tanácsomat ;o))))), kitűznék Jankával az együttélési szabályaikat, pl. hogy bejelentés nélkül nem jöhet fel, van teló, telefonáljon vagy valami. NA, így leírva nagyon szívtelenül hangzik, de tessék elvonatkoztatni attól, hogy Jankát bírjuk a sorozatban, és arra gondolni, hogy egy ilyen irl nagynénivel mit csinálna ki-ki irl ;o)))) Persze, megkérdezhették volna, hogy van-e programja szilveszterre, és akár meg is hívhatták volna, ha Bélabát már úgyis betámasztották az egyik sarokba, de pl. feltételül lehetett volna szabni, hogy hozzon három üveg (nagy) pezsit....
Csak találgatás: ha Jutka főzött, akkor nagy eséllyel akár le is lehetett egyeztetve, hogy a vendégek mit hozzanak még. A meleg kaja mellé jöhet persze hidegtál is, de az én első gondolatom is süti volt, ahogy meglátam a lazán, de magasra csomagolt tálcát.
Nem tdom, most jól értelek-e, de megnéztem a guglin, és a mici az a franciás (barrett, asszem), a svájci meg, ami Ernyőnek van, valóban... De, hogy tovább bonyolítsam, nálunk az ilyet kőműves vagy gyerekcsináló spainak is hívják (ez utóbbit aligha keresném sikerrel a nete ;o)))) svájci mici
off Nálunk most tartanak ott, hogy összefeküdtek (na, jó, másodjára), szerintem az ország nőinek fele kisatírozta a nőci fejét KOvac mellől (pedig, amúgy nem sok bajuk lehet vele) ;o))), és magát képzelte oda... Az meg kiderült az előzetesből, hogy mi lett az eredménye az egésznek szóval, no more spoiler... ;o))) (én meg jól elolvastam a kövekező évad tartalmát a hiv. weblapon!) on
A különbség annyi, hogy most a stúdiónak még csak nem is a tulajdonosa, hanem a kozmetikusa az, aki százezreket nem hagy nyugodni. A másik ember pedig egy huszadrangú piárügynök. Szánalmas, komolyan mondom!
Amíg Vitéz úr volt, esetleg ez ott elképzelhető egy picit, mert ő ugye színész színművész. Az más kérdés, hogy HÁ megint tanúbizonyságot tett fantáziájáról, hogy kétszer süti el ugyanazt. Vonatkozik ez a ház előtt autóval személygépkocsival várakozásra is.
"– Klarissza azt mondta, hogy az egész város tud Juli és Hartai viszonyáról. Ez hihetetlen! Erről október 16-án már megírtam a véleményem.
Horváth Ádám már megint a századelőn képzeli magát, amikor a pletykás bárónék és grófnék legfőbb foglalatossága az volt, hogy a kávé mellett megosztották egymással a legújabb értesüléseiket valamelyik arisztokrata hölgyről vagy úrról. Manapság vajon ki ismeri egy másod- vagy harmadvonalbeli kozmetikai stúdió többségi tulajdonosát, aki másodállásban huszadrangú fotós–operatőr?"
Nemértek egyet Veled. Ez felfogható egyszerű túlzásként is, valójában arról van szó, hogy a közös ismerősök már mind tudják. Szerintem a századelőn is csak az arisztokraták tudtak egymás viselt dolgairól, a "pórnép" nem volt világhálózatilag beavatva :-)
Ugyebár a legutolsó is szilveszteri epizód. De ott nyilván szándékosan nem várták ki a két hetet a megelőző epizódhoz képest, mert tudták, hogy vége, és így szilveszterre rakták, mint ideális időpontra.
Megnéztem azt a 304-es, karácsony előttit magamnak. Alma.. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én már karácsony előtt hónapokkal árgus fülekkel (jóóó vanna, nem tom, milyenek a fülek! :DD) hallgatok minden mondatot, amit a szeretteim elejtenek, hátha teljesen véletlenül megtudom, minek örülnének. És NEM 11 nappal karácsony előtt kezdem járni a várost, hogy mi lenne jó...
