Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.09.22 0 0 2929
Ha nem komoly a gép, nem biztos hogy gazdaságos a javítása. De nem is írtad hogy mi a baja. Lehet motorikus, de lehet háztörés. Minegyik más javítót igényel.
Előzmény: fubajos (2924)
eFZé Creative Commons License 2004.09.22 0 0 2928
Szerintem vessél. Még van ideje megnöni, aztán tavaszal lehet pótoln ahol kell. Én amikor füveztem annak idején már böven október volt, és mire jött a tél szépen kinött.
Előzmény: carlos z. (2922)
chapelle Creative Commons License 2004.09.22 0 0 2927

Péntekre esőt mondtak, nekem olyankor nincs kedvem kertészkedni, az a fűnek szól úgyis. Az idei időjárás túl szeszélyes ahhoz, hogy jót jósolni lehessen, a 3-4 napnál távolabb szóló időjárás-előrejelzések bekövetkezésének valószínűsége elég alacsony. De ha van türelmed, kedved és pénzed akkor miért ne. Legalább nyersz egy kis tapasztalatot.

Nekem tavasszal egy kétnapos eső úgy kimosta az elvetett mag közel felét, hogy öröm volt nézni...

Előzmény: carlos z. (2922)
Herr X Creative Commons License 2004.09.22 0 0 2926

A több, mint 2 hete kiszórt szuperfoszfát helyenként még mindig fehérlik. Gyakori locsolás ellenére is egy hét után még nem látszótt, hogy felszívódna.

Bezzeg a pétisó egy locsolás után feloldódott.....

Előzmény: JarJarBinks (2925)
JarJarBinks Creative Commons License 2004.09.22 0 0 2925

Na tegnap megvolt a kert hasogatás, több-kevesebb sikerrel.

Tapasztalatok:

1. Hasogatás elött locsolni, locsolni és még egy kicsit locsolni:)

2. 1100 W-os Al-ko gép kicsit hurka - lehet, hogy több locsolással jobban vitte volna a talajt, de így nem vitte nagyon mélyen (1-2 cm). Majd jövőre, jobban előkészítem, meg addig a homoktól, hátha lazul egy picit a talaj.

3. De azért kiszedett 160 m2-ről kb 250 liter cuccost:)

4. kézzel homokot szórni szaxx, azt hittem leszakad az alkarom, mire 3 zsák homokot kiszórtam.

Egy ijesztő pillanat volt, amikor egy 8*4*3 cm-es követ kiszedett a földből és kirepült a fűgyüjtő tetején 10 cm-re a lábamtól

Szuperfoszfátozás ma délután, aztán jöhet az eső

Képeket este rakok fel.

Üdv,

JJB

fubajos Creative Commons License 2004.09.22 0 0 2924
Sziasztok! Egy ezeréves (198× évjáratú) fűnyírót kellene megjavíttatnia egy ismerősömnek. Van valakinek tippje, hol van ilyen műintézet? Üdv: Laci
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.22 0 0 2923
Nem írtam, hogy felelősséget vállaok a leírtakért! ;-) Remélem nem fogsz csalódni! ;-)
Előzmény: Törölt nick (2920)
carlos z. Creative Commons License 2004.09.22 0 0 2922
Kedves szakik! Kissé megkésve pénteken szórnám ki a fűmagvakat. Kérdés: vessek, vagy ne vessek? (A lényeg, hogy a végén nevessek...) Mit mondtok? Fagyok?? Inkább tavasz? Válaszra vár cz.
TamiBT Creative Commons License 2004.09.22 0 0 2921
nah erre kivancsi leszek :-P
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.22 0 0 2920
Fele egyharmada kesz van de ha ne lesz jo elmegyek felszantom felrotálom kiglialkázom felsózom a tiedet ... ;-)))
Előzmény: Törölt nick (2910)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.21 0 0 2919
"Sima" gereblyével ki tudod kapirgálni. Ha van rá keret, a rugós szellőztetőt kimondottan tudom javasolni, a talajlazítót érdemes inkább kölcsönözni, mivel azt csak évente egyszer használod.
Előzmény: Lud (2918)
Lud Creative Commons License 2004.09.21 0 0 2918
Az utolso pillanatban szoltal ram (is). A tavaszon vetett fu kozott mindenfele szaraz hasadekot veltem felfedezni, mar vettem is egy "eles gereblyet", de akkor tolodik a muvelet.
Előzmény: Törölt nick (2916)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.21 0 0 2917
Én kétéves korában vágtam fel először. Egyéves koráig még műtrágyázni-gyomirtózni sem érdemes (már ha kell egyáltalán)!
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.21 0 0 2916
NEMNEMNEMNEM!!!!! Várj még egy évet, nem tudtam, hogy ilyen fiatal a fű!
Előzmény: chapelle (2915)
chapelle Creative Commons License 2004.09.21 0 0 2915

