Miután mindenféle rendszámmal foglalkozó topic-kal találkoztam, de olyannal nem ami az 1990 előtt kiadott rendszámokkal, azok történetével foglalkozik, vettem a bátorságot, egy ilyent nyitni.
Arra kérem az ide írókat, az általuk feltett rendszámokkal kapcsolatban a lehető legtöbb információt, képet, évjáratot tegyék fel.
Lehet, hogy a kisebbséghez tartozom, de érdeklődéssel olvasnám. Egyébként mindenkinek megvan a lehetősége arra, hogy továbbgörgessen azokon a bejegyzéseken, amelyek nem érdeklik.
----
A szerzői "jogészek" rosszallását kiváltva írom a következőket. Ahogy a másoktól hallott történeteket, vagy más ismereteket sem tiltott tovább adni, úgy a közzé tett képek továbbadása sem lopás. Még akkor sem, ha akárhányszor is ismételgetik. (Goebbelsnek tulajdonítják azt a mondást, hogy bármilyen hazugságot el lehet ültetni az emberek agyában, csak elég sokszor kell ismételgetni. Napjaink egyik politikusától hallottam azt, hogy egy hazugság akkor sem válik igazsággá, ha sokszor ismételgetik.)
Ha valaki nem akarja, hogy terjesszék a fényképét, akkor nem tegye közzé!
Persze, szép és helyes dolog, hogy - ha tudjuk - megemlíteni a bizonyos (szöveges, vagy képi) információ eredetét. Én például Zoltán Jánosné Ilonka nénitől tanultam meg írni.
1970 - ben IB rendszámot kapott , aminek azért van jelentősége , mert ugyanakkor egy másik ugyanilyen fehér SL is IB rendszámmal kezdett mozogni itt Pesten ! Ez néha okozott némi galibát ! :)
S hogy ne csak offoljak , legyen egy kép 1965 - ből :
Ezt a hozzászólást célszerű lenne törölni , nagyon sok pontatlanság van benne !
Ha mutatkozik rá itt igény - és ebben én egyáltalán nem vagyok biztos , mert ezen fórumnak nem ez a fő profilja - akkor képes illusztrációval és több hozzászólásban tudnám prezentálni a valós történetét ezen kocsik műszerfalának .
A XVII kerületben születtem és azóta is ott élek. Nem nézek le senkit,csak tényeket közöltem . Nekünk az Örs vezér tér akkoriban már a "város" volt... ;-)