No, még egy kis mateklecke aztán megyek alunni: ha a Szomszédok folytatódhatott volna, mikor fordult volna elő legközelebb, hogy egy fejezet épp december 31-re esik? :)))
Neeeeeem. Nem beszél többet a sikítani után. Valaki (talán HÁ) dörmög valami olyasmit, hogy majd beőü, de Trokánt én ezredszerre is úgy hallom, hogy zmeg, ekkora sikítai. Füleljen más is, Kövezett olvtárs szokott féltékenysége miatt nem hajlandó nekem igazat adni... :)))
Béla - öreg Sümeghy - zene Dénes - erdő Károly - üzlet Etus - nagy, büdös semmitmondás, de mondjuk legyen: jó Virágh - baja. bánata Hável - igazgató Csaba - könyv Veronika - gyertya (hogyne, meg fejenállás, kötélmászás és medicinlabda) Kázmér - nevetni Rezső - humor Laci - barátság/szerelem Lilla - lazac/párizsi Mimi - szeretet/gyűlölet Bujáki - beteg/gyógyulás Vilma - én/szerelem Feri - maradni/nagy család Jutka - neveljük/tanítsuk/szép ÉS jó Lenke - vásároljanak Gábor - reáljövedelem/fotó/videó/lányok István - taxi János - kint/levegő Alma - 12 éve/együtt, békében Juli - megszépítsem/külső/belső (A valódi belülről jön. Nem kell elrejteni. - Ki az a megveszekedett barom, aki azért használ alapozót meg egyéb kencéket, hogy elrejtse a belső szépségét? Miről szól ez a mondat? :)) Julcsi - lovagom/igazi Flóra - játszani Hofi - Kicsit késve, de csak bekerültem a televízióba! (A hofi.hu azt írja az 1990-99 közti időszakra, hogy Hosszú idő után újra a tv szilveszteri műsorában.) Ádám - hadd játszuk tovább, hisz mindannyian szomszédok vagyunk
Nem így gondoltam én sem! :D Meg szerintem ő sem! :D Hanem, ha friss ananászt eszel, mondjuk tükörtojással. Vagy mittomén, de kipróblni akkor sem fogom! :))
De előtte volt valami! Mindenki nemakartam-nemakartamozik, a stáb is röhög, Hofi belépője alá éljenzést kevernek gyatrán, és János azt mondja: Z M, ekkora sikítani. Hallgasd meg! :)))
A végeszövegeket Béla úgy kezdi, hogy Én vagyok a korelnök stb., és utána is mintha egy darabig életkor szerint következnének az okosságok kamerába mondók, aztán ezt elrontják. Vagy csak én feltételezek ilyesféle koncepciót?
Vazze...agyat kell cserélnem!! Majdnem megkérdeztem, hogy honnad veszed, hogy a brazilok szappant esznek, már miért ennének már szappant?????? (kijött a szemem, mint a csigának) OFF Nincs itthon, éjszakai meló van, hajnalban jön csak. :( Amúgy a kaja... Azt mondta tegnap, hogy a tojást és az ananászt nem lehet együtt enni, mert olyan reakcióra lépnek egymással, ami 3percen belül halált okoz. Fetrengtem egy jót a röhögéstől...de kipróbálni NEM merem!! Tud erről valaki valamit?