Köszönöm a tanácsot. Igazából csak azért vonakodok mert ahol használnám az egy elsőéves állomány -pontosabban tavaszi vetés- és bizony egy-két árnyékosabb helyen nemigazán bokrosodott meg annyira amennyire bátran rá lehet menni "erőszakkal". Tudomásom szerint az első éváben lévő állomány nem túl stressztűrő.

De ha a azt mondod, hogy a siralmas látvány ellenére meghálálja a fű akkor bele merek vágni ... a földbe is.

Előzmény: Törölt nick (2913)
Dittka Creative Commons License 2004.09.21 0 0 2914
Annyira örülök neki, hogy ennyi hasznos információt megosztotok velem(ünk) kezdővel(kel). Nagyon ki szeretném okosítani magam, mielőtt hozzálátok a füvesítéshez. Soha még csak a közelében sem voltam. Szép napot! :-)))
Előzmény: Törölt nick (2913)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.21 0 0 2913
Megpróbálom bemutatni a gépeket. A kisebbik a "gyepszellőztető", ez olyan mint egy erős gereblye. A nagyobbik a "talajlazító", ilyet toligáltam tegnap a kertben. Előbbit egész idényben, utóbbit csak ősszel javasolják egyes szakemberek. Én így is használom. GyepszellőztetőSzellőztetőrugókTalajlazítóLazítókések
Előzmény: chapelle (2911)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.21 0 0 2912
Ha jobban megnézed a 2906-os hozzászólásban lévő képet (kattints rá!) akkor láthatod, mit tesz a késes talajlazító. Elsőre siralmas a látvány, olyan mintha felszántották volna a füvet. 3X110 liter trutymót szedtem ki 100 nölről, de élő-zöld fű alig volt közte! Ami kijött, annak ki is kellett jönnie! Mivel nem először csinálom (harmadszor), állítom hogy tavasszal látványos lesz az eredmény. Áprilistól pedig használom a rugós (szöges?) szellőztetőt.
Előzmény: chapelle (2911)
chapelle Creative Commons License 2004.09.21 0 0 2911

És van valaki aki géppel szellőzteti a gyepét? gyakorlatilag a gereblyézésen kívül semmi tapasztalatom nincs. Egyrészről egy kicsit brutálisnak tűnnek nekem azok a kések amivel 3-5 mm mélységben belevág a földbe, másrészről félek, hogy az a típus amelyiken forgó szögek vannak kikapják az élő füvet is. Szóval a sok haszna mellett mekkora kockázata van a műveletnek?

Törölt nick Creative Commons License 2004.09.21 0 0 2910
Egyszer csináld meg szeptemberben, és csodálkozni fogsz az eredményen majd tavasszal. Ősszel tudod sarjadzásra ösztönözni, nem tavasszal. Akkor inkább gereblyézni kell. Van a fűnek egy olyan tulajdonsága, hogy ősszel hozza az oldalhajtásokat, tavasszal fölfelé növekszik. De végülis mindenki azt csinál amit akar, hit kérdése az egész. ;-)
Előzmény: Törölt nick (2909)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.20 0 0 2909
Én azert nem merek nekiállni most megcsinalni.
Volt egyszer egy olyan ösz amikor kicsit rovidebbre vagtam a fuvet es majd kifagyott a fele mert nem volt ideje megerosodni és meg a hó sem takarta rendesen a fagyok ellen. Most tavassza csinaltam ugyanezt es mutragya majd locsolas és semmi gond nem volt vele. Bar amennyi eső volt meg a vasszeg is kikelt rendesen.
Előzmény: Törölt nick (2906)
moonshadow Creative Commons License 2004.09.20 0 0 2908

Bizony még el szeretnénk vetni.

