Keresés

Részletes keresés

Bugi bacsi Creative Commons License 1999.08.18 0 0 199
boboca!

Meg nem tudjuk, hol, de mindenkeppen szeptembertol. A harom honapos oltas elott ugysem szabad. Majd egyeztetunk! :-))

Kedves Mindenki!
Vigyazzatok magatokra es a csemetekre! Bugi csalad halidejre megy... ;-))

boboca Creative Commons License 1999.08.18 0 0 198
Valószínű az Almássy tér fog játszani, oda tudjuk majd talán könnyebben megoldani a közlekedést.

Ti hol, hogyan, mikortól tervezitek?

Bugi bacsi Creative Commons License 1999.08.18 0 0 197
Gaborka nyugossege is napkozben tapasztalhato. Az estei viszont nyugodtak. Eves utan meg osszebujunk egy kicsit, aztan szepen lassan elpilled a kezeim kozott. Mar felalomban van, amikor leteszem. Olyan aranyos olyankor, mert nyujtozik egyet es alszik. Napkozben viszont a cumi latszik megoldasnak a nyugossegere.

boboca!
Egy kozos talalkozo remek otlet. Mi vegul is elmegyunk holnap es augusztus vegen leszunk ujra itthon. Szeptembertol hol szeretnetek uszni?

Beni!
BATORSAG!!!!
Nem bantani akartalak, csak nem szeretnem, ha kesobb ugy erezned, hogy elmulasztottal valami nagyon klassz kalandot!
Ez vonatkozik Zakra is! Tessek pancsolni a kolyokkel! O is szeretné!

boboca Creative Commons License 1999.08.17 0 0 196
Sajna még csak egyedül, szeptembertôl indul csak be az uszi, de akkor már együtt, Zakkal - kisZakkal úszunk majd!!!
Beni Creative Commons License 1999.08.17 0 0 195
Boboca !

Köszönöm, hogy megvédtél. Sajnos még mindíg nincs elég bátorságom.

Beni megkapta a várt szurit :-(((, most még elég jól bírja, bár a szokott /vidám és élénk / hangulatához képest most szomorú és lassú. Alig akar enni, már várjuk a reggelt és azt, hogy mi lesz vele. A kisZak talán már úgy uszik, hogy a mama is vizben van, vagy csak egyedül rója köröket .
Léci küldj képet kisZakról, és a nagyról is amint nem fürdet :-))), meg magadról is.

Új paraméter adatok 1999,08,17, -én

súly: 5500 gramm
Hossz: 580 mm
a mai pelenkát nem mértük így erről adatokat nem adok közre.

Bugicsalád!

Az ország melyik végére indultok - csütörtök, vasárnap ..... ? ;-)))), szóval kellene egy égtáj legalább.
Ha Szentes véletlenül utba esik, akkor Beni egy kocsi /mama meghajtású/ versennyel egybe kötve bemutatná a kisBuginak a helyi széplányokat :-)))).

boboca Creative Commons License 1999.08.17 0 0 194
Nyálas téma: én is azt hallottam, hogy a foga, mostanra pedig már teljesen biztos vagyok benne. Persze ez még nem azt jelenti, hogy kibújik, de hogy a kis ínyében kezdôdnek a változások ezt majdnem biztosnak gondolom. KisZak is nyűgös a héten, hál istennek csak nappal. nem tudom mi van ezekkel a kölkökkel...

Visszajösztök összeereszthetjük ôket, hogy megbeszéljék élettapasztalaikat. esetleg együtt Kispiglettel?

A három hónapos oltásra jövô hétfôn kerül sor, már elôre félek....

Benipapát védendô, Zak sem fürösztötte még csak egyszer kisZakot és akkor is félúton átadta nekem. Ja, még egy a fürdésrôl, tegnap megint nagykádaztunk, most már csak a nyaka alatt fogtam, amikor háton volt és be is indult rendesen a lábtempó, hason pedig úgy rúgkapál mintha szaladna. Na de nem ez a lényeg, hanem próbáltuk a merülést (Zak a konyhában volt, készítette elô a kaját, rosszul lett volna ha látja, mit művelek a kisfiával), na nem egészen merülés, hanem a szája és az orra is víz alatt volt egy-két másodpercre - szépen kifújta a levegôt. Nagyon klassz volt látni! + az arclocsolást is természetesen jobban bírja már. De nagyon elfárad ám egy-egy ilyen "úszótanfolyam" alatt.

