Az a jó benne, hogy bármikor el lehet kezdeni :) Ki kell nézni egy közeli sportreptérre, s ott bekéredzkedni valaki mellé! Ha repülőnap van, akkor kéredzkedni se kell (csak sorbaállni), igaz, annak ára van... De megéri! :)
Azért tegyük hozzá, hogy anno voltak villamosok, amelyeknél a vezetőállásban nem volt szék, így állva kellett vezetni! (Sőt, eredetileg a századfordulón abszolút ellenezték még, hogy a vezér üljön) Nem tudom ott mivel homokoztak :) A szentendrei múzeumban lehet látni régi kocsikon a vezetőállásban egy homokkal teli tartályt, mellette egy tölcsért; itt a tartályból egy kislapát segítségével kellett átdobni a homokot a tölcsérbe, ami egy csövön keresztül a kerék elé vezette azt. Nem lehetett az se semmi, mert ott még külön karja volt a légféknek, nem a kontrollerrel csinálták. Igaz, ott meg talán sínfék nem volt. El lehet tehát mondani, hogy az ideális villamosvezetőnek minimum négy keze van :I
Vészfékezés? Úgy érted kontrollerkar fékállásba, a megcsúszás ellen homokszórót rúgdos, közben sínfék huzantyúját húzni, a harmadik kezünkkel pedig akár a csöngőt is nyomhatjuk? Kész balett :))
Hát ha még csak az éjszakát :)) Ma megint a városban vágtatgattam fényképezőgéppel, röhej, hogy mennyi olyan rész van Budapesten, ahol még sose jártam!
Én is szeretnék szépet álmodni - mondjuk arról, hogy szombat este nem egyedül, a monitorra meredve ülök itthon. Mondjuk nem a monitorra akarok meredni, nem egyedül, és nem feltétlenül ülni. De ha már így összeraktam, akkor ezt nem csak álmodni szeretném...
Főleg azért volt lelkes, amikor végre felszálltunk a "Csufira", mert ott nem esett ránk az eső! Meg amúgyis srác az illető, szóval a csábítás szó szigorúan idézőjelben értendő... :))
Ne tudd meg mennyire átfagytam, mikor ezeket a képeket csináltam, ráadásul egy kollégámat csábítottam el, hogy jöjjön, ő minden villamosos érdkelődés nélkül fagyoskodott a jeges
esőben :)
Na, ez tetszett. Én elég sokat utaztam a 23-ason a Ferencvárosi pályaudvartól, mostanában pedig az 1-essel megyek a népstadiontól a csepeli HÉVig.
Ja, és tetszik az esős úton a lámpák tükröződése.
Az, hogy ejtőernyővel, kocsival, az rendben van, de a fa lombjába fúródott vadászgép már nem annyira bíztató jövőkép :) Egyébként most ideges vagyok: úgy néz ki, hogy haldoklik a monitorom, nem tudom mi lesz itt, ha bekrepál :(
Nemnem, ennél jobban nem is láthattad volna őket! Ezek a figurák nem mostanában születtek, még 13-14 éves korom környékén találtam ki őket, egy csomó klisét, film- és könyvélményt összegyúrva; de szerintem csak most nyerték el igazi karaktereiket :) A bal felső sarokban egyébként "Kölyök" látható, aki akkor még kicsit másképpen nézett ki...