Keresés

Részletes keresés

jó hír Creative Commons License 2010.07.16 0 0 46170
Értem.

viszont...felmásztam megnézni a sapkát...no, az nincs, viszont két kis fül rögzít a csőben valamit... kis lemez terelő, vagy bármi lehet, de a mennyezet viszonylagos közelsége miatt meg sem tudom nézni mi az..

tényleg, mi az? ...és mit befolyásol?...

még annyit..a mágnes működtető feszültsége(és árama) valószínű, hogy milivoltban, és amperban mérhető...namost ilyen kis fesz.nél egy kis eltérés is leállást okozhat...
Előzmény: sjohn (46169)
sjohn Creative Commons License 2010.07.16 0 0 46169
Így van , ha nem kap elég feszültséget a termomágnes , akkor elenged és kluttyan egyet.
Azzal a nagy fekete gombbal nyitod ki a mágnesszelepet , mert ahhoz kevés a fesz. , hogy magától behúzzon.
Előzmény: jó hír (46168)
jó hír Creative Commons License 2010.07.16 0 0 46168
OK: vettem.
hülye hang: amikor küzdök a begyújtással, mintha mágneskapcsoló csattanna a belsejében(ha azt a nagy fekete gombot ki-bemacerálom), és jééé, egyszercsak marad az őrláng...szóval valami nem igazán stabil...

...de most újra átvizsgálom a cájgot, van időm....

előre is köszönöm.
Előzmény: sjohn (46165)
sjohn Creative Commons License 2010.07.16 0 0 46167
Ne locsold rá a melegvizet!:-))
Milyen készülék?
Előzmény: cucu (46166)
cucu Creative Commons License 2010.07.15 0 0 46166

Üdv

Nálam meg melegszik a közeli radiátor amikor zuhanyzunk.

Előzmény: sjohn (46165)
sjohn Creative Commons License 2010.07.15 0 0 46165
Koszos a gyújtóláng , haldoklik/ zárlatos/ az oxyprotektor. Gyufával is begyújthatod.
Ha kémény nélküli a készülék , akkor a tetején elmozdult , leesett a sapka.
Lehet , hogy kicsi , vagy éppen nagy a gyújtóláng.
Az automatikán van egy nagy meg egy kisebb csavar / szemből nézve/ .
A kisebbel tudod állítani a gyújtóláng nagyságát.
Mi az , hogy hülye hangot ad?
Előzmény: jó hír (46164)
jó hír Creative Commons License 2010.07.15 0 0 46164
Még a földön vagyok, a helyzet javuló tendenciát mutat. Ugyanis van melegvíz-mindenki nagy örömére- de még mindig elalszik az őrláng... a leírtakat elvégezve sikerült egyvégtében 4-es fokozatra felfűteni, de miután a kellő hőmérséklet miatt kikapcsolt a főláng, az őrláng negyóra múlva úgy döntött, ő is kikapcsol.

(az a csőböl kihúzott vészkapcsoló úgy tűnik nem hibás, mert nem mutatott kontakhibát. Még nem tettem vissza, amíg ki nem derül mi a rák van..az a doboz ad hülye hangokat, amiben a mágnes lehet...az a nagy tekerőgomb is fucsa, mert néha egyből ki lehet engedni, és nem alszik el az őrláng, néha meg kettő percig is tartani kell, hogy működjön....ha,... ha a szikra kegyeskedik meggyújtani az őrlángot)

végre megjelent a fény az alagút végén... ...csak.. ..csak miért dudál?
Előzmény: sjohn (46162)
jó hír Creative Commons License 2010.07.15 0 0 46163
Köszönöm a kimerítő választ, rácuppanok a vasra.

jó tudni, hogy van aki segít, és vágja az okosságot.

Köszönöm a segítséget. Jelzem, hogy mi lett a történet vége. Ha a TV ben gázrobbanást mutatnak, és ballisztikus pályán repülő pasi a kezében egy érzékelőt szorongat, akkor valami nem sikerült...