Na emberek, jól hallom én azt, hogy amikor Hofi bejön a nappaliba, és mindenki röhörészik meg csudálkozik, Trokán fennhangon kb. azt mondja, hogy: Baszd meg, ekkorát sikítani! :O
Jutka: Meg kell mondanom Janka néni, nem számítottam rád... Janka: Nem baj. Akkor majd nézem, ahogy esztek. Nekem már nincsenek igényeim. Vegetálok. És megint előbukkan a régi érzés, hogy Janka szövegeit valaki más írta... Hihetetlen, hogy mindig rá tud tenni még egy lapáttal! :)))
Ja, ez nekem is feltűnt. Megjegyzem, hogy Neonvadász olvtársnak nemrég volt egy igen élesszemű megfigyelése arról, hogy a nők gyakran nagyon el tudják cseszni a fejüket, lásd ballagások. :-)
Már esett szó Jutka szerintem is iszonyatos frizkójáról, az talán még nem merült fel, hogy a hajzat és a végén viselt csini kalapka merőben inkompatibilisek, íme:
Ezt már régóta mondom: Janka volna a negatív karakter, pedig Feriék a bunkók. Én soha nem viselkednék így egyetlen rokonommal sem, nemhogy az egyetlennel. :-)
Botond, a hűtőszekrény elhatározta, hogy addig szobrozik ott, amíg össze nem fut Almával, az ottot úgy kell érteni, hogy a presszóban, ahol a nő dolgozik és napja nagy részét tölti. Szóval akkor minek is a szobrozás és milyen összefutás? Várakozásnak és véletlennek itt azért igen kevés szerepe lehet... :)
:) vagyis :(((( Nem tudom. Csak leadják újra! :DDDD
Ha meg nem, akkor végre beújítok egy pc-re ehelyett a ká Alma helyett (ja, neked ígértem, ugye, hogy megkapod? :D), és Balázs show-t nézek orrba-szájba. :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Vagy feliratkozom a listára azokhoz, akik megvennék dvd-n.
LAFNO! Áhhh, én olyat nem csinálok, viccelsz csak, ugye???? :DDDD
Nem volt stáblista, Sün azért vágta le, mert - idézem - lehalkult a zene, és azt hitte, vége van, pedig még körbeálltak a kialudt gyertyácskákkal és üvöltöttek, hogy Boldog Újévet Magyarország, majd ezt még ki is írták, így. :)))
Ezen fetrengtem. Feri meg miért volt ennyire bunkó Jankával? Inkább ropták volna együtt a csárdást. Matyi meg elég gyorsan gálába vágta magát (iszen Janka néninek még neglizsében nyitott ajtót, pár mondat után viszont már klakban-frakkban adta vissza a pezsgőt.
1. Alma a presszóban miért mondta BOTONDnak, hogy János a férje, Ez jelenleg nem igaz.
2. Sümi s Kutya említi Palócz László operaénekest. No, ez azért vicces fogás volt :)
3. Ja, most jut eszembe: Hartay és Mátray Gabi össze fognak jönni. Bazzeg Mágünék micsoda swingerpartit rendezhetnének. Mindenki mindenkivel :)
4. Elég liberális a MágÜn család. Julcsi 2 pasis ügyködését a kis cserfes Flóra előtt beszélik ki.
5. Hofi megjelenését nem tudta Ama? Úgy meglepődött. De értelme nem volt sok.
6. Varangy Béla megint nagyon okos volt. Elhúzhatna már!
7. DNS és az internet? Röhögnöm kell!
8. Lenke reklámozza a boltot, ahol szíves kiszolgálás van. Ja, a 180 forintot KAPOK…
9. MágÜn a zárszavában eléggé úgy beszélt, hogy engedjék a Szomszát és minél többet kapjon. Szerintem már ekkor a megszűnés fenyegette.
+1. a 99 nyári részekben nem lesz új cselekmény, hanem Böhöm naplóját idézik. Bejátszik a szokásos szappanopera dolog, a nyári szünet. Eddig iylennem volt a Szomszában.
Meg mazohista, mert már elvonási tüneteim vannak, de csakazértis!!! megvárom az este 7 órát, hogy megnézzem a 303-ast!! Tegnap nem láttam. Mel Gibson-féle Apocalyptot néztem. A főhős majdnem olyan hős volt, mint Vágási Feri.
Mert Alma nem antiszociális, mint egyesek! :)))))))))))))))))) Hogy ém ezen mennyit röhögtem a másik topikban... Jól megaszonta neked! :))))))) :))))))
Azon azért csodálkoztam, hogy a záróbölcsességekben már ment a sírás-rívás, hogy hadd maradhassunk még együtt, meg ne legyen vége már. Ehhez képest elég szép, hogy még egy teljes évig húzták. Azon viszont egyáltalán nem csodálkoztam, hogy szilveszterkor, a szeretet ünnepén :), részegen, társaságban is szinte mindenki a nyüves munkájából vezette le a rettenetesen közhelyes mondókáját. Pl. Juli, aki az emberek külső szépítésével foglalkozik, és hogy a belső szépség blabla.