Bugi bacsi Creative Commons License 1999.08.17 0 0 193
Koszi a reagalast!
Tej egyelore ugyanannyi, koszonhetoen Bugi neni lelkiismeretes fejésének. Gaborka pedig inkabb valtozatosabb mennyisegeket eszik, tehat van olyan, hogy kevesebbet, mint szokott. Persze lehet, hogy az egesznek semmi koze a peteereshez a mi esetunkben. Mindenesetre jo tudni, hogy ilyesmi is elofordulhat.

Szia

Andeper Creative Commons License 1999.08.17 0 0 192
Bugi bacsi,

Nem tudok sokat hozzaszolni, azonkivul, hogy elofordul 2-4 honaposan is a az elso peteeres (igy "jott ossze" az egyik unokatestvere a koloknek).

A peteerest ugye nem vettuk eszre, ezert izgultunk ket hetig, hogy nem eszik es kevesebb a tej is. Azutan bejott a derekfajas meg gyenge folyas is. Most mar tul van rajta anyuka.

Tej ugyanannyi, vagy az is csokkent?

Andeper

Bugi bacsi Creative Commons License 1999.08.17 0 0 191
Andeper!
Errol a peteeres, elso menstruacio dologrol lecci egy kicsit bovebbet! Gaborka mostanaban kezdett el fekezni egy kicsit, ami a mertektelen zabalast illeti. Lehet, hogy nalunk is hasonlo lesz a helyzet?

Koszi

Bugi bacsi Creative Commons License 1999.08.17 0 0 190
boboca!
A ket kolyok nagyon sok hasonlatossagot mutat. Egyszer mar be kene oket mutatni egymasnak. Ma vartuk Kispigletet vendegsegbe, de sajnos nem sikerult osszehozni, amit nagyon sajnalok. :-(((
Mi is ugy szeretnenk, hogy minnel kisebb mertekben boruljon az eddigi ritmus. Eppen ezert nem is utazunk el csutortokon, csak vasarnap. Kisbugi mostanaban nagyon nyugos. A konyvek szerint ritkan ugyan, de harom honapos kor korul mar elkezdodhet a fogzas. Gaborka fujja a buborekait es nagyon elvezi, ha az ujjunkkal masszirozzuk az inyet. Ugy is mondhatnam, inyere van a dolog. ;-)) Lehet, hogy a foga? Megcsak ket es fel honapos!

Beni!
Gaborka ket honapos oltasa nyom es tunet nelkul elmult. A mi dokink azt mondta, hogy majd a harom honapos korban esedekes oltas utan varhato laz. Nam is volt...
Benipapat keretik beparancsolni a furdoszobaba, hogy ne mulassza el elete egyik legnagyobb elmenyet!

Andeper!
Koszi a jokivansagokat! :-))

boboca Creative Commons License 1999.08.17 0 0 189
A dok és a védônô is azt mondta, hogy preventíve nem kell lázcsillapító... A tapasztalt családtagjaim viszont azt mondták, hogy jobb megelôzni, mert különben egész nap csak figyelheted, dughatod esetleg a lázmérôt. Szóval mi ahogy hazaértünk a két hónapos oltásról kisZak megkapta a maga Germicid C kúpját, szépen aludt egész nap, este még volt egy kis hôemelkedése. Másnap semmi nyűg, majd nálunk harmadik nap volt nagyon nyűgös és újra hôemelkedôs. A lényeg mint mindenben: minden gyerek más: figyelni kell a hôjét és többet lesz majd ölben - de minden rendben lesz.
Andeper Creative Commons License 1999.08.17 0 0 188
Udv mindenkinek!

Megegyszer koszonom a nyugtatasokat, a koloknek visszatert az etvagya, sot egy kicsit potolt is. Nem fogjatok kitalalni viszont, hogy mi okozta: anyuka peteerese es elso menstruacioja!
A tanacstalansagot/aggodast meg irjatok "elso gyerek" (vagy doki bacsi szavaival: a prototipus) szamlajara.