(vicc volt...)
Előzmény: sjohn (46162)
sjohn Creative Commons License 2010.07.15 0 0 46162
Az az oxigén szenzor sehol nincs , a gyújtólángégőt nevezik oxyprotektorosnak , mert ha fogy az oxigén , akkor a gyújtóláng elhajlik a bimetalltól és kikapcsolja az egész kócerájt.
Ugyan ez van akkor is ha koszos a gyújtólángégő , úgy ég mint a gyertya.
A kattanás az az amikor a termomágnes feszültség hiányában zárja a gáz útját.
Ez a feszültséghiány lehet attól is , mert nem melegíti a láng a bimetallt , de lehet , hogy a vésztermosztát kapcsolja le , vagy azért , mert nem jó , vagy azért , mert a hőfokszabályzó nem jó , és túlfűt a masina.
Előzmény: jó hír (46161)
jó hír Creative Commons License 2010.07.15 0 0 46161
Hali!

Eddig értem. Ne tars mohónak, de az az oxigén-szenzor az mi, és hol van...na mert azt nem látom sehol, és azt írja, hogy van...igaz, oxigén is van...

...az őrlángot úgy ellenőriztem le, hogy a szabályzót letekertem kikapcsolásig, amikoris a nagyláng elaludt, de az őrláng maradt...számomra ez azt jelentette, hogy az őrlánggal nincs baj...mint írtam, a nagyláng, és az őrláng egy kattanás után egyszerre alszik el...

De, köszi a korrekt magyarázatot. Hazamegyek, és a leírásod szerint járok el.

Addig is köszönöm!

szia.

(Régbben még a csukott ablaknál, ajtónál, ha nagy gőz volt, akkor kialudt a láng, majd szellőztetés után indítható volt. Most van frisslevegő-befújás, külön elszívás, nyitott ajtó-ablak, és mégis kikapcsol.) :-((
Előzmény: sjohn (46160)
sjohn Creative Commons License 2010.07.15 0 0 46160
Amit kihúztál , az a hőfokszabályzó , meg a vésztermosztát.
A vésztermosztátnak van az a két fehér madzagja.
A másik vége bele van téve az automatikánál a bimetall és a mágnes közé.
Kitekered a bimetallt , kiveszed a vésztermosztátot , kicsavarod a toldó idomot visszatekered a bimetallt és begyújtod.
Ha nem alszik el akkor ő a hunyó.
Mielőtt belebonyolódsz , próbáld meg kitisztítani az őrlángot.
Van az oldalán egy lyuk , oda kellene porpisztollyal , vagy szívószállal belefújni , mert lehet , hogy csak az van elkoszolódva.
Előzmény: jó hír (46159)
jó hír Creative Commons License 2010.07.15 0 0 46159
Üdvözletem mindenkinek.

Tisztelettel lenne egy kérdésem, a hozzáértők segítségét kérném.

A három évvel ezelőtt felszerelt kémény nélküli GB 120.2 -02 gáztüzelésű fvt-m egyszercsak feladta. A jól szellőztetett fürdőben működő boiler beindítható, de kb öt-tizenöt perc elteltével őrlánggal együtt egy laza kattanást hallatva kialszik. Újraindítás után ugyanez ismétlődik.

Vettem a bátorságot, és a madzagokat követve, kihúztam az üstbe nyúló csőből egy kötegelt valamit...az egyik az régebbről ismerős, ez valamilyen éteres réztartály rézcsővel...de mellette van az őrláng mellől jövő fehér csövecske, mely egy gumival burkolt valamiben tűnik el, és ugyanolyan fehér csövecske jön ki belőle, amely a "nagy dobozba" tűnik el. Mivel a víz nem meleg, magamfajta elektromos arra gondol, hogy itt lehet a baj..

anyázás nélkül, tudna valaki valamilyen okosságot mondani a szervízcímeken kívül...(nagyon nagyon kellene a melegvíz)

ODS (Oxigen Depletion Sensor) megnéztem a gúgliban, nincs rá számomra érthető magyarázat.
babarucu Creative Commons License 2010.07.14 0 0 46158
Bocsika csak a híradó képeit láttam, most néztem ill olvastam, hogy ez 1000m3-es torony volt.Akkor ez nem gömb hanem kúp alakú lehetett.
Előzmény: nixon70 (46157)
nixon70 Creative Commons License 2010.07.14 0 0 46157
Láttam én is a képet,tuti,hogy robbant.
A gömb a legtökéletesebb nyomásálló tárgy,gondolom,milyen energia szabadult ott el.
Előzmény: babarucu (46156)
babarucu Creative Commons License 2010.07.14 0 0 46156

Engem az zavar de nagyon, megint hülyének nézik az embereket.