Vagy Kerey mégis rávette némi malackodásra, ami annyira jól sikerült, hogy a jó Janka néni még mindig nem tud olyan kulturáltan menni, hogy a lentiek ne kérdeznék meg, mire fel ez a furcsa lábtartás? Mert akkor bizony kínos kérdésekre kellene válaszolnia. Most meg piheg a 7. emeleti nagyágyon, szörföl a csatornákon, és azt mormogja maga elé pezsgőtól bágyadtam, hogy: "Na, erre jó rá... na, ki ne mondjam itt egymagamban, hogy b@sztam! Micsoda egy hazug ez a Keszei, vagy mi is a neve ennek a tanácsadónak? Pedig én csak annyit kérdeztem tőle, hogy tud-e valami jó befektetést. Erre betette nekem a tőkéjét látra szóló kamatyra."
"Látszott Almán, hogy szinte pozitív sokkot kapott. Csak tátogni láttam, hang nem sok, csak később. (Pont mint amikor egészen kisgyereknél eltörik a mécses: sokk megvan, száj eltát, szem kimered, hipernagy levegővétel, majdan 1000 dB-lel kitörő hangorkán.)"
Amikor Hofi beszélt Alma és Taki között, a kép alján középen belógott a mikrofon.
A hírdetőtáblát azért feldíszíthették volna valamivel a bejárattal szemben. Vagy miért nem találtak valami normális hátteret?
Hofi 1998 előtt több évig nem szerepelhetett a tévében. Az akkori vezetés nem engedte, vagy valami hasonló ok miatt. Azért volt nagy meglepetés, hogy mégis benne volt a tévében szilveszterkor.
Vágási Feri berakta a pezsgőket hűlni a hűtőszekrénybe, de utána percekig nem csukta be.
Kerey mi a francot akarhatott Kutyától, amiért le ment a közösképviselői helyiségbe?
Az senkinek se jutott eszébe a meghíváskor, hogy egy lakásban sem férnek el 40-en? Egyébként ha csak az emeletiek szilvesztereznek együtt, azt miért nem lehet előre megbeszélni?
A nem a Lantos utcában lakók közül senkinek sincs családja vagy ismerőse? Miért mindenki ott szilveszterezik? És vajon mit csináltak ott annyian a nagy ordibálás után?
Amióta kiderült, hogy a szilveszteri részben feri piát fog lehozni bérhűtésre! ;-) Megjegyzem: kecskére káposztát? Megint hogy beizgult, amikor látta, hogy Feri mennyi piát hozott, sőt, előkóstolni lehet!
Még az ólhoz: ahogy Lillácska felvezette múlt század előtti eszmefuttatását, arra gondoltam, hogy rendesen beszopott már és biztosan gyógyszerre, mert valami hallucinogén hatást látni rajta.
Kerey azt ígérte Jankának, hogy majd televíziót néznek és váltogatják a csatornákat. A kedves nagynéni bizonyára azért nem ment le az utcára a többiekkel, mert végre sikerült megkaparintani a távirányítót. :-)
Kerey nem az impotenciájára célzott, hanem arra, hogy nem néz ki úgy, mint aki védtelen hölgyeket csábít fel a lakására, itat le kétdecis pezsgővel és erőszakol meg.
Ez nekem is feltűnt, de csak legyintettem, mert biztos megvolt a pertuivás, csak elfelejtettem. Közel azonos korúak, a két pasas és a két nő egymással már nagyon régóta tegeződik. Kereszbe nem tudom mióta.
