Ne felszívtam magam, elég ezekből a kamu xenon hatásokból. Sportlight nagyon tetszett de mindenki jégfehér izzókkal nyomul. Legyen egy kis retro életérzés alapon
holnap bekerül 2db osram allseason +30 h4-es. 1300 ft / db kedvezménnyel, nem mondhatni olcsónak de megtetszett ez a sárgás fény, a bosch xenon helyzetjelzők amúgy is kicsit besárgultak úgyhogy jó lesz az összkép is :-) Nighbreaker lett volna a B verzió de kicsit morcos lennék ha kiégne fél év múlva
Normál izzót nem fogsz találni olyat, amelyikhez egy ledes helyzetjelző kb 6500 K-es színe stimmeljen. Asszony Yarisában a normál halogén mellett a helyzetjelző egy Osram W5W coolblue. Egész jól egyeznek.
Led-es helyzetjelző mellé milyen izzót javasoltok ami színben egyező fényt ad ki? Egy yaris-ról lenne szó , aminek a helyzetjelzője a búrán belül külön házban van és nem igazán tetszik hogy van egy külön kis lámpám ami intenzív fehér kékes beütéssel világít, míg a h4 tompítottam fehér. Eddig sportlight+ 50 es tungsramot használtam, a helyzetjelző meg w5w bosch xenon look izzó volt, jó volt a párosítás de több mint egy év alatt kissé 'megsárgult' a páros és a sportlight izzók is észrevehetően veszítettek a fényükből. Gondoltam berakom a led-eket de sehogysem passzol , most vmi olcsó h4 xenon look izzót próbáltammeg, fehér a fénye nincs is vele gond, de szarul néz ki a leddel :D Tudom hogy vannak ennél eget rengetőbb problémák is de volt akit zavart ez a színeltérés sztori és tudja mi a színben megfelelő izzó a LED mellé??? Osram cool blue intensre tudok még gondolni de ahhoz hogy tesztelgessek ahhoz kissé drága ...:S Köszi!!!
Az első Civicem '93-ban az USA-ból jött és nekem is világított az index halványabban. Érdekes, hogy nem a szabvány 21/5-ös izzó volt benne, hanem 27/7. Igazából nem volt zavaró, viszont tényleg jól nézett ki. De az is tény, h a 8 év alatt, míg megvolt, baromi gyakran kikaptak ellenőrzésre:)
Megmondom neked őszntén, én még műszerrel nem állíttattam be lámpát. A Civicen is felülbíráltam a gyári beállítást. Az is projektoros volt, csak ugye halogén. Én hozzászoktam egy bizonyos távolsághoz, ameddig az horgott. Namost ehhez képest a xenon picsa volt. Ezt már akkor észrevettem, amikor G6 vitt egy kört az Aurisával, az is nagyon közelre vitt. Szóval fogtam egy kis dugókulcsot és följebb tekertem az Accordot. Csak egy picit... A xenon amúgy is "szar" ilyen szempontból, mert az megvilágított terület fényes, majd a projektor elve miatt egy vágás és jön a sötét. És a gyári beállítással úgy éreztem, hogy egy bizonyos sebesség fölött nem láttam elég messzire. Most már jó:)
Pont tegnap láttam kutyaséta közben egy xenonos Insigniát. Utánanéztem és sok volt a szórt fény. Nem kellemes amikor szembe jön.
OFF: neked a gyári beállítás a xenonnal "szabályos volt (1%), de nem láttál vele jól",
vagy pedig nem is nézted, hanem ahogy szoktad a halogént, belőtted magadnak végül 2 perc alatt úgy, hogy jó legyen??
(Nekem a múlt héten megint "beállították" nagykönyv szerintire, de ma alig láttam valamit a pályán, ellenben néztem, hogy a xenonos autók legalább 50%-a szintén jó közelre világít. Egy kis részük volt csak, ami küldött előre ism meg jobbra fel a táblákra is, de ugyanakkor mikor elmentek a belsőben, mégse vakítottak előtte engem (pedig én akkor jobbra voltam tőlük).
Ja, meg voltak még az Insigniák. Azok mindegyhogy és minden irányból vakítanak. :D)
Ne keverd az általad írt, itt az EU-ban is elfogadott szabályos oldaljelzőket, az USA-ban használt első borostyánsárga helyzetjelzővel. Azok elől vannak és az index világít. Nálunk ez nem megengedett, mert a helyzetjelző csak fehér vagy kadmiumsárga lehet.
Ha nem tévedek ez az oldalsó (első sárvédőn sárga, hátsón piros) "oldalsó helyzetjelző" Európában is elfogadott. Legalább is az itteni piacra szánt korábbi S40/V40 biztos rendelkezett ilyennel. Ebben 5W körüli izzók lehettek, így nekem nem volt összetéveszthető az irányjelzővel.
Ha erősebb a fényforrás 5W-nál, akkor tényleg lehet zavaró...
Lehet esetedben is túl erős volt a fénye, ez okozott zavart.
Nem tudom ki hogy van ezekkel az amerikai helyzetjelző majmolós dolgokkal, de rám már hozta az agybajt, mikor a belső (másik eset alkalmával pedig a külső) sávban egy böhöm nagy járgány hirtelen mellém került az úton, és világít elől-oldalt a borostyánsárga fény, ráadásul kis kikerülő müvelete is volt egy aknafedlap, vagy úthiba miatt... Akkroiban még nem ismertem ezeket, és hát ugye egyből az ugrott be, hogy biztos irányjelző, ha meg irányjelző, akkor meg sávot akar váltani, ha meg sávot akar váltani (ehhez társul az enyhe kikerülő manővere), akkor meg jó lenne ha nem gyepálna oldalba... De még kikerülő manőver nélkül is szokatlan volt utána az ugyanilyen. Ez után már olyan is meg esett, hogy a hosszabb időre felgyulladó irányjelzőt is helyzetjelzőnek tituláltam, és nem engedtem besorolni a járgányt, persze mikor már elhaladtam mellette, egyből bekatant, hogy ez nem az volt...
köszi, akkor inkább majd rendelek és kicserélem az összeset a kocsiba, egyébként narancssárga helyzetjelző mennyire szúrná a rendőr szemét ? :D Xsara II az autó
Köszi, végülis SL lett H1 be is, az volt helyben is :D Hát eddig nem próbáltam más emeltfényűt, de bitang jók :D A helyzetjelzőben kell még cserélnem a régi w5w izzót mert kicsit sárgásan ég :D
Na igen, én sem jól tettem be úgynézki, van az izzó csatlakozásánál az a kis perem na és annak felül be kell akadnia úgy van kialakitva a foglalat :D na és teljesen máshogy raktam bele , kicsit nehezen is tudtam be akasztani a tartó füleket, de most hogy megigazitottam sokkal könnyebben a helyére ment, kiváncsi leszek mennyit javult. :D
Múltkor kollégám Corollájában tettem helyére a H7-eket, amiket otthon cserélt:)
Az 50 százalékot ne úgy vedd, h 50%-kal erősebb. Ez a szám azt jelenti, h 70 méteren a fényerő akár 50%-kal nagyobb lehet. Mindezt úgy érik el, h az izzószál kisebb, így jobban fókuszált és egy picit, úgy 10%-kal erősebb. Mondjuk a SL kékes üvege egy picit ront a fényerőn, de egy normálnál erősebb, az tuti:)