Elsőre megmondták mi lehetett a robbanás oka, azok akik tudták, hogy gázos a víz.

Majd jött fentről az utasítás a fejrekoppintás, hé öreg túl sokan járhatnak rosszul és akkor te is.

Ha egy gömb megsérül szétreped, tegyük fel több oldalról.

De ez a gömb nem szétrepedt, és a benne a közepébe lévő cső ami kb fél méter széles és öt méter magas az merevíti a gömb aljától a tetejéig, az nincs sehol.

szvsz annyira merev egy ilyen torony gömbje, ha eldőlne kicsit behorpadna, de inkább eltörnének a gömböt tartó csavarok, vagy csinálna egy-két kráter a földbe amíg pattogna.

Ezen csak a lifegő palástlemezdarabok lógnak. Ja és a szigetelés és az azt védő alulemezdarabok szerteszét.

Előzmény: nixon70 (46155)
nixon70 Creative Commons License 2010.07.14 0 0 46155
Majd ráfogják a gömbvillámra:-))
Előzmény: babarucu (46153)
babarucu Creative Commons License 2010.07.14 0 0 46154
lemaradt egy , nincs gáztalanítás

Szvsz gázos a kút, kutak vize, nincs gáztalanítás,,,,

a toronyba "hatalmas" víz felület érintkezik a levegővel "zárt" térbe, a meleg miatti izzadástól, (vagy felkapcsolvahagyott belső világítás, konektor,) egy elektromos szikra elég volt a robbanáshoz.

Előzmény: babarucu (46153)
babarucu Creative Commons License 2010.07.14 0 0 46153

Jó duma, ma már a viharra fogják.Az a torony nem szétrepedt, hanem felrobbant

A víztér viszonylag zárt a bebúvónyíláson van 2db kb 30cm átmérőjű lyuk amin szúnyoghálószrű rézháló van, a bogarak ellen. Szigetelés, és az állandó áramlás megvédené a felmelegedéstől.

A gömb közepén a csőszár folytatódik ami a födről indul, a gömb alján kicsit szűkül.

Ez a "cső" is elszállt, kizárt a szélvihar rongálás.

Egy ilyen torony a gömbbe a "szűkcsőnél" ahol körülötte már víz van, izzad mint atom, folyik benn a víz.A gömb aljába van villany állandóan, ott van a "nyomásérzékelő" vezérlő.

Szvsz gázos a kút, kutak vize, nincs gáztalanítás a toronyba "hatalmas" víz felület érintkezik a levegővel "zárt" térbe, a meleg miatti izzadástól, (vagy felkapcsolvahagyott belső világítás, konektor,) egy elektromos szikra elég volt a robbanáshoz.

Nálunk is van gázos kút, nem űködtethető gáztalanító nélkül, igaz itt a villanybojlerekre volt a fő robbanás félelem.

a véleményem, most gyorsan mossák magukat a felelősök, nagyon sokan vannak

Előzmény: Zoltanuss (46147)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.14 0 0 46151
Nézd meg a http://www.bosch-climate.hu/ oldalt. Itt biztos találsz megoldást a készülék kiváltására. A kondenzációs készülék (Bosch-ról van szó) 55-60 fokos visszatérő fűtővíz hőmérsékletnél (ami lehet akár 70-75 fokos előremenő hőmérséklet) még kondenzál, ami azt jelenti, hogy jóval gazdaságosabb a hagyományos égőjű készülékektől. Ezt megfelelő szabályzással kombinálva (külső hőmérséklet érzékelő) akár 30-35 %-ot is spórolhatsz. Igaz, egyszeri nagyobb invesztum. 
Előzmény: Fulika (46150)
Fulika Creative Commons License 2010.07.14 0 0 46150
Sziasztok!