Az Ábrahám kebelén is gázos volt annak a jelenetnek a végén, pontosabban, hogy Janka, a "polgári neveltetést kapott" úúúúrinő egyből a gruppenre asszociált... (pedig Kerey épp az imént közölte diszkréten, hogy ő bizony impotens)
Ebben én is biztos vagyok. Látszott Almán, hogy szinte pozitív sokkot kapott. Csak tátogni láttam, hang nem sok, csak később. (Pont mint amikor egészen kisgyereknél eltörik a mécses: sokk megvan, száj eltát, szem kimered, hipernagy levegővétel, majdan 1000 dB-lel kitörő hangorkán.) Költői kérdés, amit már nem először teszek fel: amióta Alma újra összeköltözött Jánossal, egyfolytában férjként, illetve feleségként emlegetik egymást a köznek. De miért, amikor megállapodtak, hogy csak akkor fognak újból összeházasodni, amikor gyerekük lesz (azaz soha)? Még véletlenül sem "kedvesem" vagy divatos "párom" a megjelölés, hanem egyenesen férj/feleség. Már legalább harmadjára, amióta nem is házasok! Történetesen ma is.
És mióta van ilyen lehetetlenül megagáz dallamú ajtócsengőjük Takácséknak? Karácsonyi ajándék volt a fiataloktól? "Gratulálok!"
Csak olyankor, amikor egymás mellé ülünk a fotelekben!!! Meg amikor jajjjmáááá, látzódni kell a Szomsza kamerában. GRRRRRRRR!!!! Miért lenne akkora tragédia, ha valakit nem nagytotálban mutatnának???? GRRRRRRRR!!!!
Almát tuti nem avatták be szólni se tudott, amikor visszatántorgott a szobába akkor is látszott még a meglepettsége. A Palócz Lászlós poénon én is mosolyogtam!
Többször volt Hofi a televízióban és/vagy a rádióban, az év végi csúcs mindig ő volt, de szerintem ebben az évben már nem volt műsora. Lehet, hogy pont ezért szerepeltette HÁ a szomszédokban.
Nagyon jó volt látni Hofit. Alma meglepettsége különösen mulatságos volt. Hofi azt mondta: végre eljutott a tévébe, pedig korábban biztosan szerepelt szilveszteri műsorokban, a Piál a föld, amit HÁ rendezett pl. emlékeim szerint szilveszteri műsorszám volt... Aztán meg az is szokássá vált, hogy a Rádiókabaré odakapcsolt Hofi Madách Kamara-béli fellépésére.
Én úgy hallottam, hogy ott helyben tutul valaki, néhány luftot is ki lehetett venni, amikor csak meleg levegő jött, meg legfeljebb némi nyál, hang egy szál se... :)
Az se rossz! Jankától nem csak a tschárdás érdemes megörökítésre, hanem az És nem jöttem ám üres kézzel beszólás is, amivel a kétdecis pezsgőt átnyújtotta. :))) Kerey és Janka nem ismerték meg egymásban a kisbolt előtti kötekedőt, viszont ebben a részben is találkozott Taki és Etus, igaz, csak a közös záróképben, szöveges érintkezésük nem volt.
Nekem olyan nagyon nem valós tülkölés volt ez, egy jó ideig azt hittem, valami utcazaj, mikor leesett, hogy szilveszter van (elvileg), és ezt hivatott jelezni az a valami...
A delfing és Julcsi Andrássy úti jeleneténél azon röhögtem, hogy szinte láttam magam előtt a szerencsétlen stábtagot, aki vörösre dagadt arccal tülkök egy papírtrombitába, csak hogy meglegyen a szilveszteri feeling... :)))
A presszóban, ahol Julcsi és Dani beszélgetett helyes volt a pincérlány és a lovag mögötti csaj. Kárpótlás a kimaradtak helyett. (bár nekem csak Panni hiányzott)
Tényleg vm ilyesmi volt. Akkor csak én asszociáltam ennyire konkrétan a karácsonyra. de, mondjuk ez a szilveszterrel kapcsolatban nem nagyon jutott volna eszembe. Gondolom, azért kicsit összevonva csinálták a karácsonnyal, ami most kimaradt nekik.
Matyit is elhagyták valahol a szülei mert, ha jól nézem a fotókat, amit töröltem a gépemről) ő sehol nem volt az integetős jelenetnél. Vagy lefektették, ami abban a kis lakásban elég vicces, vagy kivették az aksiját és betámasztották a számítógép mellé a szekrénybe....
Én tuti nem mondtam komolyan....;o))) (még, néhány kismadár hiányzott a tetejéről...) De, ahogy Böhm bácsi mondta volna: de gustibus non est dispotandum.