Azert nem teljes a gyongyelet, ugyanis kitalalt egy ujabb cselt: ejszaka nyugosse valt, 3 napja atlag 2 orankent ebred es csak ringatasra alszik el. Ehesnek nem ehes, mert csak 1x eszik a 4 ebredesbol. Na mindegy, erre is rajovunk majd es a masodiknal koloknel mar csak mosolygunk rajta. :)

Az utakat jol birja a gyerek, habar hosszabb utat meg nem tett meg (30km). A kocsi elindul, a gyerek alszik, de a megerkezeskor mar kis koordinaciora van szukseg, hogy ne ebredjen.
Mas kerdes a tobbi ember: egyet kell ertsek azzal, aki azt mondta, hogy a kisgyereknek nagyobb a lelkesedese, mint az allokepessege, ugyanis a mienk nagyon belelkesul idegenek tarsasagaban, nem akar semmirol sem lemaradni, ezert nem hajlando aludni egy percet sem. Kovetkezmeny: par ora es jo kis nyugos fiam van...

A szurira (3 honaposan kapta csak) nekunk is belazasodott, nem mozgatta egyik labat es olyan fatyolos-szomoru volt a tekintete, hogy a szivunk fajt. Egy kup (nem volt egyszeru) es borogatas a labra megoldotta masnapra a gondot, s ejszaka is csak 2x ebredt.

Konnyu utat Bugieknak! Sziasztok,

Andeper

Beni Creative Commons License 1999.08.17 0 0 187
Üdv Mindenkinek!

A Kiss Beni holnap lesz két hónapos! Ma délután kapja meg a második szuriját. Előre szóltak, hogy lázas és nyüszis lesz. Ti mit tapasztaltatok?

Bugibácsi!
Jó utat kívánunk és reméljük a Kisbugi is annyira élvezi az autózás mint a Benike. (amint megmozdul az autó elalszik).
Titokban elárulom, hogy Benipapa még mindig nem meri megfürdetni Benikét sőt még sétálni sem meri felvenni!

Benimama

boboca Creative Commons License 1999.08.16 0 0 186
Az utazást imho aszerint bírja, vagy nem bírja egy gyerek, hogy mihez szoktatod hozzá. Mi mindenfelé (ami neki való) elvittük Matyit kezdettôl (ha jól emlékszem te is ezt írtad Kisbugiról) autóval. Aztán megint más dolog volt az ottalvás valahol idegenben. Mi úgy próbáltuk áthidalni az átmeneti feszültségeket, hogy a gyerek megszokott ritmusát próbáltuk tartani máshol is, meg persze becsomagoltam a fél házat ;-), még a zenélô kiskacsák sem maradhattak itthon. Ettôl függetlenül furcsa a másik ágy, aztán mindig furi az itthoni sajátja. (nekünk bevált az utazóágy - összecsukható, mert így most már az is az "ô ágya").
Nem tudom milyen hosszú útra mentek, de érdemes úgy ütemezni az autózást, hogy az alvásidô legyen (ha ébrenléti szakasz, akkor vagy élvezi és nézelôdik, vagy nyűgös, de elôbb-utóbb úgyis elalszik, ami azért nem jó, mert ha akkor nem szokott, máris borult a ritmus) Nekünk nagyon jó volt, hogy hajnalban mentünk és késô este jöttünk - márcsak a meleg miatt is.
Szó mi szó, amit lehet úgy csináltam, mint itthon - így is rengeteg dolog van amihez alkalmazkodnia kellett. kisZak remekül vette az akadályt, csak csatlakozni tudok férjem-uramhoz, hogy Kisbugi is vagány gyerek, jól fogja érezni magát. Érezzétek Ti is jól magatokat!
Ui. Talán mire megjösztök lesznek új képek, már nagyon készülôdnek....
Bugi bacsi Creative Commons License 1999.08.16 0 0 185
Szia Zak!
Reg olvastalak! En is bizom benne, hogy Kisbugi zokkenomentesen abszolvalja a Ra varo edvencsoroket. Tegnap vendegsegben voltunk Vele egesz nap. Nyugos volt, sokat kellett kezbe venni. Hazafele meg sirt is, igaz nagyom melege volt. Ahogy hazaertunk, mintha kicsereltek volna. Mosolygott rugdalozott, kacagott nagyokat. Lathatoan boldog volt a kisagyaban a megszokott jatekaival. Olyan jo volt nezni. Jol evett es hamar el is aludt...
Kicsizakrol ujabb kepeket kerunk!

