Keresés

Részletes keresés

KILGORE TROUT Creative Commons License 2003.07.07 0 0 119
Tud valaki tanácsot, vagy valami interneten elérhető leírást adni, hogyan kell nekifogni, művelni a vízkultúrás növénytartást?

Hol lehet Bp-n beszerezni a hozzávalókat és pontosan mit is kell hozzá venni?

Tozatu Creative Commons License 2003.06.25 0 0 118
Esetleg fényképed nincs,mert így nehéz.Vagy a barátod nem ilyenről hozta a magot?
Előzmény: azmirr (117)
azmirr Creative Commons License 2003.06.24 0 0 117
Pontosítás végett (hátha segít) a maghéj 3-4 cm hosszú, ovális, egyik végén kihegyesedő volt, benne zörgött a mag.
A növényke -hát, gondolom ez nem sokat mond- vézna kis fehér szár csúcsán két hosszúkás, 5 mm-es levélke.
azmirr Creative Commons License 2003.06.24 0 0 116
Sziasztok!
Nagyon nem vagyok (egyelőre) hozzáértő, ezért segtsetek nekem!
Volt egy magom, Peruból hozta vki, nem tudom pontosan milyen növény lesz belőle, de elültettem.
Kb. 3 hete locsolgatom, beszélgetek vele, szóval unszolom, hogy mutassa meg magát, és ma végre kidugta a fejét...
Csakhogy fogalmam sincs, vajon ez ő vagy vmi gyom?
A virágboltban vásárolt csomagolt virágföldben lehet valamilyen növény mag?
Persze felnevelem, de sajnálnám, ha végül egy parlagfű palántát nevelgetnék. :)
endru Creative Commons License 2003.06.21 0 0 115
A virágüzletekben félelmetesen keveset tudnak a növényekről, többnyire nem kertészek, hanem kereskedők vagy csak eladók. Nagyobb vetömagboltokban szoktak növ.védelmi tanácsot adni, azt ajánlom. Mikroszkóppal kell megnézni egy szakembernek, hogy pl: nincs-e gombabetegség. Ez a tünet lehet gomba, de ne hallgass ebben rám, nem értek hozzá.
Előzmény: kisebb virág (114)
kisebb virág Creative Commons License 2003.06.21 0 0 114
kedves pizza,
köszi a segítséget,de az a baj, hogy én is épp ezt találtam a katalógusban.. és ez állt ellentétben az eladó tanácsaival...
kedves tozatu,
nem ragacsos. nem látok lényeket se. olyasmi, mintha benyomódott volna a levél, és ugyanott aztán kidudorodik némileg és lebarnul. és a felső levelei világosabb zöldek, és egyenetlenül vannak szinezve, de ez mintha múlna..
most azt csináltam, hogy leszedtem minden ilyen levelet, és különraktam őt.
és megpróbálom forralt vízzel locsolni, hátha locsolási hiba. de minden szerint ez 1 igénytelen növény...
Előzmény: pizza 3 (112)
Tozatu Creative Commons License 2003.06.20 0 0 113
Ezeket a dudorokat le lehet kaparni?Jó lenne látni,hogy néznek ki.Nem ragacsos a levél,fényes?
Előzmény: kisebb virág (111)
pizza 3 Creative Commons License 2003.06.20 0 0 112
Ennyit találtam Neked a neten hirtelen:tudományos neve Araceae
A család magyar neve kontyvirágfélék családja
Eredeti élőhelye Amerika trópusi vidéke
Virágzási idő május
június
július
augusztus

Fényigény félárnyékos

Vízigény közepes vízigényű

Tápanyagigény közepes tápanyagigényű

Páraigény közepes páraigényű

Talajigény B típusú virágföld

Lágyvíz-igény igényli a lágy vizet

Minimum
hőmérséklet (°C) 10
Magasság (m) 0,5
Hidrokultúrás
tartásra alkalmas nem

Mérgezőség nem mérgező

Szaporítás tőosztással

Virág díszes virág

Virágszín fehér

Levél
Levélszín zöld

Felhasználás munkahelyre, irodába
szállodákba, előcsarnokokba, kiállítási termekbe
Félárnyékos, ablak közeli
télikert