Holnap locsolok egy darabot és megpróbálom összetörni a rögeket.

Tozatu Creative Commons License 2004.09.20 0 0 2907
És még vetni is szeretnéd a füvet,mert fagyokig még erősödnie is kell,hogy kibírja?
Előzmény: moonshadow (2901)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.20 0 0 2906
Azokat a gyomokat előbb szedd ki! ;-) 100nöles telken eltökörésztem néhány órát. Egy elég nagy teljesítményű Fleurelle hasogatógépet vettem ki. Gyűjtőkosarába nem volt hajlandó pakolni a trutyit, azt fűnyíróval szedegettem össze. 3db 110l-es zsákkal szedett ki elhalt részeket a fűből. Fű sem maradt sok! A kép hátterében látható a hatás. Utána trágyáztam egy kicsit, és bőven locsoltam. Szerdától meg itt az ősz. Hasogatás
Előzmény: JarJarBinks (2905)
JarJarBinks Creative Commons License 2004.09.20 0 0 2905

Lenne egy fűhasogatós kérdés: Hétvégén olvastam, hogy vannak gyomok amiket ha felszabdalnak akkor minden egyes gyökér darabból új növény lesz. Nem gond ez talajvagdosásnál?

JJB

JarJarBinks Creative Commons License 2004.09.20 0 0 2904

Hacsak nem a sodrófa, dehogy is, jó hangosan rákiabáltam a herékre: Ááááááááááááááhhhhh, így:)

Nem egy nagy dolog, de nálam bevált:

Fűnyíró ollóval nagyon rövidre (néhány mm) levágtam a herés részen mindent (szerencsére volt sok fű is közte), és kis fűmaggal megszórva + a meglevő fű hamar visszaerősödött, úgytűnik azon a (próbának szánt) részen megoldódott a probléma.

JJB

Előzmény: chapelle (2896)
JarJarBinks Creative Commons License 2004.09.20 0 0 2903

Kösz a figyelmeztetést, holnapra ki is béreltem a masinát (szerencsére eddig is majdnem mindennap locsoltam, de ma reggel meg este kicsit jobban ráturbózok). Utána mehet rögtön a homok meg a szuperfoszfát ugye? Mjad csinálok ilyen volt, ilyen lett képet.

Off: Hódos (vagy mókusos, ahogy a lányom hívja) áruházban 75 db vegyes virághagyma van 569-ért, szerintem nagyon jó ár.

Üdv,

JJB

Előzmény: Törölt nick (2895)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.20 0 0 2902
Talán ha megázik egy kicsit, vagy belocsolod akkor szét tudod gereblyézni! De füvesítés után édeskevés az esőre várni, mert ami mostanában van, az inkább aszály! Fontos a locsolás!
Előzmény: moonshadow (2901)
moonshadow Creative Commons License 2004.09.19 0 0 2901

Aha, azt én is hallottam.

Most jelenleg az esőt várom, hogy a szántás utáni rögeket szét tudjam rotálni.

Ma felcsákányoztam egy darabot amit kihagyott a traktor.

Akárhogy gereblyézem, teli van a föld teteje, 1,5-2,5 centis rögekkel.

Ezeket hogyan lehet összetörni?

Előzmény: Törölt nick (2900)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.18 0 0 2900
Minél gyakrabban nyírod a füvet, annál jobban sűrűsödik-erősödik. Ráadásul a gyomok nem szeretik a nyírást!
Előzmény: moonshadow (2897)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!