Szia!

Zak Creative Commons License 1999.08.16 0 0 184
boboca majd kifejti részletesebben a választ, de röviden: nagyon jól. :-) Kisbugi is cool hapsinak tűnik, biztosan élvezni fogja a változatosságot. KisZak múlt héten utazott Miskolcra meg a környékbeli falvakba, és nagyon jól tűrte. Eleinte békésen aludt az ülésében, aztán késôbb nyitott szemmel, csodálkozva nézett fölfelé. (Valami nagyon érdekeset láthatott a kocsi tetejének belsô kárpitozásán.) Elôtte mi már treníroztunk ugyan egy kicsit (going to dédnagymami 50 km von Budapest) és legnagyobb megdöbbenésünkre kisZak semmiféle részrehajlást nem volt hajlandó mutatni szülôanyja és -atyja irányában - a kedvesen hozzá szóló új arcokat is rögtön bizalmába fogadta egy kis kellemes vállon/ölben szundikálással.
schgy Creative Commons License 1999.08.16 0 0 183
Eloszor is gratulalok a rekordhoz, amit ma "jelentettel le".
Masodszor udvozlet a druszatol, mert SchM is Matyi.
Szerintem nem korai a kiserletezes, elobb-utobb valami megtetszik neki, SchM a sutotokkasat, "vizbegrizt" (mint a tejbegriz, de csak vizzel), almasrepereszeleket ette eloszor, szigoruan cukor es so nelkul, amin anyam, a nagymama szornyulkodik, de a felesegem igy olvastaa kedvenc konyveben.
A babapiskota is az elso dolgok egyike volt, mert 1./ fogni lehet, 2./ amikor veletlenul tovabb volt a szaja korul kiderult, hogy nyalogatni is lehet (sot erdes felulete van), 3./ jee, mas ize van. A vedoneni persze szornyolkodott (lisztes, cukros valami), de SchM ezt nem volt hajlando tudomasul venni.
schgy
Bugi bacsi Creative Commons License 1999.08.16 0 0 182
Kisbugi is rekordot dontott hetvegen. 43 dkg (!) volt a pelenka sulya!! ;-)))

boboca!
Piglethez hasonloan mi sem teszunk mindig furdetoszert a vizbe! Kisbugi roppantul elvezi a furdest (ezt mar irtam) ez ido alatt leazik rola minden felesleges.
A Penaten egyebkent nagyon jo, szerintem...

Csutortokon elutazik Bugi csalad. Eni otlet? Hogy birja egy kisbaba az uj kornyezetet, uj arcokat?

boboca Creative Commons License 1999.08.16 0 0 181
KisZak 5 nap múlva lesz negyedéves.
Beba H.A. (hipoallergén) tápot kap kisZak kezdettôl fogva. A tejet még nem igaán gondoltam bevezetni, egyelôre a gyümölcspép kéne, hogy bevezetésre kerüljön, gondolom én - de persze lehet, hogy még korai.

Örömmel tudatom mindenkivel, hogy kisZak rekordot döntött!!! Ma reggel 1/2 7-kor ébredt! (Este 9-kor tettem le aludni.) Most megint alszik, hagyja anyáját megosztani a jó hírt veletek :-)

Törölt nick Creative Commons License 1999.08.15 0 0 180
Kedves boboca!

A fürdetéssel kapcsolatban: Mi azt csináljuk, hogy csak minden harmadik-negyedik vízbe teszünk fürdetőt. LEginkább tiszta vízzel mosdatjuk kisPigletet. Amióta ezt követjük, nem olyan száraz a bőre, sőt szebb. Nem pirosodik ki a feneke, iletve, ha olyan is hamarabb eltünik a pirosság. A nagy melegtől a nyakánál is kiütései lettek, ami a tiszta víz hatására - no krém, no hintőpor teljesen elmúlt.Ezt olvastuk valahol, de nagyon jól bevált. Végülis nem kúszik-mászik még a gyerek a homokban, sárban, hogy legyen róla mit lemosni.:-)
A babamasszázst a Johnson's babamasszázs olajjal csináljuk. Nagyon kellemes az illata, jól beszívódik.