Előzmény: kisebb virág (111)
kisebb virág Creative Commons License 2003.06.20 0 0 111
Kedves Éva vagy más Hozzáértő Személyek,segítség.
tegnap vettem egy vitorlavirágot, de olyan kicsit, ami állítólag nem nő magasra, csak bokrosodik. nagyon csinos. az eladó azt mondta, hogy sok vizet szeret, meg direkt napfényt. erre előveszek egy könyvet, abban meg az ellenkezője van. most akkor mit szeret ő?
más. van egy sugáraráliám, aki schefflera. kis dudorok jelentek meg rajta, amik aztán barnulnak és száradoznak. én úgy látom, hogy terjed a dolog, elvittem egy állapotban levő levelet egy virágboltba, ahol azt mondták, hogy ez mechanikus sérülés, azzal vádoltak, hogy macskám van, vagy direkte nyomkodom kézzel.. mi lehet a baja? nem látok állatkákat.
kétségeim vannak a virágbolti eladókkal mostmár. mihez értenek ők? láttam, hogy száruknál fogva dobálják őket...
Tozatu Creative Commons License 2003.06.13 0 0 110
Nagyon keveset kell locsolni,sőt alig-alig.
Előzmény: pizza 3 (108)
pizza 3 Creative Commons License 2003.06.12 0 0 109
Most olvastam a fűszernövényeseknél, hogy a paprikák mellé minden egyes tőhöz rakni kell egy kétliteres műanyag flakont fejjel lefelé,tele vízzel. Nagyon meghálálja.Az írója félméteres növényeket látott egy kertben,tele paprikával.Én jelenleg árkolom, és úgy árasztom el minden este, de ezt a módszert is ki fogom próbálni.
pizza 3 Creative Commons License 2003.06.12 0 0 108
Gondolom locsolni is kevesebbet kell, mint ilyenkor.
Előzmény: Tozatu (107)
Tozatu Creative Commons License 2003.06.12 0 0 107
Ha van egy hűvös,fagymentes helyed áttelel.Melegebb helyen ellepi az üvegházi molytetű,levéltetű.
Előzmény: pizza 3 (106)
pizza 3 Creative Commons License 2003.06.11 0 0 106
Sziasztok! Hogy lehet fuksziát átteleltetni? Most vettem három gyönyörű példányt, kár lenne ősszel búcsút mondani nekik.Azt már olvastam valahol, hogy lombhullató, az idén télen egy volt már a szobában, el is hullatta a lombját és úgy is maradt.
Tozatu Creative Commons License 2003.05.11 0 0 105
Az enyém kétszer is virágzott,nem tudom miért.Nyárra kiültetem a kertbe és elfelejtkezem róla,de megörültem,mikor láttam,hogy megint virágzik.
Előzmény: felixanyul (103)
endru Creative Commons License 2003.05.10 0 0 104
Én még nem láttam soha, hogy egy amarilisz 2x vagy többször virágozna egy évben. Ezt a növényt ősszel hagyjuk visszahúzódni, a hagymát levél nélkül teletetjük, majd tavasszal hajtatjuk.
Előzmény: felixanyul (103)
felixanyul Creative Commons License 2003.05.10 0 0 103
haho,

mondja meg nekem vki, h hanyszor viragzik az amarillisz egy evben?
remenykedve

krimo Creative Commons License 2003.05.10 0 0 102
Sziasztok!

Ma kinyilt a hibiszkuszom!!! Persze csak 1 szem kis virág, de nagyon csudaszép, óriási nagy, és rózsaszin! :))
Sajnos tudom jól, hogy max 2 napig gyönyörködhetek benne, de ezt megkellet osztanom valakivel:)

endru Creative Commons License 2003.04.14 0 0 101
Kihagytam, hogy a csúcsát amin levelek vannak azt is vizbe állitod, egy átlátszó nejlon zacskót ráhúzol.
Előzmény: endru (100)
endru Creative Commons License 2003.04.14 0 0 100
A difit kb 10-15 cm-es darabokra vágod úgy, hogy legalább 1 szem (jól látni a dudort) sérülés mentes legyen, 1 teljes izköznek feltétlenül lennie kell. A szétvágás után fél napig szikkasztod, ezután vizbe rakod. Figyelned kell, hogy valamelyik nem rothad, ilyenkor a rosszat kidobod, a többit lemosod.
Előzmény: Neil (99)
Neil Creative Commons License 2003.04.14 0 0 99
Szia!