Lilla múltszázadi képzelgése is jó volt. Biztos, még emlékszik rá, milyenek voltak 1890 táján az ÚRI szilveszterek ;o)))))
Amit a végén mondott, hogy talán MA kerül mindenki asztalára legalább párizsis senya, na, az mekkora butaság volt (és, ha valahogy összekapirgálták a pénzt, gondolom, inkább a karácsonyi vacsorára költötték, mint a szilveszterire...) Meg, még vm olyat is mondott (vagy ő, vagy Mimi), hogy ma van a szeretet ünnepe...(a pontos szöveget sajnos nem tudom)
Meg, hogy nem mennek fel koccinani Lenkéékhez, majd addig beszélgetnek a férfiakról. Vazze, vazze, vazze!!!!
A mai este szóba került már Julcsi kétvégről való gyertya égetése, de az talán nem, hogy mekkora tahó volt Danival. (akinek, kivételesen, igaza volt) Szerintem PONT megérdemelnék egymást ezzel a sok félrebarátkozással meg szemrehányással....
Igen, ez az én vesszőparipám (a foglalkozáson való szóítás mellett) ;o) Annál inkább bunkóság, mert ő is mondta már jól Kerei nevét, ahogy pl. Dr. Flower is ma Ernő bácsiét, tehát egyértelmű, hogy vagy nagyon viccesnek, vagy egyszerű sértésnek szánják, hiszen tudják a helyeset, nem tévedésből mondják.... Mindkét lehetőség szánalmas.
a buszjelentekre kiberelnek egy teljes felszereltsegu BKV buszt. (mert csak nem tevedett egy keruletnyit a buszvezeto.) erdekes, en regen aszittem, hogy ilyen esetekben gyenge forgalmu idoszakot valasztanak, es egy valosagosan kozlekedo buszon veszik fel a nyulfarknyi :) jelenetet. ezek szerint viszont az 5 masodperces buszrol valo leszallast is berelt busszal keszitettek. ezert nincs hat penz a sorozatra?! :)
egy órára kibérelni egy buszt sofőrrel még egy ilyen low-budget sorozatban sem számít egetverő kiadásnak :)
igen, az ujsagpapirbol a betuk kulon kivagasa kb. az 1960-as evekig volt jellemzo, amig meg elerhetetlenul draga volt egy irogep (szamgeprol szo se volt). ugyhogy ez nagyon anakronisztikus volt. azt kihagytad, hogy az utolso elotti reszben a fenyegeto levelet A3-asra vagtak ki, es azt hajtogatas nelkul dobtak (?) be Hartai, a dan postaladajaba.
tobbieknek: inkonzisztencia figyelheto meg a "Studio" holleterol. 1994 korul a Studio kivulrol meg csaladi haz formaju volt (11. kerulet, Olt utca beli haz), az utolso elotti reszben viszont mar tobbemeletes berhaz formaja volt, es a Tartsay Vilmos utcaban volt fellelheto.
arrol nem is beszelve, hogy ugyanebben a reszben a 153-as busz (majd leestem a szekrol) a TARTSAY VILMOS utcaban allt meg, raadasul latszott, hogy a buszmegallo tabla egyetlen jaratot tart nyilvan arrafele: a 105-oset. mi kovetkezik ebbol? :) az, hogy a Szomsza forgatasakor a buszjelentekre kiberelnek egy teljes felszereltsegu BKV buszt. (mert csak nem tevedett egy keruletnyit a buszvezeto.) erdekes, en regen aszittem, hogy ilyen esetekben gyenge forgalmu idoszakot valasztanak, es egy valosagosan kozlekedo buszon veszik fel a nyulfarknyi :) jelenetet. ezek szerint viszont az 5 masodperces buszrol valo leszallast is berelt busszal keszitettek. ezert nincs hat penz a sorozatra?! :)
Azt tudtátok, hogy a buszos jelenetekhez, Feri verekedéséhez pl. kibéreltek egy busz a BKV - tól?
