Keresés

Részletes keresés

CyberShot Creative Commons License 2004.04.27 0 0 15082
Sziasztok!
Most épülő lakásomba beépíthető WC-tartályt tervezek beépíttetni falra szerelhető kagylóval. Egy 10-es fal van a WC és a mögötte futó strang elválasztására. Ez elegendő lehet a teherbírásra?
Amit kinéztem, az a Geberit DuofixII, ami alkalmas falsík előtti szerelésre is, csak nem tudom kell-e? Ha van vkinek tapasztalata akár a teherbírással, akár a márkákkal kapcsolatban, ossza meg velem legyen szíves.
Köszi!
sheila1 Creative Commons License 2004.04.27 0 0 15081
Hát igen, de én még azt is szeretném, ha valamennyire hangszigetelő is lenne, főleg kopogó zaj szigetelő. Márpedig, ha bárhol egy szeget ütök bele, már oda a hangszigetelés. :-(

Most láttunk az egyik cégnél valami jópofa beton szerűséget, tele volt polisztirol golyócskákkal. Van valakinek valami tapasztalata az ilyen anyaggal ? Mennyire jó beton helyett lépésállóságban, hangszigetelésben, mennyi a minimális vastagság ?

Előzmény: lufi77 (15059)
sheila1 Creative Commons License 2004.04.27 0 0 15080
Hacsak azt a teret nem szigeteled le légmentesen, akkor mindenképpen lélegző fóliát rakj oda is. Én az elhagyható légrés miatt választottam ezt. Persze én nem vagyok szakértő. Úgyhogy csak a saját véleményemet mondom, biztosat csak szakember mondhat, néha még az sem.
Előzmény: amator1 (15062)
Herr X Creative Commons License 2004.04.27 0 0 15079
Akkor mire elkezdik a falazást, addig a zslukővel elszöszölnek majd' egy hetet, úgyhogy nyugi.

Viszont akkor a téglát hova akarják tenni? Gondolom az alapból kijövő földet az alapon belülre tették, ergo ott elég laza földréteg van. Ha meglesz a lábazat, el lehet egyengetni a földet, kicsit megtömöríteni, aztán mehet rá a tégla.

Előzmény: sanda balázs (15078)
sanda balázs Creative Commons License 2004.04.27 0 0 15078
természetesen lesz, csak lusta voltam részletezni. Zsalukő kb. 30-50cm magasságban, és az is össze lesz "drótozva".

Herr X Creative Commons License 2004.04.27 0 0 15077
Nálam is benn figyelt a "cementeszsák" a csöveknek az alapban, aztán nem találták meg és maradt a Hilti....

Viszont ha már alap. Lábazat nem lesz rá? (Miért tégla megy rá azonnal?)

Előzmény: Lacivill (15075)
sanda balázs Creative Commons License 2004.04.27 0 0 15076
gondolom erre azét figyelni fog:))
azért fizetek neki...
Lacivill Creative Commons License 2004.04.27 0 0 15075
Csak ki ne maradjon abból az alapból ha az nem a pince a lefolyócső!!
A sávalapból egy betonvasat engedjetek ki minden sarkon a földelésnek amely össze van drótozva a többi vasnak...LACI.
sanda balázs Creative Commons License 2004.04.27 0 0 15074
köszi megnézem a forrást...
még vasalt 80-90-es alap lesz, 50cm széles, és a belseje tömörítve a föld + 15cm sóder, + vasalt aljzatbeton 10cm.
ha jól értettem amit mondott...

azt is mondta még hogy a téglákrakalpokat egyből az alapra rakassuk, majd azonnal széthordják békával, és úgy kezdik rakni.
Én azt mondtam nem lenne jobb a fűre letetetni a raklapokat...?
hümm...

Herr X Creative Commons License 2004.04.27 0 0 15073
Szerintem nem tudják olyan gyorsan pakolni a téglát, hogy akkora terhelést kapjon.

A 7 napos beton adalékszerek nélkül már ~60%-os szilárdságot ér el a véglegeshez képest.

Forrás

Előzmény: sanda balázs (15071)
Lacivill Creative Commons License 2004.04.27 0 0 15072
Mixer betonra szerintem elég ha jól bevan vasalva.
sanda balázs Creative Commons License 2004.04.27 0 0 15071
Hello,

a kivitelező azt mondta, hogy az alapot 1 hétig hagyják békiben /100nm-es ház/, majd elkezdik pakolni a téglát.