Elkezdett motoszkálni a gondolat az agyamban, hogy a ~8 éves gázkazánomat le kellene cserélni egy zárt égésterű kondenzációsra.
Jelenleg egy Saunier Duval C24E-t használunk. Igazából meg vagyok vele elégedve, a belső 50l-es tárolója csúcs, karban tudom tartani, csak mivel nem zárt égésterű, és kandalló is került a házba, jobban örülnék egy biztonságosabb, hatékonyabb gázkazánnak.
- Tudtommal létezik zárt égésterű kazánra olyan megoldás, hogy kéményre köthető és egy külső bevezetésből szívja a levegőt. Tényleg van ilyen megoldás? Alkalmazható bármelyik turbós kazánhoz?
- Ha a fűtésrendszer többi részét változatlanul hagyom (földszint padlófűtés, emelet radiátorok) számíthatok-e arra, hogy jól fog kondenzálni a kazán?
- Ha minden jól működik, mekkora össz hatásfok növekedésre, megtakarításra számíthatok a nyilt égésterű eredeti kazánhoz képest?
- És végül: mit ajánlanátok kazánnak? A feltételek, hogy kondenzációs legyen és legyen benne kisméretű beépített HMV tároló. Eddig csak a Saunier Duvalnál néztem meg (mivel ez a márka eddig bejött), de ott közel félmilla egy ilyen. Egyáltalán mások gyártanak ilyet?

Szóval még csak a tervezgetés legelején vagyok, de kíváncsi lennék esetleges tapasztalotokra!
nemazoty Creative Commons License 2010.07.14 0 0 46149
Sziasztok!

A (Sz*tmarinal kaphato) Pipemaster 5 retegu mua. cso milyen "minosegu"? Mert latom, hogy a Henco 2x annyiba kerul. De ha nem indokolt, maradnek az occsobbiknal. Normal, rejtett csoves futeshez menne (gaz, neha vegyestuzelesu).

Sogorom emlegetett valami ke-kelit(?) technologiat, hogy az a tuti. Lovesem sincs, mi az. De aszondja, hogy uj kazanoknal csak ilyen technologiaval szerelt rendszerre adjak meg kazantestre a plusz garanciat. Errol tud valaki tobbet?

Vegyestuzelesu kazant milyent erdemes valasztani (kb 250 legkob futesere)? Mindenkepp ontveny kazanra gondoltam. Meg a vegyes es a Termoteka OV-28 koze kellene egy hocserelo is. Esetleg arra valami javaslat?
ZE Creative Commons License 2010.07.13 0 0 46148
Vagy egy nyomástartó edény lett méltatlan a nevére?
Előzmény: Zoltanuss (46147)
Zoltanuss Creative Commons License 2010.07.13 0 0 46147

A témába vágó dolog  :

"Valami robbant a víztoronyban Fehérgyarmaton"

ekkora marhák, hogy nem tudják.

Két dolog lehetséges :

1. a felgyülemlett gáz felrobbant ( az alföldi vizek gázt is tartalmaznak),

2. az  impérialisták, akarom mondani az álkaida robbantott.

de mia faszt kereshetett az impérialista ügynök 1951-ben Fehérgyarmaton, ill. most az álkaida ??

Zoltanuss Creative Commons License 2010.07.13 0 0 46146

Legyünk reálisak  .

ők egy versenymentes, fix piacra törekednek.

Biztos piac,  kényszer megrendelők, az ellenőrzés teljes hiánya, a tönkremenetel kizárt  !