Nekem is diffenbachiám van, az enyém is nő, mintha kötelező lenne neki:)) De mivel még csak ugatom a témát, leírnád részletesen, hogy hogy kell gyökereztetni?
Köszönöm!
Üdv
Neil

Előzmény: czollli (97)
dArtois Creative Commons License 2002.09.30 0 0 98
Sziasztok!

Olvasgatva a növényes topikokat az alábbi jutott eszembe (teljesen kontár vagyok, nálam még a kaktuszok is tönkremennek). Van egy nagyobb üres szobám; mi lenne ha vennék egy raklapnyi diszfüvet ami mondjuk megnő fél méterre is (magyarul gazt). És ezeket cserepekben tárolgatnám. Túl sok fényt nem kapna ez a legnagyobb gáz, melege lehetne, ha akar hidege is, vizet is párát is kaphat, de sajnos a fényhiány...Szerintetek van értelme vagy gyorsan el is pusztulna?
Köszönettel,
d'Artois

czollli Creative Commons License 2002.09.24 0 0 97
Sziasztok !

A diffenbachiám imádja a helyét ezért bőven el is lát hajtásokkal. Aki szeretne, írjon bátran, cserébe csak egy 30 cm átmérőjű új cserepet kérek és már viheti is. Jelenleg kettő van feleslegben és még kettő lesz előreláthatólag.

Ide írjatok : czollli@mailbox.hu

Udv
Zoli

Tozatu Creative Commons License 2002.05.16 0 0 96
Olyan,mintha liszttel lenne beszórva?Akkor lisztharmat,gombaölőszerrel kell kezelni.Szokott lenni rózsagomba ellen spray-ben is,azt szoktam kicsiben használni.Ha nem,írjál mást is róla.
Előzmény: mángorló (95)
mángorló Creative Commons License 2002.05.16 0 0 95
talán idetalál még vki

segítség kéne: van egy kánám (Canna Indica, vettem hagymát). szépen ki is nőtt de látom hogy a levél teteje elkezdett rohadni és kis fehér vmik vannak rajta. nem mozognak, nincs dudor, fonákon sincs semmi. nagy részük lejön dörzsölésre.

mi ez és mit tegyek ellene?

Tozatu Creative Commons License 2002.02.28 0 0 94
Ha dudor,akkor tényleg pajzstetű.Azokat jobb,ha leszedegeted nedves ruhával.1-2 hóig biztos véd a rudacska.Aztán kiteheted a levegőre és minden bajuk elmúlik.Tozatu
Előzmény: zsigrai76 (93)
zsigrai76 Creative Commons License 2002.02.27 0 0 93
az utasítás nagyon szűkszavú, erre nem térnek ki benne. biztos nem öntözöm túl, az ágain vannak kicsinek nem mondható dudorok, amiket szét lehet morzsolni. elég furcsa és félek tőle, hogy elpusztítja. kár lenne érte.
Előzmény: Tozatu (92)
Tozatu Creative Commons License 2002.02.26 0 0 92
Szerintem az utasításban írni kéne,hogy meddig hatásos a rúd.Biztos tetves,nem öntözted túl?Nálam így szoktak járni néha.Tozatu
Előzmény: zsigrai76 (91)
zsigrai76 Creative Commons License 2002.02.25 0 0 91
sárguló fikuszom megmentésére vásároltam kis földbe szúrandó nyilacskákat. állítólag jó a tetűk ellen. használati utasítása azonban nagyon szűkszavú. addig ok, hogy x nagyságú cseréphez hány darabot szúrjak le, de hogy milyen időközönként kell ezt cserélni. ki kell e bányásznom az előzőleg leszúrt nyilakat. tud valaki válaszolni?
köszönöm: zsigrai76
Julo Creative Commons License 2002.02.25 0 0 90
Anyuék minden primulát kiültetnek a kertbe és a virágok minden évben gond nélkül kihajtanak és gyönyörűek. A primula nem bírja a szobai meleget és száraz levegőt sem.
Előzmény: demjengi (89)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!