A kérdésem: Elég idő ez egy alapnak, nem fog megrepedni? Én úgy tudom, hogy min. 21 napig békébe kell nagyni, majd csak aztán lehet továbblépni a falazásnál.

légyszi véleményezzétek...

Bali

LizyX Creative Commons License 2004.04.27 0 0 15070
Sziasztok!

Talán valakinek hasznára lesz itt az alábbi link: GalériaÉpítés. Az oldalon találtok néhány tanácsot a témában, meg persze rendelhettek is.

Abraka Dabra Creative Commons License 2004.04.27 0 0 15069
na basszus, ezt nem ebbe a topicba szántam, megaszori:-))))
Abraka Dabra Creative Commons License 2004.04.27 0 0 15068
A k*rva anyját most már a brawn-nak!
Button could replace Schumacher at Ferrari

Ferrari technical director Ross Brawn has said that Jenson Button could replace Michael Schumacher at the Italian Scuderia, when the German retires, most probably at the end of the 2006 season.

"One day Michael will stop racing and you've got to look around and see who's the best at that stage - I think Jenson will be on that list for sure," Brawn told BBC Radio Five Live.

Button has finished on the podium three times in the first four Grand Prix of the 2004 season, and more importantly has shown his own skill by consistently outperforming team mate Takuma Sato.

Ferrari are also looking at Moto GP Champion Valentino Rossi who had a brief test duing one day of testing last week at Fiorano, Italy. Rossi reportedly impressed the team chiefs very much with his lap times and has been invited to participate in a follow up test as soon as his scheduled allows.

mammamija Creative Commons License 2004.04.27 0 0 15067
Sziasztok! Örömmel olvasom a topicot, rengeteg jó ötletet "ollóztam" belőle: de, amit nem találok a következő.
A gyerek szobájába dobogót szeretnénk készíteni (3x2 m-es),de gondban vagyok annak burkolásával. A szobában hagyományos, lakkozott parketta van. A dobogón az irodarész lenne, íróasztallal, számítógéppel, alatta pedig a becsúsztatható ágy + vendégágy.
Szőnyegpadlót nem szeretnék. Van tippetek? Előre is köszönöm:)
viktor a takarító Creative Commons License 2004.04.27 0 0 15066
duluxot használtam, és nekem nagyon bejött. egészen sűrű, mint egy frissen főtt puding, nem csöpög, és nagyon jól fed.
Előzmény: anteus (15065)
anteus Creative Commons License 2004.04.27 0 0 15065
Sziasztok!
Kinőttük az eddigi albérletünket, ezért most egy nagyobba költözünk Fótra. Találtunk egy csodás házikót az építkezés idejére, nagyon lelkesek vagyunk.
Szeretnénk kifesteni a szobákat költözés előtt, van valakinek tapasztalata a mostanság reklámozott "egyrétegű" Dulux-szal? Kinek mi a favoritja? Köszi
Herr X Creative Commons License 2004.04.27 0 0 15064
Xylamon-Xyladecor vékonylazúr

barátom Remmers-et használt

Előzmény: TOM (15060)
viktor a takarító Creative Commons License 2004.04.27 0 0 15063
www.isostarkft.hu
Előzmény: amator1 (15062)
amator1 Creative Commons License 2004.04.26 0 0 15062
Sziasztok!

Furcsán kalandozok, lejjebb tetőfólia most vízszigetelés. Hiába az akció nagy úr! :-)

Villas-ra gondoltam. Tud valaki valamilyen "nagyon" jó árú helyet?

Sheilának!

Holnap nézi meg az ács. Nekem is tetszik. Kaptam egy próba darabot azt húzogatom.

Szerinted ott is érdemes S. lélegző fóliát rakni, ahol nincs lakótér a tetőszekezet alatt. (Nem kellene "görcsölni" kimaradt négyzetméterekkel meg a gerin alatti lélegző nyílás kihagyásával. Vagy rosszul gondolom?)