Kell ennél több ?

sjohn Creative Commons License 2010.07.13 0 0 46145
" seperők törekednek a polgár barát szolgáltatásra "

Te írtad , erre írtam.
Előzmény: Zoltanuss (46144)
Zoltanuss Creative Commons License 2010.07.13 0 0 46144

Nem értem ?

ki kinek a barátja ??

ezekkel a kéményseprőkkel nem az a baj, hogy vannak - hanem hogy versenytárs nélkül tevékenykednek a piacon  - nincs  ellenőrük,  az itéleteit senkinek nincs lehetősége felülvizsgáltatni  - jobb messziről elkerülni ezeket  !

Előzmény: sjohn (46142)
Zoltanuss Creative Commons License 2010.07.13 0 0 46143

"- Égéstermék-elvezető berendezés igénybevételével működő gáztüzelő berendezés esetén a rendszeres karbantartás, valamint a műszaki-biztonsági felülvizsgálat megtörténtének ellenőrzése, a berendezés nyilvántartásba vétele. E tevékenység igen komoly hiányt számolna fel. A tüzelőberendezések nagyobb hányada hosszú éveken át nem „lát” karbantartót. A készülékek jellemzően energiapazarló módon, a levegőt szennyezve működnek mindaddig, míg működésképtelenné nem válnak.
Számos esetben a „fekete” szerelések táptalaja is a kontroll hiánya. A berendezések nyilvántartásba vételével a továbbiakban jól kezelhető adatbázis jöhet létre.
Pozitív hatás jelentkezik az élet- és vagyonbiztonság, az energiatakarékosság, a levegő védelme, a „karbantartás” piac stabilizálódása területén.
- Az égéstermék CO- (szén-monoxid) tartalmának ellenőrzése méréssel négyévente a műszaki felülvizsgálat keretében.
- Hiba, hiányosság, veszély esetén átjelentés az illetékes hivatalhoz"

derék barátaink  nyomulnak  !

Ők akarnak lenni a fő -  fő ellenőrök  !

Adatbázis akarnak létre hozni  és át jeleteni a hivatalokhoz.

Amúgy   jellemző rájuk, amikor feljelentenek  soha nem tárják fel miért 

csak azt írják  : életveszély

és ez ellen nincs védekezés.  Vagy igen  ?

Hát a jatt !!

Érdemes olvasgatni   a VGF -et   magukat leplezik le ezek a fekete emberek.

Annó régen  - tán 3 -4 éve egy karbantartási naplót javasoltak bevezetni - amibe csak ők írhatnak.

Amúgy agáz tényleg veszélyes üzem, de ez elsősorban a robbanás vészélyessége miatt van. A gáztömör szerelést valóban nagyon komolyan kell venni.

Amivel ezek   az ürgék előjönnek nagy részük ál problem és főleg nem rájuk tartozik.

Ők eleve nem számolnak se légutánpótlást, se teljesítményt, se ellenállást , semmit  - magyarul más faszával verik a csalánt !

Előzmény: Zoltanuss (46140)
sjohn Creative Commons License 2010.07.13 0 0 46142
Ők eddig is azok voltak , mint minden olyan cég , aki akár csak 5 forintot is kitud sajtolni belőled.
Akinek ilyen barátai vannak , annak nincs szüksége ellenségre
Előzmény: Zoltanuss (46140)
halaloszto Creative Commons License 2010.07.13 0 0 46141
"Van a GMBSZ előírás, amely szerint ilyenkor kell terveztetni."

Es kezdodik a mokuskerek.

1. Szoval terveztetni kell
2. A tervet viszont a gazszolgaltatoval jovahagyatni
2/1. A szolgaltato nem hagy jova nyilt egesterut, csak kello szamu ajto, legbeejto es egyebek eseten
2.2. A szolgaltato keri a kemenysepro szakvelemenyt a jovahagyashoz
3. A kemenysepro nem ad szakvelemenyt beleletlen kemenyre.

es repkednek a szazezrek azonnal.

vajk
Előzmény: Zoltanuss (46137)
Zoltanuss Creative Commons License 2010.07.13 0 0 46140

Valóban ! 

Dózerbike -nek kellett volna ?

Más  van egy cikk a vgf -en , valami  olyan  , hogy a seperők törekednek a polgár barát szolgáltatásra . Tényleg így van  ?

Előzmény: sjohn (46139)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!