Mennyi idős most kisZak pontosan?
KisPiglet most három és fél hónapos, 8 nap múlva 4. MOst még csak uzsonnára kap gyümölcsöt, most fogom elkezdeni neki tízóraira is adni. Egyébként csak tápszert ill. anyatejet kap. Ha már ezt is megszokta, akkor jöhet a főzelék.
Azért én a tejtől óvnám egy éves koráig, mert a tejallergia nagyon csúnya dolog, és ha elkerülöd, akkor elkerülhetsz egy csomó másfajta allergiát is. Abban azonban igazad van, hogy felesleges túl sok dologtól távolt tartani a babákat.
Milyen fajta tápszert adsz kisZaknak?
Valahol hallottam egyébént olyan ötletet, hogy anyatejbe belekevertek kakaót, és ezzel szoktatták át a gyerkőcöt a tejesebb dolgokra. Nekem ugyan furának tűnik, de hátha beválik.

boboca Creative Commons License 1999.08.14 0 0 179
Bugi bácsi! Kösz a Pocokleves tippet, csak az a baj, hogy Johnson´s babfürdetônk volt, használtam is egy keveset, majd hamar rája jöttem, hogy attól száraz kisZak bôre, ezért álltam le a habfürdôvel. Szóval a Penaten jó? mert igazság szerint ezt a krémezôs balhét már unom.
boboca Creative Commons License 1999.08.14 0 0 178
schgy! Én is feles tejen nôttem fel... nem is fogom egy éves koráig óvni a tejecskétôl.
Most épp azon töröm a fejem és próbálom kitalálni, hogy mit is adjak délelôtt kisZaknak tízóraira. Répalé kiköp... ma próbáltam ôszibarack pépet adni - sírás volt a válasz.
Sütôtöklé? Vagy hagyjam még a kísérletezést? Vagy próbálkozzam újra meg újra ugyanazzal?
Rokontörténet nálam most elrettentô van: kislány egy éves koráig semmiféle tejterméket nem kapott, most 20 hónapos és valamelyik reggelire 4 dl kakaót próbált az anyja megitatni vele, persze, hogy kihányta. Ja egyébként baromi egészségesen szénsavas ásványvizet iszik a gyerek napközben :-( - de persze én vagyok a borzasztó anya, mert Matyi teájában van egy kis cukor... az ô gyerekük meg még a babapiskótát sem eheti meg.
schgy Creative Commons License 1999.08.13 0 0 177
Bugi bacsi!
A masik tippet, ugyismint lehet hogy csak meg kell nyugtatni/itatni es mar alhat is tovabb, piglet mar megirta.
schgy
schgy Creative Commons License 1999.08.13 0 0 176
Kedves Boboca!
A Petite Danone termeszetesen tejtermek, mint ahogy az ugynevezett "feles tej" (tehentej+viz 1:1 aranyban) is az, amit en kaptam annak idejen, mert akkor az volt a divat:-).
Egyebkent pedig a babaorvos nem a tejtermekektol, hanem a "tiszta" tehentejtol ovta SchM-t.
Turo, kefir stb. kis adagokban kiegesziteskent 4-5. honaptol ment.
A Petite Danone meg ugy kerult a kepbe, hogy setalas kozben latta a felesegem, hogy mas gyerek (szinten kicsi) kapott ilyent es sotlan ropit ehsegelveres celjabol, aminek azert orult meg, mert ezeket viszonylag konnyen lehet hordozni es igy tovabb lehetett setalni.
Kiprobalta, az eredmeny az volt, hogy azota is meg kell mutatni neki a kiurult dobozt, miszerint tenyleg nincs tobb. Egyszer egy ebed utan derult ki, hogy "Hakapeszi ha kap, eszi", ugyanis miutan mind a negy dobozt latta, a harmadik eltuntetese utan a negyedikkel is megprobalkozott (kikovetelte), bar nyelni mar keptelen volt a teljes degesz miatt. Azota mindig csak az aktualis dobozt lathatja.
A rokonunknal meg a gyerekorvos hat honapos korban a Turo Rudit ajanlotta kiegeszitesnek, ami furan hangzott, de kiprobalas utan SchM kedvencei koze is besorolodott, bar eleg ritkan kap a csokitartalma miatt.
Teat es tapot SchM nem kapott soha, mert nem lehetett belegyomoszolni, ellentetben a haztartasi keksszel, amit regota, joval a fogak megjelenese elott elkezdett elnyammogni (de ezt mar irtam)
.
schgy
LPCG Creative Commons License 1999.08.13 0 0 175
SA,
szerintem nem kell azt a gyereket kenegetni annyit, az alattad ajánlott "Pocokleves" bőven elégséges szerintem is.