Amator

Abraka Dabra Creative Commons License 2004.04.26 0 0 15061
sadolin.
Előzmény: TOM (15060)
TOM Creative Commons License 2004.04.26 0 0 15060
Lazur kapcsan kerdeznek. Volt tema nehany honapja itt, de ajanlott gyartot-termeket ugy emlekszem nem mondtatok. Tetoszerkezet latszo reszeire es lamberiara a terasz eseteben lenne szuksegem.
Mit ajanlotok?
Kosz,
TOM
lufi77 Creative Commons License 2004.04.26 0 0 15059
Nekünk is Mátratherm NF 30-as falunk van.Semmi baj vele.Árban sokkal jobb.Minimális a kettő között a különbség.
Sheila1
Nálunk a konyha famennyezetes.Lambériás,felül hajópadló.Én csináltam egy borzalom rétegrendel,össze-vissza szegelve,csavarozva.Nem irom le ha kérítek sem,mert elszaladnátok.A lényeg az,hogy 19mm-es hajópadló a járófelület,leszegezve.Sehova nem mozog,nem reped,nem csúszik szét.(másfél éves kb.)Egy baj van vele,hogy recsg mint állat,bár már nem annyira.Nem kentem be sajnos az összeeresztést semmivel.Meg még egy hiba előjötthogy túl nagy távolságot hagytunk a gerendák között,de utólag két mestergerendával megoldottuk a dolgot,amitől még szebb is lett az összhatás.A hajópadlót elég ha két-három hétig tartod abban a helyiségben.
dzs13 Creative Commons License 2004.04.26 0 0 15058
Sziasztok,

Tudja-e valaki, hogy van-e jogilag kulonbseg egy 300nm-es csaladi haz, ill. ket 150nm-es ikerhaz kozott epitkezes eseten. Azaz mondhatja-e az onkormanyzat azt, hogy egy 300nm-es hazra ad epikezesi engedely, de ket csalad reszere ikerhazra nem?

koszi,
attila

pasa_ Creative Commons License 2004.04.26 0 0 15057
HJE a matratermnek kicsit nagyobb a nyomoszilardsaga, es kicsit rosszabb a hoszigetelo kepessege. Hogy mennyire nezd meg az adatokban, hogy ez a kulonbseg szamit-e megint masik kerdes.

Ja, termeszetesen a merete is mas, ha arat akarsz hasonlitani at kell szamolni feluletre, nem pont ugyanannyi blokk kell egy negyzetmeterre.

Előzmény: Törölt nick (15052)
sheila1 Creative Commons License 2004.04.26 0 0 15056
Már megint elbizonytalanodtam a tetőtér beépítésünk közben. A statikus a tetőterünkben 3 centis egyben mozgó fa padlót írt elő a statikai tervben. Én naivan azt hittem, hogy ezt hajópadlóból meg lehet oldani. DE megijesztettek, hogy a hajópadló még akkor is szétcsúszhat, ha jól van szárítva, mert fél evvel a beépítése előtt a felhasználási helyén kellett volna tárolni. Erre persze már nincs időnk. Azt sem tudom, hogy hogy lehetne egymáshoz rögzíteni a padlókat, mert az együtt mozgás miatt a párnafákra, vagy a födémgerendákra nem lehet szögezni. OSB lapra gondoltam, 3 centis, nútféderes változatra, de azt mondták, hogy ilyen nincs.
Szóval , ha valakinek van valamilyen ötlete, nagyon örülnék neki.
Herr X Creative Commons License 2004.04.26 0 0 15055
Milyen fából szeretnéd?

A 2cm-t meg felejtsd el. AS szabvány szerint lesz. (Ahogy Sikerül....)

Ha akácot akarsz és nem túl drágán, akkor keress valami fatelepet és ne kereskedést. Igaz, akkor neked kell gyalulnod, meg néhány elvetemedik.

Ha "minőségi" kell, akkor www.erdert.hu

Herr X

Előzmény: Abigél (15041)
felis Creative Commons License 2004.04.26 0 0 15054
Én csak annyit tudok, hogy mi Mátratherm (Leier) téglából építettünk, mert nem csak hogy olcsóbb, hanem állítólag jobb is. Hogy miért azt nem tudom. Azt hiszem, itt a Porotherm márkanvevet kell megfizetni.
Előzmény: Törölt nick (15052)
sheila1 Creative Commons License 2004.04.26 0 0 15053
Megnéztem a leírásban, a Solflex négy rétegű, csak én az egy-egy réteg polietilént nem gondoltam külön rétegnek. Nekem még mindig a Solflex tűnik a nyerőnek, ezzel a kettő az egyben kivitellel.:-) Persze te tudod.
Előzmény: amator1 (15051)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!