Azért szép számmal voltak olyan buszos jelenetek is, amikor szemmel látható volt, hogy menetrend szerint közlekedő járműre szálltak fel. (A statiszta nem bámul bele a kamerába, az utas meg igen...) Gondolom anyagilag jobban megérő volt, hogy lyukasztottak 1-1 jegyet a stábnak, mintha kibéreltek volna egy buszt...
A zörej, és effekt bejátszások az egész rész alatt kritikán aluliak voltak... (lásd még a korábban említett gépi röhögést...) A sorozat hangmérnöke "Krajcsó" -ahogyan a szakmában nevezik, szakmailag elég elismert ember, nem értem, hogy adhatott ki ilyen gáz munkát a kezei közül...
Jutka: "szia igazgató úr" Mivel máskor konzekvensen Hávelnek hívja, nem tudok másra gondolni, mint, hogy fel kellett adni a labdát a jó Janka néninek...
Off: Azt már korábban is meg akartam jegyezni, miközben olvasgattam a hozzászólók neveit, hogy amint látom, a fél tömegközlekedési topic átjött erre a fórumra is :D
Ünnepi pillanat! Lenke nénin rendes cipő van! (sajnos, nem nagyon látszik, de azért kivehető) És Taki megint normálisabb, mint az összes többi, mert ő legalább farmert húzott! Amúgy, mire kellett a kisasztalra KANÁL? Levest is szolgáltak fel?
hűűűű,tök jó,már hónapok óta nem láttam egyetlen részt sem,most teljesen véletlenül meg tudtam nézni és pont egy ilyen különleges ünnepi epizódot fogtam ki! :) jó,hogy mindenki benne volt,és a végén a bölcs mondások is extra adagban voltak.azon persze már nem is csodálkozunk,hogy itt mindkei a kollégáival szilveszterezik ;) lehetett hallani régebben,hogy Fehér Anna nem volt beavatva,hogy jön Hofi,most valóban látszott,hogy igencsak meglepődött mikor ajtót nyitott neki:)
mikor lesz vége a szomszédoknak? '99 végén, tehát "1 év múlva"? és milyen adás az utolsó? NEon, azt majd mindenképp told youtube-ra... meg a mai is jó volt, Alma vicces volt:D
A történet kezdetén legalább még vették a fáradtságot, és Almáék igazi fiatalos bulit szerveztek, most, meg DNS bá, a kismalacok, vazze, tényleg ezekkel tudnak szilveszterezni (és, ehhez kell nagyestélyi, meg öltöny???)
AZ is vicces, hogy majd jól összevesznek, hogy kinél legyenek éjfélkor.
Ha valaki azért olvassa vissza az összes hozzászólást - ami mostanában elég sok - , mert meg akarja kérdezni a saját észrevételeit vagy megjegyzéseit, annak érdemes, de aki csak időnként beleolvasva megkérdez néhány dolgot tizedjére, annak teljesen felesleges.
Még egy apróságot észrevettem a tegnapival kapcsolatban: Sümy azt mondta Kutyának a közös helyiségben, hogy mindjárt kész a tea. Két másodperccel később belépett Lillácska, akinek azonnal a kezébe is nyomtak egy csésze teát. Lehet, hogy nem volt annyira durva, vissza kellene nézni, de most nincs rá módom.
Nem az a gáz, hanem hogy az elhunyt színész konkrét halála alakította úgy a fiktív történetet, hogy a karakternek ott is halnia kellett. És igaz, valóban megrázó lehetett talán a lerobbant fizikai állapotot látni. Persze az nem csak a rokonokat érint(h)ette érzékenyen.
Az utolsó előtti (tehát 303.) fejezethez kapcsolódik még néhány észrevételem.
– Ribanc Julcsi észrevette Etust, és menekülőre fogta a dolgot. Lovag 2 Dániel megkérdezte tőle, hogy csak nem Lovag 1 tűnt fel a színen, mire a ribanc azt válaszolta, hogy "annál sokkal kínosabb!"
Tehát ha a barátja előtt derül ki, hogy ribanc, az nem is baj? Vagy Etus Bűvésznő olyan felmérhetetlen erkölcsi magasságokban van, hogy nem tolerál semmiféle emberi gyarlóságot? (Ehhez képest mindig falazott a ribanc lányának és vejének is.)