LPCG

Bugi bacsi Creative Commons License 1999.08.13 0 0 174
Nem csuszik ki a kezed kozul? :-)))
Secret Agent Creative Commons License 1999.08.13 0 0 173
Furdetesi tipp:
Kenjetek be a kremmel furdetes elott, utana csak le kell simogatni furdetes kozben.

SA

Bugi bacsi Creative Commons License 1999.08.13 0 0 172
schgy!

A degeszretomes neha bejon, neha nem. Attol fugg, milyen napja volt a kolyoknek.

boboca!

Tegnap hagytuk aludni, de hajnal egyig birta csak. Akkor megetettuk es aludt reggel otig, amikor is pukit kellett kimasszirozni belole. Most eppen setalni vannak. Orulok, hogy mar nagykadban van Kicsizak is. Gaborka elfelejti a legnagyobb nyuget is, ha furdesrol van szo. Attol ne ijedjetek meg, ha nyel. Van ilyen, nem utoljara fordult elo. Kisbugi is lefejeli neha a vizet, kohog egyet, aztan beturbozik ujra. A vizlefejeles egyebkent elkerulheto, ha a Bugi bacsi-fele harant-kozep mellkasfogo technikat alkalmazod.
Mi nem kremmel furdetjuk, hanem a furdovizbe Penaten babafurdetot teszunk, jol felkavarjuk es kesz a Pocokleves... ;-)) Es celszeru a nagy pancsolas elott megejteni a fobb testreszek megmosdatasat.

piglet!
Mikor jottok??

Törölt nick Creative Commons License 1999.08.12 0 0 171
Nálunk volt egy időszak, amikor szintén felkelt kisPiglet 4 körül, egy ideig bedőltem neki és adtam enni. Azután egyik éjjel nagyon nem volt kedvem hozzá és csak teát kapott. Nyert. Ivott két-három kortyot és édesdeden szunyált tovább. Próbáljátok ki, hátha bejön nektek is. Lehet, hoy nem is éhes, csak a reflexek keltik fel, vagy rosszat álmodott.
Olyan érdekes, ő is szeret fürdeni, de csak olyan lányosan. Élvezi a vizet, de nincs rúgkapálás, vízkifröcskölés. Csak szolidan pancsikol.
boboca Creative Commons License 1999.08.12 0 0 170
Lehet, hogy túlzott óvatosságnak tűnik az egy hétig ugyanaz a kaja, dehát kisZak még nem kapott teán meg tápon kívül semmi mást. Majd biztos belejövünk és elhagyjuk a felesleges óvatosságot. Jut eszembe Petite Danone - nem tejtermék? mikortól adtátok?

Kedves Bugiék! 2. napja fürdik kisZak nagy kádban, tágra nyílt szemekkel figyel, ma már bátorságot vett és hason úgy rúgkapált, hogy alig bírtam megtartani - aztán mindketten megijedtünk, mert nyelt egy kicsit. Ugyanis nem látom az arcát, ha hason fekszik. Mindenesetre nagyon klassz, csak az a húzós, hogy a tisztálkodás kárára megy a pancsi, mire kiuszkodja magát, nekem már se a derekam, se a karom, se a combom nem bírja, hogy még alaposan lemossam a hidrophiles krémmel. Ti ezt hogy oldjátok meg?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!