– Erőltetett volt, hogy Sümeghy ismét Keszeinek hívta Kereit.
– Mielőtt a mentők odaértek volna a gyújtogató László Danikához, látható volt a háttérben egy Robur! Hogy eltűntek azok, és mennyire szépek voltak!
– Klarissza azt mondta, hogy az egész város tud Juli és Hartai viszonyáról. Ez hihetetlen! Erről október 16-án már megírtam a véleményem.
Horváth Ádám már megint a századelőn képzeli magát, amikor a pletykás bárónék és grófnék legfőbb foglalatossága az volt, hogy a kávé mellett megosztották egymással a legújabb értesüléseiket valamelyik arisztokrata hölgyről vagy úrról. Manapság vajon ki ismeri egy másod- vagy harmadvonalbeli kozmetikai stúdió többségi tulajdonosát, aki másodállásban huszadrangú fotós–operatőr?
A különbség annyi, hogy most a stúdiónak még csak nem is a tulajdonosa, hanem a kozmetikusa az, aki százezreket nem hagy nyugodni. A másik ember pedig egy huszadrangú piárügynök. Szánalmas, komolyan mondom!
– Mágenék ezúttal ismét a földszinti tartózkodóban voltak. Nem tudom, mitől függ, melyiket kapják.
– Góliáték még el sem kezdték a keccsölést, amikor a megrendelő már sopánkodva rájuk szólt: "Óvatosan, az Isten szerelmére!" Vagy esetleg abból indult ki, hogy lehetetetlen módon szállították a gépeket?
– Erőltetett volt, hogy Kutya nem értette Sümeghy színjátékát, amivel "elkergette" Kereit. Úgy látszik, néha Sümynek, néha Kutyának van debileket megszégyenítően kevés esze.
– Nyelvi összesítő: Klarisszától volt egy "rémes", Julitól egy "úri", a presszóvendégektől három "fagylalt", egy "csokoládé", Almától három "forró csokoládé", egy "párfé" (amiről a presszóvendég nem tudta, mit jelent). Végül elhangzott hat (!) "lovag", egy-egy Szelényi fő-főmérnök úrtól és Julitól, négy pedig Etustól.
Én is, én is! Bár, azt már alant elárultam, hogy talán nem mindig a legnagyobb figyelemmel ÉS gondossággal teszem ezt, mert időnként nem átallanak egyesek beszélni hozzám,vagy egyéb cselekedetekkel zavarnak meg, netán, csak én vagyok zizzent, és nem kellőkép kipihent, ezért becsúszhatnak hibák...
Akkor ünnepélyesen nem csak nyugtázom Ordas párral korábbi megjegyzését (most nem írom, hogy lsd, mert megint belekötsz, Te nagyon.....!!!!)t,) de még ünnepélyesen meg is követem és leborulok az ő nagysága előtt! (meg a Tiéd előtt is, hogy volt erős ezt így kikeresni és kikockázni!)
Ez nekem is feltűnt. Persze ezek után nem tudom mire kellett Vica-cicának vigyázni a fotókra? Az átlyukasztott képelet akarta elküldeni kiállításra? Nem tud belőle újat nagyítani? Persze a kozmetikai részre már kasíroztatná a kiluggatott képeit.
Nagyon bénán kivitelezték a piaci részt! Etus Bűvésznő Józsi standjának sarkánál áll, amikor azt mondja Károlynak: "Remélem, az én Józsi barátom." Legalább egy pár métert azért odébb mehetett volna a stáb! Hihetetlen, mennyire trehányak voltak!
Azért odapasszinthattak volna a végére egy stábját... Nekem inkább az tűnt fel, hogy eddig búcsúznak volt, de úgy tűnik, azóta a teleregény valami éteri szubsztanciává, önmagában érvényes létezővé vált... IMHO - szerény véleményem szerint, in English.
Amikor Kutya úr a postán megkapta a Edinától a bejglit, és egyedül maradt, magában kezdett beszélni. Úgy látszik, már nagyon kóros tünetei vannak az alkoholhiánynak.